-
....400 KM χρήσης, με το 80% κίνηση σε επαρχιακό δρόμο με 4 άτομα (ταχύτητες 70 - 120) και το υπόλοιπο σε πόλη....
....ΜΩΤ 59Km/h....
....Shell V Power Diesel....
7 cent/KM.....7€/100Κm.....
-
Κατά τ'άλλα...να, εδώ...με 12,8λτ/100κμ μέση και στροφάρουμε στις 7.300
Δηλαδή, 22€/100κμ ...3 φορές πάνω από το 'δ' και 5 φορές πιο απολαυστικό.
Kανονίστε.[mod]
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δηλαδή, 22€/100κμ ...3 φορές πάνω από το 'δ' και 5 φορές πιο απολαυστικό.Το τι απολαμβάνει κανείς είναι πολύ σχετικό. Γιατί 5 φορές πάνω απόλαυση πχ στην Εγνατία δεν θα έχεις μάλλον φασαρία από τις αυξημένες στροφές... Και το 3 φορές λιγότερη κατανάλωση και κόστος εμένα μου ακούγεται πολύ απολαυστικό και μάλλον καλύπτει τις περισσότερες φορές που το οδηγάς...! Οπότε όλα είναι σχετικά που λένε και καλύτερα να μην είμαστε πολύ απόλυτοι...
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
....400 KM χρήσης, με το 80% κίνηση σε επαρχιακό δρόμο με 4 άτομα (ταχύτητες 70 - 120) και το υπόλοιπο σε πόλη........ΜΩΤ 59Km/h....
5,1 λιτ/100
συγκρινοντας παλαιοτερες καταναλωσεις που ειχες ποσταρει με τις δικες μου, βλεπω οτι σε συνθηκες επαρχιακου (χαλαρου) δρομου ειμαστε πολυ κοντα μιας κι εχω 'γραψει' 5-5,5 λιτ/100 σε τετοιες περιπτωσεις.
Αν ανέβουν ομως οι ταχυτητες (Ε.Ο., Εγνατια κλπ) η μπεμπα 'καιει' αισθτα λιγοτερα μιας κι εγω με το ζορι κρατιεμαι στα 7 λιτ/100 με ταχυτητες στα 140
μαλλον η αεροδυναμικη και η 4κινηση του Σουμπαρου ειναι εναντιον μου...
-
Πατρα - Αθηνα συνολο 223 χλμ μωτ 86 χλμ/ωρα μεση καταναλωση 6,5 λτ/100 χλμ με 1 ατομο και clima σε ολη την διαρκεια του ταξιδιου. Με vw passat 1.6 fsi
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το τι απολαμβάνει κανείς είναι πολύ σχετικό. Γιατί 5 φορές πάνω απόλαυση πχ στην Εγνατία δεν θα έχεις μάλλον φασαρία από τις αυξημένες στροφές... Και το 3 φορές λιγότερη κατανάλωση και κόστος εμένα μου ακούγεται πολύ απολαυστικό και μάλλον καλύπτει τις περισσότερες φορές που το οδηγάς...! Οπότε όλα είναι σχετικά που λένε και καλύτερα να μην είμαστε πολύ απόλυτοι...
Χρήστο επίτρεψέ μου να διαφωνήσω.
Αμφιβάλω αν σε κάποιον είναι δυνατόν να αρέσει περισσότερο ο ήχος του diesel και το περιορισμένο στροφάρισμά του από τον N45B20, βενζίνης. Συγκεκριμένα ο ήχος του εκεί πριν τον κόφτη είναι απίστευτος. Όσο για το ταξίδι, η Ε90 προσφέρει εξαιρετική ηχομόνωση και επιτρέπει να περνάει στη καμπίνα όσο ήχος από το μοτέρ χρειάζεται για να κάνει το ταξίδι διασκεδαστικό. Οπότε εξαρτάται τι θες να ακούς. Μοτέρ πετρελαίου ή βενζίνης?
Για την υψηλότερη κατανάλωση που λες, είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις I guess αν κι αυτό δεν είναι και τόσο βέβαιο αν κάνεις λιγότερο από 15.000κμ το χρόνο.
-
Τώρα είδα την υπογραφή, άρα δεν έχει πουληθεί η 320d.
Διαβάζω 7€ στα 100χλμ. Και έτσι να είναι, και καλύτερα να είναι, το αυτοκίνητο έχει πρώτη άδεια το 2010. Αυτό σημαίνει πως θα πληρώνει όλο το φόρο πολυτελείας για μπόλικα χρόνια ακόμη.
Ήτοι, το κράτος ζητάει 660€ + 440€ κάθε χρόνο.
Ό,τι μα ό,τι οικονομία και να πετυχαίνει το αυτοκίνητο, θα πρέπει κάποιος να κάνει 50Κ το χρόνο για να νιώθει καλά με την επιλογή του.
Μπορεί να έρθει κάποιος με ένα υβριδικό Lexus και να πει πως έχει ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση και ειδικά εντός πόλης είναι εξαιρετικά πιθανό. Αν έχει όμως κάνα 3λιτρο μοτέρ, ό,τι γλίτωσε από κατανάλωση, θα το πληρώσει σε φόρους.Η οικονομία είναι πολύ σχετικό πράγμα τελικά... Για μένα, πραγματικά οικονομικό είναι ένα Aygo πχ. Κι ας καίει βενζίνη, για 6 χρόνια αν το αγοράσεις καινούριο, θα πληρώσεις ελάχιστα, για κίνηση, συντήρηση, τέλη.
ΥΓ: Τα γράφω αυτά σαν ένας από τους άτυχους δίλιτρους, ανήκω κι εγώ λοιπόν στην κατηγορία των ληστευθέντων από το κράτος, απλώς δεν το χαίρομαι κιόλας...
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Καλύτερα να είχα διάρκειας στην ΑΕΚ παρά να είχα το Q7 φίλε ξενιτεμενε... φτου φτου φτουΤης θείας σου
-
Οδήγησα προχτές το αυτόματο Polo ενός φίλου σε δρόμο με στροφιλίκια, ανηφόρες και κατηφόρες και τέλος πάντων απαιτητικά κομμάτια από άποψη κατανάλωσης. Μου έκανε εντύπωση ότι παρόλο που δεν πήγαινα ιδιαίτερα χαλαρά, οι στροφές σπανίως ανέβαιναν πάνω από τις 2500. Δεν ξέρω τι λένε για τα αυτόματα, αλλά με την δική μου οδήγηση, ένα αυτόματο θα σήμαινε τεράστια εξοικονόμηση βενζίνης.
Κρίμα, κρίμα, ΚΡΙΜΑ που άκουσα τον πωλητή και δεν τόλμησα να πάρω το Bora αυτόματο όταν το αγόρασα...
-
Tουρμπάτο το πόλο;
-
Νομίζω όχι, δεν παίρνω και όρκο όμως.
-
corolla 1.4 00'. 500 χλμ με ενα ντεποζιτο (43 λιτρα) μεικτος κυκλος.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Δεν σε πήρε ο ύπνος με τόσο χαμηλή μέση ταχύτητα στο Καλαμάτα-Αθήνα? Για τέτοια ταχύτητα τα 5.5 l/100 του fiat (που έχει και ολίγον αισιόδοξο trip, το ξέρω γιατί έτυχε να κάνω κάποια ταξίδια με g.punto mjt) είναι απλά καλά.
η ταχυτητα στην εθνικη ηταν στα 120χμ/ωρα... και σε πολλα σημεια αναμενο το a/c!
η ΜΩΤ δειχνει και την ταχυτητα που ειχα εντος Καλαματας και εντος Αθηνων, οπου πηγαιναμε σημειωτον!και στον υπολογισμο που καναμε, τοσο βγαινει!!
Οκ, γιατί 83 χλμ μέση ταχύτητα στην εθνική απλά δεν παλεύεται, καλύτερα λεωφορείο
Με 120 σταθερά στην εθνική είναι αρκετά καλά τα 5.5 που έδειξε το tripΑπο τον παλιό ;
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δηλαδή, 22€/100κμ ...3 φορές πάνω από το 'δ' και 5 φορές πιο απολαυστικό.Το τι απολαμβάνει κανείς είναι πολύ σχετικό. Γιατί 5 φορές πάνω απόλαυση πχ στην Εγνατία δεν θα έχεις μάλλον φασαρία από τις αυξημένες στροφές... Και το 3 φορές λιγότερη κατανάλωση και κόστος εμένα μου ακούγεται πολύ απολαυστικό και μάλλον καλύπτει τις περισσότερες φορές που το οδηγάς...! Οπότε όλα είναι σχετικά που λένε και καλύτερα να μην είμαστε πολύ απόλυτοι...
Αμφιβάλω αν σε κάποιον είναι δυνατόν να αρέσει περισσότερο ο ήχος του diesel και το περιορισμένο στροφάρισμά του από τον N45B20, βενζίνης. Συγκεκριμένα ο ήχος του εκεί πριν τον κόφτη είναι απίστευτος. Όσο για το ταξίδι, η Ε90 προσφέρει εξαιρετική ηχομόνωση και επιτρέπει να περνάει στη καμπίνα όσο ήχος από το μοτέρ χρειάζεται για να κάνει το ταξίδι διασκεδαστικό. Οπότε εξαρτάται τι θες να ακούς. Μοτέρ πετρελαίου ή βενζίνης?
Για την υψηλότερη κατανάλωση που λες, είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις I guess αν κι αυτό δεν είναι και τόσο βέβαιο αν κάνεις λιγότερο από 15.000κμ το χρόνο.Η απάντησή μου είναι ότι όταν ταξιδεύω δε θέλω να ακούω τίποτα! Και μάλλον αποτελώ μέρος της πλειοψηφίας. Φυσικά και δεν μου αρέσει του ντίζελ όπως δεν μου αρέσει και της 320 στο ρελαντί. Το δικό σου βεβαίως έχει πιο ωραίο ήχο και πιθανόν λιγότερη ηχομόνωση. Όταν όμως ταξιδεύω προτιμώ να μην ακούω τίποτα. Ίσως εγώ να γέρασα ίσως εσύ να βάζεις πιο δυνατά μουσική ή απλά άλλα γούστα αλλά το ντίζελ που θα δουλεύει 1000 και βάλε στροφές λιγότερες για τα ίδια χλμ θα τα καταφέρνει καλύτερα.
Είτε 1000 είτε 50000 χλμ το χρόνο η διαφορά σε ποσοστό είναι σημαντική. Δεκτό βέβαια ότι για σχετικά λίγα χλμ (και για κάποιον που έτσι κι αλλιώς λόγω επιλογής αυτοκινήτου 2000 κυβικών έχει κι άλλα αυξημένα έξοδα, ασφάλεια, λάστιχα, σήμα, κερατιάτικα κλπ) ο απόλυτος αριθμός δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικός, για πολλά χλμ όμως είναι και παραείναι.Τώρα είδα την υπογραφή, άρα δεν έχει πουληθεί η 320d.
Διαβάζω 7€ στα 100χλμ. Και έτσι να είναι, και καλύτερα να είναι, το αυτοκίνητο έχει πρώτη άδεια το 2010. Αυτό σημαίνει πως θα πληρώνει όλο το φόρο πολυτελείας για μπόλικα χρόνια ακόμη.
Ό,τι μα ό,τι οικονομία και να πετυχαίνει το αυτοκίνητο, θα πρέπει κάποιος να κάνει 50Κ το χρόνο για να νιώθει καλά με την επιλογή του.
Μπορεί να έρθει κάποιος με ένα υβριδικό Lexus και να πει πως έχει ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση και ειδικά εντός πόλης είναι εξαιρετικά πιθανό. Αν έχει όμως κάνα 3λιτρο μοτέρ, ό,τι γλίτωσε από κατανάλωση, θα το πληρώσει σε φόρους.
Η οικονομία είναι πολύ σχετικό πράγμα τελικά... Για μένα, πραγματικά οικονομικό είναι ένα Aygo πχ. Κι ας καίει βενζίνη, για 6 χρόνια αν το αγοράσεις καινούριο, θα πληρώσεις ελάχιστα, για κίνηση, συντήρηση, τέλη.
ΥΓ: Τα γράφω αυτά σαν ένας από τους άτυχους δίλιτρους, ανήκω κι εγώ λοιπόν στην κατηγορία των ληστευθέντων από το κράτος, απλώς δεν το χαίρομαι κιόλας...Χμ, τον προκαλείς και μάλιστα όχι έξυπνα... κι εσύ δίλιτρο έχεις κι εσύ τα ίδια πληρώνεις.... ή το έκανες βουλγάρικο; Εκτός αν το έκανε αυτός (πιο εύκολο) και γελάει ακόμα!
Το υβριδικό Λέξους ούτε στο όνειρό του δεν πιάνει τέτοιες καταναλώσεις.... πάλι πας να προκαλέσεις.
Ναι το Αυγκο είναι πιο οικονομικό.... ε και; Και το ποδήλατο ακόμα περισσότερο, λοιπόν; Το θέμα είναι να έχει νόημα η σύγκριση. Πετάς άδεια να πιάσεις γεμάτα, πας φιρί φιρί για να προκαλέσεις φασαρία. Αυτό το λένε flame baiting και απαγορεύεται και τιμωρείται.
Κανένας δεν το χαίρεται το πιάσιμο του πωπού αλλά τουλάχιστον μερικοί, ιδιαίτερα άμα γράφουν χλμ, μπορούν να χαίρονται τη μειωμένη κατανάλωση σε σχέση με μέγεθος, ποιότητα κύλισης, επιδόσεις.
Κι εγώ ζηλεύω την χαμηλή κατανάλωση, κι εγώ δεν θέλω ντίζελ αλλά δεν αισθάνομαι την ανάγκη να βγάλω κακία.... λυπάμαι.... -
Εχτες ημουν στον δρομο με το Clio μου (1.5dci 105hp)... και επειδη ειχα διαβασει τα περι ηχου στο ταξιδι προσπαθουσα να καταλαβω τι ηχο βγαζει (γιατι εχω το εχω συνηθησει)
Τελικα με κλειστα παραθυρα δεν ακους σχεδον τιποτα, και δυσκολα μπορεις να καταλαβεις τη μοτερ εχεις.... και με ανοιχτα ακους της τουρμπινα μονο οταν πατας το γκαζι!
Μιλαω με ταχυτητες 120-130.
Στο ρελαντι ακους... ΚΑΡΑντιζελ!!!Τελος το off topic για εμενα!!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το τι απολαμβάνει κανείς είναι πολύ σχετικό. Γιατί 5 φορές πάνω απόλαυση πχ στην Εγνατία δεν θα έχεις μάλλον φασαρία από τις αυξημένες στροφές... Και το 3 φορές λιγότερη κατανάλωση και κόστος εμένα μου ακούγεται πολύ απολαυστικό και μάλλον καλύπτει τις περισσότερες φορές που το οδηγάς...! Οπότε όλα είναι σχετικά που λένε και καλύτερα να μην είμαστε πολύ απόλυτοι...
Για την υψηλότερη κατανάλωση που λες, είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις I guess αν κι αυτό δεν είναι και τόσο βέβαιο αν κάνεις λιγότερο από 15.000κμ το χρόνο.Η απάντησή μου είναι ότι όταν ταξιδεύω δε θέλω να ακούω τίποτα! Και μάλλον αποτελώ μέρος της πλειοψηφίας. Φυσικά και δεν μου αρέσει του ντίζελ όπως δεν μου αρέσει και της 320 στο ρελαντί. Το δικό σου βεβαίως έχει πιο ωραίο ήχο και πιθανόν λιγότερη ηχομόνωση. Όταν όμως ταξιδεύω προτιμώ να μην ακούω τίποτα. Ίσως εγώ να γέρασα ίσως εσύ να βάζεις πιο δυνατά μουσική ή απλά άλλα γούστα αλλά το ντίζελ που θα δουλεύει 1000 και βάλε στροφές λιγότερες για τα ίδια χλμ θα τα καταφέρνει καλύτερα.
Είτε 1000 είτε 50000 χλμ το χρόνο η διαφορά σε ποσοστό είναι σημαντική. Δεκτό βέβαια ότι για σχετικά λίγα χλμ (και για κάποιον που έτσι κι αλλιώς λόγω επιλογής αυτοκινήτου 2000 κυβικών έχει κι άλλα αυξημένα έξοδα, ασφάλεια, λάστιχα, σήμα, κερατιάτικα κλπ) ο απόλυτος αριθμός δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικός, για πολλά χλμ όμως είναι και παραείναι.Τώρα είδα την υπογραφή, άρα δεν έχει πουληθεί η 320d.
Μπορεί να έρθει κάποιος με ένα υβριδικό Lexus και να πει πως έχει ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση και ειδικά εντός πόλης είναι εξαιρετικά πιθανό. Αν έχει όμως κάνα 3λιτρο μοτέρ, ό,τι γλίτωσε από κατανάλωση, θα το πληρώσει σε φόρους.
Η οικονομία είναι πολύ σχετικό πράγμα τελικά... Για μένα, πραγματικά οικονομικό είναι ένα Aygo πχ. Κι ας καίει βενζίνη, για 6 χρόνια αν το αγοράσεις καινούριο, θα πληρώσεις ελάχιστα, για κίνηση, συντήρηση, τέλη.
ΥΓ: Τα γράφω αυτά σαν ένας από τους άτυχους δίλιτρους, ανήκω κι εγώ λοιπόν στην κατηγορία των ληστευθέντων από το κράτος, απλώς δεν το χαίρομαι κιόλας...Χμ, τον προκαλείς και μάλιστα όχι έξυπνα... κι εσύ δίλιτρο έχεις κι εσύ τα ίδια πληρώνεις.... ή το έκανες βουλγάρικο; Εκτός αν το έκανε αυτός (πιο εύκολο) και γελάει ακόμα!
Το υβριδικό Λέξους ούτε στο όνειρό του δεν πιάνει τέτοιες καταναλώσεις.... πάλι πας να προκαλέσεις.
Ναι το Αυγκο είναι πιο οικονομικό.... ε και; Και το ποδήλατο ακόμα περισσότερο, λοιπόν; Το θέμα είναι να έχει νόημα η σύγκριση. Πετάς άδεια να πιάσεις γεμάτα, πας φιρί φιρί για να προκαλέσεις φασαρία. Αυτό το λένε flame baiting και απαγορεύεται και τιμωρείται.
Κανένας δεν το χαίρεται το πιάσιμο του πωπού αλλά τουλάχιστον μερικοί, ιδιαίτερα άμα γράφουν χλμ, μπορούν να χαίρονται τη μειωμένη κατανάλωση σε σχέση με μέγεθος, ποιότητα κύλισης, επιδόσεις.
Κι εγώ ζηλεύω την χαμηλή κατανάλωση, κι εγώ δεν θέλω ντίζελ αλλά δεν αισθάνομαι την ανάγκη να βγάλω κακία.... λυπάμαι....Έχω γράψει πως κι εγώ στην ίδια κατηγορία ανήκω. Δεν προκαλώ κανέναν, απλώς δεν βλέπω το λόγο να χαίρεσαι που από την μια κάνεις οικονομία και από την άλλη αιμορραγείς από τους φόρους.
Τι πάει να πει 7€ το χιλιόμετρο, όταν χωρίς να το κουνήσεις μέτρο, θα σκας 1100€ την επόμενη τριετία;
Εγώ τουλάχιστον το έχω πάρει απόφαση, θα μας ληστεύει το κράτος και όσο μπορούμε θα πληρώνουμε. Μετά, το πουλάμε (αν μπορούμε...) ή το πετάμε...Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 4 Beta
-
- HiFi
Όταν γράφεις στην κατανάλωση (και) για λεφτά, τότε το θέμα των τελών κυκλοφορίας δεν είναι άσχετο.
- HiFi
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Εχτες ημουν στον δρομο με το Clio μου (1.5dci 105hp)... και επειδη ειχα διαβασει τα περι ηχου στο ταξιδι προσπαθουσα να καταλαβω τι ηχο βγαζει (γιατι εχω το εχω συνηθησει)
Τελικα με κλειστα παραθυρα δεν ακους σχεδον τιποτα, και δυσκολα μπορεις να καταλαβεις τη μοτερ εχεις.... και με ανοιχτα ακους της τουρμπινα μονο οταν πατας το γκαζι!
Μιλαω με ταχυτητες 120-130.
Στο ρελαντι ακους... ΚΑΡΑντιζελ!!!Τελος το off topic για εμενα!!!
Εδώ δεν ακούγεται στο μικρότερο τουινγκο, στο κλιο θα ακουγόταν ;
Στο ρελαντί όντως κάνει σαν ψαροτρατα, αλλα στην τελική χου γκιβς ε φακ... Με μέση πραγματική
-
+1...πλέον η οικονομία μας έχει κάνει λιγότερο επιλεκτικούς.
Στην περίπτωση μας θα γινόμουν ευχαρίστως επιλεκτικά...κουφός! -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Οδήγησα προχτές το αυτόματο Polo ενός φίλου σε δρόμο με στροφιλίκια, ανηφόρες και κατηφόρες και τέλος πάντων απαιτητικά κομμάτια από άποψη κατανάλωσης. Μου έκανε εντύπωση ότι παρόλο που δεν πήγαινα ιδιαίτερα χαλαρά, οι στροφές σπανίως ανέβαιναν πάνω από τις 2500. Δεν ξέρω τι λένε για τα αυτόματα, αλλά με την δική μου οδήγηση, ένα αυτόματο θα σήμαινε τεράστια εξοικονόμηση βενζίνης.Κρίμα, κρίμα, ΚΡΙΜΑ που άκουσα τον πωλητή και δεν τόλμησα να πάρω το Bora αυτόματο όταν το αγόρασα...
Φαντάζομαι ότι είχες D (drive) στο DSG, ε? Γενικά σε αυτή την ρύθμιση που είναι πολύ καλή για εντός πόλης δύσκολα ανεβαίνει πάνω από 2-2.5Κ στροφές. Αυτό σε συνδυασμό με τις 7 ταχύτητες (DSG7) είναι ιδανικό για καλή κατανάλωση. Στην S επιλογή έχει περισσότερο νεύρο αλλά και πιο ψηλές στροφές (=μεγαλύτερη κατανάλωση).
Προσωπικά έχω Polo DSG (1.4 6R) και κατά 99% και το επόμενο μου θα είναι αυτόματο.
Έρευνα Κατανάλωσης