-
'Μεταξύ άλλων προβλέπει την υποστήριξη της Ελλάδας προς το ΝΑΤΟ οποτεδήποτε αυτό κρίνει, διελεύσεις πλοίων σε χωρικά ύδατα και αεροσκαφών χωρίς σχέδια πτήσης, υπερεξουσίες για τον ΝΑΤΟϊκό διοικητή, ο οποίος αποφασίζει, για παράδειγμα, εάν και ποια έξοδα, που θα βαρύνουν την Ελλάδα για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, θα χρεωθούν στο κοινό ταμείο της Συμμαχίας ή ακόμη και τη δέσμευση ιδιοκτησίας.'
Μπράβο! Και εις ανώτερα!
Όλα αυτά είναι σε αντάλλαγμα για τα κέρδη, σε διπλωματικό επίπεδο, που μας έχει αποφέρει η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ;;;
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
[Χαλάρωσε και βάλε λίγο νερό στο κρασί σου γιατί η αντι-αμεριμαγκια σου έχει φτάσει σε θλιβερό επίπεδο. Γνωρίζω αμερικάνο που είχε πολεμήσει και ήταν κατα του πολέμου, τέτοια τραγικά πράγματα δεν ανέφερε. Όσο για το Βιετνάμ μου φαίνεται ότι πολλοί εδω περά ξεχνούν (ή τους συμφέρει να ξεχνουν;) ότι ουσιαστικά ήταν ένας εμμεσος πόλεμος ΗΠΑ vs Σοβιετική Ένωση και Κίνα.
Τα έχω υπ' όψη μου όλα αυτά που λες (η προσπαθώ να τα έχω υπ' όψη μου), αλλά νομίζω ότι ήταν μια πρέπουσα απάντηση στον ακατανόμαστο...
Πίστευα ότι δεν θα την πάρουν οι υπόλοιποι (πλην του ακατανόμαστου και 2-3 ακόμα) στα σοβαρά...
Να σου πω κάτι που έχω διαπιστώσει; Στις πλάκες λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες. Τεσπα όταν όλοι συνέχεια την πέφτουν στον 'ακατανομαστο' και ιδιαίτερα όταν κάποιος είναι σαρκαστικός σε'να forum δύσκολα καταλαβαίνει κανείς ότι το λες σοβαρά ή όχι. Πάντως αν είχες απαντήσει σοβαρά τότε και'γω δεν θα απαντούσα οπως απάντησα...
-
Μπράβο στους ραγιάδες που το παίζουν και 'κυβέρνηση' πανάθεμά τους! Να κάνουμε τι, ΝΟΜΟ για το ΝΑΤΟ; Δεν είναι αρκετό να αποφασίζουμε κάθε φορά αλλά πρέπει να το περάσουμε ΜΟΝΙΜΑ σαν νόμο, τη στιγμή που ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;
ΑΙΣΧΟΣ
Δεν ξέρουν οι ηλίθιοι που κυβερνούν ότι έχει ο καιρός γυρίσματα; Τι θα κάνουν αν αύριο για οποπιονδήποτε λόγο μετανοιώσουν που έδωσαν στο ΝΑΤΟ τέτοιες εξουσίες;
-
Προσέξατε όμως τι ωραία λόγια χρησιμοποιούνται στα κανάλια για να μην ξεσηκωθούν οι μαλάκες που τρώνε κουτόχορτο Έλληνες, έτσι; 'Συμβατικές υποχρεώσεις' ... 'Μνημόνιο συνεργασίας' ... Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα... Ήδη έχω τηλεφωνήσει σε 2 γνωστούς μου βουλευτές αλλά και οι δυο είναι από την αντιπολίτευση. Email θα φύγουν το απόγευμα σε όσους περισσότερους βουλευτές μπορέσω. Ήδη υπάρχουν μεγάλες τριβές και αμφιταλαντεύσεις στο εσωτερικό των βουλευτών της κυβέρνησης μια που το νομοσχέδιο αποσύρθηκε 8!!! φορές από φόβο απόρριψης. Μια μαζική διαμαρτυρία θα ήταν ότι καλύτερο παιδιά. Αν η διατύπωση είναι ακριβώς όπως την διαβάζουμε στα άρθρα, μιλάμε πραγματικά για θλιβερές εξελίξεις στην εθνική μας αυτονομία.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
'Μεταξύ άλλων προβλέπει την υποστήριξη της Ελλάδας προς το ΝΑΤΟ οποτεδήποτε αυτό κρίνει, διελεύσεις πλοίων σε χωρικά ύδατα και αεροσκαφών χωρίς σχέδια πτήσης, υπερεξουσίες για τον ΝΑΤΟϊκό διοικητή, ο οποίος αποφασίζει, για παράδειγμα, εάν και ποια έξοδα, που θα βαρύνουν την Ελλάδα για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, θα χρεωθούν στο κοινό ταμείο της Συμμαχίας ή ακόμη και τη δέσμευση ιδιοκτησίας.'Έστω ότι όλα τα άλλα τα καταλαβαίνω (λέμε τώρα), η 'δέσμευση περιουσίας' τι σημαίνει; Ότι θα έχει το ΝΑΤΟ και δικαστικές εξουσίες στην Ελλάδα;;; Έχουμε ξεφύγει τελείως ...
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Να σου πω κάτι που έχω διαπιστώσει; Στις πλάκες λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες.Διαφωνώ με αυτό. Άλλο πιστεύω το να λες πράγματα ύστερα από προσεκτικό ζύγισμα και άλλο να λες πράγματα πάνω στην παρόρμησή σου...
Στην πρώτη περίπτωση έχεις πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να αρθρώσεις λόγο συγκροτημένο και μια αλήθεια, αφού βλέπεις τα πράγματα νηφάλια και σφαιρικά.
Στην δεύτερη περίπτωση πολύ πιθανό να πεις πράγματα για τα οποία μετανιώνεις αργότερα, τουλάχιστον για τον τρόπο που τα είπες...Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι στην ουσία οι Η.Π.Α. έχασαν στο Βιετνάμ, αφού δεν πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Αντ' αυτού υπέστησαν αρνητικές συνέπειες.
Πάνω στην παρόρμησή μου (και πάλι συγκρατήθηκα) χρησιμοποίησα την φράση που χρησιμοποίησα.
Δεν βλέπω επομένως τι επιπλέον προσθέτει η φράση αυτή στην παραπάνω αλήθεια. Δεν την μεγαλώνει.Όσο για την 'αντιαμεριμαγκιά' μου, δεν βλέπω από που συμπέρανες την ύπαρξή της.
Επίσης, εδώ που τα λέμε, τι είναι 'αντιαμερικανισμός'; Πως ορίζουμε αυτήν την έννοια;
'Αντιαμερικανισμός' πάνω σε τι; Στον τρόπο ζωής; Στην εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α.; Στα προϊόντα των Η.Π.Α.; Που;Σοβαρή συζήτηση ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να γίνει με το εν λόγω άτομο. Προς τι οι αυταπάτες λοιπόν;
Άμα ήταν σοβαρό το εν λόγω άτομο, θα είχε διαπιστώσει την εκ διαμέτρου αντίθεσή του με την συντριπτική πλειοψηφία του forum και θα είχε αποχωρήσει (ίσως και βρίζοντάς μας). Αντιθέτως ΕΠΙΜΕΝΕΙ σε μια ατέρμονη συζήτηση που προσβάλλει την νοημοσύνη μας. Αποφεύγει τεχνηέντως (I mean skillfully Gabriel) τους κανονισμούς, κάτι που υποδεικνύει σκοπιμότητα (troll). -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
... κάτι που υποδεικνύει σκοπιμότητα (troll).Εγω παλι σε τι φταιω?
Δε γινεται τα ατομα που μπαινουν στα fora με σκοπο τον αποσυντονισμο τους να τα βαφτισουμε με αλλο ονομα? Ενα πιο ελληνικο, πχ Σπαζ (απο το σπαζ@%*#δας)?
Ελπιζω να μην με εχουν παρεξηγησει μερικοι κρινοντας απ' το username...
Ουσιαστικα παντως ο αντιαμερικανισμος εντωπιζεται στην εξωτερικη πολιτικη των ΗΠΑ, με τους ανθρωπους δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα... εκει παμε αλλου βλ ρατσισμο...
-
Ο χρήστης Troll έγραψε:
............
Μηπως διαλεξα λαθος username?Αν δεν λέγεσαι Τόλης Ρολλόπουλος....ναι!!!
-
Μπορεί να λέγεται Τάκης Ρόλλογλου, ή Τάσος Ρολλίδης
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μπορεί να λέγεται Τάκης Ρόλλογλου...ή να είναι πόντιος ο φίλος μας Τάσος Ρολλίδης...
-
Καλά, απίστευτο! Την ώρα που έκανα edit με το δεύτεο option με πρόλαβες!
-
-
Απο σημερινό ντοκυμανταίρ στο History Channel σήμερα:
'Ο σύγχρονος κόσμος έχει την βάση του όχι στο πετρέλαιο, αλλά στο φθηνό πετρέλαιο'...'Το 2030-2040 το μισό εξορύξιμο πετρέλαιο θα έχει αντληθεί και θα ακολουθήσει τρελή κούρσα της τιμής του μέχρι ακόμα και τα $450'
Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Εξηγεί αρκετά για την μανία ελέγχου των πετρελαιοπαραγωγών περιοχών του πλανήτη από τις ΗΠΑ.
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=514671
Εξαρτημένοι από το πετρέλαιο
ΟυάσινγκτονΤα οχήματα με κυψέλες υδρογόνου, τα οποία αντί για διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπουν μόνο νερό, θα αρχίσουν να διαδίδονται στην αγορά το νωρίτερο σε 25 χρόνια, σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης.
«Στην καλύτερη περίπτωση, η μετάβαση στην οικονομία του υδρογόνου θα διαρκέσει πολλές δεκαετίες, και οποιεσδήποτε μειώσεις στις εισαγωγές πετρελαίου [στις ΗΠΑ] και στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι πιθανό να είναι μηδαμινές στη διάρκεια των επόμενων 25 ετών» αναφέρει η έκθεση της ανεξάρτητης ακαδημίας, η οποία γνωμοδοτεί στο αμερικανικό Κογκρέσο.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, **η κυβέρνηση του προέδρου Μπους έχει δηλώσει ότι θεωρεί το αυτοκίνητο υδρογόνου το κύριο μέσο για να μειωθούν οι απαιτήσεις σε ορυκτά καύσιμα **και να περιοριστεί η εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα που επιτείνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Το 2003, ο Μπους ανακοίνωσε πρόγραμμα κόστους 1,2 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη κυψελών υδρογόνου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε γεννήτριες και οικονομικά οχήματα έως το 2020.
Σύμφωνα με τη νέα έκθεση, ο στόχος αυτός ίσως δεν είναι εφικτός. Οι αμερικανικές περιβαλλοντικές οργανώσεις θεωρούν ούτως ή άλλως ανεπαρκές το σχέδιο Μπους και ζητούν τη λήψη άλλων μέτρων, όπως τον καθορισμό ανώτατων ορίων κατανάλωσης καυσίμων για τα συμβατικά οχήματα.«Είναι αδύνατο να βασιστούμε στο υδρογόνο για να αντιμετωπίσουμε την εξάρτησή μας από το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής ή να διορθώσουμε το πρόβλημα της παγκόσμιας θέρμανσης» σχολιάζει η Αντόνια Χέρζογκ της Συμβουλίου Προστασίας Φυσικών Πόρων, επισημαίνοντας ότι μέχρι την εμπορική διάθεση των οχημάτων υδρογόνου οι Αμερικανοί θα έχουν αγοράσει 450 εκατομμύρια νέα συμβατικά αυτοκίνητα.
Κατά τ' άλλα με το 'Ε85' μέσα σε 15 χρονάκια 'καθάρισαν'...
-
Ανα πάσα στιγμή λέμε πως το πετρέλαιο θα εξαντληθεί σε 30 χρόνια.
Οπότε σήμερα λέμε πως θα εξαντληθεί το 2036, το 1970 λέγαμε θα εξαντληθεί το 2000 και το 2050 θα λέμε πως θα εξαντληθεί το 2080...
-
Σύμφωνα με άλλους, δεν πρόκειται να εξαντληθεί ποτέ, αφού μέχρι τώρα έχει αντληθεί μόνο το 1/3 των αποθεμάτων των μέχρι τώρα γνωστών κοιτασμάτων.
Κάποτε είχαμε συζητήσει μόνο γι αυτό το θέμα και είχε το είχε τεκμηριώσει επαρκώς ο* 'greo'* (για το ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εξαντληθεί) αλλά δε θυμάμαι που είναι.
-
-
Αν και σίγουρα το θέμα δε σηκώνει αστεία, θυμίζω μερικές ατάκες που είχαν ειπωθεί στην εκπομπή του Jay Leno λίγο πριν την εισβολή στο Ιράκ:
*'CNN said that after the war, there is a plan to divide Iraq into three parts: Regular, Premium and Unleaded.'
'President Bush finally agreed to allow more weapons inspectors in Iraq. As I understand, he has 250,000 of them ready to go.'
'Iraq began destroying those missiles they don't have over the weekend. See, President Bush may be the smartest military president in history. First, he gets Iraq to destroy all of their own weapons. Then, he declares war!!'
'My wife wanted to go somewhere expensive for the weekend. So, I took her down the street to the local Texaco.'
'Experts say that if we go to war with Iraq, oil could reach as much as $80 a barrel. Of course, after the war it will be free.' *
(κι όμως, δεν έπεσε καθόλου μακριά στο πρώτο σκέλος...)
'Did you know the word 'Iraq' is Arabic for 'Vietnam'?' *
-
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Θα ηταν αλλιως εαν ειχα **the hippies που κυβερνουν την περισσοτερη Ευρωπη **να κυβερνουν και εδω.
Σίγουρα. Αν είχες τους 'hippies' δε θα βρισκόσουν κάθε τρεις και λίγο σε πόλεμο!
Οχι βεβαια. Διοτι θα ειμουν Γερμανος σημερα.
ΗΠΑ εναντιον Ιραν "συννεφα πολεμου"