-
Περισσοτερο ειχε να κανει στην αρχη με το κακο λαστιχο της μαμας που εβαζε το esp να βαρα υπερωριες.
Μετα τα πραγματα διορθωθηκαν. Μετα στο υβριδικο το θεμα της πεδης ειναι μια ιστορια μεγαλη καθως σε συνθηκες ελαφρας πεδης εμπρος το ρολο του φρενου τον παιζει ο ηλεκτροκινητηρας ενω πισω τα φρενα.
-
Σε λιγες ημερες ετοιμαζω ετησια ερευνα καταναλωσης για το Ibiza 1.2 tsi. Κλεινει 1 χρονο απο την αγορα του και ο μεσος ορος θα βγει σε συνολο ~13.000 χλμ.
-
To Σ/Κ πήγα Θάσο οδικώς από Αθήνα για ένα (ακόμα) Γάμο. (όλοι παντρεύονται φέτος ή μου φαίνεται??)
Κράτησα δύο μετρήσεις.
Η μία ήταν η επιστροφή και η άλλη ήταν όλο το διάστημα που κάτσαμε Θάσο.Έχουμε και λέμε:
Επιστροφή
Απόσταση: 707,6km
Χρόνος: 6:16
ΜΩΤ: 114km/h
Μέση κατανάλωση: 10,0lt/100kmΣύνολο (μαζί με μετακινήσεις μέσα στη Θάσο που ήταν περίπου 65km με μέγιστες ταχύτητες των 45-50km/h, που μπορεί να λέω και 'πολλά' για τη μέγιστη ταχύτητα )
Απόσταση: 1479,8km
Χρόνος: 15:30
ΜΩΤ: 95km/h
Μέση κατανάλωση: 10,2lt/100kmΤο αμάξι με το οποίο έγινε η προαναφερθείσα διαδρομή είναι αυτό της υπογραφής: Audi A3 sportback 1.8TFSI Stronic με 3 άτομα και full γεμάτο πορτ παγκάζ και αναμμένο A/C.
ΥΓ: πανάκριβα τα διόδια. Πρέπει συνολικά να μου φύγανε πάνω από 60€ (πήγαινε-έλα) μόνο στα διόδια.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Συγκεκριμένα έπεφτα στα ~80 στις ανηφόρες χωρίς να βγάζω την 5ηΣε ανηφορικα κομματια αν κατεβαζες μια σχεση (δηλ σε 4τη) αλλα κρατουσες σταθερα χιλιομετρα κατα 90% θα εριχνες και αλλο την καταναλωση σε αυτα τα κομματια!!!
Αυτο τον τροπο οδηγησης τον εχω προσπαθησει πολλες φορες ειδικα απο Θεσσαλονικη προς Αθηνα... αλλα καπου μετα το πεταλο του Μαλιακου με πιανει κριση και μεχρι Αθηνα το παω ταπα απο τα νευρα μου!!!!
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Συγκεκριμένα έπεφτα στα ~80 στις ανηφόρες χωρίς να βγάζω την 5η
Σε ανηφορικα κομματια αν κατεβαζες μια σχεση (δηλ σε 4τη) αλλα κρατουσες σταθερα χιλιομετρα κατα 90% θα εριχνες και αλλο την καταναλωση σε αυτα τα κομματια!!!
Αυτο τον τροπο οδηγησης τον εχω προσπαθησει πολλες φορες ειδικα απο Θεσσαλονικη προς Αθηνα... αλλα καπου μετα το πεταλο του Μαλιακου με πιανει κριση και μεχρι Αθηνα το παω ταπα απο τα νευρα μου!!!!
Πιθανότατα! Δυστυχώς δεν έχω ένδειξη στιγμιαίας κατανάλωσης για να ξέρω! Πάντως με 5η και 80 έχω 2500σαλ. που είναι στις 'ροπές' μου και,επαναλαμβάνω, το αμάξι πάντα είχε και άλλο να δώσει! Δεν το πήγαινα τέρμα γκάζι για να κρατήσω την 5η.
Η κρίση με έπιανε και εμένα παλαιότερα! Είναι ωραίο να πηγαίνεις τάπα, ειδικά όταν σε κάποιες κατηφόρες χτυπάς τον κόφτη! Αλλά πλέον τα πράγματα έχουν σφίξει οπότε άλλαξαν και οι συμπεριφορές! -
Για μειωμένη κατανάλωση σε ατμοσφαιρικό σε συμφέρει να έχεις χαμηλότερες στροφές κι ας πατάς πιο πολύ γκάζι (αρκεί να κρατιέται η ταχύτητα). Καλύτερα να μην είσαι με τέρμα γκάζι όμως γιατί τότε ίσως τα πιστόνια ρίχνουν χαστούκια και δεν κάνει καλό...
Σε υπερσυμπιεσμένο δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο.Όπως λέει κι ο **Alexis 5 **η οδήγηση επί μακρόν σε γιαγιαδίστικο στυλ είναι μεν πολύ οικονομική αλλά λίγη μπορούν να την επιτύχουν!
Εγώ αποφάσισα και έκανα κάποιους συμβιβασμούς. Δεν κόβω σε στροφές, χαίρομαι τα σημεία με στροφές και συνήθως ανηφόρες κατηφόρες, επιταχύνω βίαια από διόδια να μην χαλάει η μέση και διατηρώ πολύ σταθερή ταχύτητα με αυτόματο πιλότο στα ενδιάμεσα +10-15 από το όριο. Πετυχαίνω πολύ καλές μωτ πάντως. Και έτσι μπορώ να πω ότι: **Κάβουρα **για την επιστροφή σου θα περίμενα χαμηλότερα (για αυτά τα χλμ και μωτ). Είμαι σίγουρος ότι μπορείς καλύτερα. -
Η οικονομική οδήγηση πάντως είναι από μόνη της μια πρόκληση. πχ. το να κάνεις σωστά τα κατεβάσματα πριν από μια κατηφορική φουρκέτα ώστε να μη χρειαστεί να πατήσεις ούτε φρένο ούτε γκάζι, καθώς και το ρίξεις σωστά στο μέσο της φουρκέτας από 2α, 4η ώστε να ρολλάρεις μέχρι την επόμενη, χωρίς να σου 'κλωτσήσει' δεν είναι εύκολη οδήγηση αλλά αντίθετα κουραστική και απαιτητική! Ουσιαστικά προσπαθείς να κινηθείς για το μέγιστο χρονικό διάστημα χωρίς να πατήσεις ούτε γκάζι ούτε φρένο, 'παίζοντας' συνέχεια με το κιβώτιο!
Το τέρμα γκάζι, είναι πρόβλημα και καις πολύ βενζίνη. Δεν είμαι σίγουρος για το γιατί αλλά το λέω εκ πείρας και το υπονοεί το manual στο Corsa μου λέγοντας κάτι του στυλ 'καίτε 50% λιγότερο καύσιμο αν σηκώσετε λίγο το πόδι από το γκάζι, χωρίς να μειωθεί σημαντικά η ταχύτητά σας'. Υποθέτω πως έχει να κάνει με την παράκαμψη του αισθητήρα λ, και το αβέρτα καύσιμο που ρίχνει η CPU για καλύτερη ψύξη όταν πατάς τέρμα το γκάζι.
@onyx Ρίχνουν χαστούκια εννοείς το piston slap? -
Θεσσαλονίκη-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα-Μιλάνο-Mont Blanc και ανηφόρισμα προς Calais και γύρα στα χωριά πέριξ αυτού-Dover-Λονδίνο, 3 άτομα + αποσκευές
2100 χλμ, 80 klm/h μέση ταχύτητα σύμφωνα με το trip, εντός πόλης/επαρχιακοί πάντα με τα όρια, autostrada 130-150 ανάλογα του ρυθμού του λαγού μου , Γαλλία με όριο=130, Αγγλία 110-120 στους M, όρια εντός/περιαστικές.
Αποτέλεσμα, μέση στην αντλία 7,8 λ/100. Not bad για τον 1600αρη ατμοσφαιρικό μου παλιάς κοπής και αρκετό βάρος.
-
Μέτρηση μετά από 450 αλπικά (έως και 2,330 υψόμετρο) κυρίως χιλιόμετρα με γρήγορες αναβάσεις και καταβάσεις. Ίσως η ελβετική βενζίνη, αλλά κυρίως η πειθαρχία στα όρια ταχύτητας (80 στον επαρχιακό, 120 στην autobahn) έγραψαn το ελάχιστο 10 ετών: 6,4λ/100 χλμ. Τα λάστιχα είναι χειμερινά, εάν αυτό έχει σημασία.
Αυτοκίνητο Peugeot 106 rallye 16V -
Είχα και παλιότερα θέμα με την κατανάλωση του corsa μου. Μετά από μήνες που το φουλάρω και το παρακολουθώ, κατέληξα στα εξής: εντός πόλης 8,3-8,5 (το χειμώνα ως και 8,7), μεικτές διαδρομές 7,5-7,7 και εκτός πόλης 6,5-7. Είναι φυσιολογικές πιστεύετε? Να θυμήσω, Corsa C 1.2 auto
-
Nαι.
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Είχα και παλιότερα θέμα με την κατανάλωση του corsa μου. Μετά από μήνες που το φουλάρω και το παρακολουθώ, κατέληξα στα εξής: εντός πόλης 8,3-8,5 (το χειμώνα ως και 8,7), μεικτές διαδρομές 7,5-7,7 και εκτός πόλης 6,5-7. Είναι φυσιολογικές πιστεύετε? Να θυμήσω, Corsa C 1.2 autoΚαις πολυ
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Είχα και παλιότερα θέμα με την κατανάλωση του corsa μου. Μετά από μήνες που το φουλάρω και το παρακολουθώ, κατέληξα στα εξής: εντός πόλης 8,3-8,5 (το χειμώνα ως και 8,7), μεικτές διαδρομές 7,5-7,7 και εκτός πόλης 6,5-7. Είναι φυσιολογικές πιστεύετε? Να θυμήσω, Corsa C 1.2 auto
Καις πολυ
Πολύ γενικά για 1.2, φυσιολογικό για corsa 1.2...
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Obelix έγραψε:
Πολύ γενικά για 1.2, φυσιολογικό για corsa 1.2...Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Σε αυτό έχω καταλήξει... Ρωτώντας και στο opel-club, βλέπω ότι κι άλλοι έχουν θέμα με την κατανάλωση του 1.2 (αντίθετα, το 1.4 λένε ότι είναι πιο οικονομικό).
-
το αυτοματο που εχει, περα απο ζημιαρικο και κακο, ειναι και αρκετα βενζινοβορο
-
Είχα και παλιότερα θέμα με την κατανάλωση του corsa μου. Μετά από μήνες που το φουλάρω και το παρακολουθώ, κατέληξα στα εξής: εντός πόλης 8,3-8,5 (το χειμώνα ως και 8,7), μεικτές διαδρομές 7,5-7,7 και εκτός πόλης 6,5-7. Είναι φυσιολογικές πιστεύετε? Να θυμήσω, Corsa C 1.2 autoδεν φτάνει που έχεις όπελ...
δεν φτάνει που το μοτέρ με το ζόρι γυρίζει φραπεδιέρα...
δεν φτάνει που το αυτοματο αλλάζει σχέσεις πιο αργά και από τον γιωργο_φοκους ...καίες και τον πρωκτό σου ...
τι να πω , περαστικά
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το αυτοματο που εχει, περα απο ζημιαρικο και κακο, ειναι και αρκετα βενζινοβοροΖημιάρικο και κακό δεν είναι καθόλου! Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι οδηγούν αυτόματο πολύ δύσκολα θα αγοράσουν χειροκίνητο! Επίσης όλη η Ευρώπη έχει γεμίσει αυτόματα. Μόνο εμείς έχουμε μείνει πίσω (και σε αυτό...).
-
το αυτοματο που εχει, περα απο ζημιαρικο και κακο, ειναι και αρκετα βενζινοβορο
Ζημιάρικο και κακό δεν είναι καθόλου! Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι οδηγούν αυτόματο πολύ δύσκολα θα αγοράσουν χειροκίνητο! Επίσης όλη η Ευρώπη έχει γεμίσει αυτόματα. Μόνο εμείς έχουμε μείνει πίσω (και σε αυτό...).
Δε μιλάει γενικά για τα αυτόματα. Μιλάει συγκεκριμένα για αυτό που έχει το Corsa σου.
Επίσης δεν εννοεί πως συγκεκριμένα το δικό σου είναι ζημιάρικο αλλά πως έχει βγάλει γενικά ζημιές στο σύνολο των πωληθέντων οχημάτων. -
Οδήγηση ανέργου mode = on
Ελέγχουμε πιέσεις ελαστικών (τζάμπα είναι άλλωστε, ακόμα), πολύ χαλαροί ρυθμοί, σε επίπεδα που μερικοί δε θα άντεχαν (μαξ 110 στην Εγνατία, πλην ενός και μόνο 200αρίσματος)
Θεσ/νίκη , Τρίκαλα - Άρτα (από τον ηρωικό), Γιάννενα με 7.1 μέση. Στο Τρίκαλα - Άρτα με πολλές στάσεις για φώτος κτλ. Μια χαρά
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
δεν φτάνει που έχεις όπελ...
δεν φτάνει που το μοτέρ με το ζόρι γυρίζει φραπεδιέρα...**
δεν φτάνει που το αυτοματο αλλάζει σχέσεις πιο αργά και από τον γιωργο_φοκους ...
**
καίες και τον πρωκτό σου ...τι να πω , περαστικά
και γ@μώ τις παρομοιώσεις!!!
ΥΓ: έπρεπε να γράψεις 'πιο αργά και από τον Γρηγόρη Κίκιζα', να γίνει το topic πουτ@ν@.
Έρευνα Κατανάλωσης