-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
επειδη και γω τωρα που το διαβαζω θα ελεγα για καποιον αλλον οτι αποκλειεται να ειναι νοηνων ατομο να εξηγησω.
οντως τα εχω παρει στο κρανιο με τον ενφια και φτανουμε ολοι οι φοροι πια να ειναι περισσοτεροι απο τα χρηματα που μας χρειαζονται για να μεινουμε ζωντανοι , οποτε θες δεν θες μπαινεις σε πολεμο , ειναι θεμα επιβιωσης πια. και πρωτα απο ολα πρεπει να εξηγησεις στην οικογενεια και ειδικα στα παιδια και να το κανεις και καπως παιχνιδι.αν δεν συμφωνειται με την μεθοδο τι να πω ο καθενας εχει τις ιδεες του.
στον δημαρχο τωρα οι ταμπελες ειναι σε αγροτικους δρομους που λεει τοσα χλμ (οτι ναναι) για το χωριο μου πραγμα που δεν εξυπηρετει κανενα χωριανο πλην της τσεπης του δημαρχου. δεν ειναι οι κανονικες ταμπελες που βλεπουμε στους δρομους η εστω για αρχαιολογικους χωρους η ταμπελες που να λενε για νοσοκομειο η κατι αλλο χρησιμο. λοιπον αυτος ο πασοκοτσογλανος με τον πατερα μου πεθαμενο το 2003 αρχισε να τον χρεωνει απο το 2006 με αρδευτικα τελη και τελη υδρευσης τα ιδια ποσα που χρεωναν και μενα , τελος παντων στην αρχη το πηρα στην πλακα και τα πεταγα μετα αρχισαν να στελνουν και προσαυξησεις , κανω ενσταση , θεωρωντας οτι ολα ειναι αυτονοητα , 30 μ μακρια τους ηταν το πιστοποιητικο θανατου ελα ομως που ο δημος για τρια χρονια δεν εκδικαζει ενστασεις και οχι μονο αυτο αλλα τα εστειλε και στο δημοσιο ταμειο . (οχι μονο τα δικα μου , ολων)
ε λοιπον τα καταφεραμε τον ξεμπιξαμε και βαλαμε στην θεση του ενα νεοδημοκρατικο λαμογιο , δοκιμασμενο οχι οτι ναναι .
αβυσσος η ψυχη του ελληνα.
τωρα αν εσεις λεγατε στα παιδια σας να τον αποκαλουν κυριο δημαρχο δικαιωμα σας.
τριντεντ εχεις παιδια; εσυ σα μανιατης επρεπε να με παςΔεν ειμαι Μανιατης, ουδεμια σχεση, εχουμε ομως μπολικους εδω και τους κανω χάζι.
Παιδια δεν εχω, ευτυχως (οχι για εμενα, για τα παιδια ευτυχως). Εχουν ομως διαφοροι φιλοι και ως κλασικος Ελληνας, εχω αποψη (πολλες φορες σωστη γιατι δεν εχω συναισθηματικους δεσμους).αχα κατι θυμομουν για μανιατικα και πιστευα οτι ολοι εκει θα ειναι μανιατες . για πες την γνωμη σου και για μενα και την επιμονη μου με το ναμαθαινουν να χειριζονται οπλα τα παιδια. υποψιν οτι κανεις στη οικογενεια δεν ειναι κυνηγος η ψαρας απο το 1920 και ποτε δεν υπηρχαν ζωα στην οικογενεια με σκοπο να τα φαμε , ειμαστε μαλλον πιο χορτοφαγοι, αν υπηρχε εκτακτη αναγκη μαλλον θα λιμοκτονουσαμε παρολα τα οπλα. και το ενα μου ονειρο ηταν να ανοιξω σκοπευτηριο αλλα αδεια παιρνεις μονο αμα εισαι ο λατσης.
-
Δε μενω Μανιατικα, αν και ειμαι πολυ κοντα.
Κανενα προβλημα για το χειρισμο οπλων στα παιδια, θα το ενθαρρυνα κιολας τηρουμενων των κανονων ασφαλειας ΑΥΣΤΗΡΑ και δια ροπαλου, ισως οχι για το 10χρονο ακομα.
Τα υπολοιπα περι 'πυροβολουμε φατσες πολιτικων' και 'το μουνι της μανας του δημαρχου' θα μπορουσαν να λειπουν. Βαλε ενα κλασικο στοχο να μπορεις να βλεπεις και την ακριβεια που εχουν, ποσο μαθαινουν κλπ.
Το κυνηγι μπορει να ειναι σπορ για καποιους, όπως μου ειπε ενας γνωστος κυνηγος 'έχω να φαω αμα θελω, η εκδρομη και η διαδικασια ειναι το θεμα, και ας μη ριξω ουτε ντουφεκια'.
-
Φιλε otso κανεις δεν μπορει να σου πει πως θα διαπαιδαγωγησεις τα δικα σου παιδια..Διακρινω ομως ενα μισος για την αδικη κοινωνια κ την πουτανα την ζωη το οποιο προσπαθεις (κ προφανως καταφερνεις) να το περνας στα μικρα..
Εννοειται οτι ειμαι αρνητικος στο θεμα των οπλων , το θεωρω τραγικο , ομως δεν μου πεφτει λογος , κουβεντα κανουμε.. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Εννοειται οτι ειμαι αρνητικος στο θεμα των οπλων , το θεωρω τραγικο , ομως δεν μου πεφτει λογος , κουβεντα κανουμε..
Φοβάσαι ε;
-
Προσωπικα αν θες δεν φοβαμαι , εχω εκπαιδευτει κ εχω ριξει χιλιαδες φυσιγγια , τα παιδια ομως ειναι παιδια , αλλες ειναι οι αναγκες τους ..
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Προσωπικα αν θες δεν φοβαμαι , εχω εκπαιδευτει κ εχω ριξει χιλιαδες φυσιγγια , τα παιδια ομως ειναι παιδια , αλλες ειναι οι αναγκες τους ..Χιουμορ ήταν
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
επειδη και γω τωρα που το διαβαζω θα ελεγα για καποιον αλλον οτι αποκλειεται να ειναι νοηνων ατομο να εξηγησω.
οντως τα εχω παρει στο κρανιο με τον ενφια και φτανουμε ολοι οι φοροι πια να ειναι περισσοτεροι απο τα χρηματα που μας χρειαζονται για να μεινουμε ζωντανοι , οποτε θες δεν θες μπαινεις σε πολεμο , ειναι θεμα επιβιωσης πια. και πρωτα απο ολα πρεπει να εξηγησεις στην οικογενεια και ειδικα στα παιδια και να το κανεις και καπως παιχνιδι.αν δεν συμφωνειται με την μεθοδο τι να πω ο καθενας εχει τις ιδεες του.Ποιά είναι η μέθοδο δηλαδή?
Να δώσεις στα παιδιά σου όπλα να πυροβολούν τους δημάρχους?
-
Βill το καταλαβα
-
Ο πατέρας μου μας έφερε σε επαφή με αληθινά όπλα (πιστόλια, αεροβόλο, φλόμπερ, δίκανο, καραμπίνα) από πολύ μικρούς (εμένα και τα μικρότερα αδέλφια μου).
Η συμμετοχή σε κάτι πολύ εντυπωσιακό και 'απαγορευμένο' σε κάνει να δέχεσαι πολύ εύκολα τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς προκειμένου να συμμετέχεις. Αυτό το θεωρώ καλό και με έχει κάνει να μην φοβάμαι τα όπλα αλλά να ξέρω να προσέχω και να φροντίζω για την ασφάλεια όλων.
Η αδελφή μου που είχε επιδείξει και σχετικό ταλέντο αργότερα ασχολήθηκε με σκοποβολή και πλέον με τοξοβολία.
Το κυνήγι δεν με γοήτευσε, μια φορά πήγα και δεν θέλησα να ξαναπάω. Μια φορά πάντως σκότωσα μια φραγκόκοτα που εκτρέφαμε για να την φάμε.
Τα όπλα πάντως σαν μηχάνημα τα βρίσκω πολύ ελκυστικά, ασκούν μια μαγεία (όλα τα όπλα γενικά, στιλέτα, σπαθιά, τόξα κλπ) αλλά όχι μόνο λόγω της δύναμής τους αλλά και της κατασκευής τους. Πχ τα πυροβόλα, σκληρά, σκαλισμένα, κρύα μέταλλα που δένονται όλα μαζί και χάρη των μηχανισμών δημιουργούν ένα 'ζωντανό' μηχάνημα που διεγείρει τις αισθήσεις (αφή, ακοή, όραση, όσφρηση, και όχι δεν το γλύφω) και μιλάει και στο συναίσθημα. Και έχεις και διάφορα παρελκόμενα και αξεσουάρ (βλήματα, λάδια, βουρτσάκια, θηκούλες, ζώνες κλπ).
Φαντάζομαι ότι μετά τα προηγούμενα οι οπλοφόβοι θα με έχουν στείλει στο πύρ το εξώτερο..... Προς εξιλέωσή μου να σημειώσω ότι το μόνο όπλο που έχω είναι το παιδικό μου με βελανίδια για φωτοβολίδες το Πάσχα κι αυτό ούτε που θυμάμαι που το έχω αποθηκεύσει... Τώρα το τί θα γίνει στο μέλλον με τα όπλα του πατέρα μου και του παππού μου δεν ξέρω αλλά τα θεωρώ οικογενειακά κειμήλια δεν θα τα δώσω σε κανέναν! -
Δε νομίζω ότι είναι το θέμα τα όπλα αλλά να περνάς στα παιδιά ότι ο τάδε είναι μαλάκας, ότι όλοι οι πολιτικοί είναι μουνόπανα, ότι ο γείτονας είναι ηλίθιος κλπ. Καλύτερα ένα παιδί να καταλάβει από μόνο του κάτι παρά να το προϊδεάζεις και να του κάνεις πλύση γιατί μετά μπορεί να το περάσει και για σωστό να βρίζεις, να πυροβολείς κλπ..
Περίπτωση 1:
- Πατέρας: Ο γείτονας είναι ηλίθιος, μη πας ποτέ από κει.
Περίπτωση 2: - Παιδί: Μπαμπά πήγα στον γείτονα να παίξω με τον σκύλο του και μ'έδιωξε με φωνές, δεν είναι καλός άνθρωπος.
- Πατέρας: όχι παιδί μου, δεν είναι, μην ξαναπάς.
Ας πουν οι ώριμοι γονείς ποια είναι η σωστή μέθοδος
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Δε νομίζω ότι είναι το θέμα τα όπλα αλλά να περνάς στα παιδιά ότι ο τάδε είναι μαλάκας, ότι όλοι οι πολιτικοί είναι μουνόπανα, ότι ο γείτονας είναι ηλίθιος κλπ. Καλύτερα ένα παιδί να καταλάβει από μόνο του κάτι παρά να το προϊδεάζεις και να του κάνεις πλύση γιατί μετά μπορεί να το περάσει και για σωστό να βρίζεις, να πυροβολείς κλπ..Περίπτωση 1:
Περίπτωση 2: - Παιδί: Μπαμπά πήγα στον γείτονα να παίξω με τον σκύλο του και μ'έδιωξε με φωνές, δεν είναι καλός άνθρωπος.
Ας πουν οι ώριμοι γονείς ποια είναι η σωστή μέθοδος
Μα, να πυροβολάει τη φάτσα του γείτονα!
-
Πολλα παιδια στην Ελληνικη επαρχια μεγαλωνουν πριν την ωρα τους , οδηγουν παπακι απο τα 8 , τρακτερ κ τσιγαρο απο τα 10 , καραμπινες κυνηγι κ.λ.π απο τα 12...Αντιστοιχα , τα Αθηνοπουλακια ολη την ωρα στο fb , pro 2014 κ.λ.π
Μια μεση κατασταση δεν υπαρχει; -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Δε νομίζω ότι είναι το θέμα τα όπλα αλλά να περνάς στα παιδιά ότι ο τάδε είναι μαλάκας, ότι όλοι οι πολιτικοί είναι μουνόπανα, ότι ο γείτονας είναι ηλίθιος κλπ. Καλύτερα ένα παιδί να καταλάβει από μόνο του κάτι παρά να το προϊδεάζεις και να του κάνεις πλύση γιατί μετά μπορεί να το περάσει και για σωστό να βρίζεις, να πυροβολείς κλπ..Περίπτωση 1:
- Πατέρας: Ο γείτονας είναι παιδεραστής, μη πας ποτέ από κει.
Περίπτωση 2: - Παιδί: Μπαμπά πήγα στον γείτονα να παίξω με τον σκύλο του και τελικά έπαιξε ο γείτονας μαζί μου, δεν είναι καλός άνθρωπος.
Ας πει ο GTI_ ποια είναι η σωστή μέθοδος
Εξαρτάται από τη γνώμη που έχεις για τον γείτονα.
Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται πάντα να παθαίνουμε για να μαθαίνουμε.Το να προϊδεάσεις το παιδί σου δεν είναι κακό. Ο τρόπος που το κάνεις συνήθως είναι προβληματικός (γιατί στο λέω εγώ, δεν χρειάζεται να τα ξέρεις όλα, εμένα θα ακούς κλπ) και επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, δλδ το παιδί σου είναι προϊδεασμένο (από αντίδραση) να μην ακούει ό,τι κι αν του πεις (ακόμα και το αυτονόητο) και πολλές φορές καταλήγει να πράττει ανακλαστικά το αντίθετο.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Δε νομίζω ότι είναι το θέμα τα όπλα αλλά να περνάς στα παιδιά ότι ο τάδε είναι μαλάκας, ότι όλοι οι πολιτικοί είναι μουνόπανα, ότι ο γείτονας είναι ηλίθιος κλπ. Καλύτερα ένα παιδί να καταλάβει από μόνο του κάτι παρά να το προϊδεάζεις και να του κάνεις πλύση γιατί μετά μπορεί να το περάσει και για σωστό να βρίζεις, να πυροβολείς κλπ..
Περίπτωση 1:
Περίπτωση 2: - Παιδί: Μπαμπά πήγα στον γείτονα να παίξω με τον σκύλο του και τελικά έπαιξε ο γείτονας μαζί μου, δεν είναι καλός άνθρωπος.
Ας πει ο GTI_ ποια είναι η σωστή μέθοδος
Εξαρτάται από τη γνώμη που έχεις για τον γείτονα.
Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται πάντα να παθαίνουμε για να μαθαίνουμε.Το να προϊδεάσεις το παιδί σου δεν είναι κακό. Ο τρόπος που το κάνεις συνήθως είναι προβληματικός (γιατί στο λέω εγώ, δεν χρειάζεται να τα ξέρεις όλα, εμένα θα ακούς κλπ) και επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, δλδ το παιδί σου είναι προϊδεασμένο (από αντίδραση) να μην ακούει ό,τι κι αν του πεις (ακόμα και το αυτονόητο) και πολλές φορές καταλήγει να πράττει ανακλαστικά το αντίθετο.
+οχτωμισυ δισεκατομμυρια εκατομμυριων
Ειναι πολυ λεπτη η γραμμη μεταξυ του 'προετοιμαζω/προϊδεαζω' και του 'γιατι στο λεω εγω'. Αρκετοι γονεις δε, τα συγχεουν τελειως αυτα τα δυο.
Παιζει το ρολο του βεβαια και ο χαρακτηρας του παιδιου, παιζει ρολο οτι πλεον δεν προλαβαινουν να κανουν και πολλα λογω πολλης δουλειας ή εχουν τεραστια ελλειψη χρηματων, ο κοινωνικος περιγυρος κλπ. Το πιο ευκολο στο να μεγαλωσεις παιδια ειναι αυτο που γινεται 9 μηνες πριν τη γεννα. - Πατέρας: Ο γείτονας είναι παιδεραστής, μη πας ποτέ από κει.
-
Το 'επειδη το λέω εγώ' είναι κάτι που ο γονιός θα αναγκαστεί να καταφύγει πάρα πολλές φορές.
Τα παιδιά είναι εντελώς ηλίθια και θα κάνουν ότι πιό απίθανη βλακεία δέν μπρείς να φανταστείς, δέν παίρνουν απο λογικά επιχειρήματα και το χειρότερο είναι οτι δέν μαθαίνουν απο τα παθήματα τους και αν τα αφήσεις θα κάνουν τις ίδιες βλακείες ξανά και ξανά.
Γι αυτό ο γονιός πρέπει να είναι ένας μικρός δικτάτορας αν θέλει το παιδί του να είναι αρτιμελες.
-
Νοοτροπια 50 χρονων πισω.
Τα παιδια φυσικα και δεν ειναι 'ηλιθια' φυσικοτερα ΔΕΝ θα κανουν οτιδηποτε βλακεια, και φυσικοτατα παιρνουν απο λογικα επιχειρηματα.
Το να αντιμετωπιζεις τα παιδια σου με το ζωναρι ειναι ο πιο σιγουρος τροπος να σε φτυσουν (και τωρα αλλα και μελλοντικα σε σοβαροτερες αποφασεις) και να ενεργουν εντελως αντιδραστικα στις μαλακιες που τους λες.
-
Η αληθεια οπως παντα, ειναι καπου στη μεση. Το ζωναρι χρειαζεται σε μερικες φασεις, τα λογικα επιχειρηματα επισης. Η λογικη 'εκανες μαλακια, άρπα επιτοπου μια ξαναστροφη' δεν ειναι οτι καλυτερο, τα 'λογικα επιχειρηματα' δεν πιανουν παντα γιατι μιλας σε παιδια.
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Νοοτροπια 50 χρονων πισω.Τα παιδια φυσικα και δεν ειναι 'ηλιθια' φυσικοτερα ΔΕΝ θα κανουν οτιδηποτε βλακεια, και φυσικοτατα παιρνουν απο λογικα επιχειρηματα.
Το να αντιμετωπιζεις τα παιδια σου με το ζωναρι ειναι ο πιο σιγουρος τροπος να σε φτυσουν (και τωρα αλλα και μελλοντικα σε σοβαροτερες αποφασεις) και να ενεργουν εντελως αντιδραστικα στις μαλακιες που τους λες.
Προφανώς και τα παιδιά δεν είναι ηλίθια... Διαχρονικά, αλλά ιδίως τα σημερινά παιδιά είναι απίστευτα σαΐνια Προφανώς επίσης, οι έννοιες λογική και προσοχή έχουν τελείως διαφορετική έννοια σε ένα 5χρονο, ένα 10χρονο, ένα 20χρονο και έναν 40χρονο...
Το στοίχημα είναι να καταφέρνεις να παρουσιάζεις επιχειρήματα στο παιδί με τρόπο που να μπορεί να τα καταλάβει. ΔΕΝ θα τα θυμάται στο 99% των περιπτώσεων μετά από 30 λεπτά, αλλά πες πες κάτι μένει στο τέλος... πιο πολύ σαν γενικότερη συμπεριφορά. Μπορεί να είναι πολύ κουραστική μέθοδος, αλλά πιστεύω (από εμπειρία και απ' ότι διαβάζω - ακούω από ειδικούς) ότι είναι η πιο αποδοτική αν θέλεις να έχεις έξυπνα και κυρίως χαρούμενα παιδιά.
Προφανέστατα θα πεις πολλές φορές 'γιατί έτσι λέω εγώ', προφανέστατα πολλές φορές θα είσαι κουρασμένος, νευριασμένος, κτλ και δεν θα έχεις διάθεση (άνθρωποι είμαστε, όχι ρομπότ), αλλά η συμπεριφορά ενός δικτατορίσκου είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για την αποτυχία...
-
Μα και γω αυτο λεω!
Αποβαλλεσαι απο την ομαδα μου.
Να δω που θα βρεις χρηματοροη τωρα.
-
G877 να σε δω τι θα εκανες να ειχες γιο τον geof1 σε φαση ηλικιακα 15-16 ετων (με ακμη), να ανακαλυπτει τον κοσμο κ το ebay...:-D
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...