-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Από την Παρασκευή στις 20:00 μέχρι Σάββατο βράδυ την ίδια ώρα:-Γέμισα μέχρι πάνω και έκανα 257χλμ Θεσσαλονίκη - 1ο πόδι Χαλκιδική και γύρισα.
-Ξαναγέμισα Σάββατο πρωί με 10ευρώ και 11,95λίτρα.
-Έκανα Θεσσαλονίκη-Κατερίνη-Λάρισα-Ελλασόνα-Δεσκάτη-Μέτσοβο-Γραβενίτι-Λίμνη πηγών Αωου-Μηλιά-Γρεβενα-Κοζάνη-Θεσσαλονικη και γέμισα ξανα με 25ευρώ 30,96λίτρα για 668 χλμ.Κι εγώ έκανα ακριβώς τα ίδια χλμ το ΣΚ (σε διαφορετικές διαδρομές). Μόνο που έβαλα 80 ευρώ βενζίνη.
Οχι με την Xsara όμως.
-
Αλλωστε η Xsara δε θα καταφερνε να κανει τοσα χιλιομετρα μαζι.....
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Αλλωστε η Xsara δε θα καταφερνε να κανει τοσα χιλιομετρα μαζι.....Εγω που μπορω καιω λιγο παραπάνω...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Εγω που μπορω καιω λιγο παραπάνω...
με τέτοια κατανάλωση εσύ είσαι ο βασιλιάς του τόπικ...μόνο σούπερκαρ και φορτηγό ή μπουλντόζα jcb σου ρίχνει...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Εγω που μπορω καιω λιγο παραπάνω...
τροχόσπιτο?
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Αλλωστε η Xsara δε θα καταφερνε να κανει τοσα χιλιομετρα μαζι.....Εχουμε γεμίσει wannabe :lkar: εδώ μέσα...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Εχουμε γεμίσει wannabe :lkar: εδώ μέσα...
Πλακα κανω.
Μην παρεξηγησε.
Τι να πω και εγω που παω μονο ευθεια με τα γιαπωνεζικα...; -
Αντε πάλι... Ποιος παρεξηγείται?
Είχα ξεχάσει ότι πρέπει να βάλω το στο τέλος της δημοσίευσής μου.
Εντάξει τώρα?
-
Ξέχασα να αναφέρω ότι ο υπολογιστής ταξιδίου έλεγε μέση ταχύτητα 80χλμ/ώρα για τα 670χλμ.
Ίσως θα έπρεπε να γράφουμε και τη μέση ταχύτητα στο http://www.spritmonitor.de. Βγάζεις καλύτερα συμπεράσματα.
Την εργοστασιακή πάντως που λέει 3,8λ/100χλμ δεν την πιάνω με τίποτα...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αντε πάλι... Ποιος παρεξηγείται?Είχα ξεχάσει ότι πρέπει να βάλω το στο τέλος της δημοσίευσής μου.
Εντάξει τώρα?
Καλυτερα!
-
Ξέχασα να αναφέρω ότι ο υπολογιστής ταξιδίου έλεγε μέση ταχύτητα 80χλμ/ώρα για τα 670χλμ.Ίσως θα έπρεπε να γράφουμε και τη μέση ταχύτητα στο http://www.spritmonitor.de. Βγάζεις καλύτερα συμπεράσματα.
.....δυσαρεστημένος δηλαδή???
-
Ξέχασα να αναφέρω ότι ο υπολογιστής ταξιδίου έλεγε μέση ταχύτητα 80χλμ/ώρα για τα 670χλμ.Ίσως θα έπρεπε να γράφουμε και τη μέση ταχύτητα στο http://www.spritmonitor.de. Βγάζεις καλύτερα συμπεράσματα.
Εγω την έπιανα με το jazz όταν κατέβαινα το ποτάμι
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
μπορείς να δεις και από το spritmonitor.deείναι από κατόχους και είναι καλή βάση δεδομένων.
ενδεικτικά για το Golf GTi δίνει για 72 αμάξια 9,69l/100km με διανυμένα 801.044 km!
Πιστεύω ότι το spritmonitor.de δεν είναι και πολύ καλή βάση δεδομένων, μια που αναφέρεται σε χώρα (ή χώρες) που δεν έχουν και πολύ σχέση με την δική μας...για να γίνω πιο κατανοητός, δεν ξέρω πόσο μποτιλιάρισμα, ταλαιπωρία σε πόλη, ψάξιμο σε παρκάρισμα μπορεί να περιέχουν οι καταναλώσεις που αναφέρονται. Δεν είναι καλή πηγή για Έλληνες κατοίκους πόλεων, για να το θέσω πιο σωστά, και μια που οι Έλληνες κάτοικοι πόλεων είναι σχεδόν ΟΛΟΙ οι Έλληνες ...
Αντίθετα, νομίζω ότι ο Puntofato (που χρησιμοποιεί το Panda για ταξίδια μόνο, έτσι δεν είναι; ) ή οι συμφορουμίτες (συμφορά...! ) που μένουν εκτός - πολύ εκτός πόλεων καταφέρνουν τα νούμερα του spritmonitor.d εύκολα.
Στη Θεσσαλονίκη καίω μέσο όρο 11,3 με πολλή ταλαιπωρία σε πόλη και πάρκινγκ, αν και μένω σε σημείο που ευνοεί να χρησιμοποιώ ταχείες οδούς. Στην Αθήνα, όπου δεν ταλαιπωρήθηκα και πολύ μέσα στο Κέντρο, έφτασα στα 13,5 πολύ άνετα...Βγάλτε συμπέρασμα!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
μπορείς να δεις και από το spritmonitor.de
είναι από κατόχους και είναι καλή βάση δεδομένων.
ενδεικτικά για το Golf GTi δίνει για 72 αμάξια 9,69l/100km με διανυμένα 801.044 km!
Πιστεύω ότι το spritmonitor.de δεν είναι και πολύ καλή βάση δεδομένων, μια που αναφέρεται σε χώρα (ή χώρες) που δεν έχουν και πολύ σχέση με την δική μας...για να γίνω πιο κατανοητός, δεν ξέρω πόσο μποτιλιάρισμα, ταλαιπωρία σε πόλη, ψάξιμο σε παρκάρισμα μπορεί να περιέχουν οι καταναλώσεις που αναφέρονται. Δεν είναι καλή πηγή για Έλληνες κατοίκους πόλεων, για να το θέσω πιο σωστά, και μια που οι Έλληνες κάτοικοι πόλεων είναι σχεδόν ΟΛΟΙ οι Έλληνες ...
Αντίθετα, νομίζω ότι ο Puntofato (που χρησιμοποιεί το Panda για ταξίδια μόνο, έτσι δεν είναι; ) ή οι συμφορουμίτες (συμφορά...! ) που μένουν εκτός - πολύ εκτός πόλεων καταφέρνουν τα νούμερα του spritmonitor.d εύκολα.
Στη Θεσσαλονίκη καίω μέσο όρο 11,3 με πολλή ταλαιπωρία σε πόλη και πάρκινγκ, αν και μένω σε σημείο που ευνοεί να χρησιμοποιώ ταχείες οδούς. Στην Αθήνα, όπου δεν ταλαιπωρήθηκα και πολύ μέσα στο Κέντρο, έφτασα στα 13,5 πολύ άνετα...Βγάλτε συμπέρασμα!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
μπορείς να δεις και από το spritmonitor.de
είναι από κατόχους και είναι καλή βάση δεδομένων.
σωστα αυτα που λες, ΟΜΩΣ μπορεις να βγαλεις συγκριτικα συμπερασματα για διαφορετικα αυτοκινητα.
-
Σωστή η σκέψη...
Όχι όμως για διαφορετικά αυτοκίνητα, μια που άλλες διακυμάνσεις έχει ένα Panda 1.2 βενζίνη από το απόλυτο μποτιλιάρισμα στο απόλυτο ελεύθερο ταξίδι, άλλες ένα Panda Multijet, άλλες ένα ατμοσφαιρικό 1.6αρι, ένα διτούρμπιστο 1.4αρι, ένα μονοτόυρμπιστο 2λιτρο και άλλες ένας 3λιτρος V6...
Θεωρώ ότι εκεί που το spritmonitor.de είναι ένας καταπληκτικός σύμμαχος, είναι οι διαφορές που παρουσιάζονται στη σύγκριση δεδομένων Ευρώπης και Ελλάδας!
Κατά τ' άλλα, εκεί που επίσης τα καταφέρνει είναι οι διαφορετικές εκδόσεις ενός μοντέλου...π.χ. να συγκρίνω τι καταναλώσεις πετυχαίνει η Cupra έκδοση του Leon μου σε σχέση με την απλή έκδοση των 180 ίππων. Νομίζω δηλαδή ότι οι συγκρίσεις με βάση το spritmonitor.de έχουν βάση αν μιλάμε για περίπου το ίδιο αυτοκίνητο και όχι για σύγκριση ανομοίων.
Π.χ. σύγκριση Leon II FR με Golf GTi στέκει απίστευτα με βάση το spritmonitor.de.
-
2 'ταξιδιωτικά' γεμίσματα, και η κατανάλωση έπεσε δραματικά στη γριά μου
Ένα γέμισμα κοντά στα 10lt/100 και άλλο ένα στα 10,8, οπότε συνολικά από τότε που αγοράστηκε η κατανάλωση είναι στο νούμερο που φαίνεται στην υπογραφή μου. Οι δύο τελευταίες καταναλώσεις μάλιστα, είναι με ταχύτητες που για αρκετή ώρα κυμαίνονταν στα 160-180 χ.α.ω.Το αυτό ισχύει και για την κατανάλωση λαδιού, στο ταξίδι έκαψε ελάχιστο, στην πόλη καίει σαν φριτέζα
Τελικά αυτά τα κωλάμαξα δεν είναι για την κίνηση
-
πόσο λάδι καίει Σπύρο;
το δικό μου με κόφτες, αρκετή πόλη και την Μαραθώνος έχω τα τελευταία 2.000χλμ ...9.2l/100.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πόσο λάδι καίει Σπύρο;ΚΑΜΠΟΣΟ, αλλά όχι και 9,2lt/100!
ακούς ρε μπεϊζάνηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη???
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
πόσο λάδι καίει Σπύρο;
ΚΑΜΠΟΣΟ, αλλά όχι και 9,2lt/100!
ακούς ρε μπεϊζάνηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη???
Έρευνα Κατανάλωσης