-
http://www.bloomberg.com/news/2012-02-2 ... -sale.html
Η Mazda πρόκειται να προβεί σε πώληση πακέτου μετοχών και ταυτόχρονη λήψη τραπεζικού δανείου, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλεπόμενες ετήσιες ζημιές που θα ανέλθουν σε 100 δισεκατομμύρια γιεν (ήτοι ιστορικό υψηλό ρεκόρ ζημιών 11 ετών), κάτι που θα μπορούσε να θέσει εν αμφιβόλω την πιστοληπτική της ικανότητα.
Η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Mazda (από Ιαπωνικό οίκο αξιολόγησης) είναι ήδη σήμερα στο επίπεδο ΒΒΒ, μόλις δύο θέσεις πάνω από την κατηγορία σκουπίδια. ...
Mazda rose 1.4 percent to close at 147 yen before the fundraising announcement. The stock, the worst performer last year among major Japanese carmakers, continues to underperform most of its rivals in 2012. Mazda on Feb. 21 dropped 9.9 percent, the most in almost a year, after broadcaster NHK reported the company was preparing to raise as much as 100 billion yen through a capital increase.
The sale may reduce the risk of a credit-rating downgrade that would raise borrowing costs for a company already saddled with about 60 percent more debt than equity, a level of indebtedness second only to Mitsubishi Motors Corp. (7211) among Japan’s eight biggest automakers, according to data compiled by Bloomberg.
Japan’s Rating & Investment Information Inc. on Feb. 2 said it may cut Mazda’s rating of BBB, which is two levels above junk, after five quarters of losses eroded the company’s equity
-
Χαιρετισμός σε όλους.
Αντιμετωπίζω κάνα δύο θεματάκια με το Mazdaκι μου, οπότε κάθε βοήθεια δεκτή.
Αρχικά να πω ότι έχω ένα Mazda 2 1,3 (86hp) 5door Touring Alloy με πρώτη άδεια τον 1/2011. Φυσικά δεν είναι κατασκευής 2011.Αρχικά να αναφέρω ότι σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό το αυτοκίνητο. Οι χώροι του με καλύπτουν 100% (ακόμα και σε ταξιδάκι), το αμάξι μπορεί να κινηθεί πολύ γρήγορα (για τα κυβικά του πάντα) και τουλάχιστον στην Μαραθώνος μου χει χαρίσει πολλά χαμόγελα, και γενικότερα είναι αρκετά καλό.
Φυσικά έχει και τα μειονεκτήματα του. Την κατανάλωση που υπόσχεται η Mazda δεν την έχω δει ποτέ, όσο 'οικολογικά' και να έχω οδηγήσει, η ορατότητα στις αριστερές στροφές είναι περιορισμένη λόγω της μεγάλης κολώνας (όπως όμως είναι σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα σήμερα) και το καλοριφέρ είναι υπερβολικά δυνατό (ακόμα και στην πρώτη σκάλα αναγκάζομαι να ανοίξω παράθυρο).
Ευτυχώς δεν έχω αηδίες τύπου ESP, και ήταν και ένας βασικός λόγος που το επέλεξα. Α και σε αντίθεση με μερικά Γερμανικά περιέργως δεν καίει σταγόνα λάδι.
Τα θέματα τώρα.
- Έχω αντιλληθφεί ότι το τιμόνι μοιάζει να μην είναι σωστά κεντραρισμένο. Δηλαδή για να κινηθώ ευθεία, το τιμόνι έχει απειροελάχιστη κλίση.
- Μετά από δύο μήνες ακινησίας (δεν υπάρχουν χρήμματα καρντιά μου), όταν το έβαλα μπροστά σήμερα για την εβδομαδιαία συντήρηση του (απλά βάζω μπροστά και το αφήνω για κανένα 10λεπτο) παρατήρησα ότι το παράθυρο το συνοδηγού δεν λειτουργεί καθόλου. Ούτε από το διακόπτη του οδηγού, ούτε από του συνοδηγού.
Έχει κανείς άποψη σχετικά με το τι συμβαίνει? Αυτές οι δυσλειτουργίες καλύπτωνται από την εγγύηση, γιατί να χρειαστεί να πληρώσω δεν πάιζει, όντας άνεργος. Το αμάξι όπως ξαναείπα εδώ και μήνες ουσιαστικά δεν το κινώ.
-
Γεία σου φίλε μου και να χαίρεσε το 2άρι σου......Στα θέματα τώρα....
1)Κάντου μία ευθυγράμμιση.......Ακόμα και στο παρκάρισμα να 'κοντράρεις'το λάστιχο στο πεζοδρόμιο,μία απορύθμιση θα την έχεις...Δεν είναι κάτι ανησυχητικό....
2)Όταν αφήνεις για μεγάλα διαστήματα το αυτοκίνητο ακίνητο,ελέω μπαταρίας,κάποια απορύθμιση είναι φυσιολογικό να συμβεί(χάθηκε η μνήμη του δεξιού παραθύρου).Δέν είναι πρόβλημα....πέρνα από ένα εξουσιοδοτημένο να στο ρυθμίσει και να μάθεις να το κάνεις και μόνος σου,αν ξαναχρειαστεί.(Η ρύθμιση γίνεται από τους διακόπτες του οδηγού...θα δείς)Δεν θα πληρώσεις.....
ΥΓ.Όταν δε κινείς το αμάξι για μεγάλο διάστημα,καλύτερα βγάζε(ξεβιδώνοντας)τον θετικό ή και τους δύο πόλους!!!! Αλλιώς μία στο τόσο να κάνεις μία βόλτα(δεκάλεπτο-τέταρτο)....και όχι να το αφήνεις σταματημένο να δουλεύει!!!Καταστρέφεις τον καταλύτη και δεν φορτίζεται σωστά όπως νομίζεις η μπαταρία!!!
ΥΓ2.Γενικότερα,μην ανησυχείς, είναι μικροπροβλήματα.... -
Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Θα το έκανα βόλτα, αλλά δυστυχώς ο βασικός λόγος που ήταν κλειδωμένο, ήταν ότι δεν είχα ασφάλεια. Οπότε δεν ήθελα να το κυκλοφορήσω καθόλου χωρίς. Ο διάολος έχει πολλά ποδάρια, και εγώ είμαι αρκετά καντέμης.
Και πάλι σε ευχαριστώ.
-
Να'σαι καλά φίλε μου....
-
Tέρμα η παραγωγή του ρόταρυ από την Μάζντα και χωρίς να υπάρχουν άμεσα σχέδια για κάτι άλλο.
http://www.autoblog.com/2012/06/27/mazda-builds-final-rotary-engine/
-
Κάτι ενδιαφέρον για τους φίλους της μάρκας
http://www.caranddriver.com/news/2014-m ... -info-news
Επίσης για τους κινητήρες:
**Powertrains: Odds are good that the MX-5 will get a small four-cylinder engine—about 1.3 liters—turbocharged to make roughly the same 167 hp made by the current larger engine... **
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
OXI δεν μπορουν να απενεργοποιηθουν και αν καποιος ξερει κατι παραπανω να το πει σε μενα και στη MAZDA
το ωραιο ειναι οτι ετσι ειναι τα μοντελα μεχρι τον 7ο του 2008.....μετα εγιναν παλι κανονικα αυτοκινηταελπιζω να σου ειναι χρησιμο...
http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/ ... tm?t=62601
After contacting Mazda technical It was confirmed by Mazda Technician that the running lights on the 2008 sports can be disabled by changing the headlight relay from GS1G67890A to GS1E67890A
The head light relay can be found by removing the glove box,to do this pull the glove box down past the stops and then give a strong pull forward to remove it from the clip on hinge, once out of the way the headlight relay securing bolt can be seen up behind the centre console 10 mm bolt. I found the easiest way to remove the relay was to remove this bolt and then by dropping the relay out together with its bracket below the console where the foot well carpet finishes.The relay cost me £123 inc vat,If you have a 6 sport with auto light function then the relay you need is GS1E67890A.
I can confirm that this works and as far as I'm aware is the only way to disable the running lights.The job took 10 minuets, the hardest part was identifying the relay securing bolt.
If you need any more information just ask and I will post photos. -
ευχαριστω king......στην χωρα μας κοστιζει περι τα 150ευρα και θεωρω οτι ειναι να τα δωσω,οποτε αστα να αναβουν και θα αλλαζω λαμπες συχνοτερα...........
-
http://blog.caranddriver.com/mazda-give ... the-new-6/
-
Αποκαλυπτήρια για το εμπρός τμήμα του νέου 'εξαριού'.
http://blog.caranddriver.com/2014-mazda ... -about-it/
-
Μάλλον ήθελε πιο στενή μάσκα...
-
Μερσεντερίζει ή νομίζω?
Α ρε οι πούστηδες μια ζωή Clopy paste είναι......
-
Ε καλά μη λέμε και ότι θέμε!
Όταν οι Οστρογότθοί έβγαζαν αυτό:
Η Μάζντα έβγαζε αυτό για ανταγωνιστή:
-
Ελα ρε φίλε τώρα να σοβαρευτούμε,πέρα από προκαταλήψεις μην κάνεις κι εσύ όπως κάνουν τα γκομενάκια.
Η συγκεκριμένη σειρά της mercedes ήταν απλά αλλού σε ποιότητα κύλισης(σε σχέση με τα γκαζοτενεκέδια που σε 5 χρόνια είναι ήδη γερασμένα εμφανισιακά) ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία,μη λέμε τώρα ότι θέλουμε. -
Μια βάρκα ήταν που πήγαινε βόλτα στο γιαλό... για να μη μιλήσουμε για τα μοτέρ που είχε και που μέχρι τα 2000κ ήταν για γέλια. Πιο αργή κι από τον επιτάφιο η 1800. Όσο για αξιοπιστία, δε μιλάμε για τέτοια στο σπίτι των Ιαπώνων!
-
Νταξ έχεις δίκιο....
-
Νεώτερες φώτο για το νέο 6
http://www.autoblog.com/2012/07/25/more ... -released/
-
1 mazda πουλησε ολο και ολο το πρωτο δεκαημερο του Ιουλιου;
κριμαΣ... -
στα σκαρια ειναι και ο 1.5Τ........
τωρα τι θα γινει με skyactiv vs T δεν ξερω
MAZDA FORUM