-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
αυτοκινητο=renault clio TCe
χιλιομετρα=18.500
διαδρομη=Ηρακλειο-Χανια
κατασταση=οδηγος+αποσκευες 70kg περιπου
βενζινη=max(55lt) απο παρακμιακη aegean στον πειραια
αποσταση=125,7km
μεση ταχυτητα=87,5km/h
μεση καταναλωση=6,8lt/100km
λιτρα=~8,5ltΤι λαστιχα φορας; Γιατι εγω με τις 16αρες 6,5' αυτα τα νουμερα ουτε στον υπνο μου
-
Αιντχόβεν - Στρασβούργο 8.8 λιτρα ανα 100...
Οδήγηση οτι νά ναι, το αρκούδι ανοιχτό, 4 παρατεταμένα τελικιάσματα και πολλά σκαμπανεβάσματα λόγο κίνησης στην Άουτομπαν (από 150 σε 100 και πάλι 150). Είναι το υψηλότερο νούμερο που γράφω εδώ και καιρό
Υ.Γ : Ακριβώς +2 λίτρα πάνω από την κατανάλωση για το πήγαινε...Κέρδος σε συνολικό χρόνο ταξιδιού 10 λεπτά Αλλά άξιζε -
Γκρίνιαζε η γυναίκα ε;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
χιλιομετρα=18.500
διαδρομη=Ηρακλειο-Χανια
αποσταση=125,7km
μεση ταχυτητα=87,5km/h
λιτρα=~8,5ltΤι λαστιχα φορας; Γιατι εγω με τις 16αρες 6,5' αυτα τα νουμερα ουτε στον υπνο μου
Τριθυρο με 16αρες ειναι.. λαστιχα τα sportcontact2 που ειχε απο το εργοστασιο..
Να προσθεσω οτι στη διαδρομη μεχρι Ρεθυμνο (~70km) που ειναι με μεγαλες ανηφορες, και οι κατηφορες δεν προσφερονται για κινηση χωρις φορτιο, το trip εγραφε 7,0lt/100km με σβελτη οδηγηση και οπου συναντουσα κινηση τερμα γκαζι για ανηφορικα προσπερασματα.
Απο το Ρεθυμνο και μετα η διαδρομη γινεται πολύ πιο ομαλη, και εκει ειναι που επεσε η καταναλωση, αν και τα 10 τελευταια χιλιομετρα τα εκανα με πολύ αυξημενους ρυθμούς..
Μεχρι να φτασω σπιτι μου (+7km) απο τη Σουδα η καταναλωση ειχε πeσει στο 6,7 με χαλαρη οδηγηση και η μ.ω.τ. στα 84,5km/h περιπου. Παλιοτερα το Χανια-Ρεθυμνο με πολύ προσεκτικη αλλα οχι αργη οδηγηση το ειχα κανει με 6,2lt/100
Οσον αφορα τα νουμμερα σου, να πω οτι 15 μερες που ημουν Αθηνα ειχα μεση ακριβως 8lt/100, αλλα τα υπολοιπα σεν τα συγκρατησα.. Ειχα κανει ομως ταξιδι στην εθνικη και επαρχιακο, αλλά και βιαιες αναβασεις καταβασεις.. Παιζει τεραστιο ρολο η διαδρομη και η προνοητικοτητα στο γκαζι/φρενο.. Αυριο θα ξαναπαω Ηρακλειο, αλλα δεν εχω ιδεα τι ρυθμους θα ακολουθησω στο πηγαινε ... Στο ελα βεβαια θα ειναι υπερβολικα χαλαροι λογω αυτοματου περιοριστη ταχυτητας στο δεξι καθισμα Θα ενημερωσω αυριο. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Οδήγηση οτι νά ναι, το αρκούδι ανοιχτό, 4 παρατεταμένα τελικιάσματα και πολλά σκαμπανεβάσματα λόγο κίνησης στην Άουτομπαν (από 150 σε 100 και πάλι 150). Είναι το υψηλότερο νούμερο που γράφω εδώ και καιρό
Υ.Γ : Ακριβώς +2 λίτρα πάνω από την κατανάλωση για το πήγαινε...Κέρδος σε συνολικό χρόνο ταξιδιού 10 λεπτά Αλλά άξιζεΜε ιμάντες ή χωρίς;;;;
-
στο γυρισμό είχε το τρομπέτο πάνω
-
-
Α, καλά τότε...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Υ.Γ : Ακριβώς +2 λίτρα πάνω από την κατανάλωση για το πήγαινε...Κέρδος σε συνολικό χρόνο ταξιδιού 10 λεπτά Αλλά άξιζεετσι τεκνον μου, μπηκες επιτελους στο σωστο δρομο του >8,5
-
Παλλήνη-Ναύπλιο σήμερα το πρωί, με το bc στα 6,4lt/100 (με το ττ). Δύο άτομα, full αποσκευές, μέγιτη ταχύτητα τα 130. Καλά νομίζω.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
χιλιομετρα=18.500
διαδρομη=Ηρακλειο-Χανια
αποσταση=125,7km
μεση ταχυτητα=87,5km/h
Τριθυρο με 16αρες ειναι.. λαστιχα τα sportcontact2 που ειχε απο το εργοστασιο..
Να προσθεσω οτι στη διαδρομη μεχρι Ρεθυμνο (~70km) που ειναι με μεγαλες ανηφορες, και οι κατηφορες δεν προσφερονται για κινηση χωρις φορτιο, το trip εγραφε 7,0lt/100km με σβελτη οδηγηση και οπου συναντουσα κινηση τερμα γκαζι για ανηφορικα προσπερασματα.
Απο το Ρεθυμνο και μετα η διαδρομη γινεται πολύ πιο ομαλη, και εκει ειναι που επεσε η καταναλωση, αν και τα 10 τελευταια χιλιομετρα τα εκανα με πολύ αυξημενους ρυθμούς..
Μεχρι να φτασω σπιτι μου (+7km) απο τη Σουδα η καταναλωση ειχε πeσει στο 6,7 με χαλαρη οδηγηση και η μ.ω.τ. στα 84,5km/h περιπου. Παλιοτερα το Χανια-Ρεθυμνο με πολύ προσεκτικη αλλα οχι αργη οδηγηση το ειχα κανει με 6,2lt/100
Οσον αφορα τα νουμμερα σου, να πω οτι 15 μερες που ημουν Αθηνα ειχα μεση ακριβως 8lt/100, αλλα τα υπολοιπα σεν τα συγκρατησα.. Ειχα κανει ομως ταξιδι στην εθνικη και επαρχιακο, αλλά και βιαιες αναβασεις καταβασεις.. Παιζει τεραστιο ρολο η διαδρομη και η προνοητικοτητα στο γκαζι/φρενο.. Αυριο θα ξαναπαω Ηρακλειο, αλλα δεν εχω ιδεα τι ρυθμους θα ακολουθησω στο πηγαινε ... Στο ελα βεβαια θα ειναι υπερβολικα χαλαροι λογω αυτοματου περιοριστη ταχυτητας στο δεξι καθισμα Θα ενημερωσω αυριο.Εντος και εκτός πολης ειμαι περιπου στα 8,5 μικρη η διαφορα. Αν ομως για Δραμα πω να το πατησω ξεφευγουμε και πολυ μαλιστα. Γενικα εχω παρατηρησει οτι λιγο να ξεχαστεις, καιει πολυ, αντιθετα με οτι περιμενα
-
renault clio TCe
1 επιβατης χωρις αποσκευες
Χανια-Ρεθυμνο
μεση καταναλωση=5,7lt/100km
λιτρα που καταναλωθηκαν=2,7lt
μ.ω.τ=80km ακριβως!!
αποσταση=48.8km
χωρις να ειμαι κινητο εμποδιο, αλλα με πολύ προσοχη (θελει γαιδουρισια υπομονη)Ρεθυμνο-Ηρακλειο
μ.κ.=6,5lt/100km
λιτρα που καταναλωθηκαν=4,8lt
μ.ω.τ.=88,2km/h
αποσταση=75km2 επιβατες+30kg αποσκευες
Ηρακλειο-Χανια
μ.κ=5,8lt/100km
λιτρα=7,7lt
μ.ω.τ.=78,6km/h
αποσταση=131,4km -
Καλημέρα,
καταναλώσεις σε μεγάλο ταξίδι με μεικτή χρήση:
ΚΜ = 615
Καύσιμο = 49 λίτρα
Μ.Ο Κατανάλωσης = 7,96 l/100Km
Χρήση = 65% Εγνατία (125-140 Km/h) - 25% Επαρχιακός (60 - 100 Km/h) - 10% Πόλη
ΜΩΤ = Άγνωστη.....με Opel Astra H 1.4 (90HP).....
-
rafi αυτα που δημοσιευεις πιο πολυ για ασκηση οικονομιας μου φαινονται παρα για πραγματικη οδηγηση
Δεν ξερω γενικα στο θεμα καταναλωση ειμαι πολυ πανω απο οτι περιμενα και κυριως δεν μπορω να οδηγησω οικονομικα με καμια συνθηκη. Τα 7 τα θεωρω σουπερ επιδοση για να καταλαβεις. Ενω με αλλα αυτοκινητα εχω πετυχει κατι φοβερα ρεκορ
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
rafi αυτα που δημοσιευεις πιο πολυ για ασκηση οικονομιας μου φαινονται παρα για πραγματικη οδηγησηΔεν ξερω γενικα στο θεμα καταναλωση ειμαι πολυ πανω απο οτι περιμενα και κυριως δεν μπορω να οδηγησω οικονομικα με καμια συνθηκη. Τα 7 τα θεωρω σουπερ επιδοση για να καταλαβεις. Ενω με αλλα αυτοκινητα εχω πετυχει κατι φοβερα ρεκορ
Αν το έχει λίγο καιρό χρειάζεσαι χρόνο για να το μάθεις. Δοκίμασε να οδηγείς με στιγμιαία κατανάλωση στον υπολογιστή ταξιδίου. Βοηθάει
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
rafi αυτα που δημοσιευεις πιο πολυ για ασκηση οικονομιας μου φαινονται παρα για πραγματικη οδηγηση
Δεν ξερω γενικα στο θεμα καταναλωση ειμαι πολυ πανω απο οτι περιμενα και κυριως δεν μπορω να οδηγησω οικονομικα με καμια συνθηκη. Τα 7 τα θεωρω σουπερ επιδοση για να καταλαβεις. Ενω με αλλα αυτοκινητα εχω πετυχει κατι φοβερα ρεκορ
Αν το έχει λίγο καιρό χρειάζεσαι χρόνο για να το μάθεις. Δοκίμασε να οδηγείς με στιγμιαία κατανάλωση στον υπολογιστή ταξιδίου. Βοηθάει
Βοηθαει πολυ οντως .
-
Στο να παθαίνεις καρδιακό βλέποντας τα 30αρια;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στο να παθαίνεις καρδιακό βλέποντας τα 30αρια;Ξερεις πως ελαφρωνει το δεξι ποδι;Πιπουλο γινεται!!!
-
Αχ, τι να πούμε και εμείς με τα παλιατζούρια που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τίποτα πρίν ανάψει
το λάμπάκι και πάμε στο πρατήριο... Είμαι πολύ περίεργος να δώ πόσα χιλιόμετρα θα βγάλει το τελευταίο
γέμισμα μετα απο 400χλμ ταξίδι με 150 κοντερίσια (σχεδόν 4.500σαλ) όπου μπορούσα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο να παθαίνεις καρδιακό βλέποντας τα 30αρια;
Ξερεις πως ελαφρωνει το δεξι ποδι;Πιπουλο γινεται!!!
Ιδίως όταν το μυαλό κάνει τον υπολογισμό: 30 λίτρα χ 1,4/λίτρο = 42 ευρώ για 100χλμ...
Χθες ζαχάρωνα ένα focus ST 2.5... Ωραίο αμάξι (ιδίως στο πορτοκαλί που το έβλεπα ), αλλά μετά υπολόγισα ότι θέλει τουλάχιστον 20 ευρώ για 100χλμ (κι αν ζοριστεί πολλά παραπάνω) και μου κόπηκε η όρεξη...
Ελπίζω όσοι έχουν τέτοια αμάξια να τ' αγόρασαν συνειδητοποιημένοι για το κόστος χρήσης τους και να τα ευχαριστιούνται!
Έρευνα Κατανάλωσης