-
Εξαρταται απο τον τροπο οδηγησης. Με 272 αλογα βλεπω μεση κατω απο 10 λιτρα με αυγο στο ποδι. Στην πιεση τα 18αρια ειναι ψωμοτυρι...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Κι εγω το ειχα και ξερω...μαλιστα θα ξαναπαρω ενα το προσεχες διαστημα
Και απ ολα αυτα που παρεθεσα, ολα πανω κατω τοσο καινε. Εχω μπροστα μου συγκριτικο του Drive το '06 με cosmo, astra opc και golf r32...Oποιος νομιζει οτι με κατι αναλογο (230+ αλογα) θα καιει 8 λιτρα ειναι γελασμενος...σιγουρα παντως οταν ολα τα υπολοιπα ειχαν μεση, 11-13λιτρα, το RX-8 ειχε 15-17λιτρα (τo 192 και το 231αντιστοιχα)...
Μπορει λοιπον την καλη εποχη τα +4 λιτρα περιπου μεση καταναλωση σε γρηγορες κατασκευες, να μην ηταν αποτρεπτικος παραγοντας (και σωστα κατα την γνωμη μου, οταν ειχες ενα υπεροχο καλοζυγισμενο πισωκινητο, αλλα και λιγο 'μεγαλο' σε μεγεθος για τους Ελληνικους δρομους βεβαια...εργοστασιακο 'ντριφταμαξο') , σημερα ομως που ηδη οτιδηποτε πανω απο 8-9λιτρα θεωρειται σχεδον απαγορευτικο για στους περισσοτερους, τα 15-17λιτρα σε καταναλωση ειναι ουτοπικο νουμερο......και -με την ευκαιρια-κατι φρεσκο...
http://www.autoexpress.co.uk/mazda/rx-8 ... brid-power
-
Οι προτεραιότητες για να έχεις στην κατοχή σου ένα αυτοκίνητο RX8 θα πρέπει να είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες που έχει ο μέσος οδηγός. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πριν λίγες μέρες το υπέδειξα σε γειτονικό forum σε κάποιον που αναζητούσε σπορ αυτοκίνητο. Ακριβώς γιατί ένα σπορ αυτοκίνητο παρέχει απολαύσεις σπορ οδήγησης που αυτή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προϋποθέτει χαμηλές καταναλώσεις και ροπή σε συντηρητικές νόρμες . Τα αυτοκίνητα τύπου leon fr ή cupra, focus st, είναι γρήγορα - δυνατά με αναρτήσεις ώστε να μη φύγουν στην πρώτη στροφή αλλά ως εκεί... Όμως καθώς διανύουμε εποχές όπου τα πρότυπα είναι η ευχρηστία και η οικονομική πολυχρηστική μετακίνηση, οι κατασκευαστές στρέφονται σε συντηρητικές τακτικές που προσπαθούν να τις καλύψουν με φουτουριστικά πολυμέσα λεντ λαμπάκια και πράσινα άλογα. Η μαγεία της σπορ εμφάνισης και οδήγησης έδωσε τη θέση της στα μπιχλιμπίδια. Το αποτέλεσμα γνωστό. Πολλοί οδηγοί δεν παίρνουν το αυτοκίνητο της καρδιάς τους αλλά εκείνο που θα καλύψει 5 αστέρια, θα χωρά τα ψώνια της εβδομάδας, θα μπορεί να δεχθεί στη σχάρα τα ποδήλατα των διακοπών κοκ. Φίλε Heras καλώς να το πάρεις αρκεί να μη χρειάζεται για λόγους δουλειάς να κάνεις πάνω από 5000 χλμ το χρόνο και επίσης να μη χρειάζεται να μεταβαίνεις με αυτό σε supermarket και λαϊκές αγορές.
-
Το rx8 πλέον είναι μια χαρά για δεύτερο/τρίτο αυτοκίνητο, έχει χαμηλά πάγια έξοδα (τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια, τεκμήριο). Να το βγάλεις ένα ΣΚ να πας στην αγαπημένη σου διαδρομή και να το ευχαριστηθείς. Για καθημερινή χρήση παντελώς ασύμφορο. Δεν είναι τυχαίο που σπανίζουν τα rx8 που κυκλοφορούν σε σχέση με παλιότερα που είχε γεμίσει ο τόπος.
-
Μεγάλη πολυτέλεια να έχεις 2ο-3ο αυτοκίνητο για ένα ΣΚ...........και οχι κάθε ΣΚ γιατί και πάλι θα καίει πολύ!
Όπως προειπώθηκε αυτά ήταν μιας άλλης εποχής,ανεπιστρεπτή.... -
Συμφωνώ. Απλά επειδή σε τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια το rx8 θέλει γύρω στα 500-600 ευρώ ετησίως + άλλα 1200 ευρώ σε βενζίνες, λάδια, service (αν υποθέσουμε χρήση γύρω στα 5.000 χλμ το χρόνο), το συνολικό κόστος δεν είναι απαγορευτικό.
-
Συμφωνω οτι τετοια αυτοκινητα τυπου rx8 ηταν στις δοξες τους πριν μια 10ετια και τωρα δεν εχουν θεση αναμεσα μας. Δεν συμφωνω ομως οτι και τα παραπλησιας ιπποδυναμης και κοστους ανταγωνιστικα του μοντελα δεν εκαιγαν. Απλα ηταν 1.3 και καποιοι νομισαν οτι καιει και σαν 1.3
Δεν εχω ακουσει αντιστοιχα παραπονα απο κατοχους opc, rs, gti κλπ...Η ολη γκρινια αφορα το rx8 μονο...Για κοιτατε ομως τι προσεφερε (και ακομα το κανει) σε επιπεδο τεχνολογιας και ψαγμενου στησιματοςΕπισης με 5.000χλμ το χρονο θεωρω οτι τετοιο αυτοκινητο ΔΕΝ το ευχαριστιεσαι και ουτε εισαι διατεθειμενος να το μαθεις και να ξεκλειδωσεις τις αρετες του
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Συμφωνω οτι τετοια αυτοκινητα τυπου rx8 ηταν στις δοξες τους πριν μια 10ετια και τωρα δεν εχουν θεση αναμεσα μας. Δεν συμφωνω ομως οτι και τα παραπλησιας ιπποδυναμης και κοστους ανταγωνιστικα του μοντελα δεν εκαιγαν. Απλα ηταν 1.3 και καποιοι νομισαν οτι καιει και σαν 1.3
Δεν εχω ακουσει αντιστοιχα παραπονα απο κατοχους opc, rs, gti κλπ...Η ολη γκρινια αφορα το rx8 μονο...Για κοιτατε ομως τι προσεφερε (και ακομα το κανει) σε επιπεδο τεχνολογιας και ψαγμενου στησιματοςΕπισης με 5.000χλμ το χρονο θεωρω οτι τετοιο αυτοκινητο ΔΕΝ το ευχαριστιεσαι και ουτε εισαι διατεθειμενος να το μαθεις και να ξεκλειδωσεις τις αρετες του
Για τις αναφορες σου στις δυο παραπανω παραγραφους θα συμφωνησω...Για την τριτη, οχι ακριβως, καθοτι αυτο εγκειται στα γουστα/γνωσεις/εμπειρια του εκαστοτε χρηστη. Μπορει καποιος πχ να -μπορει απο οικονομικης αποψης- να κανει ακομα και στις μερες μας, 20κ χλμ το χρονο με ενα τετοιο, και να μην το μαθει ή ευχαριστηθει ποτε σε αναλογο βαθμο, και αντιθετως, καποιος αλλος να το βγαζει καθε Κυριακη μονο, και να το χαιρεται κανοντας συνολικα λιγοτερα απο 200χλμ το μηνα...
Βεβαια η αληθεια ειναι οτι κατι τετοιο συνηθως, σε τετοιο βαθμο, συμβαινει σε αρκετα πιο...εξωτικες και σπανιες κατασκευες, αλλα νομιζω καταλαβες το νοημα του παραδειγματος...
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Τα opc κτλ καίνε τόσο αν εσυ το επιθυμείς........το rx8 καίει τόσο θες δεν θες.Δεν λέω οτι είναι οικονομικα,αλλά σε καθημερινή χρήση σε περιαστικό κύκλο είναι εύκολα 3-4λ πιο κάτω.Πιστεύω όμως οτι μελλοντικά η μάζντα κάτι θα φτιάξει με σπορ DNA αλλά με συμβατική τεχνολογία.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Υπουργείο Μεταφορών.
Ξέρουν το πρόβλημα, δίνουν άμεσα λύση.Ενημερωτικά: Τελικά ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
Αφού ταλαιπωρήθηκα από τη μια υπηρεσία στην άλλη, έφτασα μέχρι το επιμελητήριο για να λάβω χαρτί που φαίνεται ότι η ΕΛΜΑ έχει κλείσει, τελικά η λύση δόθηκε μιλώντας με την σύνδικο που έχει αναλάβει την υπόθεση και όλες τις άρσεις παρακράτησης... -
Να ρωτήσω κάτι πολύ πεζο: τώρα που δεν υπάρχει επίσημος εισαγωγέας, έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην αγορά με service, ανταλλακτικά κλπ? Και αναφέρομαι σε χοντρά πράγματα, όχι φίλτρα και λάδια. Έχω φίλο που έκανε πίσω από την αγορά Mazda 3 εξαιτίας του ότι φοβόταν την έλλειψη υποστήριξης.
Θεωρώ ότι ήταν υπερβολικός, αλλά ήταν???
-
ήταν υπερβολικός καθώς υπάρχουν προς το παρόν 12 επίσημοι αντιπρόσωποι για σέρβις και φανοποιεία.....απλά δεν εισάγουν νέα μοντέλα
-
Επιβεβαιώνω.
Χρειάστηκα εμπρός προφυλακτήρα και κάτι άλλα πλαστικά και ήρθαν από έξω σε 5 μέρες. καινούρια -γνήσια. -
Για τους κατόχους:
Η Βροχίδης – Χατζής ΑΕ με την μακρόχρονη παρουσία της στο χώρο του αυτοκινήτου αλλά και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, εγγυάται κορυφαία εξυπηρέτηση, τεχνογνωσία, άριστες τιμές, ταχύτητα, φιλικότητα και αξιοπιστία.
Ήδη σε συνεργασία με την Mazda Νοτιανατολικής Ευρώπης ξεκινούμε την απογραφή όλων των αυτοκινήτων στην Θεσσαλονίκη με στόχο τη δημιουργία του club Mazda, που θα προσφέρει προσωποποιημένη ενημέρωση στους κατόχους αλλά και ειδικά προνόμια και τιμές για τη συντήρηση και επισκευή τών
αυτοκινήτων τους με γνήσια ανταλλακτικά καί αξεσουάρ.Ήδη με την έναρξη της συνεργασίας όλοι οι κάτοχοι Mazda στη Θεσσαλονίκη , μπορούν να επικοινωνούν με την Βροχίδης – Χατζής ΑΕ, να δηλώνουν τα στοιχεία τους και να κερδίζουν δωρεάν τεχνικό έλεγχο και δωρεάν οδική βοήθεια
για ένα χρόνο με κάθε service ,που θα πραγματοποιούν σύμφωνα με τα εργοστασιακά πρότυπα
Τηλεφωνήστε σήμερα στο 2311 476 176 δηλώστε το αυτοκίνητο σας και κερδίστε τα ειδικά προνόμια του club Μazda, μόνο στη Βροχίδης – Χατζής ΑΕ .Σας περιμένουμε
Μazda service Βροχίδης -Χατζής Α.Ε.
Σταδίου 4,Καλοχώρι ,Τηλέφωνο 2311 476 200 , info@e-mazda.gr
Κεντρικά : Γεωργικής Σχολής 29 , τηλ. 2311476200
www.e-mazda.grhttp://www.thestival.gr/society/item/21 ... essaloniki
-
-
http://www.gazzetta.gr/in-motion/articl ... i-iaponika
-
H Dacia, σύμφωνα με την έρευνα του γερμανικού περιοδικού, έγινε καλύτερη σε θέματα ποιότητας απο τις: Ford και PSA;
-
Κλασικές 'έρευνες' με ερωτήσεις σε κατόχους είναι. Και εγώ σε όλα τα αμάξια μου 'άριστα' βάζω.
Μη τρελαινόμαστε. Για ανθρώπους-λάχανα που τα πιστεύουν είναι.
Οι μόνοι ΙΣΩΣ ειλικρινείς (και μάλλον θυμωμένοι) να είναι οι κάτοχοι Citroen. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Κλασικές 'έρευνες' με ερωτήσεις σε κατόχους είναι. Και εγώ σε όλα τα αμάξια μου 'άριστα' βάζω.
Μη τρελαινόμαστε. Για ανθρώπους-λάχανα που τα πιστεύουν είναι.
Οι μόνοι ΙΣΩΣ ειλικρινείς (και μάλλον θυμωμένοι) να είναι οι κάτοχοι Citroen.Και τι προτεινεις;;;;να βαθμολογουμε το αυτοκινητο του γειτονα;;;;
Αν ειμαι ικανοποιημενος απο το αυτοκινητο μου,πρεπει να το θαψω;;;αν δεν ειμαι,να το κρυψω;;;
Μαλλον μονο εσυ σκεφτεσαι ετσι..... -
Για αυτό δεν μοιάζουμε! Δεν είμαι λαχανικό!!!
Και άντε να στο εξηγήσω κιόλας:
Πολλοί θα σκέφτονται κάπως έτσι, γιατί δύσκολα τους βγαίνει ή για να το θέσω καλύτερα δεν υπάρχει η παραδοχή της 'κακής επιλογής'.
Διαβασε σχεδόν σε όλα τα τοπικά να δεις υπερθαυμασμό της επιλογής του καθενός. Και ένας να βγει να πει κάτι κακό, θα βγουν άλλοι 10 να τον φάνε. Και κάπως έτσι λειτουργούν και στα γκάλοπςςςςς!Και να αντιλέγεις εσύ που δηλώνεις υπερευχαριστημένος από τις επιλογές σου τονίζοντας και τις υπερικανοτητες αυτών ... είναι τουλάχιστον γελοίο και ... (αποδεδειγμένα) ηλίθιο...
MAZDA FORUM