-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
....4,95 l/100km
Μήπως υπερβάλλεις λιγάκι Πέτρο???
Μιλάμε για σταθερή ταχύτητα με 200Km/h και χρήση CC......είπαμε πως καίει λίγο αλλά μην το παρακάνουμε....
φαντάστηκα πως με τόση χαρά, είχες σπάσει το φράγμα των 5λ/100χμ
-
Με 200; Γύρω στο 9-9,5; Η 6η σου πόσα χλμ βγάζει ανά 1000 σαλ;
-
βραδυ στον κηφισο με 6η,85 χλμ/ω@1800 σαλ για 30 χλμ=> καταναλωση 4,4 λ/100
Leon 1,8 tsi με προγραμμα.υπαρχει και φωτο. -
Το προηγούμενο Σάββατο αργά το βράδυ κινούμενος σε αντίστοιχες ταχύτητες-στροφές κινητήρα, με πιάνει φανάρι κοιτάζω μέση κατανάλωση 4,6 lt/100km.
Λίγο πιο κάτω κατάφερα κινούμενος πάντα με ~80km/h να πετύχω μέση κατανάλωση 3,2lt/100km
Όμως μέχρι να βρω κατάλληλες συνθήκες να το βγάλω φωτογραφία ανέβηκε στα 3,5lt/100km...
-
Άσε τα σάπια και παραδέξου ότι το έχεις κάνει μετατροπή σε υβριδικό
-
οταν λετε 'Κηφισο' εννοείτε την Ε.Ο. με χρι Πειραια;
Απο την Βαρυπομπη (αν θυμαμαι καλα) μεχρι διασταυρωση Αχαρνων εμενα μου καιει 0.8 λιτ/100το ΣΚ θα ειμαι κατω. Αν κανω τη συγκεκριμενη διαδρομη θα... μηδενισω στην κορυφη
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
.....
-Το κόστος για καύσιμα ισούνται με 6.1 λεπτά το χιλιόμετρο. Μέχρι τα 40 λεπτά που είναι το μέσο κόστος...
.......
Πολλά δεν είναι ? συμπεριλαμβάνεται και η απόσβεση της αξίας του αυτοκινήτου ?
έχοντας κάνει ±10.000κλμ, σε 9μήνες και με αρχική τιμή 27.000€
0.09€/klm (μόνο βενζίνη) και 0.20€/klm (μέσο κόστος, χωρίς απόσβεση) και 0,67€/κλμ (μέσο κόστος με απόσβεση)
Εννοώ με την απόσβεση... χωρίς την απόσβεση είμαι στα 0.21 €/km. Αν βγάλω και τα ατυχήματα (δύο μαλακίες στοίχησαν 1500 ευρώ) πέφτω στα 17 λεπτά. Κοινώς όπως βλέπουμε η κατανάλωση είναι σημαντική μεν αλλά όχι και ο κύριος παράγων. Πρακτικά περισσότερα έχω δώσει στην ασφάλεια παρά για βενζίνη (εντάξει πρέπει να είμαι στα μέσα της ασφάλισης για να δω τι γίνεται).
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Leon 1,8 tsi με προγραμμα.υπαρχει και φωτο.υπάρχουν αυτές οι τιμές σε 1.8ΤFSI και δη με πρόγραμμα?
εγώ δεν τα έχω δει ποτέ αυτά τα νούμερα και δεν φοράω και πρόγραμμα.
(εκτός κι αν το μηδένισες εν κινήση =>μέτρηση με ζεστή μηχανή με σταθερά km/h...ενώ εγώ μιλάω για μέση κατανάλωση από την εκκίνηση του αυτοκινήτου ) -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
οταν λετε 'Κηφισο' εννοείτε την Ε.Ο. με χρι Πειραια;
Απο την Βαρυπομπη (αν θυμαμαι καλα) μεχρι διασταυρωση Αχαρνων εμενα μου καιει 0.8 λιτ/100+1. Αν ήταν η διεύθυνση προς βορρά τότε έχει αξία η μέτρηση. Αλλιώς, να αρχίσουμε να γράφουμε κι εμείς από δω πάνω νούμερα από το Πολύμυλος-Βέροια...
-
Όντως! Βράδυ, από εκκίνηση-ξεπαρκάρισμα και μικρή διαδρομή στο Πανόραμα μέχρι το σπίτι στα όρια της Πυλαίας (είχε και λίγο ανηφόρα στο τέλος), χωρίς ιδιαίτερη προσοχή είχα δει ένα 3lt/100km...αδηφάγο το 1.8Τ.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Όντως! Βράδυ, από εκκίνηση-ξεπαρκάρισμα και μικρή διαδρομή στο Πανόραμα μέχρι το σπίτι στα όρια της Πυλαίας (είχε και λίγο ανηφόρα στο τέλος), χωρίς ιδιαίτερη προσοχή είχα δει ένα 3lt/100km...αδηφάγο το 1.8Τ.εγώ γιατί δυσκολεύομαι να δω νούμερα κάτω από 8lt/100km και με απίστευτη προσπάθεια, άντε να δω κανένα 7...?
ΥΓ:και όχι...δεν έχω γιγαντισμό στο δεξί πόδι.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Leon 1,8 tsi με προγραμμα.υπαρχει και φωτο.υπάρχουν αυτές οι τιμές σε 1.8ΤFSI και δη με πρόγραμμα?
εγώ δεν τα έχω δει ποτέ αυτά τα νούμερα και δεν φοράω και πρόγραμμα.
(εκτός κι αν το μηδένισες εν κινήση =>μέτρηση με ζεστή μηχανή με σταθερά km/h...ενώ εγώ μιλάω για μέση κατανάλωση από την εκκίνηση του αυτοκινήτου )το αμαξι ηταν σταματημενο για κανα 3ωρο (αρα μηδενισε η μνημη 1).ξεκινησα απο μια πλατεια στην Ν.Κηφισια,ανεβηκα κηφισο μεχρι την εξοδο βαρυμπομπης και μετα κατεβηκα ολο τον κηφισο,μπηκα κατω παραλιακη,συγγρου μεχρι αγ.σωστη.
η καταναλωση ειναι απο την στιγμη που εβαλα μπροστα μεχρι και τον αγ.σωστη.δεν μηδενισα πουθενα.η συνολικη μεση (μνημη 2) ειναι στο 9,5.
με 53λ βγαζω 560-580 στον μποτιλιαρισμενο κηφισο, με προσεκτικη βεβαια οδηγηση.
σε συνεχη ανοιγματα απο 80-240, 130-200, 180-230 κλπ κλπ με κρυα εκκινηση,υπομονη κανα 5λεπτο και μετα τερμα,εβλεπα 15,6λ/100 -
το αμαξι ηταν σταματημενο για κανα 3ωρο (αρα μηδενισε η μνημη 1).ξεκινησα απο μια πλατεια στην Ν.Κηφισια,ανεβηκα κηφισο μεχρι την εξοδο βαρυμπομπης και μετα κατεβηκα ολο τον κηφισο,μπηκα κατω παραλιακη,συγγρου μεχρι αγ.σωστη.
η καταναλωση ειναι απο την στιγμη που εβαλα μπροστα μεχρι και τον αγ.σωστη.δεν μηδενισα πουθενα.η συνολικη μεση (μνημη 2) ειναι στο 9,5.
με 53λ βγαζω 560-580 στον μποτιλιαρισμενο κηφισο, με προσεκτικη βεβαια οδηγηση.
σε συνεχη ανοιγματα απο 80-240, 130-200, 180-230 κλπ κλπ με κρυα εκκινηση,υπομονη κανα 5λεπτο και μετα τερμα,εβλεπα 15,6λ/100καλά...δεν έγραψα ό,τι έγραψα για να σου την πω...
απλά ξέρεις...εγώ δεν έχω δει ποτέ τέτοιες τιμές.Τώρα...η διαδρομή που μου περιγράφεις είναι ψιλοκατηφορική σε όλη τη διαδρομή, αλλά και πάλι το νούμερο είναι εκπληκτικό.
Άκου 4,4...
Τσιμεντόλιθο έχω για πόδι ρε π@υστη μου?(εμένα η μέση είναι στο 10,5 όπως μαρτυρά και η υπογραφή μου, αλλά έχω κάνει κάτι ταξιδάκια ψιλο-'αίμα' και έχει ανέβει λίγο τώρα...Πριν κανα 1μήνα ήταν στο 10,3-10,4 -τρελή αύξηση δηλαδή )
-
@Κάβουρας για να μην αισθάνεσαι μειονεκτικά δες και τη δική μου κατανάλωση, και έχω και 1400 122 άλογα μόνο. Βέβαια κινούμαι μέσα στην Αθήνα πάρα πολύ, ημέρα.
Ωστόσο και νύχτα, με οικονομικούς ρυθμούς, σβησμένο A/C, και για πάνω από 30χλμ, κάτω από 6,5-7 δεν βλέπω ούτε στα όνειρα μου. -
καλά...δεν έγραψα ό,τι έγραψα για να σου την πω...
απλά ξέρεις...εγώ δεν έχω δει ποτέ τέτοιες τιμές.Τώρα...η διαδρομή που μου περιγράφεις είναι ψιλοκατηφορική σε όλη τη διαδρομή, αλλά και πάλι το νούμερο είναι εκπληκτικό.
Άκου 4,4...
Τσιμεντόλιθο έχω για πόδι ρε π@υστη μου?(εμένα η μέση είναι στο 10,5 όπως μαρτυρά και η υπογραφή μου, αλλά έχω κάνει κάτι ταξιδάκια ψιλο-'αίμα' και έχει ανέβει λίγο τώρα...Πριν κανα 1μήνα ήταν στο 10,3-10,4 -τρελή αύξηση δηλαδή
αστα αυτα!να μου την πεις ηθελες!
πλακα κανω
και εγω δεν τις βλεπω καθε μερα για αυτο και τραβηξα φωτο.
ουτως ή αλλως δεν το πηρα και το βελτιωσα για να καιω οσο ενα cuore.
απλα ειναι σημαντικο για μενα,να εχω ενα οχημα με διττο χαρακτηρα και να μπορει να καιει λιγο αν θελω.
πορεια 180-210 σταθερα καειι γυρω στο 8,7-9,2
επιθεση σε ανηφορικο στροφιλικι ανεβαινει ευκολα στο 13-13,5 -
[b]σε συνεχη ανοιγματα απο 80-240, 130-200, 180-230[/b] κλπ κλπ με κρυα εκκινηση,υπομονη κανα 5λεπτο και μετα τερμα,εβλεπα 15,6λ/100
240 ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΣΟ???
έχεις τάσεις αυτοκτονίας?? συγνώμη που στο λέω ωμά, το αμάξι που έχεις δεν έχει πρόβλημα να κινηθεί με τόσο σε έναν σωστό δρόμο, αλλά η κίνηση με τέτοιες ταχύτητες σε ένα δρόμο που το 99% των οχημάτων δεν υπερβαίνει τα 130 είναι ρώσικη ρουλέτα.
-
Με ένα καλό αμάξι μπορείς να πιάσεις τα 240+, βέβαια δέν μπορείς να τα κρατήσεις γιατί πλέον έχει κίνηση όλες τις ώρες της ημέρας. Αλλά μετά το κόμβο της μεταμόρφωσης στο ρεύμα προς Λαμία δέν έχει τόσο κίνηση και μπορείς να πάς πολύ γρήγορα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Όντως! Βράδυ, από εκκίνηση-ξεπαρκάρισμα και μικρή διαδρομή στο Πανόραμα μέχρι το σπίτι στα όρια της Πυλαίας (είχε και λίγο ανηφόρα στο τέλος), χωρίς ιδιαίτερη προσοχή είχα δει ένα 3lt/100km...αδηφάγο το 1.8Τ.
εγώ γιατί δυσκολεύομαι να δω νούμερα κάτω από 8lt/100km και με απίστευτη προσπάθεια, άντε να δω κανένα 7...?
ΥΓ:και όχι...δεν έχω γιγαντισμό στο δεξί πόδι.
Είναι αρκετά κατηφορική η διαδρομή Πανόραμα-όρια Πυλαίας, βέβαια δεν είναι και Κηφισός με τέτοια διάρκεια. Στον Κηφισό μπορείς εύκολα να πιάσεις μια ταχύτητα και να κάνεις gliding!
Όποιος θέλει να πετύχει χαμηλά νούμερα, δεν πατάει φρένο και προβλέπει να μην πέφτει κάτω από τις 1.500 σε τέτοια κατεβάσματα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Με ένα καλό αμάξι μπορείς να πιάσεις τα 240+, βέβαια δέν μπορείς να τα κρατήσεις γιατί πλέον έχει κίνηση όλες τις ώρες της ημέρας. Αλλά μετά το κόμβο της μεταμόρφωσης στο ρεύμα προς Λαμία δέν έχει τόσο κίνηση και μπορείς να πάς πολύ γρήγορα.Μπορεί και να μπορείς όμως ο δρόμος δεν έχει σχεδιαστεί για αυτές τις ταχύτητες. Η ορατότητα που μπορείς να έχεις δεν επιτρέπει αυτές τις ταχύτητες. Για μία ταχύτητα των 240 χιλιομέτρων την ώρα χρειάζεσαι κατ' ελάχιστον 180 μέτρα ορατότητα και για το φρενάρισμα πάνω από μισό χιλιόμετρο. Με τις κλίσεις που έχει η μηκοτομή του δρόμου αυτήν την ορατότητα απλά δεν την έχεις.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
[b]σε συνεχη ανοιγματα απο 80-240, 130-200, 180-230[/b] κλπ κλπ με κρυα εκκινηση,υπομονη κανα 5λεπτο και μετα τερμα,εβλεπα 15,6λ/100
240 ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΣΟ???
έχεις τάσεις αυτοκτονίας?? συγνώμη που στο λέω ωμά, το αμάξι που έχεις δεν έχει πρόβλημα να κινηθεί με τόσο σε έναν σωστό δρόμο, αλλά η κίνηση με τέτοιες ταχύτητες σε ένα δρόμο που το 99% των οχημάτων δεν υπερβαίνει τα 130 είναι ρώσικη ρουλέτα.
το ότι πήγαινα με 240 στον κηφισό πώς το συμπέρανες?
στον κηφισό πέτυχα την κατανάλωση 4,4 λ/100 με 85 χλμ/ω και την αυτονομια με το ρεζερβουαρ μου.
τα άλλα που αναφέρω έγιναν σε άλλο δρόμο και τελείως διαφορετικές συνθήκες κίνησης...
στον κηφισό,μπορείς να πιάσεις στιγμιαία τέτοια νούμερα,αλλά δεν είναι και το πιό σοφό.
Έρευνα Κατανάλωσης