-
Προσωπικα η γυναικα μου εκατσε 2 μηνες. Μετα δουλεια (Ι.Τ) ωραριο 8:00-17:00 , τις πρωτες μερες ολα καλα με το θηλαστρο , μετα λιγο ο μικρος δεν ηθελε ετσι , λιγο το γαλα μειωθηκε , αυτο ηταν... Θελω να πω δεν ηταν θεμα βαρεμαρας η φοβου για το σωμα η το στηθος η οτιδηποτε τετοιο...
Επισης το να βγαζεις το γαλα με θηλαστρο (φανταζομαι εχεις δει πως γινεται η ρωγα της γυναικας απο το τεντωμα ) δεν ειναι κ το πιο ευχαριστο πραγμα.. -
Φυσικά δεν είναι όλες οι γυναίκες όπως περιέγραψα. Και σίγουρα το θήλαστρο δεν είναι ότι πιο ευχάριστο. Αλλά στην ανάγκη και αν δεν γίνεται αλλιώς, καλύτερα αυτό παρά οι σκόνες του εμπορίου τουλάχιστον μέχρι το παιδί να γίνει 2-3 μηνών. Η κάθε γυναίκα βλέπει διαφορετικά την όλη διαδικασία. Ξέρω κοπέλες που πήραν χάπι για να κόψουν το γάλα από την αρχή. Άλλες που κάπνιζαν μανιωδώς σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης σαν να μην τρέχει τίποτα. Άλλες που ήταν με την κοιλιά τούρλα και χτύπαγαν 1-2 ποτάκια για πλάκα. Άλλες που σαβούρωναν από παρακμιακές καντίνες ότι δεν έφαγα εγώ σε όλα τα φοιτητικά μου χρόνια. Είναι δυνατόν οι συγκεκριμένες να σκάσουν για το αν θα θηλάσουν το παιδί τους? Τα πάντα εξαρτώνται από την ωριμότητα, τα βιώματα και την παιδεία που κουβαλάει κάθε άνθρωπος. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι (άντρες-γυναίκες) κατάλληλοι και ικανοί για να γίνουν γονείς (καθόλου κακό ή μεμπτό αυτό) και καλό είναι να το καταλάβουν εγκαίρως γιατί δεν τους φταίει σε τίποτα η νέα ζωή που θα φέρουν στον κόσμο.
-
Εγώ λυπάμαι που μια φίλη θέλει να θηλάσει αλλά να μη μπορεί γιατί βγαίνει πολύ λίγο Και άλλες κατεβάζουν αβέρτα και το σπαταλάνε
-
Γνωριζω περιπτωση αγορακι εως 16 μηνων θηλαζε....
-
Μάθε λοιπόν και μία περίπτωση αγοριού που θήλασε μέχρι 18 μηνών
Sent from Samsung Mobile
-
Μέχρι και 2,5 ετών έχω περίπτωση που θήλαζε. Σε κάθε περίπτωση respect στις μανούλες που το κάνουν είναι πολύ δύσκολη διαδικασία και απαιτητική για τη μάνα. Παρέα με το θηλασμό πάει σε πολλές περιπτώσεις και ο ύπνος του μωρού στο κρεβάτι των γονιών.
Ο δικός μας μέχρι 3 μηνών έπινε και από τη μαμά, και από το μπουκάλι φυλαγμένο μητρικό και σκόνη. Μετά το 3μηνο προτιμούσε την ευκολία (μπουκάλι). -
Και εμενα η γυναικα μου θηλαζε μέχρι 2,5 χρονων. Βεββαια το τελευταιο καιρο ήταν μόνο το βραδυ και το πρωι πρωι και την υπολοιοπη μέρα κανονικό γάλα. Να ξέρετε ότι οσο γενικα θηλάζει γάλα το παιδι τόσο το στήθος παράγει οπότε μπορει καποιος να το τραβήξει όσο θέλει.....
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
...Στην Αγγλία έχουν αυξηθεί πολύ και τα ποσοστά των γεννήσεων στο σπίτι και από ότι διαβάζω υπάρχουν και στην Ελλάδα αρκετοί υποστηρικτές αυτής της πρακτικής (προσωπικά μου αρέσει σαν ιδέα αν όλα βαίνουν καλώς στην εγκυμοσύνη)Ο πατέρας μου στο χωριό του γεννήθηκε στο κρεβάτι των γονιών του (τον ξεγέννησε ο πατέρας του που ήταν ο τοπικός γιατρός). Βασικά κάποτε όλοι σπίτια τους γεννιόντουσαν. Η μόδα έχει επανέλθει, είναι εφικτό, σου έρχεται η μαμή με πακέτο με απόλα και συνήθως υπάρχει και ασθενοφόρο standby καλού κακού. Σε μερικές περιπτώσεις έρχονται και με πισινάκι αν θέλεις να γεννήσεις στο νερό κλπ.
Ο καλός γιατρός μπορεί να αντιληφθεί σε πόσες ώρες θα γεννήσει μια γυναίκα αφού σπάσουν τα νερά. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν την αίσθηση ότι μετά το σπάσιμο των νερών το μωρό βγαίνει αμέσως. Η αλήθεια είναι ότι το μωρό μπορεί να γεννηθεί έως και 24 ώρες μετά. .... Ακούγεται απίστευτο αλλά ο γυναικολόγος μάς έκλεισε ραντεβού, όπως κάνουν στις καισαρικές για να γεννήσουμε φυσιολογικά. Αφού πέρασαν κάποιες ώρες χωρίς να σπάσουν τα νερά, τα έσπασε αυτός και μετά ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού....
Το ραντεβού στο δίνει όταν πάει να κλείσει τον χρόνο που πρέπει και δε λέει να βγει. Το σπάσιμο των νερών είτε από μόνο του είτε από το γιατρό βάζει μπρος τον φυσιολογικό τοκετό αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη. Το πόσο θα κρατήσει όμως αυτός κανείς δεν ξέρει, μπορεί σε 3-4 ώρες μπορεί και σε 36. Βέβαια μπορούν να δώσουν 'κοκτέιλ' στον ορό για να βοηθήσουν οπότε αν ξεκινήσουν από το πρωί και ρυθμίσουν τη δόση ανάλογα με τους πόνους θα γεννήσει μέσα στη μέρα μην ξενυχτήσουμε κιόλας. Μερικοί αν βιάζονται και το παρακάνουν μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα...
....Μετά την γέννηση η σύζυγος ήταν μεν κουρασμένη αλλά μια χαρά, σηκώθηκε και περπάτησε σαν να μην είχε γεννήσει. Οι κοπέλες που έκαναν καισαρική δεν μπορούσαν να κοιμηθούν και πονούσαν...
Όπως και να το κάνουμε ο τοκετός είναι φυσιολογικό πράμα, τα ζώα γεννάνε και μετά σηκώνονται και πάνε παραπέρα, το ίδιο προβλέπεται και για τους ανθρώπους. Είχε κάνει μεγάλη έκπληξη στον μπατζανάκη μου (αυτός που έχει παντρευτεί την αδελφή της γυναίκας μου) που μόνο από καισαρικές ήξερε το πόσο φυσιολογική ήταν η γυναίκα μου μετά τον τοκετό. Μπανάκι μόνη της, φαγητό τον αγλέουρα, χαμόγελο, να του σερβίσει κλπ. Η καισαρική όσο συνηθισμένη και να είναι δεν παύει να σου κόβει την κοιλιά... άντε να γελάσεις, να σηκωθείς, να σφιχτείς, να σηκώσεις το παιδί και τόσα άλλα. Είσαι ασθενής από χειρουργείο.
-
Ξεκινησε η υποβολη των δικαιολογητικων για παιδικους μεσω ΕΣΠΑ.
-
http://www.hlntv.com/interactive/2014/0 ... hpt=hp_hln
Στατιστικα προφανως ειναι πολυ μικρος αριθμος, αλλα πως γινετε να ξεχασεις οτι εχεις το παιδι σου μαζι στο αυτοκινητο?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
http://www.hlntv.com/interactive/2014/07/08/children-hot-car-deaths-map-2014?hpt=hp_hlnΣτατιστικα προφανως ειναι πολυ μικρος αριθμος, αλλα πως γινετε να ξεχασεις οτι εχεις το παιδι σου μαζι στο αυτοκινητο?
γιατί υπάρχουν και μαλάκες που ξεχνάνε ότι έχουν παιδί ή σκυλί στο αμάξι τους.
Όπως άλλοι κάνουν όπισθεν και πατάνε το παιδάκι που παίζει πίσω απο το αμάξι. -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
http://www.hlntv.com/interactive/2014/07/08/children-hot-car-deaths-map-2014?hpt=hp_hlnΣτατιστικα προφανως ειναι πολυ μικρος αριθμος, αλλα πως γινετε να ξεχασεις οτι εχεις το παιδι σου μαζι στο αυτοκινητο?
Εαν εχεις καψει την φλατζα γιατι εισαι ψυχακιας,πρεζακιας,αλκοολικος κ.ο.κ. ολα γινονται
Να το ξεχασεις οπως θα ξεχνουσες τα κλειδια ειναι μαλλον απιθανο -
Οικογενειακο επιδομα δικαιουται καποιος που ειχε εργασθει περυσι, εχοντας τα απαραιτητα ενσημα, αλλα φετος ειναι σε ανεργια? απο ΟΑΕΔ.
-
σημερα στην σκοποβολη με αεροβολο οι στοχοι ειχαν φωτο πολιτικων κουραδων . με την αναλογη ενημερωση στα παιδια.
προχτες ο μικρος 10χρ εριξε και με την καραμπινα , αλλα ειναι λιγο σκληρο ακομη το κλοτσημα για αυτον. μου την σπαει που δεν υπαρχουν μισες και δεν εχω χρονο να καθομαι να φτιαχνω μονος μου .
παντως ολη η οικογενεια λατρευει το φλομπερ.εριξαν βεβαια και σε πινακιδες , οχι βεβαια κυκλοφοριας τους το εξηγησα γιατι και πως αλλα σε κατι βλακιες του λαμογιοδημαρχου , και αφου γραψαμε πανω το μουνι της μανας του. -
Αξιος !!
-
ευχαριστω
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
σημερα στην σκοποβολη με αεροβολο οι στοχοι ειχαν φωτο πολιτικων κουραδων . με την αναλογη ενημερωση στα παιδια.
προχτες ο μικρος 10χρ εριξε και με την καραμπινα , αλλα ειναι λιγο σκληρο ακομη το κλοτσημα για αυτον. μου την σπαει που δεν υπαρχουν μισες και δεν εχω χρονο να καθομαι να φτιαχνω μονος μου .
παντως ολη η οικογενεια λατρευει το φλομπερ. **εριξαν βεβαια και σε πινακιδες **, οχι βεβαια κυκλοφοριας τους το εξηγησα γιατι και πως αλλα σε κατι βλακιες του λαμογιοδημαρχου , και αφου γραψαμε πανω το μουνι της μανας του.DAFUCK did I just read?
-
επειδη και γω τωρα που το διαβαζω θα ελεγα για καποιον αλλον οτι αποκλειεται να ειναι νοηνων ατομο να εξηγησω.
οντως τα εχω παρει στο κρανιο με τον ενφια και φτανουμε ολοι οι φοροι πια να ειναι περισσοτεροι απο τα χρηματα που μας χρειαζονται για να μεινουμε ζωντανοι , οποτε θες δεν θες μπαινεις σε πολεμο , ειναι θεμα επιβιωσης πια. και πρωτα απο ολα πρεπει να εξηγησεις στην οικογενεια και ειδικα στα παιδια και να το κανεις και καπως παιχνιδι.αν δεν συμφωνειται με την μεθοδο τι να πω ο καθενας εχει τις ιδεες του.
στον δημαρχο τωρα οι ταμπελες ειναι σε αγροτικους δρομους που λεει τοσα χλμ (οτι ναναι) για το χωριο μου πραγμα που δεν εξυπηρετει κανενα χωριανο πλην της τσεπης του δημαρχου. δεν ειναι οι κανονικες ταμπελες που βλεπουμε στους δρομους η εστω για αρχαιολογικους χωρους η ταμπελες που να λενε για νοσοκομειο η κατι αλλο χρησιμο. λοιπον αυτος ο πασοκοτσογλανος με τον πατερα μου πεθαμενο το 2003 αρχισε να τον χρεωνει απο το 2006 με αρδευτικα τελη και τελη υδρευσης τα ιδια ποσα που χρεωναν και μενα , τελος παντων στην αρχη το πηρα στην πλακα και τα πεταγα μετα αρχισαν να στελνουν και προσαυξησεις , κανω ενσταση , θεωρωντας οτι ολα ειναι αυτονοητα , 30 μ μακρια τους ηταν το πιστοποιητικο θανατου ελα ομως που ο δημος για τρια χρονια δεν εκδικαζει ενστασεις και οχι μονο αυτο αλλα τα εστειλε και στο δημοσιο ταμειο . (οχι μονο τα δικα μου , ολων)
ε λοιπον τα καταφεραμε τον ξεμπιξαμε και βαλαμε στην θεση του ενα νεοδημοκρατικο λαμογιο , δοκιμασμενο οχι οτι ναναι .
αβυσσος η ψυχη του ελληνα.
τωρα αν εσεις λεγατε στα παιδια σας να τον αποκαλουν κυριο δημαρχο δικαιωμα σας.
τριντεντ εχεις παιδια; εσυ σα μανιατης επρεπε να με πας -
Ο χρήστης otso έγραψε:
επειδη και γω τωρα που το διαβαζω θα ελεγα για καποιον αλλον οτι αποκλειεται να ειναι νοηνων ατομο να εξηγησω.
οντως τα εχω παρει στο κρανιο με τον ενφια και φτανουμε ολοι οι φοροι πια να ειναι περισσοτεροι απο τα χρηματα που μας χρειαζονται για να μεινουμε ζωντανοι , οποτε θες δεν θες μπαινεις σε πολεμο , ειναι θεμα επιβιωσης πια. και πρωτα απο ολα πρεπει να εξηγησεις στην οικογενεια και ειδικα στα παιδια και να το κανεις και καπως παιχνιδι.αν δεν συμφωνειται με την μεθοδο τι να πω ο καθενας εχει τις ιδεες του.
στον δημαρχο τωρα οι ταμπελες ειναι σε αγροτικους δρομους που λεει τοσα χλμ (οτι ναναι) για το χωριο μου πραγμα που δεν εξυπηρετει κανενα χωριανο πλην της τσεπης του δημαρχου. δεν ειναι οι κανονικες ταμπελες που βλεπουμε στους δρομους η εστω για αρχαιολογικους χωρους η ταμπελες που να λενε για νοσοκομειο η κατι αλλο χρησιμο. λοιπον αυτος ο πασοκοτσογλανος με τον πατερα μου πεθαμενο το 2003 αρχισε να τον χρεωνει απο το 2006 με αρδευτικα τελη και τελη υδρευσης τα ιδια ποσα που χρεωναν και μενα , τελος παντων στην αρχη το πηρα στην πλακα και τα πεταγα μετα αρχισαν να στελνουν και προσαυξησεις , κανω ενσταση , θεωρωντας οτι ολα ειναι αυτονοητα , 30 μ μακρια τους ηταν το πιστοποιητικο θανατου ελα ομως που ο δημος για τρια χρονια δεν εκδικαζει ενστασεις και οχι μονο αυτο αλλα τα εστειλε και στο δημοσιο ταμειο . (οχι μονο τα δικα μου , ολων)
ε λοιπον τα καταφεραμε τον ξεμπιξαμε και βαλαμε στην θεση του ενα νεοδημοκρατικο λαμογιο , δοκιμασμενο οχι οτι ναναι .
αβυσσος η ψυχη του ελληνα.
τωρα αν εσεις λεγατε στα παιδια σας να τον αποκαλουν κυριο δημαρχο δικαιωμα σας.
τριντεντ εχεις παιδια; εσυ σα μανιατης επρεπε να με παςΔεν ειμαι Μανιατης, ουδεμια σχεση, εχουμε ομως μπολικους εδω και τους κανω χάζι.
Παιδια δεν εχω, ευτυχως (οχι για εμενα, για τα παιδια ευτυχως). Εχουν ομως διαφοροι φιλοι και ως κλασικος Ελληνας, εχω αποψη (πολλες φορες σωστη γιατι δεν εχω συναισθηματικους δεσμους). -
Ο χρήστης otso έγραψε:
παντως ολη η οικογενεια λατρευει το φλομπερ.εριξαν βεβαια και σε πινακιδες , οχι βεβαια κυκλοφοριας τους το εξηγησα γιατι και πως αλλα σε κατι βλακιες του λαμογιοδημαρχου , και αφου γραψαμε πανω το μουνι της μανας του.Και κάπως έτσι μεταφέρεται η γνώση και η παιδεία στην επόμενη γενιά...
^n
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...