-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
δεν εχει ανοιξει ακομα το μοτερ... στο στρωσιμο ειναιΌντως;
Πάντως ομολογώ ότι σε σχέση με τον πρώτο καιρό, που δεν έπεφτε με τίποτα κάτω από 7-7,5, το 6,3 (τόσο ήταν πριν μπω στο κέντρο) φαντάζει θεϊκό.Ποια θα ήταν μια φυσιολογική τιμή Θωμά;
-
Για τι βαρος μιλαμε?
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
δεν εχει ανοιξει ακομα το μοτερ... στο στρωσιμο ειναι
Όντως;
Πάντως ομολογώ ότι σε σχέση με τον πρώτο καιρό, που δεν έπεφτε με τίποτα κάτω από 7-7,5, το 6,3 (τόσο ήταν πριν μπω στο κέντρο) φαντάζει θεϊκό.Ποια θα ήταν μια φυσιολογική τιμή Θωμά;
Έχουν αναφερθεί σε Ε200 Κ W211 και λίγο ποιό χαμηλές τιμές
Το δικό μου ρεκόρ σε E200 K W211 προ φ/λ 2004 με 23.000χλμ πέρσυ 5,7λτ/100χλμ . Πολύ Cruise control και μέγιστη ταχύτητα τα 140χλμ/ωρα. Βοήθαει και η ελάχιστη κίνηση πλέον στις ΕΟ -
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Για τι βαρος μιλαμε?1.540 κιλά, σύμφωνα με το manual.
@ Thomas:
Λίγο πιο χαμηλά μπορώ τότε
(με 18άρια όμως;) -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Για τι βαρος μιλαμε?
1.540 κιλά, σύμφωνα με το manual.
@ Thomas:
Λίγο πιο χαμηλά μπορώ τότε
(με 18άρια όμως;)Ξέχασα ότι φοράς 18ρες. Βάλε 16ρες να σωθείς!
-
84 μέση ωριαία στην Εθνική; Όσα γλιτώνεις από τα καύσιμα, θα τα φας σε ψυχοφάρμακα...
-
Τέτοια νούμερα μωτ μόνο από περιέργεια ή άμα τελειώνει η βενζίνη και δεν παίζει βενζινάδικο, όπως πρόσφατα σε ταξίδι που έδειξε το Audi 7.9lt σε αποσταση 35χλμ.
-
Πήγαινα με τα όρια
Βγαίνοντας από ΕΟ η μέση ήταν ~95 (και πάλι χαμηλή βέβαια). Γενικά πήγαινα μεταξύ 110-130 (+ στάσεις για διόδια, + η απόσταση μέχρι να βγω στην ΕΟ).Στο Κόρινθος-Ναύπλιο (από Χιλιομόδι ) η μέση ανέβηκε στο 6,8.
-
Αθηνα- Καστελλια Φωκιδας-Αμφισσα-Δελφοι-Αραχωβα-Αθηνα
440 χλμ.
5,1 lt./100 χλμ.
74 χλμ. μεση ταχυτητα.Nissan Qashqai 1,6 dci.
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Αθηνα- Καστελλια Φωκιδας-Αμφισσα-Δελφοι-Αραχωβα-Αθηνα
440 χλμ.
5,1 lt./100 χλμ.
74 χλμ. μεση ταχυτητα.Nissan Qashqai 1,6 dci.
-
Παιδες θελω την πολυτιμη γνωμη σας και ζητω συγνωμη αν το γραφω στο λαθος θεμα. Απλα δε βρηκα κατι πιο καταλληλο.
Θελουμε να παμε Καστορια και ψαχνοντας το λιγο ειδα οτι εχουμε δυο βασικες επιλογες.
Αθηνα-(απο τον Α1) Κατερινη-(απο Εγνατια) Βεροια-Κοζανη-Καστορια. Ολο σχεδον σε αυτοκινητοδρομους, αποσταση 635 χλμ και 25 ευρω διοδια. Την εχω κανει στο παρελθον.
Αθηνα-(απο τον Α1) Λαμια-Καρδιτσα-Τρικαλα-Καλαμπακα-Γρεβενα-Καστορια. Μετα τη Λαμια για το διαστημα (Καρδιτσα-Τρικαλα-Καλαμπακα) φανταζομαι οτι ειναι ενας 'γρηγορος' επαρχιακος, με πολλες ευθειες αλλα χωρις διαχωριστικο, επισης και το Καλαμπακα-Γρεβενα. Η αποσταση ειναι 490 χλμ και 10 ευρω διοδια.
Η ερωτησεις μου ειναι η εξης.
Με ενα νοικιαρικο Fiat Panda 1.2, ταχυτητες 110-120 στους αυτοκινητοδρομους και οικονομικη οδηγηση 'με τη φορα' στους επαρχιακους πηγαινοντας μεχρι 80-90 στις ευθειες, ποια πιστευετε οτι θα ειναι η καταναλωση στη μια και στην αλλη διαδρομη;
Χρονικα θα βγουν περιπου το ιδιο με κανενα μισαωρο διαφορα;
Αξιζει η οικονομια που θα κανω στη δευτερη διαδρομη ή θεωρειτε οτι καλυτερα να παω στον αυτοκινητοδρομο που θα εχω σχεδον ολη την ωρα διαχωριστικο;
-
H 2η διαδρομή είναι πιο επικίνδυνη και καλό είναι να μη γίνει βράδυ. Αν δεν τρέχεις στον αυτοκινητόδρομο η ώρα θα είναι παρόμοια και το κόστος καυσίμων σαφώς μικρότερο με τη 2η διαδρομή.
-
υπαρχει και η εναλλακτικη Αθηνα-Λαρισα-Κοζανη-Κστορια
ο δομος Καλαμπακα Γρεβενα ειναι πολυ δυσκολος και γενικα στην αποφαση σου πρεπει να λαβεις υποψη και τι καιρο θα κανει την ημερα που θα ταξιδεψεις
-
Χθεσινό φουλαρισμα και η θεωρητική αυτονομία στα....... ύψη.... για 1700Kg & 200HP, καλά είναι.......
Diesel Rulezz.....
-
@Yugo
Εάν πήγαινες στη Φλώρινα, η διαδρομή που προτείνει ο bebes, δηλαδή μέσω Λάρισας, Ελασσόνας, Κοζάνης θα ήταν η προτιμότερη. Για την Καστοριά, είναι λίγο πιο κοντά μέσω Γρεβενών, αλλά προσωπικά πάλι από Ελασσόνα θα πήγαινα. Από το Δομοκό (Μ. Μοναστήρι) και μέχρι την Καλαμπάκα ο δρόμος είναι επίπεδος, αλλά με χωριά, ραντάρ, διασταυρώσεις, χαμηλά όρια, κίνηση, έργα, κλπ γενικά ταλαιπωρία, ενώ από Καλαμπάκα (Μουργκάνη), μέχρι τα Γρεβενά, καλό θα είναι να μην πετύχει νταλίκα. Αντίθετα, μέσω Ελασσόνας, μέχρι τον Τύρναβο είσαι στην ΠΑΘΕ, και μετά έχεις καλό δρόμο μέχρι την Ελασσόνα και μετά στενό με σποραδικές ευθείες έως τα Σέρβια, αλλά καλύτερο από τον αντίστοιχο Καλαμπάκας Γρεβενών. Μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις ενδεχομένως και τους δύο (μετάβαση /επιστροφή), με προσοχή τις πολύ πρωινές ώρες στα βουνά το χειμώνα. -
Σας ευχαριστω πολυ ολους.
Χρησιμες οι πληροφοριες σας!!!
-
Σήμερα το L200 έδειξε 7,8/100 μετά από 40 χλμ σε επαρχιακό δρόμο. Σε εθνική οδό είμαι σίγουρος ότι μπορεί να κατέβει κι άλλο. Οι διαφορές που έχω δει σε σύγκριση με το megane είναι ότι μέσα στη πόλη η κατανάλωση αυξάνεται χωρίς να το καταλάβω. Το ίδιο συμβαίνει και σε απότομες επιταχύνσεις, πχ για μια προσπέραση. Κατά τα άλλα με τον γνωστό 'οικονομικό' τρόπο οδήγησης η κατανάλωση πέφτει.
-
Σχεδόν 12.000χλμ σε εθνικά δίκτυα ανά την Ευρώπη, με 200-300χλμ μόνο σε αστική χρήση, μέση κατανάλωση 9,4λτ/100χλμ
Grand Cherokee 3.0 diesel.
Πίστευα να πέσω στα 9 πριν ξεκινήσω το ταξίδι, αλλά τελικά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Τώρα που γύρισα Ελλάδα επανήλθα στα 11 με 11,5 ανάλογα τη χρήση.Εντύπωση μου προκαλεί η διαφορετική κατανάλωση ανάλογα με τη χώρα σε παρόμοιες συνθήκες. Γερμανία-Αυστρία έκαιγε λιγότερο από ότι Σκανδιναβία. Το οδόστρωμα; Η ποιότητα του καυσίμου; Ποιος ξέρει;
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Σχεδόν 12.000χλμ σε εθνικά δίκτυα ανά την Ευρώπη, με 200-300χλμ μόνο σε αστική χρήση, μέση κατανάλωση 9,4λτ/100χλμ
Grand Cherokee 3.0 diesel.
Πίστευα να πέσω στα 9 πριν ξεκινήσω το ταξίδι, αλλά τελικά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Τώρα που γύρισα Ελλάδα επανήλθα στα 11 με 11,5 ανάλογα τη χρήση.Εντύπωση μου προκαλεί η διαφορετική κατανάλωση ανάλογα με τη χώρα σε παρόμοιες συνθήκες. Γερμανία-Αυστρία έκαιγε λιγότερο από ότι Σκανδιναβία. Το οδόστρωμα; Η ποιότητα του καυσίμου; Ποιος ξέρει;
Το πόδι σου ίσως?? , στην ελλάδα δεν τηρούνται και πολύ τα όριο
Καίει πολύ το αμερικανάκι, αν δεν απατώμαι το μοτέρ Μέρκ δεν είναι?? -
Το μοτέρ είναι ο κλασικός 3lt V6 της mercedes. Αλλά το βάρος, μόνιμη τετρακίνηση, αεροδυναμική, 5 άρι αυτοματο= κατανάλωση....
Έρευνα Κατανάλωσης