-
Έχω βρεθεί σε δίλλημα μιας και φίλοι μου προσπαθούν να με μεταπείσουν απο το να αγοράσω το νέο RAV4. Λένε οτι τα χρήματα είναι αρκετά (34.500 ευρω) και οτι μπορώ με αυτά τα χρήματα να αγοράσω σε μεταχειρισμένο κάτι πιό πολυτελές και αξιόπιστο σε 4χ4 (πχ. Jeep, Mercedes, BMW, LR, κλπ). Ποιά είναι η γνώμη σας? Θα το τολμούσατε? Θα αγοράζατε κάποιο 4χ4 μη ξέροντας οτι ο προκατοχός του μπορεί να το είχε χώσει σε ποτάμι μέχρι τα αυτιά? ή να το είχε σπάσει σε offroad διαδρομές.?
-
Έχω βρεθεί σε δίλλημα μιας και φίλοι μου προσπαθούν να με μεταπείσουν απο το να αγοράσω το νέο RAV4. Λένε οτι τα χρήματα είναι αρκετά (34.500 ευρω) και οτι μπορώ με αυτά τα χρήματα να αγοράσω σε μεταχειρισμένο κάτι πιό πολυτελές και αξιόπιστο σε 4χ4 (πχ. Jeep, Mercedes, BMW, LR, κλπ). Ποιά είναι η γνώμη σας? Θα το τολμούσατε? Θα αγοράζατε κάποιο 4χ4 μη ξέροντας οτι ο προκατοχός του μπορεί να το είχε χώσει σε ποτάμι μέχρι τα αυτιά? ή να το είχε σπάσει σε offroad διαδρομές.?
-
-
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΞΑΛΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ 4Χ4 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ
-
Ο χρήστης Rav4er έγραψε:
Έχω βρεθεί σε δίλλημα μιας και φίλοι μου προσπαθούν να με μεταπείσουν απο το να αγοράσω το νέο RAV4. Λένε οτι τα χρήματα είναι αρκετά (34.500 ευρω) και οτι μπορώ με αυτά τα χρήματα να αγοράσω σε μεταχειρισμένο κάτι πιό πολυτελές και αξιόπιστο σε 4χ4 (πχ. Jeep, Mercedes, BMW, LR, κλπ). Ποιά είναι η γνώμη σας? Θα το τολμούσατε? Θα αγοράζατε κάποιο 4χ4 μη ξέροντας οτι ο προκατοχός του μπορεί να το είχε χώσει σε ποτάμι μέχρι τα αυτιά? ή να το είχε σπάσει σε offroad διαδρομές.?Poulao olokainourgio SantaFe mavro mono sta megara exei mpei..artio agratzounisto..timi 19k
-
Τυχαίνει αυτη τη στιγμη που μιλάμε να είμαι κάτοχος του FORD MAVERICK.
Μετά απο συνεχόμενες επισκέψεις στο συνεργείο αγανάκτησα και το πουλάω. Βέβαια είναι ακόμα στην εγγύηση αλλα μεχρι πότε.
Ο επόμενος που θα το αγοράσει δεν θα δεινοπαθήσει?Δείτε εδώ τί έχω τραβήξει μεσα σε μικρό χρονικό περιθώριο και με μόνο 27.000χλμ και χωρίς έντονο offroading http://www.off-road.gr/PNphpBB2-viewtopic-t-3679.html
Ετσι λοιπόν θα αγοράσω μεταχειρισμένο? Αν μου τύχει να χαλάει καθε τρεις και λίγο τι γίνεται ? Αξίζει το ρίσκο να σε μια εγγύηση 6μηνών που συνήθως δίνουν οι μανδρες αυτοκινήτων απο το να αγοράσεις καινούργιο? Θα μου πείς μπορεί να σου τύχει και σε καινούργιο όπως εμένα.... -
σε φτανουν τα $$$ για ενα Used RX300?
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
σε φτανουν τα $$$ για ενα Used RX300?Με φτανουν και για περισσοτερα.... Εσύ όμως θα το αγόραζες αν στο πουλούσα?
-
Ο χρήστης Rav4er έγραψε:
Έχω βρεθεί σε δίλλημα μιας και φίλοι μου προσπαθούν να με μεταπείσουν απο το να αγοράσω το νέο RAV4. Λένε οτι τα χρήματα είναι αρκετά (34.500 ευρω) και οτι μπορώ με αυτά τα χρήματα να αγοράσω σε μεταχειρισμένο κάτι πιό πολυτελές και αξιόπιστο σε 4χ4 (πχ. Jeep, Mercedes, BMW, LR, κλπ). Ποιά είναι η γνώμη σας? Θα το τολμούσατε? Θα αγοράζατε κάποιο 4χ4 μη ξέροντας οτι ο προκατοχός του μπορεί να το είχε χώσει σε ποτάμι μέχρι τα αυτιά? ή να το είχε σπάσει σε offroad διαδρομές.?Για πες μου πότε είδες Mercedes κ BMW σε ποτάμι ????
-
Αποτι καταλαβαινω φιλε ειχες προβληματα με το Φορντ...ετσι δεν ειναι??Πιστευω οτι θα επρεπε να κοιταξεις λιγο παραπανω τα θεματα εγγυησης..
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Για πες μου πότε είδες Mercedes κ BMW σε ποτάμι ????
Μεταφορικά ρε παιδιά το είπα....εννοώ οτι θα ήταν ταλαιπωρημένο. Ειδικά αν έχει και κανα κοτσαδόρο και τραβούσε κανα σκάφος τοτε....
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
Αποτι καταλαβαινω φιλε ειχες προβληματα με το Φορντ...ετσι δεν ειναι??Πιστευω οτι θα επρεπε να κοιταξεις λιγο παραπανω τα θεματα εγγυησης..Ακριβώς έτσι είναι. Επείδη κάηκε η γούνα μου μια φορά θέλω να είμαι προσεκτικός όσο γίνεται φυσικά. Τώρα με το θέμα εγγύησης στα καιινούργια δεν υπάρχει πρόβλημα αλλα στα μεταχειρισμένα τα πράγματα . Θέλει αρκετή προσοχή η αγορά μεταχειρισμένου είτε συμβατικού είτε 4χ4. Τώρα απο εκεί και πέρα όσο και έμπειρο μάτι να έχει ο μηχανικός που θα στο δεί, μάλλον θα πρέπει να είσαι και τυχερός για να σου βγεί καλό. Αν όχι .....
-
Ο χρήστης Rav4er έγραψε:
Για πες μου πότε είδες Mercedes κ BMW σε ποτάμι ????
Μεταφορικά ρε παιδιά το είπα....εννοώ οτι θα ήταν ταλαιπωρημένο. Ειδικά αν έχει και κανα κοτσαδόρο και τραβούσε κανα σκάφος τοτε....
Στην χειροτερη θα θελει δισκο-πλατω,οταν παιρνεις μεταχειρισμενο παντα πρεπει να υπολογιζεις ενα τετοιο εξοδο ακομα και αν δεν ειναι αμεσα ορατο.Παντως στις premium μαρκες μπορεις να βρεις οχηματα που στην χειροτερη περιπτωση εχουν πεσει σε λακούβα των ΒΠ...
-
Ο χρήστης Rav4er έγραψε:
Τυχαίνει αυτη τη στιγμη που μιλάμε να είμαι κάτοχος του FORD MAVERICK.
Μετά απο συνεχόμενες επισκέψεις στο συνεργείο αγανάκτησα και το πουλάω. Βέβαια είναι ακόμα στην εγγύηση αλλα μεχρι πότε.
Ο επόμενος που θα το αγοράσει δεν θα δεινοπαθήσει?Δείτε εδώ τί έχω τραβήξει μεσα σε μικρό χρονικό περιθώριο και με μόνο 27.000χλμ και χωρίς έντονο offroading http://www.off-road.gr/PNphpBB2-viewtopic-t-3679.html
Ετσι λοιπόν θα αγοράσω μεταχειρισμένο? Αν μου τύχει να χαλάει καθε τρεις και λίγο τι γίνεται ? Αξίζει το ρίσκο να σε μια εγγύηση 6μηνών που συνήθως δίνουν οι μανδρες αυτοκινήτων απο το να αγοράσεις καινούργιο? Θα μου πείς μπορεί να σου τύχει και σε καινούργιο όπως εμένα....Ειδα πηρες το RAV,καλα εκανες και το πηρες καινουριο.Θα διαπιστωσεις αργα ή γρήγορα οτι δεν υπαρχει πια αξιοπιστος γιαπωνεζος κτλ, ολα χρέπια ειναι πια
-
Xτυπα ενα RX-300 να καθαρισεις
Τα περοσσοτερα χλιδο SUV (Cayenne-Touareg-X5) εχουν αγοραστει για παρκαρισμα στο πεζοδρομιο και βολτες για μπουζουκια. Ποση ταλαιπωρια να εχουν φαει?
Eγω παντως προτεινω το RX που να εχει και 3-4 χρονια εγγυηση στη πλατη -
Εαν πρόκειται για Lexus τότε δαγκωτό το RX400 το οποίο έχει τρομερά χαμηλό κόστος συντήρησης!
Παρεπιπτόντως εγώ αγόρασα μεταχειρισμένο και δεν το μετάνιωσα.
-
Ο χρήστης Rav4er έγραψε:
Έχω βρεθεί σε δίλλημα μιας και φίλοι μου προσπαθούν να με μεταπείσουν απο το να αγοράσω το νέο RAV4. Λένε οτι τα χρήματα είναι αρκετά (34.500 ευρω) και οτι μπορώ με αυτά τα χρήματα να αγοράσω σε μεταχειρισμένο κάτι πιό πολυτελές και αξιόπιστο σε 4χ4 (πχ. Jeep, Mercedes, BMW, LR, κλπ). Ποιά είναι η γνώμη σας? Θα το τολμούσατε? Θα αγοράζατε κάποιο 4χ4 μη ξέροντας οτι ο προκατοχός του μπορεί να το είχε χώσει σε ποτάμι μέχρι τα αυτιά? ή να το είχε σπάσει σε offroad διαδρομές.?Τα ακριβά jeep δεν είναι (στην πλειοψηφία τους) καθόλου ταλαιπωρημένα.
Οπότε αν προσανατολίζεσαι σε κάτι τέτοιο κάντο σχετικά άφοβα.
Από εκει και μετά το RAV4 είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο και σίγουρα πιο αξιόπιστο από τα παραπάνω που ανέφερες.
Επίσης με 34Κ μόνο cherokee μτχ βρίσκεις. Τα άλλα πάνε πιο πάνω και επιπλεόν:
Ξεπερνάς τα δύο λίτρα οπότε
έρχονται οι ασφάλειες και περιμένουμε και (μεγάλη?) άυξηση των τελών κυκλοφορίας και είναι και οι βενζίνες και έχουν ακριβότερα service και ανταλλακτικά και και και...
Με άλλα λόγια γύρευε τη δουλειά σου. Αν σου αρέσει το RAV4 πάρτο. Εγώ το μόνο που θα σου προτείνω είναι να ρίξεις μια ματιά στο forester. -
Παιδες για το θεμα μεταχειρισμενου ειναι ολα σχετικα.Συνηθως θελω να πιστευω οτι καποιος που πουλαει ενα ακριβο 4Χ4 δεν θα το εχει ταλαιπωρησει μια και οικονομικα αξιζει μια περιουσια.Αν κρινω απο εμενα θελω να πηγαινω off road με το Land cruiser μου αλλα εως ενα σημειο διοτι θελω να το ευχαριστηθω και οχι να το διαλυσω.Δεν εχω καθε μερα 60χιλ να αγοραζω ενα Land cr.Ισως το ιδιο να ισχυει και για καποιον που εχει ενα NIVA αλλα λογω χαμηλου κοστους υποθετω οτι ειναι πιο ευκολο να το ταλαιπωρηση περισσοτερο.Γενικα ομως ενας καλος τεχνικος ελεγχος μπορει να λυσει καποιες αποριες.Μια και λεμε για μεταχειρισμενα μου ειπαν οτι φερνουν απο Γερμανια σε πολυ καλες τιμες και με λιγα Km αλλα προσοχη στους Ελληναρες (που μεσολαβουν απο Γερμ) και πειραζουν τα Km,οι με αλλους που εχασαν τις προκαταβολες τους.Παντος απο οτι εχω δει το μεγαλυτερο ποσοστο των 4Χ4 περναη την ζωη του στην ασφαλτο.
-
Το LC είναι αυτοκίνητο για off road οπότε το κόστος δεν σημαίνει και πολλά. Στις περισσότερες περιπτώσεις που κάνεις όντως off-road αγοράζεις ανάλογα με τις οικονομικές σου δυνατότητες, δηλαδή αν μπορείς να αγοράσεις LC δεν θα πάρεις Niva κοκ οπότε η σκέψη σου βάζει λίγα νερά. Συμφωνώ όμως ότι λίγα αυτοκίνητα πραγματικά ταλαιπωρούνται. Συνήθως αυτά μπορεί να τα καταλάβει εύκολα είτε μηχανικός είτε και χρήστης ίδιου αυτοκινήτου (τζόγους, γνωστά σημεία που βγάζουν πρόβλημα κλπ).
Και BTW ξέρω μερικά LC, Pajero ή και Range Rover (και μάλιστα 2ης γενιάς 4,6) που αγοράστηκαν για αυτό και έχουν κάνει πολύ και άγριο off road.... παρόλο που τα προσέχουν η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα να αγοράσω από τα άλλα, εκείνα με τους ασφάλτινους ιδιοκτήτες... -
Ξέρω και περιπτώσεις που γνωστοί μου κάτοχοι τετρακίνητων τα είχαν ταράξει στις κόντρες και στα κόκκινα
-
Ο χρήστης xtrail έγραψε:
Ξέρω και περιπτώσεις που γνωστοί μου κάτοχοι τ
ετρακίνητων τα είχαν ταράξει στις κόντρες και στα κόκκιναΑπο αυτο κινδυνευουν ολα τα ΙΧ. Νομιζω ομως αν θες Μεταχειρισμενο και ερθεις face to face με τον ιδιοκτητη θα σχηματισεις μια γνωμη για το πως φερθηκε στο τετρατροχο του. Αν πας σε εκθεση εξαρτατε και που πας...
Πόσο εύκολα θα αγοράζατε ένα μεταχειρισμένο 4Χ4 όχημα?