-
Λέτε μάγκες? Μάλλον δεν μου διαβάζει απόλυτα την ατιγμιαία κατανάλωση τότε, γιατί ας πούμε αφήνω το γκάζι λίγο, πάει 2-3lt η στιγμιαία, ρίχνω ένα ελαφρύ χάδι στο γκάζι, δεν πάει πάνω από 6lt, ενώ με μόνιμα πατημένο είμαι στα 5-6lt σταθερά.
Επίσης σε επαρχιακές διαδρομές δεν πατάω φρένο για κανένα λόγο
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Μπα, αυτό δουλεύει μόνο σε υβριδικά (pulse and glide).
Το έχω δοκιμάσει διεξοδικά αυτό που λες στα άπειρα Θεσσαλονίκη-Αθήνα, μαζί με όλες τις άλλες διαφορετικές τεχνικές μείωσης της κατανάλωσης. Μόνο την κάλυψη των αρμών με ταινία δεν δοκίμασα (ακόμα).
δοκιμασε με 155/70/13''
Ή να πάρει κανένα σοβαρό αμάξι...
Μη λες πολλά γιατί έτοιμος είμαι. Αλλά αν το πάρω δεν ξαναπατάω στο θέμα αυτό.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μπα, αυτό δουλεύει μόνο σε υβριδικά (pulse and glide).
Το έχω δοκιμάσει διεξοδικά αυτό που λες στα άπειρα Θεσσαλονίκη-Αθήνα, μαζί με όλες τις άλλες διαφορετικές τεχνικές μείωσης της κατανάλωσης. Μόνο την κάλυψη των αρμών με ταινία δεν δοκίμασα (ακόμα).
δοκιμασε με 155/70/13''
Ή να πάρει κανένα σοβαρό αμάξι...
Μη λες πολλά γιατί έτοιμος είμαι. Αλλά αν το πάρω δεν ξαναπατάω στο θέμα αυτό.
παρε βρε ενα δυνατο diesel και ασε τη βενζινη να ανεβαινει...
-
Δεν θέλω καλέ, πωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
Πάρτε τα εσείς. -
Δόκτορα ψώνισε.
Και άσε στο θέμα να γράφουν μόνο για diesel και υβριδικά! -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
καλημερα, με αφορμη την αυξηση των τιμων στα καυσιμα ειπα να δω λιγο sritmonitor 'τι παιζει' και χαρηκα γιατι βρηκα 2 ατομα με το ιδιο αυτοκινητο να εχουν υψηλοτερες καταναλωσεις απο μενα'εμείς' πάλι στην 'κορυφή' έχουμε συνωστισμό
1ος 10,76
2ος 10,69
3ος 10,58 (εγώ) --- μάλλον πρέπει να προσπαθήσω περισσότερο!πώς τα κατάφεραν και με πέρασαν?και συνεχίζουν με
4ος 10,21
5ος 10,02(δεν γράφω τα πιο κάτω γιατί βλέπω κάτω απο '10' και 'συγχύζομαι' )
Οι μπρος-πίσω μου είναι γερμανοί πάντως. (μου κάνει εντύπωση.... )
Το 'σοκ' ήρθε με αυτούς που είναι στο τέλος που έχουν (με αρκετά km καταγεγραμένα) 7,03 και 7,12 και γενικά γύρω στο 7. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Το 'σοκ' ήρθε με αυτούς που είναι στο τέλος που έχουν (με αρκετά km καταγεγραμένα) 7,03 και 7,12 και γενικά γύρω στο 7.
Λογικό. Εδώ στέλνουν τα σκάρτα...
Και οι γερμανοί που καίνε πολύ την πατήσανε. Τους έδωσαν ελληνικό αμάξι χωρίς να το ξέρουν...
-
Έβαλα προχθές καύσιμα (βράδυ της 9ης). Ήταν μάλλον η τελευταία φορά που θα πληρώσω βενζίνη σε τιμή κάτω των 1.10 το λίτρο.
Για την ιστορία...... 5.5 BC, 5.33 actual.....
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
εντίτ: Ντίνο, χαρτόνι μπροστά στο ψυγείο και πέταμα τους καθρέφτες...
Γιατί ταχύτητες 110-120 μάλλον δεν σε βλέπω να κάνεις...-υαλοκαθαριστήρες, -κεραία, -ρεζέρβα, -πυροσβεστήρας, -ζώνη στο παντελόνι, -ραδιόφωνο, -κλιματιστικό
+Viper μπροστά, για slipstreaming και για να σου ανοίγει δρόμοhttp://www.youtube.com/watch?v=5KiC03_wVjc
Youtube Video -
Μεσα στη πολη καταναλωση κατω απο 8,8* λιτρα δεν εχω που να χτυπιεμαι! Συνηθως κινουμαι μεσα στα 10-11 λιτρα! 6,4 πετυχα δυο φορες σε επαρχιακο δρομο και αυτο επειδη ετυχε να συνοδευω εναν ξαδερφο μου με το αμαξι του. Δεν γνωριζε τον δρομο του 306 δεν πηγαινε και εκει που εμπαινα στις στροφες με καμια 90 + χλμ επεσα στα 60 χλμ. Σκοτωμα αλλα μονο η τσεπη ειχε σωθει!
*8,8λτ/100 χλμ τα πιανω οταν ειμαι Κηφισσο και κατεβαινω για Καλλιθεα. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
-υαλοκαθαριστήρες, -κεραία, -ρεζέρβα, -πυροσβεστήρας, -ζώνη στο παντελόνι, -ραδιόφωνο, -κλιματιστικό
+3αξονικό μπροστά, για slipstreaming και για να σου ανοίγει δρόμοΕγώ πάλι έγραψα ένα 7,08... 2-3 μποτιλιαρίσματα, εκ των οποίων το ένα ανεβαίνοντας το Δερβένι (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη)... Έκανα 35 λεπτά από την αρχή της ανηφόρας μέχρι το Τιτάν...
Δεν πτοούμαστε, συνεχίζουμε ακάθεκτοι για το ρεκόρ των 6!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
εντίτ: Ντίνο, χαρτόνι μπροστά στο ψυγείο και πέταμα τους καθρέφτες...
Γιατί ταχύτητες 110-120 μάλλον δεν σε βλέπω να κάνεις...-υαλοκαθαριστήρες, -κεραία, -ρεζέρβα, -πυροσβεστήρας, -ζώνη στο παντελόνι, -ραδιόφωνο, -κλιματιστικό
+Viper μπροστά, για slipstreaming και για να σου ανοίγει δρόμοhttp://www.youtube.com/watch?v=5KiC03_wVjc
Youtube VideoΞέχασες κουρεμοξύρισμα και καθαρτικό.
-
στην πόλη καίω 8,5-10,5 ανάλογα με την διάθεση
στην εθνική καίω από 6,3-9,8 ανάλογα την διάθεση -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
καλημερα, με αφορμη την αυξηση των τιμων στα καυσιμα ειπα να δω λιγο sritmonitor 'τι παιζει' και χαρηκα γιατι βρηκα 2 ατομα με το ιδιο αυτοκινητο να εχουν υψηλοτερες καταναλωσεις απο μενα
'εμείς' πάλι στην 'κορυφή' έχουμε συνωστισμό
1ος 10,76
2ος 10,69
3ος 10,58 (εγώ) --- μάλλον πρέπει να προσπαθήσω περισσότερο!πώς τα κατάφεραν και με πέρασαν?και συνεχίζουν με
4ος 10,21
5ος 10,02(δεν γράφω τα πιο κάτω γιατί βλέπω κάτω απο '10' και 'συγχύζομαι' )
Οι μπρος-πίσω μου είναι γερμανοί πάντως. (μου κάνει εντύπωση.... )
Το 'σοκ' ήρθε με αυτούς που είναι στο τέλος που έχουν (με αρκετά km καταγεγραμένα) 7,03 και 7,12 και γενικά γύρω στο 7.Μάλλον κάτι εσύ δεν κάνεις καλά γιατί και στο δικό μου κάτω από 10 είναι
Παίζω στα 9,5-9,8
-
με το focus 1.6 115hp ειμαι στο 7,2
με το bravo diesel 1.6 120 hp ειμαι στο 5,5Και με τα δυο στις ιδιες διαδρομες (Καβαλα Θεσσ/κη Εγνατια και εθνικος δρομος Καβαλας- Δραμας)
Ελαχιστα εντος πολης.
Τωρα με την ανοδο της Βενζινης χερομαι που εχω diesel -
Καλησπέρα,
Επιστροφή πριν λίγο από μεγάλο ταξίδι προς Θεσνίκη (Ξάνθη - Σέρρες - Θεσνίκη - Καβάλα - Ξάνθη), ήτοι 620 ΚΜ και παρακάτω οι μετρήσεις:
ΚΜ = 620
Λίτρα = 37 (38,30 €)
Μ.Ο Ταχύτητας = 88,7 Κm/h
Μ.Ο Κατανάλωσης = 5,97 λ/100ΚΜ
Συνθήκες κίνησης = 60% Εγνατία Οδός - 25% Επαρχιακή Οδός - 15% Πόλη (Θεσνίκη)Σωτήριο το Start-Stop εντός Θεσνίκης, είχε απίστευτη κίνηση........όταν έφτασα είχε το BC ένδειξη Μ.Ο Κατανάλωσης 5,8 l/100Km και φεύγοντας από την πόλη (περίπου 100ΚΜ εντός πόλης) είχε ανέβει στα 5,9 l/100Km μόλις....
Diesel rulezzz
ΥΓ: Κατά την επιστροφή είχα σταθερά με CC 150Κm/h και γιαυτό πήγε στα 6 l/100Km, ειδάλλως θα έμενε στα 5,8-5,9
-
Κάτω από 8lt στα 100 δεν έχω δει τα τελευταία 2 γεμίσματα
1ο γέμισμα χαλκίδα και πίσω σταθερά στα 8 (180 χιλιόμετρα απόσταση και βράδυ... ) τα υπόλοιπα στην αθήνα κατάφερα και το κράτησα στα 8,5
2ο γέμισμα έληξε στα 9
3ο γέμιστα μέχρι τώρα βλέπω 8,8
Γράφω γμτ γράφω...
Χιλιόμετρα δεν κράτησαcorolla vvti 1400, 86 μουλάρια
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Κάτω από 8lt στα 100 δεν έχω δει τα τελευταία 2 γεμίσματα1ο γέμισμα χαλκίδα και πίσω σταθερά στα 8 (180 χιλιόμετρα απόσταση και βράδυ... ) τα υπόλοιπα στην αθήνα κατάφερα και το κράτησα στα 8,5
2ο γέμισμα έληξε στα 9
3ο γέμιστα μέχρι τώρα βλέπω 8,8
Γράφω γμτ γράφω...
Χιλιόμετρα δεν κράτησαcorolla vvti 1400, 86 μουλάρια
Πόσο το πατάς στην Αθηνών-Λαμίας?
-
120-130 (μόνο). Υπολόγισε και σταθερή ταχύτητα αφού δεν είχε κίνηση όντας βράδυ... Έκανα και ένα άνοιγμα μέχρι τα 160 και η στιγμιαία διπλασιάστηκε
Γενικά πάνω από 90km/h γράφω. Είναι λίγη η δύναμη που έχει και πρέπει να έχω κακή αεροδυναμική. -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
120-130 (μόνο). Υπολόγισε και σταθερή ταχύτητα αφού δεν είχε κίνηση όντας βράδυ... Έκανα και ένα άνοιγμα μέχρι τα 160 και η στιγμιαία διπλασιάστηκε
Γενικά πάνω από 90km/h γράφω. Είναι λίγη η δύναμη που έχει και πρέπει να έχω κακή αεροδυναμική.Παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση.
- Σε κλέβει ο πρατηριούχος (στην Ελλάδα σύνηθες).
- Λάστιχα με χαμηλή πίεση.
- Σετ ζάντες 2 ίντσες μεγαλύτερο από της μαμάς και ελαστικά 3 εκατοστά φαρδύτερα.
- Κακή βενζίνη που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία λάσπης στο εσωτερικό του κινητήρα.
- Ημιαξόνια με ελάχιστη ή καθόλου λίπανση με αποτέλεσμα μεγάλες τριβές.
- Το 120-130 να είναι 130-140.
- 100+ κιλά στο χώρο αποσκευών και στο εσωτερικό του οχήματος ενθύμια από εκδρομές.
- Οδήγηση πολύ επιθετική.
- Κίνηση με μπαγκαζιέρα οροφής ή τα υπόλοιπα της σχάρας.
- Κολλημένη σαγιόνα ταμπούρων που σου κλέβει ιπποδύναμη.
Με το συγκεκριμένο όχημα η κατανάλωση θα πρέπει να παίζει από 7.5 ως 7.8 και ίσως 8.0 για την ταχύτητα που λες.
Έρευνα Κατανάλωσης