-
Αν πας προς αεροδρομιο που έχει σοβαρή κατηφόρα μπορεί στο τέλος αυτής και με δεδομένο ότι το μηδενισες στην αρχή ...
-
πλάκα δεν κάνω.
μηδενισα με το που μπηκα αττικη οδο, απο κηφισια για αεροδρομιο, και επιστροφη. την μια φορά 5.7 (πηγαινε) , την αλλη 6.1(ελα) . ταχυτητα ισως και 105χλμ/ω. χοντρικά 110. -
Ο χρήστης dr.spiderman έγραψε:
πλάκα δεν κάνω.
μηδενισα με το που μπηκα αττικη οδο, απο κηφισια για αεροδρομιο, και επιστροφη. την μια φορά 5.7 (πηγαινε) , την αλλη 6.1(ελα) . ταχυτητα ισως και 105χλμ/ω. χοντρικά 110.Φυσιολογικές οι καταναλώσεις σου. Για το corsa έχω μια διαφωνία... Κι εγώ έχω σχετικά μεγάλη κατανάλωση εντός πόλης αλλά ποτέ πάνω από 8,5 και με καθόλου οικονομική οδήγηση. Αν το οδηγήσω νορμάλ βλέπω και 8. Σε εθνική δεν έχω πάνω από 6.
-
Corsa B και ταχύτητες 130-170 λέει.
-
Όχημα: Toyota iQ(1000αρι με μηχανικό κιβώτο)
Απόσταση: 392 χιλιόμετρα
Λίτρα που χρειάστηκαν:24,12
Καύσιμο: Απλή 95αρα
Πραγματική κατανάλωση:6,15 λίτρα ανά 100 km
Κατανάλωση από το trip computer: 5,9 λίτρα ανά 100kmΔιαδρομή:Στενά ΠευκοΛυκόβρυσης-->Λεωφόρος Κύμης---->Σπύρου Λούη---->Κηφισίας----->στενά Ψυχικού----->Κατεχάκη. Η μέση ωριαία ταχύτητα για αυτήν την διαδρομή τις ώρες που την έκανα εγώ είναι από 20-30 χιλιόμετρα ανά ώρα
Τρόπος οδήγησης: Τελείως αντιοικονομικός.Οδηγώ συχνά 1,ίσως και 2 σχέσεις κάτω από την προτεινόμενη,προκειμένου να μπορέσω να ακολουθήσω την κίνηση .Αν υπάρχει κενός δρόμος γεμίζω όλες τις σχέσεις μέχρι τις 4000-4500 στροφές
-
Ο χρήστης taxidiaris έγραψε:
Θεσσαλονικη-Αθηνα με το θηριωδες PANDA 0,85 Twinnair 85HP, με ελαφρυ και σταθερο ποδι, γυρω στα 130km μεση ταχυτητα, καταναλωση 7,5l/100km. Με πατημενο το eco η καταναλωση πεφτει ελαχιστα, στα 7,2l/100km, αλλα η αποκριση αλλαζει και το Pandaκι απο πολυ σβελτο και ευχαριστο μεταμορφωνεται σε μαλλον αδιαφορο. Στην πολη η καταναλωση κυμαινεται στα 8,3l( το eco δεν το βαζω ποτε γιατι βαριεμαι και δεν αξιζει τα 0,3-0,5l/100km καταναλωσηςΕπανερχομαι με την καταναλωση του Panda.Εχοντας συμπληρωσει 12000 χλμ εστρωσε αυτο, εστρωσα κι εγω! Το λεω αυτο γιατι πραγματι ο twinair θελει τροπο για να ειναι οικονομικος. Η καταναλωση εχει μειωθει ελαφρα στο ταξιδι, οπου με ταχυτητες 120-140 χαω( χωρις το eco σε ολες τις περιπτωσεις) ειναι στα 7,1l/100km ενω ιδια ακριβως ειναι και σε συνθηκες πολης . Το start-stop προβληματιζει οποτε.... μονιμα στο off. Ο twinair ειναι πολυ ευστροφος, αλλα για οικονομια θελει αλλαγες νωρις.Παντως, η πολυ καλη ροπη απο χαμηλα επιτρεπει οικονομικη αλλα σβελτη οδηγηση. Μην τον συγκρινετε με ατμοσφαιρικους 1200 η και 1400 ακομη, ειναι πολυ πιο 'γεματος' κι ευχαριστος.
-
Μέσα στα επόμενα 5.000-7.000χλμ θα σου ρίξει έως και ένα λίτρο ακόμα την κατανάλωση. Τουλάχιστον αυτό συνέβη στο 500 twinair καλής φίλης.
-
Μετά τα πρώτα 3-5-10οοοχλμ ίσως, μετά τα 17-20οοο χλωμό το βλέπω..... μάλλον η φίλη προσαρμόστηκε κι επιτέλους έμαθε να το οδηγάει πιο οικονομικά.... ή άλλαξε διαδρομές.
-
μπορεί να είναι και αυτό... και στο δικό μου τ-τζετ πάντως, μετά τα 15.000 είδα αισθητή πτώση κατανάλωσης...
-
ομοιως κ εγω , octavia 1.8 tsi , με 15.900 χλμ , παρατηρω μια ελαφρα
καλυτερη καταναλωση..
το καλυτερο ομως , δεν καιει σχεδον καθολου λ αδι !!! -
Το τσεκαρες μήπως εχει κάποιο θέμα ;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μετά τα πρώτα 3-5-10οοοχλμ ίσως, μετά τα 17-20οοο χλωμό το βλέπω..... μάλλον η φίλη προσαρμόστηκε κι επιτέλους έμαθε να το οδηγάει πιο οικονομικά.... ή άλλαξε διαδρομές.Κι όμως. Και το 1200αρι 500αρι μου τα ίδια. Μέχρι τα 20.000χλμ δεν έπεφτε με τίποτα κάτω από 7.2-7.4λτ. Πλέον βλέπω άνετα 1λτ κάτω και δεν είναι και από τα αυτοκίνητα που έχεις να μάθεις κάτι, ούτε άλλαξα οδηγικό στυλ.
-
Πήρα τα @@ μου σε συγκριτικό κατανάλωσης με το αμάξι της γυναίκας. Daihatsu Sirion αυτόματο 1.3 vs Ford Fiesta ST
Στο Σίριον έγινε siri-ous καθάρισμα των μπεκ + αλλάχθηκαν για πρώτη φορά τα μπουζί 6 χρόνια μετά (έχει μόνο 47.000) χλμ. Θυμίζω 3τάχυτο θεόμακρο + overdrive το sirion (2α πιάνει 110, 4η με 130 έχει κάπου 2.500 σ.α.λ.), 5τάχυτος κοντός εγώ. Μονοκάβαλοι με μερικά μπαγκάζια (τα πορτ μπαγκάζ ήταν τίγκα φορτωμένα) + μερικές αποσκευές στα καθίσματα.
Πολύ χαλαροί, αλλά κοινοί ρυθμοί των μέση ωριαία 90 χμ.ω, από φουλάρισμα σε φουλάρισμα εγώ έγραψα ένα πολύ άριστο 5.9 λτ/100 χμ, αλλά η γυναίκα μου τίναξε τα μάτια στην Ε90 σκορπώντας τις μπιέλες του τιράντα γράφοντας ένα ασύλληπτο 4.2 λτ/100 χμ. Φουλάρισα το Sirion με 19 ευρώ.
Σε αυτούς τους ρυθμούς, ο τιράντας απλά δεν (που 5.9 είναι θεσπέσια). Αλλά 4.2 είναι αστείο. Σαν τις υπηρεσίες του Katerelos.gr
-
Σε 3.300 χλμ οδήγησης σε διαδρομή Θεσσαλονίκη-Σκόπια-Σερβία-Βουδαπέστη-Μπρατσλάβα-Βιέννη-Μπρατισλάβα-Βουδαπέστη-Τιμισοάρα-Βουκουρέστι-Σόφια-Θεσσαλονίκη, μέση κατανάλωση 5,6λτ/100χλμ.
fiat punto sporting 1.4 95hp. Δεν μπορεί να οδηγηθεί πιο οικονομικά με τίποτα. Μέση ταχύτητα 81χλμ/ώρα
Σε αντίστοιχους δρόμους στην Ελλάδα δε γράφω κάτω από 7-7,2 λτ -
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
αλλά η γυναίκα μου τίναξε τα μάτια στην Ε90 σκορπώντας τις μπιέλες του τιράντα γράφοντας ένα ασύλληπτο 4.2 λτ/100 χμ.Μια πρόταση που δεν έχει ειπωθεί ποτέ, θεωρώ ότι μπορείς να πάρεις το απόλυτο copyright.
Μπράβο στον κινητήρα του, με τόσο αντίξοες συνθήκες (αυτόματο παλιάς κοπής, αναιμικό 1.3αρι, Ε90, εμφάνιση ) να δείξει τέτοιο νούμερο.
-
Το Corsa μου είναι αυτόματο-σειριακό. Εδώ και 2 βδομάδες το οδηγούσα με ταχύτητες και σημείωσα ρεκόρ αρνητικής κατανάλωσης! 8,5/100 σε μεικτές διαδρομές! Λογικά δεν άλλαζα ταχύητητα όταν έπρεπε γιατί έχω να οδηγήσω χειροκίνητο από την εποχή των μαθημάτων.
-
Καλησπέρα.
Ταξιδάκι στη Μονεμβάσια για 3ήμερο την 25η Μαρτίου. Ρυθμοί χαλαροί με ορεινές στροφοδιαδρομές και απολογισμός 54 λίτρα πετρέλαιο για 840 χιλιόμετρα.Καθόλου άσχημα -
Ο χρήστης babisp έγραψε:
Καλησπέρα.
Ταξιδάκι στη Μονεμβάσια για 3ήμερο την 25η Μαρτίου. Ρυθμοί χαλαροί με ορεινές στροφοδιαδρομές και απολογισμός 54 λίτρα πετρέλαιο για 840 χιλιόμετρα.Καθόλου άσχηματόσα ΄λιγα για τέτοιο αμάξι;;
-
Διαδρομή γύρω στα 80 χλμ, οι πρώτες 2 είναι στον πηγαιμό, οι 2 τελευταίες στο γυρισμό...
Οι πρώτες 2 με 170 χλμ όπου δεν είχε περιορισμό ταχύτητας κ με 80 ή 100 όπου είχε τούνελ ή κάμερες...
Οι επόμενες 2 με 120-130 χαω σχεδόν σταθερά εκτός από τα τούνελ κ τις κάμερες...
Αυτοκίνητο BMW E93 320d αυτόματο με χειμερινά ελαστικά...
Φωτογραφία bonus μία από το παράθυρο της κουζίνας, λίγο πριν το καθολικό Πάσχα...
-
Πολύ 'δυνατά' νούμερα!
Έρευνα Κατανάλωσης