-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
760 λίτρα για 100 χλμ; Σε αντίθεση με τον φάνκι που καίει 0,435 λίτρο στα 100;Και όμως, έχω την εντύπωση ότι με πάτησε κάτω στο κατέβασμα στην Αθήνα...και πρέπει να πάρω ρεβάνς...δεν θα σταματάω καν στα διόδια, για να μην έχω απώλειες! Θα πετάω το 2 ευρώ εν κινήσει!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
760 λίτρα για 100 χλμ; Σε αντίθεση με τον φάνκι που καίει 0,435 λίτρο στα 100;ειμαι και του σκοινιου και του παλουκιου...ειπαμε!
στο κατεβασμα ρεκορ... στο ανεβασμα με σωσε μια βραδυπορια στο μαλιακο και δεν εβαλα και αλλη βενζινη...λογικα θα ειχα μεινει καπου στη πιερια...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Τελευταία μέτρηση από το 206: 6,46lt/100km...
Διαδρομές; Θεσ/νίκη 2ο πόδι στην εθνική χαλαρά με 100-110 max λόγω κίνησης, στο πόδι όχι ακριβώς χαλαρά (αλλά όχι και ιδιαίτερα γρήγορα) και 1-2 μέρες πήγαιν' έλα στη δουλειά (90χμ = όλος ο Περιφερειακός μέχρι ΤΙΤΑΝ + Δερβένι + δρόμος προς Κιλκίς - όπου τα τελευταία 8-10χλμ μπαίνω σε επαρχιακό δρόμο με στροφές ). Το αρκούδι πάντα ανοιχτό...
Όχι κι άσχημα για 110 άλογα...
Το 206 μπορεί εύκολα στην εθνική να διατηρεί κατανάλωση 7-7,5 και σχετικά σβέλτη οδήγηση. Τα 7 σπάνε προς τα κάτω σχετικά εύκολα, αλλά για να διατηρήσω καταναλώσεις 6,5-6,8 θα φάω τα λεφτά μου σε ψυχιάτρους μετά τη διαδρομή, οπότε δε λέει.
Τη μεγαλύτερη κατανάλωση σε εθνικό δίκτυο την έχω δει για Πάτρα (9,8λ/100χλμ), αλλά δε σήκωσα σχεδόν πουθενά το πόδι μου από το γκάζι - είχε και αρκετά φορτηγά για προσπέραση => πολλές 'σπασμένες' τρίτες.
106 rallye 16v καλαμάτα αθήνα 6.9λτ/100 με ταχύτητες 90-160χαω
βενζίνη 100αρα -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
760 λίτρα για 100 χλμ; Σε αντίθεση με τον φάνκι που καίει 0,435 λίτρο στα 100;Αθήνα - Θεσ/νίκη με 2 γεμίσματα και το ρεζερβουάρ σχεδόν άδειο όταν έφτασαν Θεσ/νίκη... Αμάξι RX-8 231ps και ταχύτητες σπάνια κάτω από 200...
beat that adis!
-
Fiat Panta 1.2 Dynamic
Σε τουλαχιστον 6 εξορμήσεις στην Χαλκιδική (Σ/Κ) μέχρι τώρα, κατανάλωση 5,6 λιτ/100 κμ. Μ.Ο.
Το αυτοκίνητο έχει 10.000 χιλ.
Ταχύτητες ταξιδιού 110-140 στην Μουδανιών, μποτιλιάρισμα Ποτίδαια - Καλιθέα - Άθυτο, 60-90 υπόλοιπο πόδι με φουλ κλιματισμό. -
Καιρό έχω να γράψω...
Γέμισα με 28ευρώ 30,15 λίτρα(ως συνήθως έτρεξε έξω). Το κοντέρ έλεγε 702χλμ. Το trip computer έλεγε 4,5 και μέση ταχύτητα 80. Πραγματικά βγαίνουν 4,3...
Αύριο θα ξεκινήσω για γύρο Πελλοπόνησου μέχρι το Σάββατο. Θα κάνω περι τα 3000χλμ...μπορεί και παραπάνω.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
760 λίτρα για 100 χλμ; Σε αντίθεση με τον φάνκι που καίει 0,435 λίτρο στα 100;
Αθήνα - Θεσ/νίκη με 2 γεμίσματα και το ρεζερβουάρ σχεδόν άδειο όταν έφτασαν Θεσ/νίκη... Αμάξι RX-8 231ps και ταχύτητες σπάνια κάτω από 200...
beat that adis!
δυστυχως το αμαξι δε λογιζεται ως δικο μου αρα δε μπορω να πηγαινω στο 100% συνεχεια
παντως αποκλειεται το λεον να καιγε τοσο...μιλαμε για μεγαλη καταναλωση...
-
Πριν μερικές μέρες χρειάστηκα 28,5 λίτρα για 362χλμ που περιελάμβαναν πολλά βουνά, σκίσιμο 2ας κλπ. Δηλαδή 7,8λ/100χλμ. Καθόλου άσχημα, δεδομένου του τρόπου οδήγησής μου.
Κάπου εκεί έδειξε και το trip computer. Υπάρχει κάποιο σφάλμα στο οδόμετρο, λόγω αλλαγής διάστασης των εκαστικών, αλλά δε νομίζω να υπαρχει αξιόλογη διαφορά με την πραγματικότητα.Μεθαύριο μάλλον θα ξαναγεμίσω για να δω πόσο έκαψα σε άλλο ταξίδι, 600χλμ.
-
New Lada 2.0 Turbo Intercooler with Nitrous Oxide 2007 model.
Κατανάλωση: 0,235675646543λ/100χιλ. *
Μιλάμε για φοβερή τεχνολογία...
- Με to ειδικό αξεσουάρ, γερανός ΕΛΠΑ. Μόνο σε έπιλεγμένες αντιπροσωπίες...
-
760 λίτρα για 100 χλμ; Σε αντίθεση με τον φάνκι που καίει 0,435 λίτρο στα 100;
Αθήνα - Θεσ/νίκη με 2 γεμίσματα και το ρεζερβουάρ σχεδόν άδειο όταν έφτασαν Θεσ/νίκη... Αμάξι RX-8 231ps και ταχύτητες σπάνια κάτω από 200...
beat that adis!
το ιδιο αμαξι 2 ρεζερβουαρ + 1/4. Μεχρι τη λαμια ειχε καψει ενα δληαδη 60 λιτρα
-
Ο χρήστης Aris Gardelis έγραψε:
New Lada 2.0 Turbo Intercooler with Nitrous Oxide 2007 model.Κατανάλωση: 0,235675646543λ/100χιλ. *
Eυτυχώς με κόβει και έκανα quote κατευθείαν για να δω τι έγραφες! Δορυφόρο χρειαζόμασταν για τόσο μικρά γράμματα!
-
Παρατήρηση που έκανα χθες και σήμερα και προβληματίστικα...
Στο 206 την Τρίτη έβαλα περίπου μισό ρεζερβουάρ από γνωστό μου πρατήριο της ΕΚΟ (που δεν τη νοθεύει και δεν κλέβει στην αντλία, αλλά είναι τσιμπημένο). Το υπόλοιπο μισό που ήταν μέσα ήταν από τη Shell της γειτονιάς μου (που μ' έχει βοηθήσει να πετύχω πολύ χαμηλές καταναλώσεις).
Εκεί που με 100% Shell βγάζω πολύ χαλαρά 300 χλμ με μισό ρεζερβουάρ (πχ όταν γέμισα την Τρίτη είχα κάνει 330 με μισό ρεζερβουάρ και μου ψιλοκακοφάνηκε... ) σήμερα, με περίπου 250 χλμ το ρεζερβουάρ είναι λίγο πιο πάνω από τη γραμμή της μέσης... Και στα δύο βενζινάδικα βάζω απλή αμόλυβδη (όχι v-power) και για τα δύο είμαι αρκετά σίγουρος ότι ούτε νοθεύουν ούτε κλέβει η αντλία)
Τις πταίει; Η ΕΚΟ έχει διαφορετική βενζίνη από τη Shell; Το Σ/Κ που είχα βάλει 100% shell και έκανα την ίδια διαδρομή (δουλειά - Βέροια - Σέλι - σπίτι) είχα κάνει περίπου 350χλμ με μισό ρεζερβουάρ...
Καμμία ιδέα;;;
-
Υγρασία;
-
Σε ταξιδιωτικό mode.
Περίπου 1100 χιλιόμετρα με κατανάλωση στα 5.3 λίτρα / 100.
(Honda Civic IMA).
-
Καμμία ιδέα;;;Το έχω παρατηρήσει και εγώ. Γι'αυτό τα τελευταία 2 χρόνια βάζω μόνο shell ή έστω BP.
Επίσης δεν ξέρω τι παίζει με τα μεγάλα διυλιστήρια αλλά βλέπω οτι σε περιόδους που η βενζίνη είναι φτηνότερη(σε όλους) , τελειώνει πιο γρήγορα. Αυτό παρατηρημένο και με shell αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. -
Ο χρήστης Aris Gardelis έγραψε:
New Lada 2.0 Turbo Intercooler with Nitrous Oxide 2007 model.Κατανάλωση: 0,235675646543λ/100χιλ. *
υπαρχει τετοιο μοντελο; νομιζω οτι υπαρχει 110 με κινητηρα 2.0 απο οπελ....... με πιανεις αδιαβαστο...
-
Ο χρήστης ladokrator έγραψε:
υπαρχει τετοιο μοντελο; νομιζω οτι υπαρχει 110 με κινητηρα 2.0 απο οπελ....... με πιανεις αδιαβαστο...Αστειεύεται...
-
Πάμε και μερικές δικές μου καταναλώσεις από τις διακοπές.
1η μέτρηση: 40,8 lt, 545 km --> 7.48 lt/100km
Συνθήκες: Ταξίδι στην εθνική με a/c και σχετικά σβέλτους ρυθμούς και μετακινήσεις σε επαρχιακό με χαλαρούς ρυθμούς και την περισσότερη ώρα με a/c.2η μέτρηση: 25,8 lt, 312 km --> 8.26 lt/100km
Συνθήκες: Όλα τα χιλιόμετρα σε ορεινό δίκτυο, με αρκετά σβέλτη οδήγηση κατα κανόνα και χρήση όλου του φάσματος των στροφών του κινητήρα και τα 100 από αυτά με χρήση a/c.3η μέτρηση: 37 lt, 454 km --> 8.15 lt/100km
Συνθήκες: Επιστροφή στην Αθήνα από τον... στριφτερό δρόμο (Ναυπακτος-Ιτέα-Δελφοί ) συν κάποιες χαλαρές μετακινήσεις στην Αθήνα συν κάποια χιλιομετράκια σε ορεινό δίκτυο. Χρήση a/c κατά την επιστροφή προς Αθήνα.4η μέτρηση: 38,6 lt, 442 km --> 8.73 lt/100km
Συνθήκες: Πήγαινε-έλα Αθήνα-Αγ.Κων/νο με a/c στην άνοδο και 4 μαντραχαλάδες με αποσκευές στο αμάξι. Ταξίδι με σταθερή ταχύτητα 150. Επιπλέον κάποια σχετικά χαλαρά χιλιομετράκια εντός Αθήνας.Καλά είναι, δε λέω...
-
Παρατήρηση που έκανα χθες και σήμερα και προβληματίστικα...Στο 206 την Τρίτη έβαλα περίπου μισό ρεζερβουάρ από γνωστό μου πρατήριο της ΕΚΟ (που δεν τη νοθεύει και δεν κλέβει στην αντλία, αλλά είναι τσιμπημένο). Το υπόλοιπο μισό που ήταν μέσα ήταν από τη Shell της γειτονιάς μου (που μ' έχει βοηθήσει να πετύχω πολύ χαμηλές καταναλώσεις).
Εκεί που με 100% Shell βγάζω πολύ χαλαρά 300 χλμ με μισό ρεζερβουάρ (πχ όταν γέμισα την Τρίτη είχα κάνει 330 με μισό ρεζερβουάρ και μου ψιλοκακοφάνηκε... ) σήμερα, με περίπου 250 χλμ το ρεζερβουάρ είναι λίγο πιο πάνω από τη γραμμή της μέσης... Και στα δύο βενζινάδικα βάζω απλή αμόλυβδη (όχι v-power) και για τα δύο είμαι αρκετά σίγουρος ότι ούτε νοθεύουν ούτε κλέβει η αντλία)
Τις πταίει; Η ΕΚΟ έχει διαφορετική βενζίνη από τη Shell; Το Σ/Κ που είχα βάλει 100% shell και έκανα την ίδια διαδρομή (δουλειά - Βέροια - Σέλι - σπίτι) είχα κάνει περίπου 350χλμ με μισό ρεζερβουάρ...
Καμμία ιδέα;;;
Πρέπει να μου κάνει κόλπα ο δείκτης τελικά... Έβαλα από το κλασσικό μου πρατήριο και έχω κάνει περίπου 220χλμ με το μισό ρεζερβουάρ... Με το άλλο μισό θα κάνω άλλα 500 ή θα ξαναπαρουσιαστεί το φαινόμενο του 'αναγεννούμενου καυσίμου' που μου είχε παρουσιαστεί και στο παρελθόν: Το αφήνω παρκαρισμένο με τη βενζίνη το 1/2 και όταν πήγα να το πάρω η βενζίνη είχε ανέβει κοντά το 1/4...
Δεν ξαναεμπιστεύομαι την ένδειξη του ρεζερβουάρ...
-
double post... πάλι σήμερα...
Έρευνα Κατανάλωσης