-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Αποτελέσματα πότε θα έχουμε;Μόλις ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και τις δει ο γιατρός!
-
Όταν δω ότι σταμάτησαν οι πρόθυμοι ουρητέοι! Τότε θα ανεβάσω το πινακάκι και θα γράψω και παρατηρήσεις. Μετά, στη διάθεσή σας όλα για σχολιασμό...
NickNT, έβαλα τα στοιχεία σου, αλλά δεν έγραψα το όνομα...προστέθηκες και εσύ και σε ευχαριστώ!
-
Φίλε funkyreverend μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω και εγώ αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι η μέση κατανάλωση καθώς τα υπόλοιπα δεν μπορώ να τα μετρήσω χωρίς ηλεκτρονικά μέσα. Jimny έχω οπότε καταλαβαίνεις...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Dimsabas, GeorgeTabs, nasos, lkar, traction, gskarmou έδωσαν στοιχεία και κατούρησαν και στο δοχείο!37 τα πακέτα στοιχείων...and keeps counting...
Ελπίζω να μην πιτσίλησα τη νοσοκόμα!!
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Φίλε funkyreverend μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω και εγώ αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι η μέση κατανάλωση καθώς τα υπόλοιπα δεν μπορώ να τα μετρήσω χωρίς ηλεκτρονικά μέσα. Jimny έχω οπότε καταλαβαίνεις...Μπορείς να μετρήσεις ελάχιστη και μέγιστη, γεμίζοντας και κάνοντας μερικά εξαιρετικά χαλαρά χιλιόμετρα και ξαναγέμισμα, ή πολύ ζορισμένα και ξαναγέμισμα αντίστοιχα.
-
Xμμμ αυτό θα κάνω τότε!! Τhanx
-
Ένα ερώτημα πάντως είναι πότε θεωρούμε πως η 'μέγιστη κατανάλωση' είναι αντιπροσωπευτική. Σε 'συνθήκες πόλης'?... Σε μποτιλιάρισμα που κάνεις 10 μέτρα και περιμένεις 1 λεπτό για να κάνεις άλλα τόσα? Σε ανάβαση Πορταριάς με το γκάζι στο πάτωμα? Η κατανάλωση θα είναι πολύ διαφορετική από την αντίστοιχη στην κατάβαση. Αλλά και σε flat διαδρομή, άλλο χρονομέτρηση στα Μέγαρα κι άλλο π.χ. Ντράφι ή Διόνυσος...
-
Σε συνθήκες πόλης ισχύει το 'κατανάλωση στην πόλη'.
Λογικά και αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως μέγιστο, και η ανάβαση Πορταριάς μπορει να είναι μέγιστο, όποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο!
Από την άλλη πιστεύω είναι άσκοπο να μετράμε σαν μέγιστο ή σαν κατανάλωση πόλης το πόσο έκαψε σε ένα ΑΚΡΑΙΟ μποτιλιάρισμα.
Ακόμα και τα οχήματα του Shell Eco Marathon να βάλεις, αν τα αφήσεις σταματημένα για 2 μέρες θα κάψουν 'περισσότερο' και από Φόρμουλα1!!
-
Τυπική οδήγηση σε πόλη είναι αυτή στην Πειραιώς. Ταχύτητες κατά μ.ό. 25-30 χλμ (συνυπολογιζομένων των στάσεων), φανάρια/στάση κάθε 1-2 χλμ. Το κέντρο Αθήνας-Πειραιά με κίνηση δεν μπορεί να θεωρηθεί αστική οδήγηση αλλά βάσανο. Θα κάνω μια πρόταση προς το περιοδικό στο σχετικό θέμα.
-
Μετά από 315 χλμ ενθουσιώδους οδήγησης, το ντεπόζιτο άδειασε . Θα πρέπει να είναι η υψηλότερη που έχει μετρήσει, πάνω από 14 λίτρα. Μόλις φουλάρω, θα σας πω.
-
Αυτό το θέμα θα μας κάνει Τζέκυλ - Χάιντ!!!
Από τη μία θα οδηγάμε με φτερό για οικονομία, από την άλλη θα γίνουμε οι Ντιούξ του Χάζαρντ για να δούμε μέγιστες!!!
Γουστάρω!!!!
-
Ο χρήστης yani έγραψε:
Citroen Xsara 1.6, 2004Βάρος 1100Kgr
Ισχύς 116HP (μαμά)
Βελτιώσεις 0
Ελαστικά 195/60/15 (μαμά)Επίσης είναι 1170 κιλά, και όχι 1100 (εκτός κι αν έχεις βγάλει το πίσω κάθισμα και τις ταπετσαρίες από τη μέση και πίσω - δοκιμασμένη λύση).
-
Σε συνέχεια των πρώτων στοιχείων που είχα στείλει:
Στοιχεία αυτοκινήτου
α) Citroen Xsara 1.6 VTS (05/2002)
β) 195/55/15, 1170 κιλά
γ) 1.6 λίτρα - 110 ίπποι (στα χαρτιά) χωρίς μετατροπές.Συνθήκες οδήγησης
θ) Οχι πάντα.
ι) Τις περισσότερες φορές μόνος ή με έναν επιβάτη. Τα ταξίδια όμως έχουν γίνει με πλήρες φορτίο (5 άτομα και φουλ αποσκευές).
κ) 70 εκτός, 30 εντός τειχών:
Εντός τειχών = Αθήνα - κέντρο, Αθήνα - κεντρικές αρτηρίες σε rush hour, Αθήνα - στενάκια).
Εκτός τειχών = εντός Αττικής μεν, ανοιχτοί δρόμοι δε (πχ Λ. Μαρκοπούλου προς Λαύριο - Α.Ο. - Ε.Ο.)Τις καταναλώσεις τις έχεις ήδη φαντάζομαι, έτσι?
-
Τις έχω ήδη!
Ο GeorgeTabs έχει δίκιο περί μέγιστης κατανάλωσης. Δεν θέλω ούτε τι έδειξε στην πίστα ούτε στο μποτιλιάρισμα της Μεσολγείων στις 17/11. Θέλω μια υψηλή κατανάλωση από μια γρήγορη βόλτα, ότι κλίση και να έχει.
Με αυτό τον τρόπο θέλω να δω πόση απόκλιση έχει ο κάθε κινητήρας από την 'καθημερινή' οδήγηση στην 'γκαζοkiller' ή και στην 'οικονομική'.
Εγώ στην δική μου ένδειξη, για το Leon 20VT έβαλα την ένδειξη μετά από πιεσμένη ορεινή διαδρομή. Σίγουρα, πήγαινε και παραπάνω, αλλά δεν ξέρω αν θα ήμουν εδώ για να γράφω τώρα...
-
σημειωσε αν θες και στα δικα μου στοιχεια, οτι στα Μεγαρα ειχε καψει... 21λτ/100χλμ
-
εχεις ΠΜ.....
χεχε...ουτε εγω δεν περιμενα η μπεμπα να καιει τοσο καλα...
με μια λεξη...αρμονια...
-
το Κερκυρα Μπολώνια μετράς? με το πλοίο?
-
Ευχαριστώ pik! Όπως και το 2ο του bebes, πέρασαν ήδη τα στοιχεία!
-
eafdbv
-
Η μέγιστη κατανάλωση έχει σημασία...αν θεωρείς τον εαυτό σου βαρυπόδαρο, πρέπει να σκέφτεσαι πόσο μπορείς να κάψεις.
Φυσικά και δεν εννοώ μποτιλιάρισμα, αλλά μια γρήγορη διαδρομή - όχι απαραίτητα ταξίδι ολόκληρο. Με απλή αναλογία μπορείς να δεις πόσο απόκλιση μπορεί να έχει ένας κινητήρας Χ κυβικών με έναν Χ+500 κυβικών, ανάλογα με το πόσο αγαπημένος είσαι με το δεξί πεντάλ.
Έρευνα Κατανάλωσης