-
Τώρα να βγει κάποιος και να κάνει υπολογισμούς εκτός από L/100 KM σε L/H.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τώρα να βγει κάποιος και να κάνει υπολογισμούς εκτός από L/100 KM σε L/H.αυτο μονο στα τρακτερ
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τώρα να βγει κάποιος και να κάνει υπολογισμούς εκτός από L/100 KM σε L/H. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τώρα να βγει κάποιος και να κάνει υπολογισμούς εκτός από L/100 KM σε L/H.Εγώ θέλω σε gallon/h + USgallon / h, καθώς και το αντίστοιχο σε miles/gallon...
-
Παιδιά συγνώμη που δε σας λέω νέα περί κατανάλωσης του κασκάι μου αλλά..... δε τελειώνει η βενζίνη, έχω κάνει από το τελευταίο γέμισμα 700 χιλιόμετρα και ακόμα έχω!!!! Από το τέριος πολύ πιό οικονομικό αλλά ... παίζει στα ίσα και το 107 της συζύγου!!!!!!! Πάω για 6 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα!!!!!!
Τελικά παιδιά οικονομία δεν είναι να κρατάς ένα παλιό αμάξι με αυξημένη κατανάλωση και ακριβά ανταλλακτικά, αλλά να παίρνεις ένα καινούριο , καλό , οικονομικό αμάξι με μηδενικά έξοδα συντήρησης!!!!!
Επειδή ... γενικότερα είμαι πολύ τυπικός όσον αφορά τα στατιστικά έχω κρατήσει στοιχεία συντήρησης οχήματος και κατανάλωσης εδώ και 12 χρόνια ,τα αποτέλεσμα εν συντομία είναι κατατοπιστικά και υπέρ αυτού που είπα πιό πάνω!!! καινούριο αμάξι =ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!!! -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Παιδιά συγνώμη που δε σας λέω νέα περί κατανάλωσης του κασκάι μου αλλά..... δε τελειώνει η βενζίνη, έχω κάνει από το τελευταίο γέμισμα 700 χιλιόμετρα και ακόμα έχω!!!! Από το τέριος πολύ πιό οικονομικό αλλά ... παίζει στα ίσα και το 107 της συζύγου!!!!!!! Πάω για 6 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα!!!!!!
Τελικά παιδιά οικονομία δεν είναι να κρατάς ένα παλιό αμάξι με αυξημένη κατανάλωση και ακριβά ανταλλακτικά, αλλά να παίρνεις ένα καινούριο , καλό , οικονομικό αμάξι με μηδενικά έξοδα συντήρησης!!!!!
Επειδή ... γενικότερα είμαι πολύ τυπικός όσον αφορά τα στατιστικά έχω κρατήσει στοιχεία συντήρησης οχήματος και κατανάλωσης εδώ και 12 χρόνια ,τα αποτέλεσμα εν συντομία είναι κατατοπιστικά και υπέρ αυτού που είπα πιό πάνω!!! καινούριο αμάξι =ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!!!Πως στο διάολο τις κάνετε (ή καλύτερα τις κρατάτε χαμηλές) αυτές τις καταναλώσεις?????
Μπράβο πάντως! -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Επειδή ... γενικότερα είμαι πολύ τυπικός όσον αφορά τα στατιστικά έχω κρατήσει στοιχεία συντήρησης οχήματος και κατανάλωσης εδώ και 12 χρόνια ,τα αποτέλεσμα εν συντομία είναι κατατοπιστικά και υπέρ αυτού που είπα πιό πάνω!!! καινούριο αμάξι =ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!!!Πως στο διάολο τις κάνετε (ή καλύτερα τις κρατάτε χαμηλές) αυτές τις καταναλώσεις?????
Μπράβο πάντως!Ειναι ατμοσφαιρα και οχι τουρμπο Ειδα χθες εναν με ενα Bravo στην ΑΟ που πηγαινε στην μεσαια με 80 ενω το οριο ηταν 120
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ειναι ατμοσφαιρα και οχι τουρμπο Ειδα χθες εναν με ενα Bravo στην ΑΟ που πηγαινε στην μεσαια με 80 ενω το οριο ηταν 120
...α τον έρμο!!!...τον ρήμαξε στην κατανάλωση!!!
Σχετικα με το QQ έχει ένας συνάδελφος στη δουλειά , αλλά είναι μέση κατανάλωση στα 8.5l/100km.
-
Ειναι ατμοσφαιρα και οχι τουρμπο Ειδα χθες εναν με ενα Bravo στην ΑΟ που πηγαινε στην μεσαια με 80 ενω το οριο ηταν 120
...α τον έρμο!!!...τον ρήμαξε στην κατανάλωση!!!
Σχετικα με το QQ έχει ένας συνάδελφος στη δουλειά , αλλά είναι μέση κατανάλωση στα 8.5l/100km.
Εγω δεν εχω παραπονο με τις καταναλωσεις κυμαινομαι απο 8-11
-
Eχω το 1600, οδηγώ συντηρητικά και στη Σάμο (χωρίς κίνηση)!!!!!!
-
Eχω το 1600, οδηγώ συντηρητικά και στη Σάμο (χωρίς κίνηση)!!!!!!
Λογικό τότε!
Άντε και σε ανώτερα....βλέπε 'χαμηλότερη κατανάλωση'! -
Συγκεντρωτικά και σύγκριση με τελευταία γεμίσματα που έχω μπει στο τρυπάκι της οικονομικής οδήγησης.
Σημείωση: η εταιρεία μού πληρώνει τα πρώτα 1500ευρώ βενζίνης μέσα στον χρόνο, τα οποία στην χειρότερη θα ξεπεράσω ελάχιστα, άρα το οικονομικό ΔΕΝ είναι ο λόγος για την οικονομική οδήγηση.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ:
Διανυθείσα απόσταση: 76727,1χλμ
Καταναλωθείσα βενζίνη (σχεδόν πάντα V-Power): 6396,5lt
Μέση κατανάλωση: 8,34lt/100χλμ
Ελάχιστη κατανάλωση: 6,83lt/100χλμ (επιστροφή από αργολίδα με max 100χαώ λόγω προβλήματος στην ευθυγράμμιση)
Μέγιστη κατανάλωση: 10,94lt/100χλμ (δε θυμάμαι τις συνθήκες)ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ:
Διανυθείσα απόσταση: 2675,5χλμ
Καταναλωθείσα βενζίνη (σχεδόν πάντα V-Power): 192,9lt
Μέση κατανάλωση: 7,21lt/100χλμ
Ελάχιστη κατανάλωση: 7,07lt/100χλμ
Μέγιστη κατανάλωση: 7,33lt/100χλμΤους τελευταίους μήνες η πλειοψηφία των χιλιομέτρων έχει γίνει στις διαδρομές:
-> Νέα Σμύρνη - Κηφισίας στο Χαλάνδρι (μέσω Κηφισού-Αττικής Οδού κατά τις 9+) - ΑΣΟΕΕ (μέσω Κηφισίας) - Νέα Σμύρνη
ή
-> Νέα Σμύρνη - Κηφισίας στο Χαλάνδρι (μέσω Κηφισού κατά τις 9+) - Νέα Σμύρνη (μέσω Νέας Καποδιστρίου - Νέας Ιωνίας - Νέας Φιλαδέλφειας - Κηφισού)EDIT: Τα παραπάνω με Toyota Corolla 1.4 G6 (6-τάχυτο) 2001
-
Επειδή ... γενικότερα είμαι πολύ τυπικός όσον αφορά τα στατιστικά έχω κρατήσει στοιχεία συντήρησης οχήματος και κατανάλωσης εδώ και 12 χρόνια ,τα αποτέλεσμα εν συντομία είναι κατατοπιστικά και υπέρ αυτού που είπα πιό πάνω!!! καινούριο αμάξι =ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!!!Δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Απλά είχες ένα αμάξι που έκαιγε πολύ... Εγώ δεν πιστεύω να βρω καινούριο σούπερ μίνι που να καίει κάτω από 7... Χώρια το ότι και οι βλάβες που μου έβγαλε δεν ήταν και τόσο πια πολλές...
Μιλάω για το 206 που αισίως έχει κλείσει τα 7 χρόνια και οδεύει προς τον 8ο με 185.000χλμ... Συνολικό κόστος βλαβών (με όχι την καλύτερη χρήση ... ) κάτω από 1.000 ευρώ, συντήρηση: λάδια κάθε 20.000χλμ (κόστος 100 ευρώ), σέρβις κάθε 40.000χλμ (κόστος 220 ευρώ), ιμάντες κάθε 60.000 ευρώ (κάπου στα 200 ευρώ)
-
ωραίος
από εξτρά δεν έχεις βάλει τπτ?
κοτσαδόρο, αλέτρι ?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ωραίοςαπό εξτρά δεν έχεις βάλει τπτ?
κοτσαδόρο, αλέτρι ?
Περιμένω να μου πεις εντυπώσεις από τα πανιά...
-
παιδιά μόλις έβαλα βενζίνη.... τα ίδια 6,5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα !!!!
Οπως την προηγούμενη φορά!!!! Κασκάι 1600!!!!!
Ευχαριστημένος , τώρα στις διακοπές (αν πάρω άδεια) θα γίνουν νέες μετρήσεις και φιλοδοξώ να σπάσω το φράγμα των 6 λίτρων , προς τα κάτω φυσικά!!!!!
Τώρα με ένα τεπόζιτο 65 λίτρα κάνω γύρω στα 950 χιλιόμετρα (δε το κάνω βέβαια μην μείνω από βενζίνη), οπότε φιλοδοξώ στις διακοπές να ξεπεράσω τα 1000 (να το δω στην πραγματικότητα)!!! -
Πιο κάτω αποκλείεται να πάει. Δεν έχεις diesel.
-
Τώρα με ένα τεπόζιτο 65 λίτρα κάνω γύρω στα 950 χιλιόμετρα (δε το κάνω βέβαια μην μείνω από βενζίνη), οπότε φιλοδοξώ στις διακοπές να ξεπεράσω τα 1000 (να το δω στην πραγματικότητα)!!!
Αν κρινω απο τις δικες μου καταναλωσεις, μολις το βγαλεις στην εθνικη (κι αν δεν πηγαινεις συνεχεια με 90) θα ανέβεις περισσοτερο.
οι χαμηλοτερες καταναλωσεις ειναι σε χαλαρο επαρχιακο δίκτυο
Πιο κάτω αποκλείεται να πάει. Δεν έχεις diesel.
το ντιζελ κασκαι βρισκεται μεταξυ 5,1 και 6 λιτ/100 συμφωνα με το spritmonitor
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Αν κρινω απο τις δικες μου καταναλωσεις, μολις το βγαλεις στην εθνικη (κι αν δεν πηγαινεις συνεχεια με 90) θα ανέβεις περισσοτερο.Μα.... συνέχεια με 90 θα πηγαίνω και δε θα πατάω καθόλου το γκάζι... εκτός αν με ΄΄βρίσουν΄΄ οι κόρες και ... το πατήσω.................
-
Αν κρινω απο τις δικες μου καταναλωσεις, μολις το βγαλεις στην εθνικη (κι αν δεν πηγαινεις συνεχεια με 90) θα ανέβεις περισσοτερο.
Μα.... συνέχεια με 90 θα πηγαίνω και δε θα πατάω καθόλου το γκάζι... εκτός αν με ΄΄βρίσουν΄΄ οι κόρες και ... το πατήσω.................
ε τοτε εχεις πολυ περιθωριο ρε συ!
το καλυτερο ειναι να ταξιδευεις με 50-60χαω. Απολαμβανεις το τοπιο, βλεπεις τα μυρμυγκια στην ακρη του δρομου, τις μελισσες να μαζευουν το νεκταρ, τις καμπιες να μεταμορφωνονται σε πεταλουδες, τους νταλικεριδες να σε γ@μοσταυριζ0υν γιατι πρεπει να σε προσπερασουν κτλ κτλ...μπαινεις σε μια νεα διασταση γενικα, ο χρονος επιβραδυνεται, οι χτυποι της καρδιας κατεβαινουν, η αναπνοη επιβραδυνεται. Το ταξιδι πλεον γινεται μια απολαυση που διαρκει. Τι και αν θες 14ωρες για Αθηνα - Θεσ/νικη, οσο δηλαδη εκαναν οι πατεραδες μας πριν 50χρονια? Σημασια εχει το ταξιδι και το ποσο λιγο εκαψες, οχι ο προορισμος.
και μη ξεχνας οτι στο τελος μπορεις να μπεις εδω και να γραψεις ποσο μικρη καταναλωση εχεις.
αυτα ειναι τα πλεονεκτηματα του να παρεις καινουργιο αμαξι και να σκεφτεσαι τη βενζινη. Υπαρχουν βεβαια και καποιοι μ@λ@κες που δεν αλλαζουν αυτοκινητο για να μπορουν να κινουνται με τις εξωπραγματικες ταχυτητες των 120-140-180 μη σκεφτομενοι αν εκαψαν 8 ή 8,04 στο τελευταιο τους ταξιδι.
Έρευνα Κατανάλωσης