-
Σκεφτήκατε ποτέ πόσοι παράγοντες παίζουν ρόλο στην κατανάλωση των αυτοκινήτων μας; Βαρύ ή ελαφρύ πόδι, κίνηση σε στενούς ή φαρδείς δρόμους, διαδρομές μικρές ή μεγάλες, ταχύτητα στην Εθνική Οδό, κλίσεις οδοστρώματος, πέλμα ελαστικών και πού είμαστε ακόμα...
Έχω ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό να συλλέγω τις εκτιμήσεις καθενός από τα μέλη του forum, όσοι τουλάχιστον προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, για να κάνουμε μια ανάλυση, όταν συγκεντρωθούν αρκετά...
Αφού έχω συλλέξει ήδη περί τις 70 εκτιμήσεις, ανεβάζω εδώ το θέμα, για να ζητήσω και άλλες μετρήσεις.
Για να γίνουμε συγκεκριμένοι...
Απαιτήσεις:
Στοιχεία αυτοκινήτου
α) Μάρκα - Μοντέλο - Χρονολογία
β) Διαστάσεις ελαστικού και Βάρος Αυτοκινήτου
γ) Κυβισμός - Ιπποδύναμη (αν έχει μετατροπή, σημειώστε το)Στοιχεία κατανάλωσης
δ) Μέση κατανάλωση (Σαν συνδυασμός όλων των συνθηκών, όσο πιο μακροχρόνια έχετε)
ε) Ελάχιστη κατανάλωση (Η χαμηλότερη ένδειξη που έχετε πετύχει, με ένα μίνιμουμ χιλιομέτρων)
στ) Μέγιστη κατανάλωση (γρήγορη οδήγηση ή απλά το νούμερο που σας τρόμαξε περισσότερο )
ζ) Ταξίδι (Κανονικές συνθήκες αυτοκινητόδρομου)
η) Πόλη (με φυσιολογικές συνθήκες και όχι το απόλυτο μποτιλιάρισμα)Συνθήκες οδήγησης
θ) Θεωρείτε ότι οδηγείτε οικονομικά;
ι) Το αυτοκίνητο έχει συχνά επιβάτες και αποσκευές ή οδηγείτε μόνος;
κ) Τι ποσοστό εντός-εκτός τειχών έχετε στις μετακινήσεις σας, γενικά;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σ.Σ. Όσοι ήδη μου έχουν στείλει τα στοιχεία της κατανάλωσής τους, ας κάνουν ένα μικρό κόπο να μου πούνε και τις έξτρα πληροφορίες...
-
Σκεφτήκατε ποτέ πόσοι παράγοντες παίζουν ρόλο στην κατανάλωση των αυτοκινήτων μας; Βαρύ ή ελαφρύ πόδι, κίνηση σε στενούς ή φαρδείς δρόμους, διαδρομές μικρές ή μεγάλες, ταχύτητα στην Εθνική Οδό, κλίσεις οδοστρώματος, πέλμα ελαστικών και πού είμαστε ακόμα...
Έχω ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό να συλλέγω τις εκτιμήσεις καθενός από τα μέλη του forum, όσοι τουλάχιστον προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, για να κάνουμε μια ανάλυση, όταν συγκεντρωθούν αρκετά...
Αφού έχω συλλέξει ήδη περί τις 70 εκτιμήσεις, ανεβάζω εδώ το θέμα, για να ζητήσω και άλλες μετρήσεις.
Απαιτήσεις:
Στοιχεία αυτοκινήτου
δ) Μέση κατανάλωση (Σαν συνδυασμός όλων των συνθηκών, όσο πιο μακροχρόνια έχετε)
ε) Ελάχιστη κατανάλωση (Η χαμηλότερη ένδειξη που έχετε πετύχει, με ένα μίνιμουμ χιλιομέτρων)
στ) Μέγιστη κατανάλωση (γρήγορη οδήγηση ή απλά το νούμερο που σας τρόμαξε περισσότερο )
η) Πόλη (με φυσιολογικές συνθήκες και όχι το απόλυτο μποτιλιάρισμα)Συνθήκες οδήγησης
κ) Τι ποσοστό εντός-εκτός τειχών έχετε στις μετακινήσεις σας, γενικά;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σ.Σ. Όσοι ήδη μου έχουν στείλει τα στοιχεία της κατανάλωσής τους, ας κάνουν ένα μικρό κόπο να μου πούνε και τις έξτρα πληροφορίες...
-
Απαιτήσεις:
Στοιχεία αυτοκινήτου
-
Παρά το τριήμερο, είχα ήδη μερικά πμ!
Ευχαριστώ τον manosk, τον athanasio, τον Bruce, τον kouk και περιμένω και τους υπόλοιπους!
Ελπίζω να έχει απήχηση το θέμα, γιατί έχω πολλές παρατηρήσεις προς ανάλυση...
-
βαλτα σε ένα excelaki να σου βάζουμε μόνο νούμερα
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
βαλτα σε ένα excelaki να σου βάζουμε μόνο νούμεραNai...
-
Από Excel καλύτερα μια φόρμα σε html σελίδα κάπου να μαζεύει τα στοιχεία.
Και πιο εύκολο για μας και πιο εύκολη η επεξεργασία τους μετά!
Μέχρι να γίνει αυτό όμως, στέλνω κι εγώ με πμ! -
Λείπει η τεχνογνωσία όμως!
Αν μπορεί κάποιος να μου υποδείξει...με χαρά να το κάνω!
-
Σου έχω ξαναστείλει αλλά έκανα νέο ρεκόρ,
Πάτρα-Αθήνα, μέση κατανάλωση 4.6 λ/100χλμ (μέση ταχύτητα 80Km/h)
Βενζίνη: Eλιν 100άραTό όχημα: Punto Mk2b Speedgear 1.2 16V 80HP(CVT Automatic)
-
Mirage, cavallino, tt, hammer_, spiros, elteo, nasos79 και BAΣΙΛΗΣ, σας ευχαριστώ πολύ...περιεκτικότατοι!
-
Ακόμα δυστυχώς δεν έχω αρκετό καιρό συμβίωσης με το αυτοκίνητό μου, οπότε δεν μπορώ να συνεισφέρω επαρκώς με δεδομένα, μπορώ όμως να βοηθήσω στην επεξεργασία των στατιστικών.
Επειδή θα είναι δύσκολο με pm να γίνει δουλειά, αν έχεις MSN, πρόσθεσέ με στη λίστα σου να τα πούμε
Το MSN μου είναι kafetzos@hotmail.com
-
19 καταχωρήσεις πλήρεις στοιχείων πλήν:
--->Του βάρους και της διάστασης ελαστικών του Ibiza του Bruce
--->Του βάρους του Fiesta του Nasos79Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, spread the word αν μπορείτε...
Υ.Γ. Bruce, ευχαριστώ για το link στην υπογραφή σου! Τσίμπησα και εγώ...και είπα 'τι προσπάθεια κάνουν πάλι, δεν βαριούνται...'¨
-
22 καταχωρήσεις στοιχείων!
Όλοι πολύ περιεκτικοί, μπράβο, με διευκολύνετε πολύ!
-
Citroen Xsara 1.6, 2004
Βάρος 1100Kgr
Ισχύς 116HP (μαμά)
Βελτιώσεις 0
Ελαστικά 195/60/15 (μαμά)Κατανάλωση:
ΜΙΝ: 6.4lt/100Km (εθνική και ελάχιστη κίνηση στην πόλη)
MAX: 10.2lt/100Km (εθνική πλακωμένος και γρήγορα σε άγρια ορεινή διαδρομή)Έξοδα μετακίνησης / εβδομάδα ~ 65 euro .... (υπολογίστε πόσα χιλιόμετρα κάνω...)
-
Ο χρήστης yani έγραψε:
Citroen Xsara 1.6, 2004Βάρος 1100Kgr
Ισχύς 116HP (μαμά)
Βελτιώσεις 0
Ελαστικά 195/60/15 (μαμά)Κατανάλωση:
ΜΙΝ: 6.4lt/100Km (εθνική και ελάχιστη κίνηση στην πόλη)
MAX: 10.2lt/100Km (εθνική πλακωμένος και γρήγορα σε άγρια ορεινή διαδρομή)Έξοδα μετακίνησης / εβδομάδα ~ 65 euro .... (υπολογίστε πόσα χιλιόμετρα κάνω...)
Citroen ZX 1, 6 8V, μοτέρ Ραλί 106 με κιβώτιο Ξαρά 1,4 (το μακρύ)
185/60/14
Min:??
Max:15 lt/100 km (εθνική Λαμία-Αθήνα με τέρμα γκάζι για ... πολύ ώρα) -
Ο χρήστης yani έγραψε:
Citroen Xsara 1.6, 2004
Ισχύς 116HP (μαμά)
Ελαστικά 195/60/15 (μαμά)Η Xsara του 2004 (μετά facelift δηλαδή) δεν είναι 110HP και με 195/55/15 λάστιχο?
Αυτή που έχουμε στην οικογένεια τουλάχιστον, έτσι είναι... -
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Citroen Xsara 1.6, 2004
Ισχύς 116HP (μαμά)
Ελαστικά 195/60/15 (μαμά)Η Xsara του 2004 (μετά facelift δηλαδή) δεν είναι 110HP και με 195/55/15 λάστιχο?
Αυτή που έχουμε στην οικογένεια τουλάχιστον, έτσι είναι...Τα 116ΗΡ είναι τα δυναμομετρημένα.
Για τα ελαστικά έχει δίκιο, δικό μου λάθος... -
δε μπορεις να ξεφύγεις ρε παιδάκι μου
ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ -
30 καταχωρήσεις ως τώρα...
af9pk, Argyrismm, ast, athanasios, ΒΑΣΙΛΗΣ, bebes, Bruce, cavallino, chrisxek, cmarin, elteo, govus, Hammer_, johnkyr, kantoniou, mirage, tt, Κάβουρας, spiros, MichalisS, Wiwol, pkst, nidosan, manosk και ο nasos79...
Ευχαριστώ πολύ! Όσοι πιστοί προσέλθετε, και όσοι μου δώσατε πριν ανοίξω το θέμα, κάντε έναν κόπο και γράψτε μου και τα λοιπά στοιχεία (διαστάσεις ελαστικών, ποσοστό μετακινήσεων, κλπ.)...
-
δηλαδη εγω δεν υπάρχω? που ειχα δώσει παλιά? σνιφ
Έρευνα Κατανάλωσης