-
Οι τιμές της βενζίνης, παρεμπιπτόντως, κατά την 'έξοδο' του περασμένου τριημέρου πώς σας φάνηκαν?...
-
Γιααα γράψε τλφ της σουβλακερί.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιααα γράψε τλφ της σουβλακερί.Έχεις πμ
-
Πονεμενη ιστορια το σουβλακι,απο 250δρχ πηγε 3 φορες πανω, ετσι για πλακα...γενικα οι μεγαλες αυξησεις εγιναν στα μικρα ποσα
-
Σε μεγάλες αλυσίδες σουβλατζίδικων, πχ. Δροσοπηγή, Αυλόγυρος κλπ, πληρώνεις τα ΑΠΛΑ τυλιχτά 1,80 έως 2,30, ανάλογα. Τα ΑΠΛΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΜΙΚΡΑ όμως.
Αν πάρεις μεγαλύτερη πίτα (αραβικές, γίγας, κυπριακές κλπ) πας 3 ευρώ +
Ε, όχι ρε παιδιά. ΔΕΝ ΤΡΩΩ...! Θα φάω μια φορά στο τόσο από το σουβλατζή της γειτονιάς μου.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Με πίτα φυσικά.
Για σταθείτε βρε: 1,80 είναι 615 δραχμές. Θα αγοράζατε ποτέ μια πίτα σουβλάκι 6 κατοστάρικα;;; Να τα βάλουν εκεί που ξέρουν.Στη γειτονιά μου, για ΚΟΡΥΦΑΙΟ σουβλάκι, δίνω 4,70 για 3 με πίτα + κόκα κόλα, ήτοι 1,30 το ένα και 0,80 το αναψυκτικό. Να νιώθω τυχερός ε?
Α ρε Πειραιά αθάνατε
Delivery Χαλάνδρι κάνουν; -
To θεωρω αποτυχημενη κινηση..........στο εξωτερικο παντως δεν ειχε καμια επιτυχια....
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Σε μεγάλες αλυσίδες σουβλατζίδικων, πχ. Δροσοπηγή, Αυλόγυρος κλπ, πληρώνεις τα ΑΠΛΑ τυλιχτά 1,80 έως 2,30, ανάλογα. Τα ΑΠΛΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΜΙΚΡΑ όμως.Αν πάρεις μεγαλύτερη πίτα (αραβικές, γίγας, κυπριακές κλπ) πας 3 ευρώ +
Ε, όχι ρε παιδιά. ΔΕΝ ΤΡΩΩ...! Θα φάω μια φορά στο τόσο από το σουβλατζή της γειτονιάς μου.
Γι' αυτό μιλάμε για καταναλωτές. Στις αλυσίδες θα έπρεπε οι τιμές να είναι χαμηλότερες, όχι υψηλότερες!!!!!!!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πολύ ωραίο!Ετσι επειδή 2 μέρες δεν θα αγοράσουμε τίποτα (λέμε τώρα) θα αποποιηθούμε τις ευθήνες μας σαν καταναλωτές και την 15η μαρτίου θα συμπεριφερόμαστε πάλι σαν ζώα...
Γειά σου ρε ΙΚΕ.
Εχεις οπτική γωνία.
-
[quote='nasos79']Εγώ δεν απέχω από αγορές επειδή 'αυτό το διήμερο είναι το διήμερο αποχής' κτλ. Μου φαίνονται στρουθοκαμηλισμοί αυτές οι κινήσεις.
Γιατί αντί να απέχουμε ως καταναλωτές αυτές τις μέρες, δεν φροντίζουν οι καταστηματάρχες να ρίξουν τις τιμές τους λίγο; Αυτό δεν θα τονώσει συνολικά την οικονομία;
Οι αγορές φταίνει δηλαδή; Αν δεν αγοράσω κάτι απ' το σούπερ μάρκετ, αλλά πιω 3 καφέδες των 4
-
Ο χρήστης piko έγραψε:
Με πίτα φυσικά.
Για σταθείτε βρε: 1,80 είναι 615 δραχμές. Θα αγοράζατε ποτέ μια πίτα σουβλάκι 6 κατοστάρικα;;; Να τα βάλουν εκεί που ξέρουν.Στη γειτονιά μου, για ΚΟΡΥΦΑΙΟ σουβλάκι, δίνω 4,70 για 3 με πίτα + κόκα κόλα, ήτοι 1,30 το ένα και 0,80 το αναψυκτικό. Να νιώθω τυχερός ε?
Α ρε Πειραιά αθάνατε
Delivery Χαλάνδρι κάνουν;update: από σήμερα ακρίβυνε κι αυτός! 4,90 έδωσα για τα ίδια πράγματα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ημι-άσχετο:
................................................................................................
Φοβάμαι ότι και η αλυσίδα Σκλαβενίτης θα αγοραστεί από κάποιο τέρας του εξωτερικού, οπότε -1 στις καλές ελληνικές επιχειρήσεις.Την ίδια σκέψη έκανα κι εγώ μόλις άκουσα την είδηση του θανάτου του Σπύρου Σκλαβενίτη.
Μακάρι να μας βγάλουν ψεύτες οι συνεχιστές τους.Είχα τη τιμή - τύχη να γνωρίσω τον Ιωάννη Σκλαβενίτη, αν ανταλάσατε έστω και μια κουβέντα μαζί του θα καταλαβαίνατε τι 'πάστα' ανθρώπου ήταν.
Άξιοι άνθρωποι με τη λέξη 'άξιοι' να βρίσκει τη πραγματική της σημασία.Στο θέμα τώρα, να πω ότι θεωρώ κοροϊδία του ίδιου μας του εαυτού αυτά τα διήμερα. Δε σημαίνει ότι όσοι θέλουν να κάνουν αυτό το μποϊκοτάζ είναι λάθος, απλά εγώ δε συμφωνώ.
-
Επειδη καθε πορεια ξεκινα παντα απο το πρωτο βημα,ας το κανουμε.
Ναι δεν θα γινει κοσμοχαλασια,ουτε θα το παρουν χαμπαρι αυτοι που πρεπει να το προσεξουν,αλλα ποιος ξερει ?Την αλλη φορα θα'μαστε περισσοτεροι. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ναι δεν θα γινει κοσμοχαλασια,ουτε θα το παρουν χαμπαρι αυτοι που πρεπει να το προσεξουν,αλλα ποιος ξερει ?Την αλλη φορα θα'μαστε περισσοτεροι.πάντως η υπογραφή σου είναι όλα τα λεφτά..
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ναι δεν θα γινει κοσμοχαλασια,ουτε θα το παρουν χαμπαρι αυτοι που πρεπει να το προσεξουν,αλλα ποιος ξερει ?Την αλλη φορα θα'μαστε περισσοτεροι.πάντως η υπογραφή σου είναι όλα τα λεφτά..
...και η αγιαστούρα (Χ.Κ rulezzz)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...Φοβάμαι ότι και η αλυσίδα Σκλαβενίτης θα αγοραστεί από κάποιο τέρας του εξωτερικού, οπότε -1 στις καλές ελληνικές επιχειρήσεις.Walmart: Έκανε έρευνα αγοράς στην Ελλάδα, ερευνώντας τα περιθώρια εισόδου. Αποφάσισε να εξαγοράσει μια έτοιμη αλυσίδα. Η έρευνα έδειξε πως ο Σκλαβενίτης έχει τους πιο ευχαριστημένους πελάτες, το πιο ικανοποιημένο προσωπικό και την καλύτερη φήμη στους προμηθευτές. Επιπλέον επενδύει σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και προσέχει πολύ τη διακίνηση των προϊόντων (προμηθευτής-αποθήκη-ράφι).
Έκανε λοιπόν μια καλή προσφορά στους ιδιοκτήτες τους 'γεροΣκλαβενίτηδες' (οι οποίοι ακόμα τριγυρνούν ανάμεσα στους διαδρόμους και λένε αστειάκια με τους υπαλλήλους στη Χαλκηδόνα και την Πειραιώς). Οι 'παππούδες' αρνήθηκαν θέλοντας να κρατήσουν ελληνικό το μαγαζί για παιδιά, εγγόνια και υπαλλήλους. Η WalMart έχει υποβάλλει άλλες δύο αυξημένες προσφορές, σε αστρονομικά ύψη για μας τους μισθωτούς, οι παπούδες αρνούνται, και τα 'παιδιά' χτυπιούνται...
Ίσως ακούγεται ρομαντικό στην εποχή μας αλλά έτσι μου τα είπαν.
Πηγές του θέματος WalMart: Το περσινό μου ΜΒΑ και συγκεκριμένα οι καθηγητές στο Marketing, τις Πωλήσεις και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, καθώς και συμμαθητές: πωλητές σε πολυεθνικές τροφίμων, και υπεύθυνοι αγορών ανταγωνιστικών στο Σκλαβενίτη αλυσίδων supermarkets. -
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, σέβομαι τη γνώμη αυτών που βρίσκουν ενδιαφέρουσα αυτή την πρωτοβουλία. Ούτε θα ήθελα να προσβάλω την προσέγγιση που έχουν απέναντι στην κίνηση αυτή. Απλά διαφωνώ.Αν είναι λοιπόν να στραφεί κάποιος ενάντια σε όσους θεωρεί πως είναι υπεύθυνοι για την ακρίβεια, τότε οκ.
Το να ζορίσεις όμως για ένα διήμερο κάποιον που με χίλια ζόρια συντηρεί μια μικρομεσαία επιχείρηση, ή πολύ απλά έκανε το λάθος να μπλέξει με το εμπόριο σε μικρο- επίπεδο, το θεωρώ βλακώδες (αναφέρομαι αποκλειστικά σε αυτήν την περίπτωση- μη νομίζει κανείς πως απευθύνομαι προσωπικά!).
Είναι τόσο ατελέσφορη μορφή διαμαρτυρίας όσο το 'μέρα χωρίς αυτοκίνητο' κτλ. Αν θέλουμε να μιλάμε για καταναλωτική συνείδηση, τότε ας επιδείξουμε ανάλογη συμπεριφορά σε βάθος χρόνου, με τις επιλογές μας και όχι με τέτοια πυροτεχνήματα, ή ας φτιάξουμε τις δικές μας επιχειρήσεις που η έννοια του κέρδους θα υπαγορεύεται από ηθικές προκείμενες (αστειεύομαι φυσικά).
Δηλαδή, πιστεύει κάποιος πως εάν εκείνο το διήμερο δεν αγοράσω το καλώδιο που θέλω από το μουσικό κατάστημα της γειτονιάς μου, σε 2 βδομάδες το επόμενο όργανο που θέλω να αγοράσω δεν θα κάνει 3500 ευρώ αλλά 2000??? Έλεος πια...
Αν όμως κάνω 2 χρόνια να πατήσω, και τα παραγγέλνω όλα on-line, τότε κάτι μπορεί να γίνει. Έλα όμως που αποβαίνει σε βάρος της εσωτερικής οικονομίας από την άλλη...
Η κατάσταση υπαγορεύεται από άλλους παράγοντες, είτε τόσο προφανείς όσο η προσφορά και η ζήτηση, είτε από μονοπώλια και δημοσιοϋπαλληλικές νοοτροπίες που έχουν ποτίσει μέχρι το μεδούλι. Να μην αναφέρουμε τους αστείους ρυθμούς ανάπτυξης.
Άρα, έστω κατά την **απολύτως προσωπική **μου άποψη, αν δεν αγοράσει κάποιος για 2 μέρες μπανάνες, σαμπουάν για την πιτυρίδα ή ακόμη και laptop, και το κάνει από βδομάδα, δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα. Και θα στοιχημάτιζα τη ζωή μου ως προς αυτό.
Γιατί, στο κάτω κάτω της γραφής, μόνο όταν μιλάμε για βασικά είδη ανάγκης σε μια κοινωνία (και βάζω ακόμη και το ίντερνετ μέσα σε αυτά γιατί συνιστά ένα είδος αναλφαβητισμού πλέον η έλλειψη του), δικαιωματικά οφείλουμε να ξεσηκωθούμε.
Αλλά για τα υπόλοιπα, τα αμιγώς υλικά αγαθά από τα οποία υποτίθεται πως θα απέχουμε για 2 μέρες- δεν σε υποχρεώνει ουδείς να τα αγοράσεις, ούτε υπάρχει, συνήθως, κάποιο μονοπώλιο.
Θεωρώ λάθος το να μπει στο στόχαστρο το αμιγώς υλικό, όταν μας κοροϊδεύουν σε πολύ βασικότερα ζητήματα, όπως καλή ώρα οι μισθοί κτλ. Αυτές είναι κινήσεις επιπέδου Τσαμτσίκα (ή πως λέγεται). Να φοράς παντελόνι 200 ευρώ και να κλαίγεσαι για το μαρουλάκι των 0.50- έλεος και πάλι...
Ίσως από την άλλη να είμαι κάπως κυνικός- αλλά αλήθεια θεωρώ μάταιες (για να μην πω αστείες) τέτοιες κινήσεις που στρέφονται έτσι γενικά κι αόριστα κατά παντός υπευθύνου...
Μήπως να κάψουμε κανά ομοίωμα στο Σύνταγμα να κατέβουν τα επιτόκια;
η ποιο σωστη τοποθετηση που ακουσα ever!!
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Δυστηχώς, όπως λες, δεν υπάρχει παιδεία γύρω από αυτά τα θέματα (αλλά και γενικώτερα!) έτσι ώστε να έχει αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια.
Και για να αλλάξει κάτι, δεν αλλάζει με το να απέχουμε από τις αγορές 2 ημέρες. Πρέπει καθημερινά στην καταναλωτική μας συμπεριφορά, να επιλέγουμε ενσυνείδητα λαμβάνοντας υπ'όψιν πολλούς παράγοντες:
Τιμή, ποιότητα, εξυπηρέτηση, συνθήκες αγοράς κτλ κτλ.Για μένα δεν έχει διαφορά αυτό το διήμερο, αφού προσπαθώ να εφαρμόζω αυτά που λέω γενικώτερα στη ζωή μου.
Και εγω σε αυτήν την κατηγορία είμαι.....................
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Σε μεγάλες αλυσίδες σουβλατζίδικων, πχ. Δροσοπηγή, Αυλόγυρος κλπ, πληρώνεις τα ΑΠΛΑ τυλιχτά 1,80 έως 2,30, ανάλογα. Τα ΑΠΛΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΜΙΚΡΑ όμως.Αν πάρεις μεγαλύτερη πίτα (αραβικές, γίγας, κυπριακές κλπ) πας 3 ευρώ +
Συμφωνω απολυτα! Αλλα δεν ειναι τυχαιο πως καποιες απο τις αλυσιδες αυτες εκλεισαν και καποιες αλλες την βγαζουν-δεν την βγαζουν.....
Το ''αποστηρωμενο'' σουβλακι που κανουν δεν νομιζω οτι ''αρεσει'' στον ελληνα, ποσο μαλλον αν εχει και ακριβοτερα και απο το σουβλακι ''της γειτονιας''......
Μποϊκοτάζ αγορών 13 και 14 Μαρτίου