-
Επιστροφή στα πάτρια εδάφη και ευκαιρια για τι άλλο... παρά ατελείωτες πλαγιολισθήσεις σε αυτο το απέραντο παγοδρόμιο που λέγεται Φινλανδία. Χθες πήγαμε σε μια πιο δύσκολη διαδρομή, Ruuhimaki λίγο πιο έξω απο την Jyvaskyla, ειδική διαδρομή με μερικά απο τα περίφημα αλματα που έχει το Φιλανδικό ράλλυ. Θερμοκρασία -10C, πάγος πάγος πάγος τουλάχιστον 10εκ στους δρόμους, εδώ οι λίμνες έχουν παγώσει και κάνουμε βόλτες με τα snowmobile πάνω αρά φανταστείτε τους δρόμους
Λοιπόν, ζεστά ρούχα, σκούφο, βενζίνη με 1.28ε το λίτρο και φύγαμε για πολύ κρύες βόλτες που κάνουν την καρδιά να χτυπάει γρήγορα:
Πάγος, πολύ πάγος και πολλά άλματα
Λαστιχάκια με καρφάκια (nastarenkaat) για να προχωράμε και να στρίβουμε ... στοιχειωδώς
Φύγαμε, zoom-zoom και το καημένο το Civic θα πρέπει να υποφέρει τις άγριες διαθέσεις μου
Με λιγο παραπάνω ταχύτητα μέσα στην στροφή κάνεις ενα πολύ ωραίο..
ατελείωτο driftάρισμα ή...
αγοράζεις οικόπεδο! Εδώ πάντως μου είπαν οτι εκτέλεσα κοινωνικό έργο και έφτιαξα μια πολύ ωραία στάση λεωφορείου, μην περιμένει ο καημένος κόσμος στην μέση του δρόμου, κρίμα είναι ! (φιου φτηνά την γλυτώσαμε)
Δώστε πάγο στον λαό! Eλάτε, ειναι ωραία για zoom-zoom!
(Laukaa θυμίζω είναι το χωριό που ζουν Makkinen, Kankunen, Gronholm, Hirvonen, Toivonen κτλ κτλ). Κάνοντας αυτήν την διαδρομή 2 φορές την ημέρα..
δεν απορείς μετά γιατι βγάζει το μέρος τέτοιους οδηγούς.
Ειναι μνημειο με τα αποτυπώματα κάθε νικητή των χιλίων λιμνών.Θέλω ενα Subarυ ή Mitsubishi
-
Επιστροφή στα πάτρια εδάφη και ευκαιρια για τι άλλο... παρά ατελείωτες πλαγιολισθήσεις σε αυτο το απέραντο παγοδρόμιο που λέγεται Φινλανδία. Χθες πήγαμε σε μια πιο δύσκολη διαδρομή, Ruuhimaki λίγο πιο έξω απο την Jyvaskyla, ειδική διαδρομή με μερικά απο τα περίφημα αλματα που έχει το Φιλανδικό ράλλυ. Θερμοκρασία -10C, πάγος πάγος πάγος τουλάχιστον 10εκ στους δρόμους, εδώ οι λίμνες έχουν παγώσει και κάνουμε βόλτες με τα snowmobile πάνω αρά φανταστείτε τους δρόμους
Λοιπόν, ζεστά ρούχα, σκούφο, βενζίνη με 1.28ε το λίτρο και φύγαμε για πολύ κρύες βόλτες που κάνουν την καρδιά να χτυπάει γρήγορα:
Λαστιχάκια με καρφάκια (nastarenkaat) για να προχωράμε και να στρίβουμε ... στοιχειωδώς
Φύγαμε, zoom-zoom και το καημένο το Civic θα πρέπει να υποφέρει τις άγριες διαθέσεις μου
αγοράζεις οικόπεδο! Εδώ πάντως μου είπαν οτι εκτέλεσα κοινωνικό έργο και έφτιαξα μια πολύ ωραία στάση λεωφορείου, μην περιμένει ο καημένος κόσμος στην μέση του δρόμου, κρίμα είναι ! (φιου φτηνά την γλυτώσαμε)
(Laukaa θυμίζω είναι το χωριό που ζουν Makkinen, Kankunen, Gronholm, Hirvonen, Toivonen κτλ κτλ). Κάνοντας αυτήν την διαδρομή 2 φορές την ημέρα..
Ειναι μνημειο με τα αποτυπώματα κάθε νικητή των χιλίων λιμνών.Θέλω ενα Subarυ ή Mitsubishi
-
-
χεχε η μητέρα μου και η μικρή μου αδερφή μένουν Φιλανδία και έχουν συχαθεί το χιόνι!
-
Μπράβο! Πάντα τέτοιες χαρές!!!!
-
-
Αυτά είναι! Και εις πλαγιολισθιότερα
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
@pathos:
φαίνετε δεν είναι των χειμερινών σπόρ
που είναι οι δικοί σου, μένουν μόνιμα εδώ?
Εγώ ανεβοκατεβαίνω καθότι μισός-μισός@hil: ευχαριστώ
Βασικά είναι λίγο περιέργη η κατάσταση Είμαστε όλοι 100% έλληνες απλά λόγο δουλειάς η μητέρα μου με την μικρή μου αδερφή μενουν Φιλανδία, ο πατέρας μου Βέλγιο και η δίδυμη μου αδερφή και' γω Ελλάδα είμαστε και σπουδάζουμε! Πριν πάμε Ελλάδα να σπουδάσουμε ο πατέρας μου έμενε Ελλάδα και η μητέρα μου, οι αδερφές μου και'γω Βέλγιο!
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα
Εdit: Τον τελευταίο μας χρόνο στο βέλγιο, η μητέρα μου πήγε Φιλανδία, ο πατέρας μου ακόμα ελλάδα και τα 3 αδερφάκια μόνα τους βέλγιο
-
Ωραίος!
Και μήν ξεχνάμε τις φιλανδέζες, total respek!
-
Αυτό θα πει Ευρωπαϊκή Ένωση!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ωραίος!Και μήν ξεχνάμε τις φιλανδέζες, total respek!
Ε τι άλλο θα έλεγε ο ΙΚΕ...
-
Οι δρόμοι αυτοί έχουν κίνηση;Μπορείς να πάιξεις με ασφάλεια ή μπορεί να έρθει κανείς απο απέναντι;
Περίπου τι ταχύτητες έπιασες; -
Και κάτι άλλο....:Πες (χτύπα ξύλο ) ότι...μένεις από μπαταρία ή από κάτι άλλο....Η οδική έρχεται κανονικά εκεί;;;;;
Όχι γιατί μου φαίνεται ότι είναι στη μέση του πουθενά... -
Μπράβο, μου έφτιαξες τη διάθεση πρωι πρωι!!!!!!
-
Ωραίος, Σώκο!!
-
Καλημερα και σε σενα
-
Όνειρο πολλών να βρεθούν σε αυτά τα μέρη που πάτησες! Ευχαριστούμε για τη βόλτα.
-
Στη συγκεκριμένη διαδρομή είχα την ευτυχία να οδηγήσω για λίγο, όταν βρέθηκα εκεί για τον αγώνα. Δυστυχώς (ή ευτυχώς) χωρίς χιόνια, αλλά στο καλό πατημένο χώμα της περιοχής. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου (αλλά και στην οικογένεια που δεν είχα πάρει μαζί μου) να ξαναπάω, αλλά χλωμό το βλέπω...
Εντύπωση μου είχαν κάνει οι... πρίζες στο μπροστινό μέρος των αυτοκινήτων, απαραίτητες μάλλον για την προθέρμανση του κινητήρα πρίν την εκκίνηση.
Όσο για τις Φινλανδέζες.... no comments.... μπορεί να διαβάζει η γυναίκα μου... -
Ωραίος!!! sokos
Τhanks για τη διαδρομή. -
Καλή φάση!
Έχω προγραμματισμένο ταξιδάκι προς τα κει κάπου (Jyvaskyla) μέσα στον Απρίλη, αλλά θα είμαι χωρις όχημα. Όχι ότι αν είχα την Corolla μαζί, θα μπορούσα να driftαρω...
Που είναι το miata σου φίλε soko? Με εκείνο θα ήταν απίστευτη αφασία η διαδρομή!
Καλό είναι πάντως που όταν όλοι κάθονται μέσα, υπάρχουν κάποιοι που διασκεδάζουν το χειμώνα και τα χιόνια εκεί πάνω!
Φινλαδία, ενα απέραντο παγοδρόμιο :)