-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
(καίει λαδάκι το αμαξάκι μου γμτ ΓΜΤ Γ Μ Τ)(τι τα ήθελα τα ιαπωνικά ο άμοιρος??)
κογιότε εσένα καίει?
δε το είχα δει φίλε... το μηνυμα σου
Οχι δε καίει απ ότι φαίνεται... Πρέπει να το έχεις πολύ στα κοκκινα για να σου κάψει...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
- Για τον ίδιο λόγο (βαρύς σφόνδυλος), καίει τ' άντερά του αν πέσεις σε κίνηση στο σταμάτα-ξεκίνα. Προσωπική εκτίμηση πάλι, στην κίνηση πρέπει να καίει 15άρια (τσε βάλε...) το αμάξι.
Αυτά
3 αμάξια είδα μέσα στην πόλη την προηγούμενη εβδομάδα.
Type-r 16 λιτρα μέσα στην πόλη
jazz 12
207 gt έφτασε μέχρι να γράφει 18,... (και μετά πήγε στα 14)Τι σκατο γκαντέμης είμαι.
-
likatzi & aserf σας ευχαριστώ. Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην πρώτη καταχώρηση δεν βγάζει αποτέλεσμα. έβαλα 20 € βενζίνη στα 69.680 χλμ, και μετά στα 69830 ξαναέβαλα, δεν έπρεπε να μετρήσει ότι κατανάλωσα 16,5 λίτρα για 150 χλμ ?
-
[quote='rantaplan']Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην πρώτη καταχώρηση δεν βγάζει αποτέλεσμα. έβαλα 20
-
Μα δεν κοιτάω ποτέ τον μικρό χιλιομετρητη.
Δεν θέλω να βλέπω τόσο απο μέρα σε μέρα τι γίνετε αλλά μετά απο 2-5-10 μήνες τον μέσο όρο.
Τώρα που δεν έχω την τιμή του μικρού χιλιομετρητή πως θα το κάνω να δουλέψει?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Τώρα που δεν έχω την τιμή του μικρού χιλιομετρητή πως θα το κάνω να δουλέψει?Μια χαρά θα δουλέψει, απλά δε θα υπολογίσει την κατανάλωση που είχες στο 1ο γέμισμα, για τα χιλιόμετρα που είχες κάνει πριν από αυτό.
Δηλαδή τα 16,69 λίτρα που έβαλες την 1η φορά δεν συμμετέχουν στον υπολογισμό της μέσης κατανάλωσής σου. Το μόνο δεδομένο που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα από το 1ο σου γέμισμα είναι ο ολικός χιλιομετρητής.Από κει και πέρα, κάποιο αξιόλογο συμπέρασμα θα βγει όντως μετά από μήνες λόγω του μη γεμίσματος του ντεπόζιτου σε κάθε ανεφοδιασμό.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
-
Καλά άκρη δεν βγάζω με τπτ.
Ευχαριστώ πάντως!
-
Καλά άκρη δεν βγάζω με τπτ.Ευχαριστώ πάντως!
Λέει....
-
Βάλε βενζίνη στο βενζινάδικο
-
Θυμίσου τα χιλιόμετρα που είχες
-
Βάλτα στο προγραμμα μαζί με τα λίτρα που έβαλε ο βενζινας και τα ευρω
-
Τελειωσες!!!!!
-
-
Καλά άκρη δεν βγάζω με τπτ.Ευχαριστώ πάντως!
σοβαρά μιλάς? ΡΕ το site είναι πολύ εύκολο και πρακτικό.
-
ρε ραταπλαν δε μας δίνεις το password να το κανουμε εμείς?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
- Βάλε βενζίνη στο βενζινάδικο
- Θυμίσου τα χιλιόμετρα που είχες
- Βάλτα στο προγραμμα (spritmonitor) μαζί με τα λίτρα που έβαλε ο βενζινας και τα ευρω
- Τελειωσες!!!!!
Δυστυχώς ΔΕΝ είναι έτσι...
Τα καλά νέα
Το **spritmonitor **βγάζει ΣΩΣΤΑ την συνολική μέση σου κατανάλωση και όλα τα συνολικά κόστη
Τα κακά νέα
To spritmonitor λάθος τις 'επιμέρους' καταναλώσεις, είτε 'τσεκάρεις' το φουλάρισμα είτε όχι.
Γιατί...
Σε κάθε καταχώρηση χιλιομέτρων και βενζίνης, το πρόγραμμα υπολογίζει την διαφορά του
χιλιομετρητή από την προηγούμενη καταχώρηση, αλλα διαιρεί ΛΑΘΟΣ την βενζίνη ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ
ΕΒΑΛΕΣ με την διαφορά χλμ - ενώ τα χλμ αυτά έγιναν με την προηγούμενη βενζίνη!... ένα παράδειγμα του λάθους ...
Καταχωρείς 10lt και 60.000km. Η διαφορά όμως από την προηγούμενη μέτρηση του χλμτρητή
είναι 600km γιατί είχες πολύ βενζίνη βάλει την προηγούμενη φορά. Αυτό διαιρεί 10/600*100
και σου βγάζει μέση κατανάλωση 1.6lt/100km, όσο ένα μηχανάκι δηλαδή.Ένας σωστός τρόπος καταχώρησης
Εκτός των τυπικών (RON95, λάστιχα κλπ) Καταχωρείς
- ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΗΤΗ
- ΛΙΤΡΑ/ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ (ΟΧΙ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ)! και
- ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ (ΠΟΥ ΕΚΑΨΕΣ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΛΙΤΡΑ).
Έτσι βγάζει εντελώς σωστά και τις επιμέρους καταναλώσεις.
**Μα πως θα θυμάσαι τα προηγούμενα λίτρα/Euro? **
Εγώ όταν καταχωρώ βάζω στο σχόλιο (comment) την βενζίνη που μόλις έβαλα για να την
χρησιμοποιήσω την επόμενη φορά, ενώ για βενζίνη/κόστος βάζω αυτή του σχολίου της
προηγούμενης καταχώρησης. Στα χιλιόμετρα βάζω ότι λέει ΤΩΡΑ ο χιλιομετρητής.Σημ: Η πρώτη-πρώτη καταχώρηση πρέπει να έχει 0χλμ (ή όσα λίγα χλμ είχε όταν πήρες
το αμάξι και οποσδήποτε 0 λίτρα. -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
...
Τα κακά νέαTo spritmonitor λάθος τις 'επιμέρους' καταναλώσεις, είτε 'τσεκάρεις' το φουλάρισμα είτε όχι.
Γιατί...
Σε κάθε καταχώρηση χιλιομέτρων και βενζίνης, το πρόγραμμα υπολογίζει την διαφορά του
χιλιομετρητή από την προηγούμενη καταχώρηση, αλλα διαιρεί ΛΑΘΟΣ την βενζίνη ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ
ΕΒΑΛΕΣ με την διαφορά χλμ - ενώ τα χλμ αυτά έγιναν με την προηγούμενη βενζίνη!Άρα μια χαρά τα κάνει! Διαιρεί τη βενζίνη που μόλις έβαλες με το μερικό χιλιομετρητή (τον οποίο είτε έχεις καταγράψει μόνος σου, είτε έχει υπολογίσει αυτόματα το πρόγραμμα) και υπολογίζει τη μέση κατανάλωση που είχες με τη βενζίνη που έκαψες, η οποία πρακτικά είναι ίση με αυτή που έβαλες για κάποιον που γεμίζει το ντεπόζιτο κάθε φορά. Η διαφορά χιλιομέτρων στην οποία αναφέρεσαι έχει γίνει με τη βενζίνη που μόλις έβαλες μιας και βάζεις όση βενζίνη έκαψες σ' αυτά τα χιλιόμετρα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύεστε...
Προσωπικά μου τα υπολογίζει όλα μια χαρά http://www.spritmonitor.de/en/detail/156597.html
Η 1η μου καταχώρηση π.χ. λέει:
16.08.2006 69.105 401,5 35,31 38,00 8,79, που σημαίνει ότι έκανα 401,5 χλμ με 35,31 λίτρα βενζίνης, ήτοι μέση κατανάλωση 35,31*100/401,5=8,79 λίτρα/100 χλμ. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Άρα μια χαρά τα κάνει! Διαιρεί τη βενζίνη που μόλις έβαλες με το μερικό χιλιομετρητή (τον οποίο είτε έχεις καταγράψει μόνος σου, είτε έχει υπολογίσει αυτόματα το πρόγραμμα) και υπολογίζει τη μέση κατανάλωση που είχες με τη βενζίνη που έκαψες, η οποία πρακτικά είναι ίση με αυτή που έβαλες για κάποιον που γεμίζει το ντεπόζιτο κάθε φορά. Η διαφορά χιλιομέτρων στην οποία αναφέρεσαι έχει γίνει με τη βενζίνη που μόλις έβαλες μιας και βάζεις όση βενζίνη έκαψες σ' αυτά τα χιλιόμετρα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύεστε...
Προσωπικά μου τα υπολογίζει όλα μια χαρά http://www.spritmonitor.de/en/detail/156597.html
Η 1η μου καταχώρηση π.χ. λέει:
16.08.2006 69.105 401,5 35,31 38,00 8,79, που σημαίνει ότι έκανα 401,5 χλμ με 35,31 λίτρα βενζίνης, ήτοι μέση κατανάλωση 35,31*100/401,5=8,79 λίτρα/100 χλμ.+1
Αν φουλάρεις πάντα, τα λίτρα που συμπληρώνεις κάθε φορά είναι αυτά που έκαψες για να διανύσεις τα χιλιόμετρα που αναφέρει εκείνη τη στιγμή ο μερικός χιλιομετρητής (δηλαδή η διαφορά προηγούμενης και παρούσας μέτρησης χιλιομετρητή). Κανένα πρόβλημα δεν έχει ο υπολογισμός.
Γιατί μπερδεύεστε; -
μην βαζετε τους μερικους. Μονο το μεγάλο νούμερο να βάζετε
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
μην βαζετε τους μερικους. Μονο το μεγάλο νούμερο να βάζετε+1 - τους 'μερικούς' ΜΗΝ τους πειράζετε, πχ στο export/import τους
επανυπολογίζει και τα κάνει κ@λ@Δεν φανταζόμουν ότι φουλάρατε. Εγώ ποτέ δεν το κάνω
α) Γιατί δεν ξέρω ακριβώς πόσα θα πληρώσω
β) Γιατί πουσάρουν το τεπόζιτο να φέρουν την αξία κάπως ακέραιη
γ) Για να μην κουβαλάω 65 lt βενζίνη (=63 κιλά) άσκοπα μαζί μουΑν φουλάρετε εντελώς, χρησιμοποιήστε το όπως έχει.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
μην βαζετε τους μερικους. Μονο το μεγάλο νούμερο να βάζετε
+1 - τους 'μερικούς' ΜΗΝ τους πειράζετε, πχ στο export/import τους
επανυπολογίζει και τα κάνει κ@λ@Δεν φανταζόμουν ότι φουλάρατε. Εγώ ποτέ δεν το κάνω
α) Γιατί δεν ξέρω ακριβώς πόσα θα πληρώσω
β) Γιατί πουσάρουν το τεπόζιτο να φέρουν την αξία κάπως ακέραιη
γ) Για να μην κουβαλάω 65 lt βενζίνη (=63 κιλά) άσκοπα μαζί μουΑν φουλάρετε εντελώς, χρησιμοποιήστε το όπως έχει.
αυτό κάνουμε.... αν και πρεπει να κινηθω και λίγο ελαφρυτερος
-
αν δε φουλάρεις στην πρώτη γραμμή διάλεξε το μισογεμάτο εικονίδιο και δε θα την λάβει υπόψη την κατανάλωση μέχρι να φουλάρεις.
-
Γράφτηκα και γώ στο spritmonitor!
Χθές έκανα περίπου 100 χιλιόμετρα. Ξεκίνησα με γεμάτο τεπόζιτο και έχω καταγράψει τα χιλιόμετρα πρίν και μετά. Σήμερα θα το γεμίσω πάλι.
Πώς θα κάνω την πρώτη καταχώρηση? Έχω μπερδευτεί
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Γράφτηκα και γώ στο spritmonitor!Χθές έκανα περίπου 100 χιλιόμετρα. Ξεκίνησα με γεμάτο τεπόζιτο και έχω καταγράψει τα χιλιόμετρα πρίν και μετά. Σήμερα θα το γεμίσω πάλι.
Πώς θα κάνω την πρώτη καταχώρηση? Έχω μπερδευτεί
Στην πρώτη καταχώρηση θα δώσεις:
- Μέτρηση χιλιομετρητή στο σημερινό γέμισμα
- Μέτρηση μερικού χιλιομετρητή στο σημερινό γέμισμα (ή διαφορά χιλιομετρητή σήμερα με χθες)
- Λίτρα που θα βάλεις στο σημερινό γέμισμα
- Χρήματα στο σημερινό γέμισμα
-
Ευχαριστώ! Καίει τα άντερά του
Έρευνα Κατανάλωσης