-
Που να πιάσουν τα 200 στα μέγαρα;:hmmm:
Μ'αυτά τα αμάξια που λές 140 κι ευχαριστημένοι ν'μαστε -
Συγνώμη αλλά επιμένω!!
Κανένα, (μα κανένα!!) αυτοκίνητο δεν είναι ασφαλές όταν οδηγείται στο όριό του (και κυρίως πάνω από αυτό - SantaFe με 200+) και ιδιαίτερα στους ελληνικούς δρόμους και μάλιστα για ταξίδι.
Αυτές ειναι ταχύτητες για δοκιμές σε πίστα.
Εδώ ολόκληρη Μερσεντές αναγκάστηκε να αναβάλλει την κυκλοφορία της σειράς Α, όταν τούμπαραν Σουηδοί δημοσιογράφοι στην δοκιμή αποφυγής εμποδίου και την φόρτωσε με ηλεκτρονικά βοηθήματα, δηλαδή το SantaFe (και γενικά τα SUV) έxουν καλύτερο ασφάλτινο στήσιμο από την σειρά Α;
Οι ενστάσεις μου είναι συγκεκριμένα στο ... 'ταχύτητα ταξιδίου' και στο 'ταξιδεύω ασφαλώς', γιατί άλλο πράγμα είναι αν για λόγους ...περιέργειας, σε συγκεκριμένα και επιμελώς επιλεγμένα σημεία του οδικού μας δικτύου ... το πατήσουμε για να ...δούμε πως πάει!!
Αυτά για να ...εξηγούμαι και να μην παρεξηγούμαι!!Φιλικά
Μάξιμος
-
ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ OFF TOPIC!!!
Tα έχουμε ξανασυζητήσει όλα αυτά άλλωστε και δεν βγαίνει συμπέρασμα. -
Παρατηρησα σημερα το πρωι ενα CRV.
Τα πισω ημιαξονια ειναι λεπτα σα καλαμακια και απωλυτως εκτεθημενα -
Ο χρήστης Johnkok έγραψε:
Περα απ' τον αστείο (επιεικής χαρακτηρισμός) ισχυρισμό, οτι τα 200+ είναι ΥΠΕΡΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΑ (ούτε καν απλά ασφαλή) σε αυτ/το με ψηλό κέντρο βάρος και γενικά χαρακτηριστικά SUV (αλήθεια έχεις δοκιμάσει να κάνεις ελιγμό αποφυγής κινδύνου ή φρενάρισμα πανικού και ταυτόχρονα ελιγμό με αυτ/τα τα χλμ ?), θα ήθελα να μου λύσεις μια απορία.Η εταιρία δίνει επίσημη τελική τα 190 (για το χειροκίνητο) και 179 (για το Α/Τ).
Εσυ τα 200+ (ούτε καν 200) που τα έπιασες ? Σε γκρεμό ?Ελεος πια.Αν είναι δυνατόν να τρέχει κάποιος με 200+ (που αμφιβάλλω αλλά θα το δεχτώ για την οικονομία της συζήτησης) και να πιστεύει οτι είναι και ασφαλής (για ποιούς άραγε ?).
Το κοντερ παντως τερματιζει υπερανετα στην τελικη του τα 220km-h. Φρεναρισμα πανικου εχω κανει και φρεναρει φοβερα χωρις κανενα προβλημα..Οσον αφορα την ευσταθεια φοραει λαστιχα 225/70/16 και εχω κανει και ελιγμο με 120km/h επιταχυνοντας βιαια με τερμα τιμονι δεξια και δεν ειχα κανενα προβλημα..Tωρα αν εσυ εχεις μπει σε νιβα τοτε σε καταλαβαινω και τα 60κμ-h θα σου φαινονταν πολλα..
Τελος παντων να ξερεις παντως οτι οι αναρτησεις και το στησιμο πολλων SUV ειναι παρα πολυ καλυτερες απο τα περισσοτερα νορμαλ επιβατικα..μιλαμε για μπλοκε, αεραναρτησεις κλπ..Οσων αφορα το ΣανταΦε(και αλλα SUV)eχει γονατα Mcpherson εμπρος, ανεξαρτητη αναρτηση πισω,χονδροτατες αντιστρεπτικες,μπλοκε διαφορικο πισω, μονιμη 4κινηση,διπιστονα φρενα εμπρος με ABS/BOSCH,EBD και νορμαλ δισκους πισω και ταμπουρα πισω..Συν οτι στο δικο μου φοραω μπρος και πισω μπαρες θολων..Μηπως ειπες τιποτα??
Στα δε Μεγαρα που το εβαλα ετσι για πλακα σε πληροφορω οτι παρα τις αυξημενες κλισεις το αμαξι δεν πεταγε κολο η μουρη με τιποτα...Μηπως πρεπει να διαβασεις λιγο παραπανω πριν ξεστομιζεις μαμακιες και μας το παιζεις ηθικοπλαστης και συνετος ευρωπαιος οδηγος των 60km της ΑΡ λωριδας??
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Μ'αυτά τα αμάξια που λές 140 κι ευχαριστημένοι ν'μαστεΚατ αρχην..τα SUV δεν ειναι αμαξια για πιστα ουτε θα γινουν ποτε εκτος και αν ανατραπουν οι νομοι της φυσικης..
Περαν τουτου λογω πολυ ακριβου εξοπλισμου τα SUV διαθετουν αναρτησεις φρενα και μεταδοση πολλες φορες καλυτερη απο πολλων απλων επιβατικων γεγονος που τα καθιστα πιο ασφαλη απο αυτα..Μια Cayenne εχει σαφως καλυτερο κρατημα απο ενα φοκους,αστρα,κουπε δηλ. αυτοκινητων της σειρας με χαμηλο κεντρο βαρους και καλο στησιμο..Περαν του αυξημενου κεντρου βαρους και του μεγαλου rebound των αναρτησεων τα αμαξια SUV ειναι υπερασφαλη και οι ταχυτητα των 200km/h που ανεφερα ειναι αρκετη μεν ασφαλης δε αν υπαρχει ανοιχτος δρομος..Μην τρελαθουμε τωρα.. -
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
Περα απ' τον αστείο (επιεικής χαρακτηρισμός) ισχυρισμό, οτι τα 200+ είναι ΥΠΕΡΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΑ (ούτε καν απλά ασφαλή) σε αυτ/το με ψηλό κέντρο βάρος και γενικά χαρακτηριστικά SUV (αλήθεια έχεις δοκιμάσει να κάνεις ελιγμό αποφυγής κινδύνου ή φρενάρισμα πανικού και ταυτόχρονα ελιγμό με αυτ/τα τα χλμ ?), θα ήθελα να μου λύσεις μια απορία.
Η εταιρία δίνει επίσημη τελική τα 190 (για το χειροκίνητο) και 179 (για το Α/Τ).
Εσυ τα 200+ (ούτε καν 200) που τα έπιασες ? Σε γκρεμό ?Ελεος πια.Αν είναι δυνατόν να τρέχει κάποιος με 200+ (που αμφιβάλλω αλλά θα το δεχτώ για την οικονομία της συζήτησης) και να πιστεύει οτι είναι και ασφαλής (για ποιούς άραγε ?).
Το κοντερ παντως τερματιζει υπερανετα στην τελικη του τα 220km-h. Φρεναρισμα πανικου εχω κανει και φρεναρει φοβερα χωρις κανενα προβλημα..Οσον αφορα την ευσταθεια φοραει λαστιχα 225/70/16 και εχω κανει και ελιγμο με 120km/h επιταχυνοντας βιαια με τερμα τιμονι δεξια και δεν ειχα κανενα προβλημα..Tωρα αν εσυ εχεις μπει σε νιβα τοτε σε καταλαβαινω και τα 60κμ-h θα σου φαινονταν πολλα..
Τελος παντων να ξερεις παντως οτι οι αναρτησεις και το στησιμο πολλων SUV ειναι παρα πολυ καλυτερες απο τα περισσοτερα νορμαλ επιβατικα..μιλαμε για μπλοκε, αεραναρτησεις κλπ..Οσων αφορα το ΣανταΦε(και αλλα SUV)eχει γονατα Mcpherson εμπρος, ανεξαρτητη αναρτηση πισω,χονδροτατες αντιστρεπτικες,μπλοκε διαφορικο πισω, μονιμη 4κινηση,διπιστονα φρενα εμπρος με ABS/BOSCH,EBD και νορμαλ δισκους πισω και ταμπουρα πισω..Συν οτι στο δικο μου φοραω μπρος και πισω μπαρες θολων..Μηπως ειπες τιποτα??
Στα δε Μεγαρα που το εβαλα ετσι για πλακα σε πληροφορω οτι παρα τις αυξημενες κλισεις το αμαξι δεν πεταγε κολο η μουρη με τιποτα...Μηπως πρεπει να διαβασεις λιγο παραπανω πριν ξεστομιζεις μαμακιες και μας το παιζεις ηθικοπλαστης και συνετος ευρωπαιος οδηγος των 60km της ΑΡ λωριδας??
Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε !!!
Πρώτα απ' ολα δεν ξέρεις τι οδηγώ και πως οδηγώ.
Δεύτερον, προσπάθησε να μην είσαι τόσο αμετροεπής.Σου είπαν και άλλοι εδω μέσα και μάλιστα κάποιος σου παρέθεσε και νούμερα, οτι τα 200+ σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ SUV δεν είναι καν ασφαλή (ειδικά στους ελληνικούς δρόμους, που δεν είναι ούτε ποιοτικά ούτε σχεδιαστικά και οτι καλύτερο) και εσυ άρχισες να αραδιάζεις χαρακτηριστικά του santafe, προσπαθώντας να αποδείξεις τι, άραγε ?
Λές >Φρεναρισμα πανικου εχω κανει και φρεναρει φοβερα χωρις κανενα προβλημα.
Στα πόσα μέτρα σταμάτησες ? (Εννοείτε οτι μιλάμε για τα 200+ που είπες οτι ταξιδεύεις ενίοτε.)
Οσον αφορα την ευσταθεια φοραει λαστιχα 225/70/16 και εχω κανει και ελιγμο με 120km/h επιταχυνοντας βιαια με τερμα τιμονι δεξια και δεν ειχα κανενα προβλημα..
Φαντάζομαι οτι εννοείς οτι επιβράδυνες και οχι οτι επιτάχυνες.Αλλά μιλάς για 120km/h.Εγω εξέφρασα αντιρρήσεις για τα 200, οχι για τα 120.
Tωρα αν εσυ εχεις μπει σε νιβα τοτε σε καταλαβαινω και τα 60κμ-h θα σου φαινονταν πολλα..
Εχω οδηγήσει τζιπ 270+ ιππων (του αδερφού μου), αλλά και σε μικρότερα (λόγω δουλειάς), αλλά και να μην είχα μπεί, δεν θέλει να έχεις ντοκτορά για να καταλάβεις οτι τα 200 km σε αυτ/το με ψηλό κέντρο βάρους, είναι άκρως επικίνδυνα (και αν δεν σε ενδιαφέρει ο εαυτός σου, που θα έπρεπε, υπάρχουν και άλλοι στο δρόμο μαζί με εσένα).
Το επόμενό μου αυτ/το είναι δεδομένο οτι θα είναι τζιπ γιατί πλέον τέτοιες είναι οι ανάγκες μου (οπότε μην θεωρείς οτι είμαι κατά των τζιπ, κάθε άλλο), απλά καλό είναι να ξέρουμε για ποιό λόγο αγοράζουμε αυτά τ' αυτ/τα.
Οσο για τις...'μαμακίες', θα σε παρακαλούσα να ανακαλέσεις.
Σ' ευχαριστώ.Υ.Γ. Πόσο χρονών είσαι ?
Υ.Γ 2. :Συγγνώμη για το off-topic και που χάλασε το θέμα.
[/quote] -
RE johncock καταρχην μην παρεξηγεισαι..μιλαμε ανοιχτα σαν ανδρες,φιλοι, συνφορουμιτες κλπ..ετσι μιλω εγω γενικως αλλα σορρυ αν σε εθιξα..
Ειμαι 31 ετων και εχω αλλαξει αρκετα οχηματα πριν το τζιπ..ΟΚ ειπαμε δεν οδηγαμε επιβατικο αλλα ενα ψηλοβαρο αμαξι το οποιο χορευει..Η αισθηση παντως που εγω εχω με αυτο το συγκεκριμενο τζιπ ειναι υπερασφαλης και σε αυτα τα χιλιομετρα..
My 2c
-
Μ'αυτά τα αμάξια που λές 140 κι ευχαριστημένοι ν'μαστεΚατ αρχην..τα SUV δεν ειναι αμαξια για πιστα ουτε θα γινουν ποτε εκτος και αν ανατραπουν οι νομοι της φυσικης..
Περαν τουτου λογω πολυ ακριβου εξοπλισμου τα SUV διαθετουν αναρτησεις φρενα και μεταδοση πολλες φορες καλυτερη απο πολλων απλων επιβατικων γεγονος που τα καθιστα πιο ασφαλη απο αυτα..Μια εχει σαφως καλυτερο κρατημα απο ενα φοκους,αστρα,κουπε δηλ. αυτοκινητων της σειρας με χαμηλο κεντρο βαρους και καλο στησιμο..Περαν του αυξημενου κεντρου βαρους και του μεγαλου rebound των αναρτησεων τα αμαξια SUV ειναι υπερασφαλη και οι ταχυτητα των 200km/h που ανεφερα ειναι αρκετη μεν ασφαλης δε αν υπαρχει ανοιχτος δρομος..Μην τρελαθουμε τωρα..Τι σχέση έχουν αυτά που έγραψα μ'αυτά που απαντάς.
Φυσικά και δε λέω για την Cayenn.
Την πίστα την ανέφερα για τα αυτοκίνητα που λέγαμε παραπάνω.
CRV. Cherokee 3.7, klp ...αντε και Santa Fe 2.7 -
Γειά σας,
Επειδή διακρίνω μιά ...αντιπαλότητα στις απαντήσεις και θα είναι άσχημο να χαλάσει το κλίμα, άς σταματήσουμε εδώ και ας κρατήσει ο καθένας μας τις απόψεις του για τον εαυτό του, αποφεύγοντας χαρακτηρισμούς και εκφράσεις που μπορεί να θίγουν κάποιους.
Είναι προφανές πιστεύω ότι δεν δίνω συμβουλές σε κανένα , με ποιό δικαίωμα άλλωστε, αλλά όπως είπε και ο **'meco', **αν δεν κάνω λάθος, αυτή η συζήτηση δεν βγάζει πουθενά!!.Πάντως, φίλε **'Random1' **(άν μου επιτρέπεις) πρόσεχε !!, έτσι απλά πρόσεχε τίποτε άλλο. Οι δρόμοι μας δεν είναι ασφαλείς, δεν υπάρχουν κανόνες στην κυκλοφορία, ο καθένας κάνει ότι θέλει και όπως το θέλει, χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπεις. Θα σου βγεί εκεί που θέλει, θα αλλάξει λουρίδα απροειδοποίητα, θα σου βγεί για να προσπεράσει και αυτός μαζί σου, θα φρενάρει έτσι γιατί κάτι σκέφθηκε, θα κάνει αναστροφή επιτόπου, θα... θα...και τελειωμό δεν έχει άν αραδιάσει ο καθένας μας τις εμπειρίες του, γιατί δεν πιστεύω ότι δεν έχεις αγανακτήσει και΄συ από τα καμώματα ορισμένων οδηγών (εγώ πολύ, κυρίως Σαββατοκυριακάτικων!!) ;
Με αυτά κατά νού, θεωρώ προσωπικά, ότι ταχύτητες ταξιδίου, πάνω από 160km/h δεν είναι ασφαλείς και τις αποφεύγω, (και όχι να το κάνω σε δυό τρία σημεία της διαδρομής).Έλπίζω να μην κούρασα και προ πάντων να μην παρεξηγήθηκα!!
Φιλικά
Μάξιμος
Φίλε '**rallye40' **ειλικρινά sorry για το ...μπάχαλο στο topic!!
-
Δε πειραζει. Εγω πηρα την απόφαση μου. Θα περιμένω κάποιο μικρό SUV στα 1600. Ισως και το καινουργιο H-RV. Τελος του ετους θα ερθει.
Τωρα θα χτυπήσω το νεο Golf TSI που μολις έφτασε με 23750 ευρω.
Του χρόνου θα δουμε για το αλλο.
Εβαλα κατω τα υπερ και τα κατα και δε με συμφερει το μεγαλο SUV. Δυο ατομα ειμαστε. Το παιδι ενια πια 17 θα θελει το δικο του σε λιγο.
Α και κατι ακλομα. Το Rallye δε θα το δωσω. Θα το κρατησω. Ειναι κριμα για 5000 να το αποχωριστω. -
Να σου πω, δεν αλλάζεις τη φωτογραφία σου; Όλο νομίζω ότι ποστάρει ο Opterios !
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Να σου πω, δεν αλλάζεις τη φωτογραφία σου; Όλο νομίζω ότι ποστάρει ο Opterios !Βασικά και γω το ίδιο νόμιζα και σκέφτηκα ότι κάνει πλάκα με αυτά που γράφει..
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Δε πειραζει. Εγω πηρα την απόφαση μου. Θα περιμένω κάποιο μικρό SUV στα 1600. Ισως και το καινουργιο H-RV. Τελος του ετους θα ερθει.
Τωρα θα χτυπήσω το νεο Golf TSI που μολις έφτασε με 23750 ευρω.
Του χρόνου θα δουμε για το αλλο.
Εβαλα κατω τα υπερ και τα κατα και δε με συμφερει το μεγαλο SUV. Δυο ατομα ειμαστε. Το παιδι ενια πια 17 θα θελει το δικο του σε λιγο.
Α και κατι ακλομα. Το Rallye δε θα το δωσω. Θα το κρατησω. Ειναι κριμα για 5000 να το αποχωριστω.ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ GOLF TSI??????????????????
-
Tον φάγατε τον άνθρωπο και έβαλε integralle
-
Τι να κανω ρε παιδια!
Το περισσοτερο καιρο στην ασφαλτο κυκλοφορω. Ουτε απο τις χαραδρες του Κιλωνακίου περναω. Οποτε τι να το κανω το μεγαλο 4χ4?
Απο εδω μεσα με κανατε και σκεφτηκα λογικα.ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ!!!!!
-
Έκανες **με το SUV ελιγμό με 120 χλμ και τέρμα δεξιά τιμόνι **:o ......
Καλέ μου **random1 **μπορεί να έχεις κερδίσει, με κόπο και αγώνα, δεν το αμφισβητώ, μια σχετικά μεγάλη ελευθερία στο λέγειν μέσα στο forum αυτό αλλά δεν χαίρεις και του αλάθητου του Πάπα.... μερικές φορές ξεφεύγεις τελείως... σεβάσου κάποια όρια..... τουλάχιστον λίγος σεβασμός στην κοινή λογική δεν θα έβλαπτε!
Εκτός αν το έκανες αυτό που λες όπως ακριβώς το λές και είσαι ακόμα μαζί μας οπότε πάω πάσο γιατί προφανώς είσαι ο Πάπας ή κανένας αρχάγγελος..... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έκανες **με το SUV ελιγμό με 120 χλμ και τέρμα δεξιά τιμόνι **:o ......
Καλέ μου **random1 **μπορεί να έχεις κερδίσει, με κόπο και αγώνα, δεν το αμφισβητώ, μια σχετικά μεγάλη ελευθερία στο λέγειν μέσα στο forum αυτό αλλά δεν χαίρεις και του αλάθητου του Πάπα.... μερικές φορές ξεφεύγεις τελείως... σεβάσου κάποια όρια..... τουλάχιστον λίγος σεβασμός στην κοινή λογική δεν θα έβλαπτε!
Εκτός αν το έκανες αυτό που λες όπως ακριβώς το λές και είσαι ακόμα μαζί μας οπότε πάω πάσο γιατί προφανώς είσαι ο Πάπας ή κανένας αρχάγγελος.....Καταρχην δεν εχω αποκτησει κανενα προνομιο εδω μεσα..ΤΟ οτι με συμπαθουν μερικα ατομα εδω μεσα ειναι επειδη ειμαι ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
2ον ο ελιγμος εγινε και ενω το αμαξι σχεδον σηκωθηκε στις 2 ροδες δεν κουνηθηκε ουτε χιλιοστο...τωρα να διαφωνουμε και για αυτο εδω μεσα ειναι μαμακια...
-
δε μας το σχεδιάζεις στο χαρτί? Τι δε κουνήθηκε ουτε χιλιοστό...
-
ΤΟ οτι με συμπαθουν μερικα ατομα εδω μεσα ειναι επειδη ειμαι ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ασε τα στοιχεία σου φεύγοντας, άμα κάνουμε κορίτσια θα σε προτιμήσουμε
CR-V καινούργιο η Cherokee 3.7 του 2004 με 25000 km?