-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Πολύ 'δυνατά' νούμερα!μου κάνει εντύπωση πάντως πως το κρύο παίζει πολύ ρόλο...
κάθε εβδομάδα καταγράφω την κατανάλωση με ξεκινήματα γύρω στους -4°C και οδηγώ 25 λεπτά... μέχρι να ζεσταθεί το λάδι θέλει φαντάζομαι κανένα 10λεπτο... επομένως τα μισά χιλιόμετρα γίνονται με κρύο κινητήρα κ βλέπω κατανάλωση (50% αστική κίνηση, 50% αυτοκινητόδρομος με 120χαω) γύρω στο 7,2-7,5λ/100 χλμ το χειμώνα... Το καλοκαίρι ήταν 6,3-6,5λ/100χλμ... -
Βάλε το καλύτερα ότι δεν ζεσταίνονται ποτέ
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Βάλε το καλύτερα ότι δεν ζεσταίνονται ποτέSent from my Note II using smoke signals.
μπορεί κ αυτό...
ειδικά στην αρχή μέχρι να βάλω 3-4 ταχύτητα για να την αλλάξει το κιβώτιο όταν είναι παγωμένο το αμάξι πρέπει οπωσδήποτε να ανεβάσει 2.500-3.000 σαλ. Διαφορετικά όταν είναι η εξωτερική θερμοκρασία έστω κ +3°C ακόμη κ στην αρχή αν στις 2.100σαλ τραβήξεις το πόδι από το γκάζι στιγμιαία, παίρνει την επόμενη αμέσως... -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Καλησπέρα.
Ταξιδάκι στη Μονεμβάσια για 3ήμερο την 25η Μαρτίου. Ρυθμοί χαλαροί με ορεινές στροφοδιαδρομές και απολογισμός 54 λίτρα πετρέλαιο για 840 χιλιόμετρα.Καθόλου άσχηματόσα ΄λιγα για τέτοιο αμάξι;;
Αν υπολογίσεις ότι δεν υπάρχουν φανάρια,οι δρόμοι ανοιχτοί και ότι το κιβώτιο δεν πρέπει να έχει κάτω από 4η και ότι λόγω άγνωστων διαδρομών δεν πέρασα τα 100 χαω όντως δεν είναι άσχημα για 2λιτρο SUV 2 τόννων.Εξαίρεση κάτι ανοίγματα μέχρι τα 180 στον Τρίπολης Καλαμάτας.Το αμάξι είναι πραγματικά οικονομικό για το βάρος του.Πιστεύω ότι για τέτοια αυτοκίνητα το πετρέλαιο είναι μονόδρομος.Εκτώς αν θες τρελόγκαζα οπώτε μάλλον πρέπει να πας αλλού.
-
πλάκα έκανα βασικά, δεν εχω ιδεα τι αμάξι εχεις... και πώς να εχω δλδ
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
πλάκα έκανα βασικά, δεν εχω ιδεα τι αμάξι εχεις... και πώς να εχω δλδΚι εγώ έτσι νόμισα γιατί κι εγώ έτσι ένιωσα..... Λες και όλοι θυμόμαστε τι αυτοκίνητο έχει ο καθένας.... Το έχουμε πει τόσες φορές προσπαθήστε να το αναφέρετε κάθε φορά που λέτε κάποια κατανάλωση.
-
Καλησπέρα
Το αυτοκίνητο είναι BMW X3 F25 20D auto
-
και ζυγίζει 2 τόνους το Χ3;; ή μηπως εννοείς με τα συμπράκαλα;
-
1790kg ειναι... αρα με ατομα και μπαγκαζια μπορει να ξεπερασει ανετα τους 2 τονους!
-
€34 με το Bora πριν από λίγο για διαδρομή Μαρούσι - Χ.Κ. Παρνασσού - Μαρούσι, με χαλαρή οδήγηση με 120-130χλμ/ώρα στον αυτοκινητόδρομο, αλλά χωρίς απότομες επιταχύνσεις.
Διαιρούμενο δια του 4 + τα διόδια, μιλάμε για ένα κόστος €10/άτομο για αυτό το σκι. Pas mal!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
€34 με το Bora πριν από λίγο για διαδρομή Μαρούσι - Χ.Κ. Παρνασσού - Μαρούσι, με χαλαρή οδήγηση με 120-130χλμ/ώρα στον αυτοκινητόδρομο, αλλά χωρίς απότομες επιταχύνσεις.Διαιρούμενο δια του 4 + τα διόδια, μιλάμε για ένα κόστος €10/άτομο για αυτό το σκι. Pas mal!
Δυστυχώς η μέτρησή σου μπορεί να σε εξυπηρετεί αλλά δεν είναι συγκρίσιμη με τις τυπικές, εννοώ αυτές του τύπου λίτρα δια χιλιόμετρα δια εκατό.....
Και επειδή λίγοι μπορούν ή θέλουν να προσαρμοστούν στη μέθοδό σου Μαρούσι-ΚΠ-Μαρούσι, λεφτά δια άτομα.... καλύτερα προσαρμόσου εσύ! -
Κλασικα με τις αναθυμιασεις στο βενζιναδικο,βαζω 40 ευρω η αλλιως 22,5 λιτρα και εχω εκανα 350 χλμ δηλαδη 6,4/100 για το ignis sport με πολυ χαλαρη οδηγηση και τα 250χλμ περιπου σε εθνικη με οχι πανω απο 110.
Ο φαδερ με το forester xt με υγραεριο εκανε με ενα γεμισμα 60 λιτρων 550 χλμ 10,9 στα 100 με αεριο.Πολυ καλα πιστευω αν και με το συγκεκριμενο αμαξι ειχα καψει 28λιτρα βενζινης για 150 χλμ(χανια-ηρακλειο),αλλα το ευχαριστηθηκα. -
To πηγαινε με κοκκινο χρωμα στο χαρτη απο κατω... cruise control στα 90 στη Περιφερειακη Υμητου.
Μεση καταναλωση 6.1 λτ/100 χλμΟ γυρισμος με μπλε χρωμα στο χαρτη απο κατω... 15:30 στη μεσογειων με πυνκνη ροη. εκανα 40 λεπτα για τoν γυρισμο.
Μεση καταναλωση 6.1 λτ/100 χλμ (!)Seat Ibiza 1.2 tsi
-
Αν η ροή είναι σχετικά σταθερή και απλά σέρνεσαι με χαμηλή ταχύτητα χωρίς πολύ μποτιλιάρισμα, δεν είναι τόσο άσχημη η κατανάλωση. Το σταμάτα/ξεκίνα και το ρελαντί είναι που την καταστρέφουν...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αν η ροή είναι σχετικά σταθερή και απλά σέρνεσαι με χαμηλή ταχύτητα χωρίς πολύ μποτιλιάρισμα, δεν είναι τόσο άσχημη η κατανάλωση. Το σταμάτα/ξεκίνα και το ρελαντί είναι που την καταστρέφουν...Προφανως ειχε και σταματα ξεκινα μπολικα... Αλλιως δε θα εκανα 40 λεπτα για διαδρομη 13 χιλιομετρων.
-
Opel Astra H 1.3 CDTI '07 Caravan 95 αλογα με 3 ατομα και 3 καφεδες (χωρις μπαγκαζια)
Περιστερι - Λαμια 217 χλμ τα πρωτα 100χλμ πηγενε με cc στα 110-120 χλμ μετα με αλλον οδηγο πηγενε με cc στα 140 και με 4-5 πατηματα στα 160+
Αποτελεσμα βαση trip 4.3 λιτ/100 - 9.3 λιτ για την διαδρομη
Γυρισμος μονιμα το cc στα 140 και το αποτελεσμα ηταν 11λιτ για τα ιδια χιλιομετρα δηλαδη κοντα στο 5.1 λιτ/100
-
όπως και να το δεις η κατανάλωση που παρέθεσες ειναι χαμηλή!
-
Πραγματικα.... εγω με το δικο μου (Clio III dCi 105hp) δεν μπορω να την πετυχω.... μπορει να φταιει που δεν εχω cc αλλα και παλι το οπελ εδωσε ρεσιταλ!!!
Απλα να πω οτι η καταναλωση ειναι βαση trip.... αλλα και παλι δεν νομιζω να απεχει και πολυ!
-
εκανα μια πολυ καλη καταναλωση
6,07 λιτ/100 (392,4 χιλιομετρα με 23,8 λιτρα πετελαιου)
οι διαδρομες ηταν μικτες: Λαρισα Βολος, Λαρισα Τρικαλα Πυλη, Φαρσαλα κλππαντα 3 ατομα στο αυτοκινητο και πισω γεματο
Η προηγουμενη καταναλωση ηταν κι αυτη κατω απο 7 λιτρα, 6,76 λιτ/100 (250 χιλιομετα με 16,9 λιτρα καυσιμου) για μια εκδρομη στα Μετεωρα (φουλ γεματο το αυτοκινητο) και καπου 50-60 χιλιομετρα στην πολη και τριγυρω
Subaru Outback diesel 2000cc
-
Καλησπέρα
Επιστροφή από επαγγελματικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη με ολίγη από μετακινήσεις στην πόλη.
Διανυθέντα χιλιόμετρα 1100. Κόστος σε καύσιμα 103 Ευρώ.Φουλάρισμα στην Θεσσαλονίκη μετά από 580 χλμ ξεκινώντας την επιστροφή 54,30 Ευρώ.40 λίτρα. ΜΩΤ 96 χαω με cc στα 115-120 χαω.Επιστροφή με cc στα 120 χαω με 97 μωτ. 35 λίτρα και κόστος 48,61 Ευρώ.Αυτοκίνητο BMW X3 20d F25 auto
Έρευνα Κατανάλωσης