-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Τστστσ, τι κάνουν για οικονομία μερικοί.....δεν είναι large σαν μερικούς-μερικούς...... -
καβουρα μονο ο ορισμος τις 'κοτας' δεν ητανε..ημουν στιν μεσαια λοριδα μονιμα η οποια ηταν η ταχυτερη ολον στιν παραλιακη πηγενα με 70 σταθερα..στιν εθνικη απ τιν αλλη παλι με 100 πηγενα οπος το ρευμα..ρε παιδια με παρεξηγησατε..να κανεις ντραφτινγκ εκει οπου βλεπεις φυσικα και δεν ενοωω να κολισεις στα 3 μετρα αλλα σε αποσταση ιση με 10 μετρα περιπου...εξαλου σίγουρα δεν ξέρεις τις αντιδράσεις του μπροστινού σου..ομος οταν ο μπροστινός σου ειναι ο πατερας σου ειναι διαφορετικο!!και αυτο γινετε μονο οταν εχω αισθηση του οδοστροματος για τυχων παγηδες..
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
καβουρα μονο ο ορισμος τις 'κοτας' δεν ητανε..ημουν στιν μεσαια λοριδα μονιμα η οποια ηταν η ταχυτερη ολον στιν παραλιακη πηγενα με 70 σταθερα..στιν εθνικη απ τιν αλλη παλι με 100 πηγενα οπος το ρευμα...πραγματικά δε θέλω να απαντήσω όχι γιατί είναι κακός ο ρυθμός κίνησής σου, αλλά γιατί με αυτό που θα γράψω σύμφωνα με τον τρόπο που οδηγώ εγώ, θα με πάρουν με τις ντομάτες. (άρχισε ήδη να 'βρέχει' )
-
κατάφερα να κάνω 130 χλμ στη διαδρομή θεσ/νικη-αριδαία-σχεδόν έδεσσα (δεν άντεξα άλλο, πήγα από στροφοδιαδρομη) με μέση κατανάλωση 6,2 λ/100. Θα μπορούσα και χαμηλότερα, θαρρώ, αν ήμουν πιο συντηρητικός στονπεριφερειακό.
Δεν το ξανακάνω χωρίς λεξοτανίλ
-
Τα κέρδη με το tailgating αυξάνονται ιδιαίτερα όταν η ταχύτητα ανεβαίνει. Το πρόβλημα φυσικά είναι τα αντανακλαστικά που χρειάζονται (πρακτικά είναι αδύνατο να προλάβεις να αντιδράσεις).
Το κέρδος βέβαια δεν είναι μόνον για αυτούς που ακολουθούν αλλά και για το προπορευόμενο όχημα καθώς το φαινόμενο μήκος τους αυξάνεται με αποτέλεσμα την αντίστοιχη μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης. Σε πολύ extreme καταστάσεις (ήτοι αποστάσεις κάτω του μισού μέτρου οπότε και πρακτικά και ο αέρας κάτω από το πάτωμα καναλιζάρεται καλύτερα) η μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης είναι ακόμα μεγαλύτερη και μειώνεται και τα φαινόμενα που σχετίζονται με την ελαφριά ουρά (ειδικά για τον προπορευόμενο). Μειονέκτημα βέβαια ότι στην περίπτωση αυτή για όσους έπονται ότι η ψύξη του κινητήρα είναι προβληματική.
Πάντως στους λεγόμενους automated highways ένας τρόπος αύξησης της χωρητικότητας είναι τα λεγόμενα αυτόματα κομβόι για τις λωρίδες πλην της αργής λωρίδας όπου θα υπάρχει αυτοματοποιημένο σύστημα κίνησης όπου και πρακτικά θα μπορούμε να δημιουργήσουμε τρενάκια χωρίς σοβαρά προβλήματα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
......Αστεία αστεία για δοκίμασέ το καμιά φορά στην Εγνατία που πάνε με σταθερή ταχύτητα οι νταλίκες και δες στιγμιαία κατανάλωση να δούμε αν και το πετρέλαιο επηρεάζεται το ίδιο. Μήπως κάνεις κανένα νέο ρεκόρ και μας το τρίβεις στα μούτρα ακόμα περισσότερο!Έχω ήδη αυτο-ανακηρυχθεί ως ο Scroutz του topic αυτού αλλά δεν είμαι τόσο απελπισμένος (για να μην πω τπτ χειρότερο) για να κάνω κάτι τέτοιο.....
Δηλαδή αντί για 5,3 l/100Km στην Εγνατία με 110 Km/h πόσο πιο κάτω να κάψει??
Τστστσ...γυφτιές......να είστε large βρε ....
.......(σας ομιλώ εγώ με τις small καταναλώσεις.... )
-
Σημερα ημουν large και εγω μεσα στα ανηφορικα κ**λοστενα Α.Γαλατσιου-Α.Κυψελης και ειδα να γραφει 18,3 λτ μετα στη κινηση Πανορμου-Κηφισιας επεσε στα 12,6-13,2λτ.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Σημερα ημουν large και εγω μεσα στα ανηφορικα κ**λοστενα Α.Γαλατσιου-Α.Κυψελης και ειδα να γραφει 18,3 λτ μετα στη κινηση Πανορμου-Κηφισιας επεσε στα 12,6-13,2λτ.Δωσε
Χτύπησα και γω κάτι ωραία 10αρια σήμερις, σκίσιμο, στροφάρισμα και σνιφάρισμα ΒΕΝΖΙΝΗΣ, όχι την άλλη μπόχα του μαύρου χρυσού
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Χτύπησα και γω κάτι ωραία 10αρια σήμερις, σκίσιμο, στροφάρισμα και σνιφάρισμα ΒΕΝΖΙΝΗΣ, όχι την άλλη μπόχα του μαύρου χρυσού
...έτσι εξηγούνται όλα!
-
Είναι φανερές οι επιπτώσεις νομίζω του εκάστου σνιφαρίσματος
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Λεω αυριο το πρωι να χτυπησω ενα Αχλαδοκαμπο ,αν εχει και καλο καιρο θα το κανω ξεσκεπαστος.Να την ξεμπουκωσω λιγο την βαρκα.Απο τα 8 με 9 περιπου λιτρα που ειναι τωρα αντε να ανεβει στα 10-11 .Με 20€ θα ειμαστε ενταξει πηγαινε -ελα .
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είναι φανερές οι επιπτώσεις νομίζω του εκάστου σνιφαρίσματος -
Άλλαξαν τα 'θέλγητρα' των αυτοκινήτων...
Μόλις είδα διαφήμιση της Σκόντα για αυτονομία 1200 χιλ στην Octavia5
Δεν ξερω τι κανει ο 2λιτρος ντιζελ του γκρουπ, αλλα θυμαμαι πριν χρονια με Α4 στέισον 4 ατομα + αποσκευες και καθολου οικονομικη οδηγηση ειχα παει κοντα στα 1100 χιλ και πηγα για ανεφοδιασμο γιατι ημουν σιγουρος οτι δεν λειτουργουσε ο δεικτης καυσιμου και ο υπολογιστης
φορουσε τον 1,9 ντιζελ στα 130 αλογα και απ'οσο θυμαμαι πολυ φαρδια λαστιχα (ειχε το σπορ πακετο) -
ειναι πολύ πιο ακριβό αυτό? το αμάξι απο την βενζίνη?
-
Kαλλιθέα-Λαύριο από Συγγρού-Παραλιακή-Λιμανάκια κτλ και επιστροφή από βάρης-Κορωπίου, Λ.Βουλιαγμένης,Σταθμός Μετρό Δάφνης, Θησέως:
8.1lt/100kmΟ.Κ. δεν είναι κανα τρελό νούμερο ως κατανάλωση αλλά πρέπει να σημειώσω ότι δεν πήγαινα αργά (δεν με προσπέρασε σχεδόν κανείς ) και ότι έκανα και 4-5 καλά 'ανοιγματάκια' με Golf TSI,scirocco 2.0T, Golf 5 GTI και με ένα φτιαγμένο 106 (άγνωστης ταυτότητας) ανά διαστήματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Σχετικά με τα ανοίγματα που έκανα, απολογούμαι και θα πω ότι δεν θα 'τσίμπαγα' μιας και είχα τη 'γυναίκα' μέσα, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι έχω να βάλω βενζίνη στο αμάξι μου από...πριν το πάσχα, νομίζω ότι θα με καταλάβει. (ευτυχώς ο ηχητικός κόφτης δεν επενέβη. )
Άνετα θα μπορούσα να είχα 1lt κάτω αν έπαιζα λίγο με τις ταχύτητες με κατεβάσματα όταν φρέναρα και αν ήμουν πιο συγκρατημένος ομαλός στις επιταχύνσεις κατά τις προσπεράσεις (που προσπερνούσα με full γκάζι ).
Not bad για το βάρος και τη δύναμη του οχήματος μου (πιστεύω).
-
Το τελευταίο δεκαπενθήμερο, μετά το τακτικό service των 150.000 km, κατάφερα νέο μέγιστο και νέο ελάχιστο κατανάλωσης με το G.Punto 1.3 multijet.
Μέγιστο 7,2 lt/ 100 km στη διαδρομή Θεσσαλονίκη Ηγουμενίτσα (έπρεπε να προλάβω το πλοίο). Αποκλειστικά στην εγνατία σχεδόν παντού (εκτός τούνελ) σταθερά πάνω από 140 km/ h.
Ελάχιστο 4,0 lt/ 100 km στη διαδρομή Βόλος- Καρδίτσα- Βόλος (x2) σύνολο 500 km, με χαλαρή και προσεκτική οδήγηση και μέγιστη ταχύτητα 120 km/ h.
Πλέον ελάχιστα πρατήρια έχουν το diesel κάτω από 1.2 Ε/lt… -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Λεω αυριο το πρωι να χτυπησω ενα Αχλαδοκαμπο ,αν εχει και καλο καιρο θα το κανω ξεσκεπαστος.Να την ξεμπουκωσω λιγο την βαρκα.Απο τα 8 με 9 περιπου λιτρα που ειναι τωρα αντε να ανεβει στα 10-11 .Με 20€ θα ειμαστε ενταξει πηγαινε -ελα .
I am back.Για Μυλους ξεκινησα Κορινθο εφτασα.Η διαδρομη ηταν ολη απο τον 'παλιο' δρομο και σκοπος και επιδίωξη ηταν η ευχαριστηση και οχι η οικονομια.210 χλμ και ξαναγεμισε με 22 λιτρα .
Fiat Barchetta 1999 1747κεκ .
-
Μπορούσες και καλύτερα, πχ ένα καλό νούμερο θα ήταν τα 25 λίτρα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μπορούσες και καλύτερα, πχ ένα καλό νούμερο θα ήταν τα 25 λίτρα.ΘΑ επανορθώσω συντομα
-
Αν σας δινόταν η επιλογη να κυκλοφορείτε είτε με ένα Megane 1400 στο οποίο ο υπολογιστλής ταξιδίου γράφει ότι καιει 8,5 λίτρα στα 100, είτε με ένα L200 που αντίστοιχα γράφει 10 στα 100 τί θα διαλέγατε?
Έρευνα Κατανάλωσης