-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ζωώδες αυτό που έκαναν αλλά υπάρχει και ο αντίλογος. Να περιμένεις να μπεις στο ασανσέρ και να είναι απανωτά πιασμένο από καρότσια και να έχεις φτάσει στο αμήν, γι'αυτό είμαι υπέρ της χρήσης μάρσιπου.
Το τραγικό είναι όταν βλέπεις να κουβαλάνε με καρότσι παιδιά 2 και 3 χρονών γιατί βαριούνται οι γονείς να τα κρατάνε απ'το χέρι Τα βλέπεις ότι είναι έτοιμα να πάνε φαντάροι και είναι σε καρότσια
Το ασανσέρ ειναι: α) για μωρά ή νήπια σε καρότσι, β) για ηλικιωμένους και Γ) για ΑμΕΑ. Αν δεν εισαι κάτι απο αυτα και αφου σε ολα τα εμπορικά υπάρχουν κυλιόμενες, ΔΕΝ υπάρχει αντίλογος. Κακώς περιμένεις να πάρεις το ασανσέρ.
NOT (με κόλλησες μιράζ ). Το ασανσέρ θέλει σωστή χρήση από όλους και κοινή ευαίσθητη λογική. Δηλαδή όχι μόνο άτομα χωρίς πρόβλημα ή μόνο με πρόβλημα, πχ αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ασανσέρ γιατί βαριέσαι/είναι χαλασμένες οι κυλιόμενες/δεν υπάρχουν κυλιόμενες/είναι μακρυά οι κυλιόμενες/πονάει η κοιλιά-κώλος-πόδι σου και θέλει να περάσει ένας με αναπηρικό ή με καροτσάκι μωρού δε θα του πεις όχι. Αλλά άλλο αν είναι ένας-δύο κι άλλο χίλιοι δέκα δύο όπως γίνεται σ/κ στα εμπορικά Βέβαια όχι με τον τρόπο που έκανε ο άλλος παραπάνω 'χώνοντας'.
-
Φυσικά δεν ισχύει αυτο που λες.
Επειδή τα ΣΚ στα εμπορικά εχει φυσιολογικά περισσότερους ανθρώπους που 'δικαιούνται' να κανουν χρήση του ασανσέρ, δε σημαίνει οτι αλλάζει κάτι με τα δικαιώματα των υπολοίπων χρηστών. Να περιμένουν τη σειρά τους ή να πανε με τις σκάλες. -
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
......ποσταρω αρα υπαρχω...
Επι του θεματος εχω να απαντησω οτι πλεον τα πιανω και με τα δυο χερια. Μην με ρωτησεις πως πληκτρολογω.
@υπολοιποι:
ανατρεξτε στα προηγουμενα ποστ για να δειτε πως ξεκινησε το μπαχαλο και θα εκλαγειτε απο το μεγεθος της μπουλσιτιας που γραφεται εδω μεσα....Εμενα στα παπαρια μου, δεν μπηκα να το παιξω πατερας ουτε να διδαξω τους υπολοιπους. Καντε με τα παιδια σας ο,τι σας φωτισει ο Παναγαθος, και προς θεου, ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ TRIDENT ΟΠΩΣ ΕΥΡΙΣΚΕΣΘΕ ΠΛΗΣΙΟΝ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΟΥ.Βλεπω πληκτρολογεις μια χαρα και χωρις χερια...
(επρεπε να το εχω υποψιαστει τοσο καιρο )
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Φυσικά δεν ισχύει αυτο που λες.
Επειδή τα ΣΚ στα εμπορικά εχει φυσιολογικά περισσότερους ανθρώπους που 'δικαιούνται' να κανουν χρήση του ασανσέρ, δε σημαίνει οτι αλλάζει κάτι με τα δικαιώματα των υπολοίπων χρηστών. Να περιμένουν τη σειρά τους ή να πανε με τις σκάλες.Έτσι ακριβώς.
Κοινή λογική χρειάζεται.
Άλλωστε οι κυλιόμενες σκάλες είναι 50 μέτρα πιο κάτω.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πόσο μ@λ@κ@ς είναι ο κόσμος σε ρε γμτ!
Να σε βλέπουν με καρότσι με δίδυμα, να είναι πίσω σου στη 'θεωρητική' ουρά για το ασανσέρ (ενώ θα μπορούσαν να πάρουν τις κυλιόμενες που είναι 10 βήματα πιο 'κει, άλλο θέμα αυτό) και μόλις έρχεται να 'τσιμπάνε' τη θεσούλα...κι εσύ περιμένεις πάλι το επόμενο...
Ζωώδες αυτό που έκαναν αλλά υπάρχει και ο αντίλογος. Να περιμένεις να μπεις στο ασανσέρ και να είναι απανωτά πιασμένο από καρότσια και να έχεις φτάσει στο αμήν, γι'αυτό είμαι υπέρ της χρήσης μάρσιπου.
Το τραγικό είναι όταν βλέπεις να κουβαλάνε με καρότσι παιδιά 2 και 3 χρονών γιατί βαριούνται οι γονείς να τα κρατάνε απ'το χέρι Τα βλέπεις ότι είναι έτοιμα να πάνε φαντάροι και είναι σε καρότσια
Αυτο που γράφεις δεν είναι σωστό .2-3 χρονών τα παιδάκια κουράζονται αρκετά εύκολα από το περπάτημα και παραπονιουνται , άσε που μπορεί να νυστάξουν ή οτιδήποτε άλλο.
Κατά τα λοιπά τα ασανσέρ αν δεν έχουν ανάλογη σήμανση είναι για όλους. Από εκεί και πέρα και εγώ με τα παιδιά τη σειρά μου περιμένω,αν δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη.
Αν υπήρχε μονο μια θέση στο ασανσέρ που ο Νίκος με το καρότσι,για διδυμα υποθέτω, δε χωραγε ούτως ή άλλως δε βλέπω και ιδιαίτερο πρόβλημα αν μπήκε κάποιος. -
Εννοειται οτι θελουν φαπες αυτοι που χωθηκαν στο Νικο, αλλα τα ασανσερ δεν ειναι για 'ευαισθητες ομαδες', ειναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, καθε ικανοτητας και ηλικιας.
Δεν ειμαστε σε νοσοκομειο να υπαρχει διαφορετικο ασανσερ για τα φορεια πχΑυτο που χρειαζεται ειναι στοιχειώδεις κανονες ευγένειας, που οριζουν οτι αυτος που εχει τη μεγαλυτερη αναγκη (ηλικιωμενοι, παιδια, άτομα με αναπηρια κλπ) και οι συνοδοι τους, εχουν προτεραιοτητα στη χρηση του μέσου.
Αλλα βρισκομαστε στην Ελλαδα, οπου 'εγω' ειμαι σπουδαιοτερος απο ολους τους αλλους. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Πόσο μ@λ@κ@ς είναι ο κόσμος σε ρε γμτ!
Να σε βλέπουν με καρότσι με δίδυμα, να είναι πίσω σου στη 'θεωρητική' ουρά για το ασανσέρ (ενώ θα μπορούσαν να πάρουν τις κυλιόμενες που είναι 10 βήματα πιο 'κει, άλλο θέμα αυτό) και μόλις έρχεται να 'τσιμπάνε' τη θεσούλα...κι εσύ περιμένεις πάλι το επόμενο...
Αυτο που γράφεις δεν είναι σωστό .2-3 χρονών τα παιδάκια κουράζονται αρκετά εύκολα από το περπάτημα και παραπονιουνται , άσε που μπορεί να νυστάξουν ή οτιδήποτε άλλο.
Κατά τα λοιπά τα ασανσέρ αν δεν έχουν ανάλογη σήμανση είναι για όλους. Από εκεί και πέρα και εγώ με τα παιδιά τη σειρά μου περιμένω,αν δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη.
Αν υπήρχε μονο μια θέση στο ασανσέρ που ο Νίκος με το καρότσι,για διδυμα υποθέτω, δε χωραγε ούτως ή άλλως δε βλέπω και ιδιαίτερο πρόβλημα αν μπήκε κάποιος.Σε πλάτος το ασανσέρ του golden χωράει ίσα-ίσα το καρότσι.
Σε βάθος, ένα ζευγάρι αν έχει μέσα και μπούμε κι εμείς, γέμισε. Οπότε βλέπει ο άλλος ότι τσίμα-τσίμα χωράς κι αντί να σου πει περάστε, που είναι και πίσω σου, χώνεται και δε λέει τίποτα.
Εννοειται οτι θελουν φαπες αυτοι που χωθηκαν στο Νικο, αλλα τα ασανσερ δεν ειναι για 'ευαισθητες ομαδες', ειναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, καθε ικανοτητας και ηλικιας.
Δεν ειμαστε σε νοσοκομειο να υπαρχει διαφορετικο ασανσερ για τα φορεια πχΑυτο που χρειαζεται ειναι στοιχειώδεις κανονες ευγένειας, που οριζουν οτι αυτος που εχει τη μεγαλυτερη αναγκη (ηλικιωμενοι, παιδια, άτομα με αναπηρια κλπ) και οι συνοδοι τους, εχουν προτεραιοτητα στη χρηση του μέσου.
Αλλα βρισκομαστε στην Ελλαδα, οπου 'εγω' ειμαι σπουδαιοτερος απο ολους τους αλλους.Ντάξει ρε σεις, δεν υπάρχει κάποιος κανόνας...αλλά όταν βλέπεις κόσμο με καρότσια, ε πες 'πάμε με τις κυλιόμενες'.
Για να μη ξεκινήσω τη συζήτηση του μόνιμου λάθους με το κουμπί του ασανσέρ.
Δηλαδή το 'πάνω είναι, πατάμε το κάτω για να κατέβει' ενώ θέλουμε να πάμε πάνω. ...και μετά ρωτάνε, κάτω πάει? Αφού πάτησες το κάτω κυρά μου...που θες να πάει?
-
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανονισμός για τα ασανσέρ, όλοι οι πελάτες έχουν τα ίδια δικαιώματα. Δεν φταίει ο άλλος που εγώ αποφάσισα να κάνω παιδί και να το πάω και στο εμπορικό κέντρο. Δεν μου οφείλει κάτι για να έχω προνομιακή μεταχείριση. Όμως οφείλει να τηρεί την σειρά προτεραιότητας!!! Αυτό με τα κουμπιά του ασανσέρ πάντως είναι τραγελαφικό και συμβαίνει παντού, από νοσοκομεία μέχρι πολυκατοικίες.
-
Σε πλάτος το ασανσέρ του golden χωράει ίσα-ίσα το καρότσι.
Σε βάθος, ένα ζευγάρι αν έχει μέσα και μπούμε κι εμείς, γέμισε. Οπότε βλέπει ο άλλος ότι τσίμα-τσίμα χωράς κι αντί να σου πει περάστε, που είναι και πίσω σου, χώνεται και δε λέει τίποτα
Αρα χώραγες να μπεις με το καροτσι.Οπότε ο άλλος είναι ζωο και σου πήρε τη σειρα. Εγω θα τον έβριζα.
Εγω παραπάνω εγραψα για την υποθετικη περίπτωση που δε χώραγες...
Με το κουμπι του ασανσερ ότι και να πω είναι λίγο... -
Ρε σεις χαλαρώστε λίγο με τα ασανσερ
-
Για να ερθουμε λίγο on topic, παιδικο καθισμα στην μπροστα θέση για 5χρονο ένδείκνυται ή όχι?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Για να ερθουμε λίγο on topic, παιδικο καθισμα στην μπροστα θέση για 5χρονο ένδείκνυται ή όχι?Μονο αν απενεργοποιητε ο αεροσακος συνοδηγου.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
....
Αυτο που γράφεις δεν είναι σωστό .2-3 χρονών τα παιδάκια κουράζονται αρκετά εύκολα από το περπάτημα και παραπονιουνται , άσε που μπορεί να νυστάξουν ή οτιδήποτε άλλο.τα δικα μου δεν καθοταν στο καροτσι με τιποτα, με το που σταθηκανε στα ποδια τους δεν το ξαναπλησιασαν ουτε για πλακα
Οσο για το αν κουραζονται, ο μικροτερος σ'αυτη την ηλικια ειχε ηδη αρχισει να ειναι duracell (τωρα στα ~5 πλεον εχει υπερφυσικες αντοχες ωσπου πεφτει στο κρεβατι και σε 5 sec εχει σβησει η μηχανη και δεν κουνιεται μεχρι το πρωι) -
Δεν ειναι ολα τα παιδια ιδια,αλλα και ο δικος μου τελευταια φορα σε καροτσι μπηκε στα 1.5,στα 3 δεν μπορουσα πια ουτε στο καροτσι του s/m να τον πεισω να κατσει.
-
Εξαρτάται και πόσο τα μετακινείς τα παιδιά. Εμείς συνηθίζουμε να κάνουμε σχετικά μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια όποτε κουραζόταν και τον βάζαμε στο καρότσι μέχρι τα δύο και για να κοιμηθεί επίσης.
-
Μπαμπας 30 ωρων!
Οταν πρωτοειδα το μωρο, δεν ματαλαβα και πολλα. Απο μεσα μου ειπα ¨ αυτο ειναι, ευχαριστω γιατρε¨
Αργοτερα οταν το αγκαλιασα πρωτη φορα κλαψα απο τη συγκινηση. Ειχα και κατι νευρα που μεχρι τελεταια στιγμη πηγαιναμε για κανονικο τοκετο και μας ηρθε με καισαρικη...
Δεν περασαν πολλες ωρες, αλλα με οσα εχω ακουσει και διαβασει καταλαβα ενα πραγμα.
Αν θελει καποιος το καλυτερο για το μωρο του, να γεννησει σε δημοσιο νοσοκομειο. Αν θελει να περασει οσο το δυνατον καλυτερα με περιποιηση και πολλα χαμογελα να παει σε ιδιωτικη κλινικη. -
Να σου ζήσει. Με υγεία και τύχη.
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Μπαμπας 30 ωρων!Αν θελει καποιος το καλυτερο για το μωρο του, να γεννησει σε δημοσιο νοσοκομειο. Αν θελει να περασει οσο το δυνατον καλυτερα με περιποιηση και πολλα χαμογελα να παει σε ιδιωτικη κλινικη.
Για explain.
-
Στο δημοσιο νοσοκομειο το μωρο θα εχει περισσοτερο τη μανα διπλα του. Ο θηλασμος θα ειναι σημαντικος. Η κουραση για τη μανα περισσοτερη.
Στη κλινικη ονθηλασμος θα ξεκινησει ως χομπυ, και μεταξυ μας σιγα μην συνεχισει, η μανα θα εχει περισσοτερη φροντιδα απο μαιες, γιατρους βοηθους κλπ με το χαμογελο παντα. Χαμογελο ομως που ειναι μεσα στα πλαισια της συμφωνιας και των εξοδων. -
Διαφωνω φιλε μου καλε. Ο θηλασμος δεν ειναι μονο οι 3 αντε 4 μερες που καθεσαι μεσα.. Ισα ισα που η γυναικα μετα την 3η ημερα του τοκετου κατεβαζει κανονικο γαλα.
Τωρα οσον αφορα ιδιωτικο vs δημοσιο μαιευτηριο ειναι μεγαλη κουβεντα. Καθε ενα εχει τα υπερ κ τα κατα του.
Νομος ειναι συνηθως η γυναικα να γενναει αποκλειστικα εκει που γενναει ο γιατρος της ακομα κ στην Καπερναουμ... -
Δεν ειπα οτι ειναι για τρεις μερες. Αλλα αν δεν ξεκινησει με το θηλασμο και μονο, χανει πολλα απο αυτα που μπορει να προσφερει το γαλα των πρωτων 3-4 ημερων και καθως επισης μπορει ευκολα να καλομαθει στην ευκολια του μπιμπερο και να μην καθεται στο θηλασμο.
Ακουγονται παραξενα αυτα απο ενα ασχετο του επαγγελματος και πατερα που ελαχιστα μωρα εχει πιασει στα χερια του και το πρωτο του ειναι μολις μιας ημερας αλλα ειναι το οτι δεν εχω παρώπιδες. Δεν ακουω μονο αυτα που μου λενε οι αμεσα εμπλεκομενοι αλλα εχω ακουσει εμπειριες, διαβαζω αρθρα επιστημονων και ειδικων και κραταω το ζουμι. Και ετσι εχω αποκτησει μια αποψη, που δυστυχος για μενα, δεν συμμεριζεται η γυναικα μου.
Λοιπον, division bell και καλο μας βραδυ.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...