-
Σημερινή μέτρηση:
7,18 (45,02 λίτρα για 626,9χλμ). Τα γ@μημ#ν@ μποτιλιαρίσματα στον περιφερειακό με κατέστρεψαν!!!!
για το 206 πάντα...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Σημερινή μέτρηση:7,18 (45,02 λίτρα για 626,9χλμ). Τα γ@μημ#ν@ μποτιλιαρίσματα στον περιφερειακό με κατέστρεψαν!!!!
για το 206 πάντα...
Μάρκο, μια και το 206 έχει υπολογιστή ταξιδίου, μπορείς να μου πεις τι νούμερα βλέπεις καθώς ανεβαίνεις την ανηφόρα του ΤΙΤΑΝ πηγαίνοντας για Δερβένι; Μιλάμε για στιγμιαία κατανάλωση...
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Μάρκο, μια και το 206 έχει υπολογιστή ταξιδίου, μπορείς να μου πεις τι νούμερα βλέπεις καθώς ανεβαίνεις την ανηφόρα του ΤΙΤΑΝ πηγαίνοντας για Δερβένι; Μιλάμε για στιγμιαία κατανάλωση...Μμμμ... Συνήθως φροντίζω να είμαι με καμμιά 120-130 και να χάνω σταδιακά ταχύτητα μέχρι τα 110 για να ανέβω την ανηφόρα με 110. Με σταθερά τα 110 μου δίνει κάπου στα 10-11...
Βέβαια, πάντα θα σε κόψει ο μπάρμπας που είναι στη μεσαία με 81 προσπερνώντας φορτηγό που πάει με 80, ενώ στην αριστερή είναι ο 'γρήγορος' που σε προσπερνάει με 111...
Μιλάω για ανέβασμα από ΤΙΤΑΝ προς Καβάλα. Στο ανάποδο ανέβασμα βλέπω παραπάνω (πιο έντονη ανηφόρα).
-
με το clio μου (1.2 16V) απο το γεμισμα μεχρι να αναψει το λαμπακι (αραγε ποσα λιτρα ειναι;) εκανα 685 km. Αθηνα - Πατρα - Αθηνα περιπου 470 km και τα υπολοιπα στην Αθηνα...
-
Κρύο και αυξήθηκε η κατανάλωση 2-3 λίτρα
-
Έχω τη μισή μάσκα κλεισμένη με νάιλον,
σε μποτιλιάρισμα ζεσταίνεται πολύ και πατάω το κουμπάκι να δουλεύει συνέχεια ο ανεμιστήρας.
Παρά τα κόλπα η κατανάλωση με το κρύο ανέβηκε από 8 -> 8,5 λτρ. -
μπορειτε να πειτε 2 λογια γιατι με το κρυο ανεβαινει η καταναλωση?
οκ, περα απο το γεγονος οτι αργει περισσοτερο να ζεσταθει στην αρχη. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μπορειτε να πειτε 2 λογια γιατι με το κρυο ανεβαινει η καταναλωση?
οκ, περα απο το γεγονος οτι αργει περισσοτερο να ζεσταθει στην αρχη.Αν κάνεις πολλές μικρές διαδρομές αυτός ο λίγος χρόνος μέχρι να ζεσταθεί (είτε είσαι ακίνητος είτε κινείσαι) είναι σημαντικό ποσοστό του χρόνου της διαδρομής κατά το οποίο έχει πολύ μα πολύ αυξημένη κατανάλωση (δουλεύει με πολύ πλούσιο μίγμα). Εμένα πχ μόλις ξεκινάει κρύο έχει κατανάλωση στο ρελαντί πάνω από 3λτ/ώρα που γρήγορα πέφτουν στα 1,8 και μετά σιγά σιγά στο 1,1 μέχρι και κάτω από 1 στο ζεστό ρελαντί.
Ο πιο κρύος αέρας είναι και πιο πυκνός οπότε αυξάνεται και η βενζίνη που πέφτει μέσα (και η απόδοση). Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πιο χαλαρή οδήγηση για οικονομία ή χωρίς προσοχή για επιδόσεις αλλά σε βάρος της οικονομίας.
Αν όμως ξεκινήσεις και οδηγώντας με τον ίδιο τρόπο αδειάσεις όλο το ντεπόζιτο με ένα ξεκίνημα πιθανόν να μην είναι μεγαλύτερη η κατανάλωση, μπορεί να είναι και μικρότερη. -
Ποιο το κέρδος ρε λέοντα, αφού όταν είναι κρύο ούτως ή άλλως δεν κυκλοφορεί νερό.
Άπαξ και φτάσει σε θερμοκρασία να κυκλοφορεί δεν κερδίζεις κάτι, δεν πρόκειται να κρυώσει -
Με το κρύο αυξάνεται η αεροδυναμική αντίσταση (δεν είναι αμελητέο).
Αυτό που επηρεάζει σημαντικά το αμάξι μου είναι η θερμοκρασία του λαδιού, αυξάνοντας υπερβολικά το ιξώδες. Καλύπτοντας τη μισή μάσκα τα λάδια είναι πιο ζεστά στο ταξίδι (θέλει προσοχή γιατί εύκολα υπερθερμαίνεται το αμάξι καλύπτοντας μέρος της μάσκας).
Το προηγούμενο μοντέλο είχε ψυγείο λαδιού/νερού και το χειμώνα τα λάδια ήταν ωραία και ζεστά, το κατάργησαν όμως στο δικό μου μοντέλο. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με το κρύο αυξάνεται η αεροδυναμική αντίσταση (δεν είναι αμελητέο).Αυτό που επηρεάζει σημαντικά το αμάξι μου είναι η θερμοκρασία του λαδιού, αυξάνοντας υπερβολικά το ιξώδες. Καλύπτοντας τη μισή μάσκα τα λάδια είναι πιο ζεστά στο ταξίδι (θέλει προσοχή γιατί εύκολα υπερθερμαίνεται το αμάξι καλύπτοντας μέρος της μάσκας).
Το προηγούμενο μοντέλο είχε ψυγείο λαδιού/νερού και το χειμώνα τα λάδια ήταν ωραία και ζεστά, το κατάργησαν όμως στο δικό μου μοντέλο. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καλύπτοντας τη μισή μάσκα τα λάδια είναι πιο ζεστά στο ταξίδι (θέλει προσοχή γιατί εύκολα υπερθερμαίνεται το αμάξι καλύπτοντας μέρος της μάσκας).Και γιατί δεν βάζεις ένα κλαπέτο στη μάσκα που θα ανοιγοκλείνει με ντίζα μέσα από τη καμπίνα; Ξέρεις, efficient dynamics: gypsy edition
-
Σε παλιά αυτοκίνητα υπήρχε η ντίζα με αναδιπλούμενο κάλυμμα του ψυγείου.... τότε όμως δεν είχαν θερμοστάτες...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Καλύπτοντας τη μισή μάσκα τα λάδια είναι πιο ζεστά στο ταξίδι (θέλει προσοχή γιατί εύκολα υπερθερμαίνεται το αμάξι καλύπτοντας μέρος της μάσκας).
Και γιατί δεν βάζεις ένα κλαπέτο στη μάσκα που θα ανοιγοκλείνει με ντίζα μέσα από τη καμπίνα; Ξέρεις, efficient dynamics: gypsy edition
Λεωνίδα όλο πατέντες είσαι
Κύρος γρανάζης -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σε παλιά αυτοκίνητα υπήρχε η ντίζα με αναδιπλούμενο κάλυμμα του ψυγείου.... τότε όμως δεν είχαν θερμοστάτες...Στις θερμοκρασίες της Ελλάδας δεν χρειάζεται.
Πάντως τα Στάγιερ του στρατού είχαν. -
Μόλις επέστρεψα από ταξίδι στον Αθανάσιο Διάκο, στα Βαρδούσια (είναι μετά τη Παύλιανη).
Συνολικά, 508χμ πήγαινε-έλα, κλιματισμό, 4 άτομα (με εμένα) και γεμάτο πορτ-μπαγκάζ.
Ελέω αγροτών όταν πηγαίναμε, μέχρι το Κάστρο πήγαινα 160-180. Από τη παράκαμψη του Κάστρου, μας πήγαν προς Λιβαδειά (άρα έριξα πολύ τους ρυθμούς υποχρεωτικά), μετά Αμφίκλεια, ανεβήκαμε από Κάτω Μπράλο προς Παύλιανη, Οίτη και μετά Αθ. Διάκο. Στις στροφές πήγαινα αρκετά σβέλτα (απόλαυση ήταν ) αλλά λίγο πριν τη Παύλιανη και μετά έκοψα αρκετά γιατί είχε χιόνι στην άκρη, αλλά όχι στο δρόμο.
Στην επιστροφή κατεβήκαμε από Μπράλο, Θερμοπύλες, παράκαμψη Κάστρου και πίσω Αθήνα. Στους επαρχιακούς σβέλτα, στην Εθνική 170-180.
Κατανάλωσε συνολικά 58.66 λίτρα για 508χμ. Μέση: 11,54λτ/100κμ. Αν πήγαινα νορμάλ θα έκαιγε περίπου 9-10.
-
48 λίτρα βενζίνης (100άρα) έβγαλαν 530χλμ στο 140άρι tsi
δηλαδή μέση κατανάλωση 9λίτρα/100χλμ
χρήση 50-50 σε εθνική και πόλη, χωρίς οικονομία στο γκάζι (στην εθνική μπόλικες προσπεράσεις και στην πόλη έπεσα σε κίνηση μερικές φορές). -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
χρήση 50-50 σε εθνική και πόλη, χωρίς οικονομία στο γκάζι (στην εθνική μπόλικες προσπεράσεις και στην πόλη έπεσα σε κίνηση μερικές φορές).Πολλά είναι μάστορα!
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
χρήση 50-50 σε εθνική και πόλη, χωρίς οικονομία στο γκάζι (στην εθνική μπόλικες προσπεράσεις και στην πόλη έπεσα σε κίνηση μερικές φορές).Πολλά είναι μάστορα!
φταίνε αυτά που σημείωσα και προσωπικά μια χαρά μου ακούγεται για τη χρήση που φαντάζομαι ότι έγινε.
-
Βασικά για να λέμε και τα πράγματα όπως έχουν, ο twincharger δεν είναι κανένα τέρας οικονομίας. Καίει πολύ λογικά για την απόδοσή του αλλά όχι αντικειμενικά λίγο. Λίγο καίει ο 122 που μπορεί να κάνει την ίδια διαδρομή με αυτή που έκανα εγώ, με σχεδόν (κατά 90%) τον ίδιο ρυθμό και να κάψει 8 λίτρα.
Ο κομπρέσσορας επιβαρύνει την κατανάλωση στις χαμηλές στροφές γιατί εμπλέκεται και τρώει έργο απ τον κινητήρα, οπότε και με λίγες στροφές να πηγαίνεις δεν μπορείς να την ρίξεις εντυπωσιακά πολύ. Αλλά δίνει άμεση ροπή και απόκριση, κάτι που προσωπικά με ικανοποιεί πολύ όταν οδηγώ Πηγαίνοντας με φυσιολογικό ρυθμό θα κάψεις φυσιολογικά. Μέχρι εκεί την παλεύει καλά και καίει σαφώς λιγότερο από 2λιτρο με τα ίδια άλογα και μικρότερη ροπήΠολλά είπα πάλι
Έρευνα Κατανάλωσης ⛽