-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Με το συγκεκριμένο όχημα η κατανάλωση θα πρέπει να παίζει από 7.5 ως 7.8 και ίσως 8.0 για την ταχύτητα που λες.Και εγώ αυτό πιστεύω, ίσως και λιγότερο ακομα.
-
1 παίζει
2 τα ελέγχω
3 185 αντί για 175. ίδιο προφίλ ίδια ίντσα με το αρχικό
4 παίζει επίσης
5 πιθανό
6 αντίθετα στα 130 είναι 125
7 ελάχιστο φορτίο, τα βασικά
8 ήρεμη ήταν τότε, θα το έλεγα αν δεν ήταν
9 δεν έχω
10 στα ταμπούρα; τα φρένα; δισκόφρενα έχω και πίσωΤο θέμα είναι ότι όταν τρέχω ας πούμε 140-150 και αφήνω το γκάζι τρώω τρελή αεροδυναμική αντίσταση και κόβει πολύ γρήγορα ταχύτητα. Το θέμα είναι ότι στις μεγάλες ταχύτητες παίζει ρόλο περισσότερο η αεροδυναμική από τις τριβές των ελαστικών, οπότε το μεγαλύτερο πέλμα επιρρεάζει μεν άλλα όχι και τόσο... Φυσικά δεν έχω σιδερώστρες, βόδι κιτς κλτπ...
Στην πόλη μπορώ εξηγήσω 0,2-0,3 λίτρα λόγω των πολλών μανούβρων που έχω στο πάρκιν. Απλά εντύπωση μου έκανε στον αυτοκινητόδρομο το 8άρι με σταθερή και ήρεμη οδήγηση φυσικά...
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
1 παίζει
2 τα ελέγχω
4 παίζει επίσης
5 πιθανό
9 δεν έχω
10 στα ταμπούρα; τα φρένα; δισκόφρενα έχω και πίσωΤο θέμα είναι ότι όταν τρέχω ας πούμε 140-150 και αφήνω το γκάζι τρώω τρελή αεροδυναμική αντίσταση και κόβει πολύ γρήγορα ταχύτητα. Το θέμα είναι ότι στις μεγάλες ταχύτητες παίζει ρόλο περισσότερο η αεροδυναμική από τις τριβές των ελαστικών, οπότε το μεγαλύτερο πέλμα επιρρεάζει μεν άλλα όχι και τόσο... Φυσικά δεν έχω σιδερώστρες, βόδι κιτς κλτπ...
Στην πόλη μπορώ εξηγήσω 0,2-0,3 λίτρα λόγω των πολλών μανούβρων που έχω στο πάρκιν. Απλά εντύπωση μου έκανε στον αυτοκινητόδρομο το 8άρι με σταθερή και ήρεμη οδήγηση φυσικά...
corolla vvti 97hp 02' , 165/70/14 σε ταξίδι 120-130, χαλαρά 7-7,5 ... κάνοντας οικονομία ... φτάνω μέχρι 6.1λτ/100
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
1 παίζει
2 τα ελέγχω
4 παίζει επίσης
5 πιθανό
9 δεν έχω
Ο συντελεστής οπισθέλκουσας περίπου 0.30-0.33 είναι για όλα μικρομεσαία οχήματα αν δεν σφάλλω, η corolla δεν αποτελεί εξαίρεση. Μάλιστα μερικά πιο παλιά τετραγωνισμένα αυτοκίνητα ήταν καλύτερα.
Τι λάστιχα έχεις?
-
Turanza ER300 185/65/14 κατασκευασμένα πριν κανα 6μηνο.
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Turanza ER300 185/65/14 κατασκευασμένα πριν κανα 6μηνο.Υποτίθεται τρώνε παραπάνω καύσιμο από Conti PC2 ή michelin energy saver, αλλά δεν ξέρω πως πάνε αναλογικά αυτά.
Τελικά στην ελληνική γυαλάσφαλτο δεν νομίζω ότι έχει και τόση σημασία..
-
Σημερα πηγα μια βολτουλα στο Πορτο Ραφτη, απο τον παλιο δρομο στο πηγαινε, απο αττικη οδο στο ελα. Ειπα να ειμαι λιγο φειδωλος με το γκαζι να δω ποσο θα καψει.
75 χιλιομετρα, με μεση ταχυτητα τα 60 χλμ ,ειχα καταναλωση 6.6 συνολικα. Στον γυρισμο ανεβηκε λογω της αττικης, στο πηγαινε ειχα λιγοτερο (καπου στο 6.1) . Στο πηγαινε στην μεγαλη ευθεια που ειναι η ιντρακομ και μετα που ειναι παραλληλα της αττικης, ειχα βαλει το cc στα 85χλμ και η στιγμιαια ηταν καρφωμενη στο 2.7 !!!
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
Σημερα πηγα μια βολτουλα στο Πορτο Ραφτη, απο τον παλιο δρομο στο πηγαινε, απο αττικη οδο στο ελα. Ειπα να ειμαι λιγο φειδωλος με το γκαζι να δω ποσο θα καψει.75 χιλιομετρα, με μεση ταχυτητα τα 60 χλμ ,ειχα καταναλωση 6.6 συνολικα. Στον γυρισμο ανεβηκε λογω της αττικης, στο πηγαινε ειχα λιγοτερο (καπου στο 6.1) . Στο πηγαινε στην μεγαλη ευθεια που ειναι η ιντρακομ και μετα που ειναι παραλληλα της αττικης, ειχα βαλει το cc στα 85χλμ και η στιγμιαια ηταν καρφωμενη στο 2.7 !!!
πολύ καλό νούμερο το 6.6 για 122 άλογα. Υποθέτω ότι η κίνηση παράλληλα στην Α.Ο. ήταν προς το Πόρτο Ράφτη που είναι ελαφρά κατηφορική και δικαιολογεί το 2.7.
-
6,6 λίτρα /100χλμ με 60 και 122 άλογα 1,4 λίτρα μηχανή είναι καλά;;;;Νομίζω ότι είναι ΧΑΛΙΑ!
Χθες που πήραμε την 159 TBI με τα 200άλογα και πηγαίναμε με 80-100 για Κατερίνη και στο πάνε ήταν 6,9 ενώ στο έλα ήταν 7,2. Αυτό είναι καλά! -
Πφ....χάλια είναι και τα 2 προαναφερόμενα.....
Εδώ έχουμε 177ΗΡ και 2000cc και μέση κατανάλωση τα 6 λ/100ΚΜ......αν το πάω με 90Km/h έχει 5 l/100Km.....
Αυτό είναι καλά.....
-
με 90 εχω και γω 5,0 Αλλα αυτο δε λεγεται ταξιδι, λεγεται βασανιστηριο
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Πφ....χάλια είναι και τα 2 προαναφερόμενα.....Εδώ έχουμε 177ΗΡ και 2000cc και μέση κατανάλωση τα 6 λ/100ΚΜ......αν το πάω με 90Km/h έχει 5 l/100Km.....
Αυτό είναι καλά.....
Εισαι μια κατηγορια μονος σου
-
Για βενζίνη μιλάμε...Μην προτρέχεις!
-
Σας έχω όλους
180 με μέση 11 και στη πόλη 14,7
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Σας έχω όλους180 με μέση 11 και στη πόλη 14,7
Για την πολη κραταω μια επιφυλαξη αν θες! 16,4 ειναι καλα?
-
Κι εγώ στην πόλη (για Αθήνα εννοώ) αν δεν έχω Αττική Οδό ή καλή ροή σε δρόμους όπως Κηφισίας Βουλιαγμένης τότε φτάνω σε μωτ κάτω από 20 οπότε είμαι άνετα πάνω από 16-17.... (είναι κι αυτόματο) Με μωτ πάνω από 20 αλλά κάτω από 30 πέφτω 2 λίτρα και με μωτ πάνω από 30 πέφτω κι άλλο μέχρι το 15αύγουστο που πέφτω κάτω από 11,5. Αλλά δεν έχει νόημα στην πόλη... Αν και εκεί μπορείς να πετύχεις την μεγαλύτερη οικονομία με το ήρεμο τρόπο οδήγησης...
-
5. Ημιαξόνια με ελάχιστη ή καθόλου λίπανση με αποτέλεσμα μεγάλες τριβές.Αν τα ημιαξόνια δέν έχουν λίπανση (πχ έχουν σκάσει οι φούσκες), το λιγότερο που σε νοιάζει είναι οι αυξημένες τριβές
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
- Ημιαξόνια με ελάχιστη ή καθόλου λίπανση με αποτέλεσμα μεγάλες τριβές.
Αν τα ημιαξόνια δέν έχουν λίπανση (πχ έχουν σκάσει οι φούσκες), το λιγότερο που σε νοιάζει είναι οι αυξημένες τριβές
χωρίς άλλο..... ας το κοιτάξει όμως γιατί συνήθως το καταλαβαίνεις όταν είναι πολύ αργά...
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Πφ....χάλια είναι και τα 2 προαναφερόμενα.....
Εδώ έχουμε 177ΗΡ και 2000cc και μέση κατανάλωση τα 6 λ/100ΚΜ......αν το πάω με 90Km/h έχει 5 l/100Km.....
Αυτό είναι καλά.....
Εισαι μια κατηγορια μονος σου
Προχθές πήρα ταξί C220...(diesel) η μέση που του έδειχνε ήταν 9.4 λίτρα στα 100. Βέβαια πια ούτε λόγος για υβριδικό καθώς με τη βενζίνη να στοιχίζει +20 λεπτά το λίτρο δεν τίθεται πια θέμα.
-
πολύ καλό νούμερο το 6.6 για 122 άλογα. Υποθέτω ότι η κίνηση παράλληλα στην Α.Ο. ήταν προς το Πόρτο Ράφτη που είναι ελαφρά κατηφορική και δικαιολογεί το 2.7.
Ναι προς το Πορτο Ραφτη ηταν Αλλα το 2.7 το ειδα και στην ευθεια της Ιντρακομ. Ισως ειναι και εκει ελαφρα κατηφορικο το εδαφος, τι να πω. Οπως και να εχει μου εκανε εντυπωση το 85 με το 2.7 για αυτο και το ανεφερα
6,6 λίτρα /100χλμ με 60 και 122 άλογα 1,4 λίτρα μηχανή είναι καλά;;;;Νομίζω ότι είναι ΧΑΛΙΑ!
Χθες που πήραμε την 159 TBI με τα 200άλογα και πηγαίναμε με 80-100 για Κατερίνη και στο πάνε ήταν 6,9 ενώ στο έλα ήταν 7,2. Αυτό είναι καλά!60 ΜΕΣΗ ταχυτητα Αν το βγαλω στην εθνικη να πηγαινω με 80-100 θα καψω 5,diesel o TSI , ισως και λιγοτερο . (7η rulez ). Δωρο αδωρο ,δεν θα τα φαω στις βενζινες, θα τα φαω στους γιατρους για νευρικο κλονισμό . Και εκτος αυτου εγω ημουν σε ανοιχτο δρομο, με Stop, και Φαναρια , πραγμα που εστελνε την μεση ταχυτητα στο διαολο....
Έρευνα Κατανάλωσης