-
Ρε παιδια τι να εξηγησει επιπλεον το περιοδικο ή ο συντακτης; Μπορει για καθε τεστ να εξηγει σε μιση σελιδα τι σημαινει 'τα φρενα του Χ αυτοκινητου εχουν καλυτερη αποδοση αλλα με μικροτερη διαρκεια'; Χρειαζεται μεταφραση το συμπερασμα 'καλυτερη αναρτηση και ρεπριζ ειναι προτιμοτερες απο χρονο στην πιστα και 0-100'; Και παει λεγοντας.
Οποιος θελει να καταλαβει, καταλαβαινει. Οποιος δεν θελει, ΔΕΝ θα καταλαβει, ακομα κι αν του τα βαλεις στο μυαλο με εμφυτευση chip.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όπως κατάλαβες από τις αντιδράσεις θέλει αρκετά μεγαλύτερη προσοχή η επιλογή των λέξεων και των εκφράσεων που χρησιμοποιείς σε ένα κείμενο. Παρά τις εξηγήσεις **συνεχίζω να διαφωνώ με το ύφος του τεστ **και τις ατυχείς εκφράσεις, θα ήταν πολύ καλύτερο να έμενες στο .....Συμφωνώ απόλυτα και τονίζω τα παχιά γράμματα. Και εγώ συνεχίζω να εμπιστεύομαι τις δοκιμές των 4Τ περισσότερο από άλλες....
Επίσης συμφωνώ και με κάποιον άλλον ότι αρκετά από αυτά που λέγονται στην απάντηση θα βοηθούσε να ήταν και στο περιοδικό (πχ για την προτίμηση προς τον σπορτίφ χαρακτήρα που δεν νομίζω ότι τη θεωρούν δεδομένη οι υποψήφιοι αγοραστές, ειδικά οι ταξιδιάρηδες μεταφορείς που κοιτάνε το Skoda... ή για τη διαφορά στα ελαστικά στο φρενάρισμα). Θα ήταν πολύ πιο αντικειμενικό, ολοκληρωμένο και δεν θα έδινε λαβές για τόσα αρνητικά σχόλια ή αμφιβολίες.... Γενικά είναι σωστό να αναφέρονται σε κάθε συγκριτική μελέτη οι αδυναμίες της μελέτης και να αφήνεται ο αναγνώστης να κρίνει την επίδρασή τους με βάση τις δικές του ανάγκες στο τελικό αποτέλεσμα (με λίγη καθοδήγηση για την σημασία τους ακόμα καλύτερα) παρά να αποκρύπτονται.... Νομίζω ότι τελικά με αυτόν τον τρόπο και αυξάνεται η αξιοπιστία της δοκιμασίας (που είναι αντιληπτό ότι πολύ δύσκολα θα είναι απόλυτα αντικειμενική, πάντα υπάρχουν αδυναμίες) αλλά και προλαμβάνονται οι καλοθελητές.
Επίσης και εγώ θέλω να φαίνεται ο συγγραφέας/είς ενός άρθρου/δοκιμαστικού και να αναλαμβάνει και την ευθύνη και στο forum (το έχουμε ξαναζητήσει πολλοί).
Τέλος ευχαριστώ τον συγγραφέα για την απάντησή του και με αυτόν τον τρόπο για την ενεργή συμμετοχή του στο forum και ελπίζω αυτό να συμβαίνει με μεγαλύτερη συχνότητα από όλα τα στελέχη των 4Τ. -
Eγώ από τη μεριά μου χαίρομαι που είχαμε παρέμβαση από συντάκτη του περιοδικού, αλλά από την άλλη τη θεωρώ περιττή.
Δηλαδή επειδή σε κάποιους δεν άρεσε και δεν θέλουν, ή δεν μπορούν να καταλάβουν το άρθρο στο περιοδικό, είναι υποχρεωμένος ο συντάκτης να απολογηθεί?
Στο κάτω κάτω είχαν δοθεί εξηγήσεις για το άρθρο (αφού δεν καταλάβαιναν το αποτέλεσμα ) στο σχετικό τόπικ και από μένα και από μερικούς άλλους 'συνφορουμίτες'.Ξαναλέω ότι χαίρομαι για την παρέμβαση και μακάρι να γίνεται συχνότερα.
Δεν μου αρέσει όμως η αφορμή.
Είναι ευχάριστο και καλό να σας βλέπουμε εδώ για να μας αναφέρεται παραλειπόμενα και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που δεν γίνεται να δημοσιευθούν στο περιοδικό. Όχι όμως και για να εξηγείτε στον καθένα οπαδό της καθε αυτοκινητοβιομηχανίας γιατί δε βγάλατε καλύτερο το τάδε αυτοκίνητο. -
Και εγω χαιρομαι που υπαρχει συμμετοχη του περιοδικου στο φορουμ.Αν και οι 4τ τα τελευταια χρονια εχουν χασει λιγο απο την παλια τους ¨'ακριβεια' ειναι με διαφορα το καλυτερο ελληνικο περιοδικο που μπορεις να διαβασεις αξιοπιστες δοκιμες.Επισης μου αρεσουν πολυ οι πινακες μετα τεχνικα στο τελος τις καθε δοκιμης.Ειναι πολυ αναλυτικοι και χρησιμοι.Το DRIVE το χανει το παιχνιδι με τις τοσες παρομοιωσεις και αστειακια ...Ισως και στο οτι πολλοι απο τους συντακτες του δεν αναφερονται σχεδον καθολου στις αρετες που εχει ενα μοντελο στην καθημερινη χρηση.Για τα αλλα περιοδικα auto motor kai auto trith ας μη μιλησω ...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Είναι ευχάριστο και καλό να σας βλέπουμε εδώ για να μας αναφέρεται παραλειπόμενα και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που δεν γίνεται να δημοσιευθούν στο περιοδικό. Όχι όμως και για να εξηγείτε στον καθένα οπαδό της καθε αυτοκινητοβιομηχανίας γιατί δε βγάλατε καλύτερο το τάδε αυτοκίνητο.Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Είναι ευχάριστο και καλό να σας βλέπουμε εδώ για να μας αναφέρεται παραλειπόμενα και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που δεν γίνεται να δημοσιευθούν στο περιοδικό. Όχι όμως και για να εξηγείτε στον καθένα οπαδό της καθε αυτοκινητοβιομηχανίας γιατί δε βγάλατε καλύτερο το τάδε αυτοκίνητο.
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
Συμφωνώ επίσης. Και συγχαρητήρια στον δημοσιογράφο που είχε την ευαισθησία να μιλήσει για αυτά που έγραψε.
-
Το άρθρο που δημοσίευσε εδώ ο Σωτήρης, είναι το άρθρο, που θα έπρεπε να έχει δημοσιευθεί και στο περιοδικό.
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να διυλίζουμε περισσότερο τον κώνωπα.Οι μόνες απορίες, που παραμένουν αναπάντητες για μένα είναι οι εξής:
-
Σχετικά με την πίστα. Πώς είναι δυνατόν να καλύπτει το Octavia στις όποιες ευθείες την όποια διαφορά δημιουργεί το Leon μέσα στη στροφή, δεδομένου ότι στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις είναι γρηγορότερο το Leon;
Βάσει αυτού, αν υποτεθεί ότι βγαίνεις από τη στροφή με 2η ή 3ή και 4-5Κ rpm, και ακολουθεί ευθεία στην οποία γίνονται 2 αλλαγές [ενδεικτικά όλα αυτά], το Leon βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και στην ευθεία. Με το δεδομένο ότι στις ρεπρίζ είναι γρηγορότερο. Άρα σύμφωνα με τις μετρήσεις του περιοδικού είναι γρηγορότερο και στη στροφή και στις ευθείες.
Πώς τελικά καταφέρνει το Octavia και κάνει συνολικά ταχύτερο γύρο;
Είναι κάτι που πρέπει να αναλυθεί. -
Σχετικά με την πίστα και πάλι, αλλά και με τη γενικότερη συμπεριφορά των αυτοκινήτων, κάτι που τελικά αποδείχτηκε καθοριστικό στην τελική επιλογή, βάσει αίσθησης: γράφει ο συντάκτης ότι η συμπεριφορά του Octavia είναι πιο νευρική στη διάρκεια της στροφής και σε υποχρεώνει σε συνεχές πάτα-άσε, φαινόμενο που εντείνεται στο δρόμο.
Αν επιχειρηθεί στρίψιμο χωρίς καθόλου 'πάτα-άσε', και στα δύο αυτοκίνητα, αλλά προσεκτική είσοδος, σταθερό γκάζι, και επιτάχυνση στην έξοδο [η πιο ορθή δηλαδή τακτική στριψίματος για χρόνο], ποιές θα ήταν οι διαφορές ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα;
Και αν πάρουμε ως δεδομένο ότι το Octavia κάνει διαφορικό ευκολότερα από το leon [με την οδήγηση 'πάτα-άσε'], που οφείλεται αυτό; Ελεύθερο διαφορικό έχουν και τα δύο, άρα οι διαφορές μάλλον οφείλονται στις ρυθμίσεις της ανάρτησης. Διότι η μεταφορά βάρους είναι ίδια και στα δύο, εφόσον έχουν ίδια μετατρόχια και πανομοιότυπη κατανομή βάρους. Άρα το ίδιο -λογικά και με βάση τα τεχνικά στοιχεία που γνωρίζουμε- θα αποφορτίζεται ο εσωτερικός.
Θα ήθελα περισσότερη ανάλυση σε αυτό το σημείο.
Όπως και περισσότερη ανάλυση στο θέμα του τιμονιού, που είναι θεμελιώδες στο ζήτημα 'αίσθηση'.
Επειδή ήμουν κι έγω ένας από όσους διατύπωσαν κριτική προς το άρθρο του περιοδικού [χωρίς φυσικά να αφήσω ποτέ υποννοούμενα περί διαπλοκής], λέω ξανά ότι τα άρθρα ενός περιοδικού δεν μπορούν παρά είναι υποκειμενικά [και όπως είδα συμφωνεί και ο Σωτήρης]. Αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερη ανάλυση-τεκμηρίωση και προσοχή στη διατύπωση και τη δομή του λόγου.
σ.σ. Η άνεση της ανάρτησης μπορεί και να μην λέει τίποτα σχετικά με τις κλίσεις του αμαξώματος. Είναι δύο διαφορετικές λειτουργίες της ανάρτησης.
-
-
Σ' ευχαριστώ για τον καλό σου τον λόγο Bruce, αλλά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μερικές απλές -και ευλογοφανείς- απορίες, που γυρεύουν απάντηση.
-
Σωστός ο συντάκτης του συγκριτικού στην απάντηση που έδωσε στο φόρουμ, αν κι εγώ δεν είχα παράπονο από το αρχικό κείμενο στο περιοδικό. Ήταν συγκριτικό «4Τροχοί» με όλα τα θετικά ποιοτικά στοιχεία που διατηρούν τόσα χρόνια και τους κάνουν να ξεχωρίζουν.
Το γεγονός ότι πράγματι κάποια από αυτά που έγραψε ο συντάκτης στο φόρουμ είχαν θέση στο κείμενο δείχνει πως οι συγκριτικές δοκιμές καλό είναι να συνοδεύονται από «προσωπικά» κείμενα των συντακτών που έχουν τεστάρει τα αυτοκίνητα. Αυτή η αίσθηση του ότι κάποιος γράφει αυτά που αισθάνεται για ένα αυτοκίνητο, τα συναισθήματα / σκέψεις που του γέννησε είναι πολύ ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες (νομίζω, μπορεί και να σφάλλω) και κάνουν τα περιοδικά να ξεχωρίζουν από ψυχρά προσπέκτους που τα βρίσκει κανείς στις αντιπροσωπίες.
Jacob
-
Jacob όπως Ι.Κ?
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Το άρθρο που δημοσίευσε εδώ ο Σωτήρης, είναι το άρθρο, που θα έπρεπε να έχει δημοσιευθεί και στο περιοδικό.Σ' αυτο δεν συμφωνω και το εγραψα ηδη. Οι διευκρινισεις που εδωσε εδω ο συντακτης ειναι υπερβολικα αναλυτικες για να χωρεσουν στο συγκριτικο. Π.χ. η τεκμηριωση του αν υφισταται συγκριση, η αναλυση για τα φρενα και την αναρτηση κτλ ειναι too much για το συγκριτικο. Φανταζεστε να γινοταν αυτο για καθε δοκιμη;;;
Πώς είναι δυνατόν να καλύπτει το Octavia στις όποιες ευθείες την όποια διαφορά δημιουργεί το Leon μέσα στη στροφή, δεδομένου ότι στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις είναι γρηγορότερο το Leon;
(...)
Πώς τελικά καταφέρνει το Octavia και κάνει συνολικά ταχύτερο γύρο;
Είναι κάτι που πρέπει να αναλυθεί.Απεχοντας παααρα πολυ απο το να ειμαι ειδικος θα ελεγα το εξης: Η επιταχυνση στην ευθεια της πιστας περισσοτερο προσομοιαζει με τις επιταχυνσεις απο σταση (εστω με μια αρχικη ταχυτητα) παρα με τις ρεπριζ. Κι αυτο γιατι συνηθως μεσολαβουν 1 ή 2 αλλαγες ταχυτητων με αλλαγες ΣΤΟΝ ΚΟΦΤΗ. Στην ιπποδυναμη και την επιταχυνση απο σταση το Σκοντα υπερτερει. Η υπεροπλια του Σεατ στην επιταχυνση ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΕΣΗ (ρεπριζ) στο κιβωτιο (και οχι στον κοφτη) εχει μικροτερη βαρυτητα. Φυσικα το διαγραμμα των οργανων μετρησης και οι δοκιμαστες ειναι πιο αρμοδιοι για να το εξηγησουν.
- Σχετικά με την πίστα και πάλι, αλλά και με τη γενικότερη συμπεριφορά των αυτοκινήτων, κάτι που τελικά αποδείχτηκε καθοριστικό στην τελική επιλογή, βάσει αίσθησης: γράφει ο συντάκτης ότι η συμπεριφορά του Octavia είναι πιο νευρική στη διάρκεια της στροφής και σε υποχρεώνει σε συνεχές πάτα-άσε, φαινόμενο που εντείνεται στο δρόμο.
Αν επιχειρηθεί στρίψιμο χωρίς καθόλου 'πάτα-άσε', και στα δύο αυτοκίνητα, αλλά προσεκτική είσοδος, σταθερό γκάζι, και επιτάχυνση στην έξοδο [η πιο ορθή δηλαδή τακτική στριψίματος για χρόνο], ποιές θα ήταν οι διαφορές ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα;
Φανταζομαι οτι το Σεατ θα μικραινε τη διαφορα. Κι αυτο γιατι υποθετω οτι ο ως καλυτερος χρονος καταγραφεται η απολυτα καλυτερη επιδοση, ασχετα με το πως επιτευχθηκε. Αν, για να γραψεις καλο χρονο, με το Σκοντα πηγαινες του σκοτωμου και με το Σεατ πιο νορμαλ, οταν 'επιχειρηθεί στρίψιμο χωρίς καθόλου 'πάτα-άσε', και στα δύο αυτοκίνητα' (που ειναι και το φυσιολογικο, οπως γραφεις κι εσυ), αναμενομενο ειναι το Σεατ να μειωσει ή και να εξαλειψει τη διαφορα. Και παλι βεβαια οι συντακτες θα πρεπει να μας πουν αν αυτα ισχυουν.
(...) λέω ξανά ότι τα άρθρα ενός περιοδικού δεν μπορούν παρά είναι υποκειμενικά [και όπως είδα συμφωνεί και ο Σωτήρης]. Αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερη ανάλυση-τεκμηρίωση και προσοχή στη διατύπωση και τη δομή του λόγου.
Αυτο ειναι η ουσια και συμφωνω απολυτα.
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να διυλίζουμε περισσότερο τον κώνωπα.
YES!
- Σχετικά με την πίστα και πάλι, αλλά και με τη γενικότερη συμπεριφορά των αυτοκινήτων, κάτι που τελικά αποδείχτηκε καθοριστικό στην τελική επιλογή, βάσει αίσθησης: γράφει ο συντάκτης ότι η συμπεριφορά του Octavia είναι πιο νευρική στη διάρκεια της στροφής και σε υποχρεώνει σε συνεχές πάτα-άσε, φαινόμενο που εντείνεται στο δρόμο.
-
Όχι. Ι.Κ. δεν είναι τα αρχικά του ονόματός μου.
Jacob
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Το άρθρο που δημοσίευσε εδώ ο Σωτήρης, είναι το άρθρο, που θα έπρεπε να έχει δημοσιευθεί και στο περιοδικό.
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να διυλίζουμε περισσότερο τον κώνωπα.- Σχετικά με την πίστα. Πώς είναι δυνατόν να καλύπτει το Octavia στις όποιες ευθείες την όποια διαφορά δημιουργεί το Leon μέσα στη στροφή, δεδομένου ότι στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις είναι γρηγορότερο το Leon;
To octavia είναι γρηγορότερο στις υψηλές στροφές εξαιτείας της παραπάνω δύναμης, κάτι πού δε φαίνεται στις τυποποιημένες μετρήσεις των ρεπρίζ, γιατι εκεί ο κινητήρας δουλεύει στις μεσαίες και χαμηλές στροφές.
Ειλικρινά απορώ γιατί έχεις αυτή την απορία.Και αν πάρουμε ως δεδομένο ότι το Octavia κάνει διαφορικό ευκολότερα από το leon [με την οδήγηση 'πάτα-άσε'], που οφείλεται αυτό; Ελεύθερο διαφορικό έχουν και τα δύο, άρα οι διαφορές μάλλον οφείλονται στις ρυθμίσεις της ανάρτησης. Διότι η μεταφορά βάρους είναι ίδια και στα δύο, εφόσον έχουν ίδια μετατρόχια και πανομοιότυπη κατανομή βάρους. Άρα το ίδιο -λογικά και με βάση τα τεχνικά στοιχεία που γνωρίζουμε- θα αποφορτίζεται ο εσωτερικός.
Η σκληρότερη ανάρτηση δεν έχει τεράστια σημασία σε αυτό??
Λιγότερες κλίσεις=>καλύτερη επαφή του εσωτερικού τροχού με το οδόστρωμα=>λιγότερο σπινάρισμα (διαφορικό όπως γράφεις)
Ξανά απορώ με αυτή την απορία σου.Άγγελε test γνώσεων μας κάνεις???
-
Για να έχεις μικρότερες κλίσεις στις στροφές, έχεις πιο σκληρή αντιστρεπτική. Δηλαδή μεταφέρεις πολύ μεγαλύτερο φορτίο από τον εσωτερικό τροχό (ο οποίος δεν έχει σχεδόν καθόλου) στον εξωτερικό (που έχει σχεδόν όλο το φορτίο).
Πρέπει να έχουν μεγάλες διαφορές στη ρύθμιση της ανάρτησης για να γέρνει λιγότερο και ταυτόχρονα να σπινιάρει τον εσωτερικό λιγότερο.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να διυλίζουμε περισσότερο τον κώνωπα.- Σχετικά με την πίστα. Πώς είναι δυνατόν να καλύπτει το Octavia στις όποιες ευθείες την όποια διαφορά δημιουργεί το Leon μέσα στη στροφή, δεδομένου ότι στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις είναι γρηγορότερο το Leon;
To octavia είναι γρηγορότερο στις υψηλές στροφές εξαιτείας της παραπάνω δύναμης, κάτι πού δε φαίνεται στις τυποποιημένες μετρήσεις των ρεπρίζ, γιατι εκεί ο κινητήρας δουλεύει στις μεσαίες και χαμηλές στροφές.
Ειλικρινά απορώ γιατί έχεις αυτή την απορία.Και αν πάρουμε ως δεδομένο ότι το Octavia κάνει διαφορικό ευκολότερα από το leon [με την οδήγηση 'πάτα-άσε'], που οφείλεται αυτό; Ελεύθερο διαφορικό έχουν και τα δύο, άρα οι διαφορές μάλλον οφείλονται στις ρυθμίσεις της ανάρτησης. Διότι η μεταφορά βάρους είναι ίδια και στα δύο, εφόσον έχουν ίδια μετατρόχια και πανομοιότυπη κατανομή βάρους. Άρα το ίδιο -λογικά και με βάση τα τεχνικά στοιχεία που γνωρίζουμε- θα αποφορτίζεται ο εσωτερικός.
Η σκληρότερη ανάρτηση δεν έχει τεράστια σημασία σε αυτό??
Λιγότερες κλίσεις=>καλύτερη επαφή του εσωτερικού τροχού με το οδόστρωμα=>λιγότερο σπινάρισμα (διαφορικό όπως γράφεις)
Ξανά απορώ με αυτή την απορία σου.Άγγελε test γνώσεων μας κάνεις???
Λεγε ρε ποιος εισαι και τι τον εκανες τον Pai Mei;;;
-
Eίχα το δίλλημα σε ποιο thread να ποστάρω, σε αυτό με την εμπιστοσύνη στον τύπο ή εδώ?
Τελικά η πλάστιγγα έγειρε εδώ.
Έχουμε λοιπόν ένα τεστ octavia =='οικογενειακό, πρακτικό κλπ' και leon =='νεανικό, διασκεδαστικό κλπ'
Τελικά υπερτερεί το octavia, το περιοδικό προς τιμή του αναφέρει την αλήθεια!! αλλά στο τέλος εντελώς υποκειμενικά επιλέγει leon.
Kατ εμέ η αλήθεια ειπώθηκε, και αν ήμουν αγοραστής θα είχα την πληροφόρηση που ήθελα.
Όμως !!!
και το leon και η octavia είναι από τα μοντέλα που δεν 'αβαντάρονται' όπως πχ μοντέλα της Τοyota, VW-AUDI, BMW.
H ερώτηση είναι ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ 4Τ 'Η ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ, αλλά είναι γενική προς όλους.
Αν γινόταν μια σύγκριση ας πούμε mx5-golf GTI. Όπου τον ρόλο του πιο fun-to-drive τον παίζει το mx5, το οποίο υστερεί σε χώρους, πρακτικότητα και δύναμη έναντι του GTi, και πιθανόν χάνει και σε πίστα, ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΠΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΟΤΙ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ??.
Εγώ πιστεύω ότι δεν θα το έλεγε και θα ήταν πιο προσεκτικός στην διατύπωση του συμπεράσματος γιατί απλά κάποια μοντέλα-εταιρίες πρέπει να 'προστατεύονται'.
Είναι στα πλάισια αυτών που έγραψα στο άλλο thread για τον 'τύπο'. Ότι η υποστήριξη κάποιων μοντέλων γίνεται 'με έντεχνο και υποσεινήδητο τρόπο' και όχι ανοιχτά.
Το παράδειγμα που έφερα μπορεί να έχει συμβεί και μπορεί να έχει υποστηριχθεί το ένα ή το άλλο. Το ανέφερα απλά για να δείξω πως πιθανόν κάποια περιοδικά-δημοσιογράφοι μπορεί να προστατέψουν ένα μοντέλο αν θέλουν.
-
meco 80-110 με 3η π.χ είναι μια ρεπρίζ που ο 'κινητήρας δουλεύει χαμηλομεσαίες'; Στις περισσότερες περιπτώσεις γραναζώματος-ισχύος, όχι.
Ίσως θα έπρεπε λοιπόν να διευκρινιστεί ότι το Leon έχει καλύτερες ρεπρίζ μόνο όταν μετράμε ενδιάμεσες επιταχύνσεις με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο.Στην άλλη σου απορία, απάντησε ο leonp.
Αν η αντιστρεπτική είναι παχύτερη στο Leon, τότε ναι εξηγείται η όποια διαφορά.
Αλλά αν δεν είναι, και αν υποθέσουμε ότι έχουν ίδιο εμπρός μετατρόχιο, ίδια κατανομή βάρους καθώς και κέντρο βάρους εμπρός, ελεύθερο διαφορικό, τότε πώς εξηγείται ότι στο Octavia ο εσωτερικός σπινάρει τόσο πιο έντονα; Είναι τόσο δυσνόητο αυτό που ρωτάω; Μία απλή απάντηση θέλω, που να δικαιολογεί αυτό το φαινόμενο της πιο έντονης μεταφοράς βάρους στο Octavia[το οποίο καλή τη πίστει δεν αρνούμαι].Μιχάλη, αν απαντήσεις σε αυτά, σου έχω κι άλλο τεστ γνώσεων!
ΥΓ. υποθέτω αστειεύεσαι βέβαια. Απλές ερωτήσεις είναι, τι τεστ, διαγωνίσματα κλπ; Μην τρελαθούμε.
-
και γω είχα το ίδιο πρόβλημα με το που να γράψω ..για τη ιστορία..
Ηθελα να πω ότι γενικότερα συμφωνώ με όλους και όλοι από την δική τους οπτική γωνία έχουν δίκιο.
Προφανώς όμως αυτός που διαβάζει το συγκεκριμένο περιοδικό και το συγκεκριμένο άρθρο έχει κάποιο λόγο και φυσικά ξέρει ότι έχει γραφτεί από άνθρωπο και όχι μηχανή μετρήσεων. Άλλωστε όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί μόνο για νούμερα-μετρήσεις από οποιοδήποτε περιοδικό.
Νομίζω ότι το πόσο καλό και αντικειμενικό είναι κάτι εξαρτάται από το πόσο του επιτρέπεις να είναι, εσύ και οι γνώσεις σου
και επειδή μάλλον δεν θα κατέβει ο θεός να μας πει πιο είναι πραγματικά καλύτερο μοντέλο/αυτοκίνητο πάντα θα υπάρχει μια τεκμηριωμένη άποψη που θα ανατρέπει την προεγούμενη (ακόμα και οι μετρήσεις μπορεί να διαφέρουν)Γιώργος
-
Νομίζω ότι τα πρόβλημα, για όσους το θεωρούν έτσι, είναι :
-
ο τρόπος που 'απαξιώθηκε' το οκτάβια λέγοντας ότι 'δεν έχουμε εταιρία μεταφορών για να μας ενδιαφέρουν οι χώροι', ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΓΟΤΑΝ αν στην θέση του οκτάβια ήταν κάποιο VW/BMW.
-
To ότι θεωρήθηκε πιο 'σπορ' αυτό που έγραψε πιο αργό γύρο.
Κανεις δεν αρνείται σε κανένα περιοδικό/δυντάκτη το δικαίωμα της υποκειμενικής άποψης. Θεμιτό είναι να εκφράζουν γνώμη τους οι άνθρωποι και κανείς δεν ζήτησε να λειτουργούν σαν υπολογιστές.
Απλά όπως είπα και πριν αν δεν ήταν το skoda αλλά κάποιο άλλο 'προστατευμένο' μοντέλο της Toyota-VW μπορεί μπορεί πάλι να διαλέγανε το λεον αλλά θα ήταν πιο προσεκτικοί στα σχολιά τους
-
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
- To ότι θεωρήθηκε πιο 'σπορ' αυτό που έγραψε πιο αργό γύρο.
Ο συντακης εδω αναφερθηκε σε αισθηση και ετσι προεκυψε πιο σπορ το Λεον. Κατι που δεν ειναι απαραιτητα λαθος.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 4Τ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ OCTAVIA RS ΜΕ LEON