-
πολύ λογικό μου ακούγεται, ήθελε να δει πως τα φτιάχνουν ο άνθρωπος
άντε ρε τραβάτε να τρολαρετε πουθενά αλλού, τολμάτε και μας πιάνετε στο στόμα σας -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με ανοιχτό καπώ και λυμένη μηχανή στο δικόλονο δεν νομίζω.τοτε θα ήταν καποιος που ειχε προβλημα.
κι επειδη αυτοι που φτιαχνουν γιαπωνεζικα, περαν μιας αλλαγης φιλτρου, λαδιων αντε και κανα μπουζι ή ιμαντα ΔΕΝ ξερουν κατι αλλο, ειπε να παει σε μαστορα Γαλλικων που σιγουρα θα ειναι εμπειρος στις βλαβες
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με ανοιχτό καπώ και λυμένη μηχανή στο δικόλονο δεν νομίζω.reverse engineering κάνανε, το λύσανε για να δούνε πώς είναι φτιαγμένο ένα αυτοκίνητο της προκοπής!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Με ανοιχτό καπώ και λυμένη μηχανή στο δικόλονο δεν νομίζω.
reverse engineering κάνανε, το λύσανε για να δούνε πώς είναι φτιαγμένο ένα αυτοκίνητο της προκοπής!
Δηλαδή το επόμενο 407 θα υπερστρέφει λιγότερο;;;;
-
To avensis υπερστρέφει
το σκίσαμε -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
To avensis υπερστρέφειΝαι, και κάθε γενιά (αν πιστέψεις τα περιοδικά) υπερστρέφει λιγότερο...
το σκίσαμε
Ναι... over and out...
-
Καλημέρα,
Διαδρομή: Αγ. Στέφανος - Κ.Πατήσια - Μαρίνα Φλοίσβου - Αγ. Στέφανος 5.1 l/100km.
Μέτρια κίνηση, κλιματισμός ανοιχτός, χαλαρή οδήγηση.Διαδρομή: Αθήνα - Παραλία Βαρνάβα - Αθήνα 7 l/100km.
Τα 3/4 της διαδρομής νορμάλ οδήγηση, το 1/4 πολύ γρήγορη. Για όσους έχουν παρακολουθήσει αγώνες ανάβασης Βαρνάβα ίσως να ξέρουν τι εννοώ!!! Εντάξει ίσως να υπερβάλω λιγάκι(ως πολύ) αλλά είδα το ESP να μπαίνει σε λειτουργία 6-7 φορές, ίσως να μπήκε και περισσότερες και να μην το πρόσεξα.Η γνώμη μου για μικρές διαδρομές 50 με 100 km είναι ότι έχουν αξία να τις ποστάρουμε μόνο αν πρόκειται για κλειστές διαδρομές, δηλαδή να ταυτίζονται η αρχή και το τέλος της διαδρομής. Γιατί και εγώ έχω πετύχει αντίστοιχες μικρές καταναλώσεις κάτω από 4 l/100km για λίγες δεκάδες χιλιόμετρα, αλλά αυτό οφειλότανε σε ελαφριά κατηφορική κλίση κατά μέσο όρο της διαδρομής και φυσικά δεν τις ποστάρω.
-
@tolisdriver
Ε...αυτό είναι στην κοινή λογική του καθενός ώστε να μην το αναφέρει...
κι εγώ έχω δε 2,7lt/100km με το αμάξι μου -και έπεφτε κι άλλο - για πρώτα ~30km αλλά μιλάμε για κατάβαση σε βουνό και φορτηγό μπροστά μου που δεν μπορούσα να προσπεράσω , οπότε και που το post-άρω δε νομίζω ότι έχει ΚΑΝ νόημα.
Εμένα θα μου άρεσε να αναφέραμε και τη διάθεσή μας την ώρα που οδηγούσαμε (δηλαδή αν θέλαμε-προσπαθούσαμε να τρέξουμε, κάναμε βίαιες κινήσεις επιτάχυνσης επιβράδυνσης κτλ και όχι αν ήμασταν στενοχωρημένοι, κ@υλωμένοι, εκνευρισμένοι, ερωτευμένοι, έχουμε πάρει όπιο κτλ )Καλό είναι να αναφέρονται αρκετά km διαδρομής (50+km) ώστε να υπάρχει ένας μέσος όρος αλλά και πόση ώρα κάναμε την εκάστοτε διαδρομή (ή έστω να αναφέρουμε km και MΩΤ)
Βέβαια κάποιες φορές ακόμα και μερικά km, δείχνουν τι μπορεί να κάψει ένας κινητήρας αν τον πιέζεις ώρα.πχ: Π.Φάληρο-Καλλιθέα (σταθμός Ταύρου)-Π.Φάληρο και εκκίνηση με κρύα μηχανή:
διαδρομή: ~17km
κατανάλωση: 17,9lt/100km
χρόνος: ~15 λεπτά (μ@λ@κί@ δεν 'γύρισα' το BC να δω ΜΩΤ έτσι για την ιστορία ώστε να πω ακριβή χρόνο)Ακολούθησα διαδρομή: Αγ.Αλεξάνδρου (Π.Φαλήρου) παρκαρισμένος ακριβώς στην αρχή της οδού* - Παραλιακή - Συγγρού - Χαροκόπου - Σταθμός ταύρου - ξανά Συγγρού - Παραλιακή - φανάρι αριστερά για Αγ.Αλεξάνδρου (Π.Φάληρο, στο ύψος του Φλοίσβου είναι το μοναδικό φανάρι που κάνει αριστερά)
*το αναφέρω γιατί δεν ήμουν στην παραλιακή αλλά 'αναγκαστικά' έπρεπε να διασχίσω κομμάτια με αρκετά στενάκια για να βγω σε 'γρήγορο' δρόμο.
ΥΓ:Τα αυγά που πήρα (δέμα από τη Γιαγιά) ευτυχώς δεν έφτασαν ομελέτα.
ΥΓ2:'φιλικό' κυνηγητό στο 'πήγαινε' με Α3 1.8Τ manual gearbox και στην επιστροφή 'έπαιζα' με S3 προηγούμενης γενιάς με τα 225PS (υποθέτω από ασημένιους καθρέφτες και πινακίδα - προφανώς και σε άδειο δρόμο με είχε σίγουρα)
ΥΓ3:Qsis...eat this -
Σήμερα το πρωί μέτρηση στο 206
6,64lt/100km. Κίνηση, η συνηθισμένη στο πήγαιν' έλα στη δουλειά (περιφερειακός, που έχει όλο και πιο πολύ κίνηση και επαρχιακός όπου ). Επίσης, χθες έτυχε να πρέπει να πάω στο Κιλκίς μετά τη δουλειά (κοντά στη Νέα Σάντα). Μου ανάβει το λαμπάκι με το που βγαίνω από το εργοστάσιο, λέω δε γ@μιέται... φτάνει. Πάω, γυρνάω (περίπου 40-45χλμ), και το tc μου δείχνει ότι έχω ακόμα 50χλμ. Κανονικά μου έφτανε για να γυρίσω σπίτι, αλλά επειδή ο περιφερειακός είναι άτιμο πράγμα (και εάν μ' έπιανε κανένα μποτιλιάρισμα θα τον έπινα), έβαλα ένα τάληρο βενζίνη, ίσα ίσα για να φτάσω στον βενζινά μου (που γέμισα σήμερα το πρωί). Έκανα 755,1χλμ με 50,16 λίτρα αμόλυβδη. Τα τελευταία 15 χλμ είχε τόσο λίγη βενζίνη, που το tc δεν έδειχνε αυτονομία...
Not bad...
-
Ανεφοδιασμός σήμερα... και επιβεβαίωση του γεγονότος ότι το προηγούμενο φουλάρισμα ήταν μερικό.
Από spritmonitor
Ημερομηνία ΣυνΧ. ΜερΧ. Ποσότ. Τιμή Π.Κ BC,
23.09.2009 35.620 684,6 41,04 41,0 5,99 5.5
07.09.2009 34.935 863,9 39,37 40,0 4,56 4.9Σύνολο Στοιχείων 1548.5 80.41 81.00 5.19 5.15
Μερικά στοιχεία.
-Η διαφορά μεταξύ BC και αντλίας είναι απειροελάχιστη (κάτω από 1%) ή ο προηγούμενος βενζινάς δεν με κλέβει
-Ο Ανεφοδιασμός το πρωί πολύ προτιμότερος από αυτόν του μεσημεριού.
-Έξυπνες κινήσεις στην οδήγηση οδηγούν σε χαμηλές καταναλώσεις.
-Το κόστος για καύσιμα ισούνται με 6.1 λεπτά το χιλιόμετρο. Μέχρι τα 40 λεπτά που είναι το μέσο κόστος...
-Η βενζίνη έχει χάσει 3 λεπτά τις τελευταίες 2 εβδομάδες.
-Μέσα σε δύο μήνες και 15 ημέρες ο Asashoryu* έχει διανύσει 6000 χιλιόμετρα περίπου. Η κατανάλωση του για τα χιλιόμετρα αυτά βάσει BC είναι 5.5 λίτρα στα 100.
- (δεν εννοώ τον παλαιστή.... για αυτόν περισσότερα εδώ)
Την Κυριακή έχει ταξίδι ως την Αράχωβα και επιστροφή. Οπότε νέα στοιχεία θα υπάρχουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
-
Aκόμα να αποδώσει η δίαιτα
εγώ ευπειθώς αναφέρω ότι τις τελευταίες 2,5 βδομάδες δεν έχω χρησιμοποιήσει την εύα Μιά μέρα μόνο την έβαλα μπροστά και την έφερα πιο κοντά στο σπίτι, περισσότερο για την μπαταρία.
Αλήθεια, με 2,5 βδομάδες ακινησία, είναι καλό να αλλάζεις θέση στο αμάξι (λάστιχα-μπάταρία )
-
Aκόμα να αποδώσει η δίαιταεγώ ευπειθώς αναφέρω ότι τις τελευταίες 2,5 βδομάδες δεν έχω χρησιμοποιήσει την εύα Μιά μέρα μόνο την έβαλα μπροστά και την έφερα πιο κοντά στο σπίτι, περισσότερο για την μπαταρία.
Αλήθεια, με 2,5 βδομάδες ακινησία, είναι καλό να αλλάζεις θέση στο αμάξι (λάστιχα-μπάταρία )
Αν είναι το αμάξι να μείνει για μερικές εβδομάδες καλό είναι να φουσκώσεις τα λάστιχα 2 με 3 λίμπρες πιο πάνω από το κανονικό.
Για πάνω από μήνα υπάρχουν οδηγίες στο βιβλίο λειτουργίας και συντήρησης.
Με -11 κιλά στα 1500 δεν νομίζω ότι θα έβλεπα διαφορά....
-
...Αλήθεια, με 2,5 βδομάδες ακινησία, είναι καλό να αλλάζεις θέση στο αμάξι (λάστιχα-μπάταρία )Όπως αναφέρει κι ο Χρήστος, μόνο λίγο παραπάνω αέρα στα ελαστικά χρειάζεται....
Σήμερα σε μίνι-ταξίδι 25ΚΜ στην Autobahn, έκανα δοκιμή κατανάλωσης με 200Km/h σταθερά (CC), το αποτέλεσμα ήταν Χ,ΧΧ l/100Km.....
Φωτό εννοείται δεν έβγαλα, ήμουν μόνος και τα χέρια στο τιμόνι...
ΥΓ: Προσέξτε το μονοψήφιο Χ που έβαλα....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Σήμερα σε μίνι-ταξίδι 25ΚΜ στην Autobahn, έκανα δοκιμή κατανάλωσης με 200Km/h σταθερά (CC), το αποτέλεσμα ήταν Χ,ΧΧ l/100Km.....
έλα...μην ντρέπεσαι...
γράψε το νουμεράκι σου -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
έλα...μην ντρέπεσαι...
γράψε το νουμεράκι σουΕίπα να το κάνω 'μειδοδοτικό διαγωνισμό', για να ακούσω νούμερο.....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
.....
-Το κόστος για καύσιμα ισούνται με 6.1 λεπτά το χιλιόμετρο. Μέχρι τα 40 λεπτά που είναι το μέσο κόστος...
.......
Πολλά δεν είναι ? συμπεριλαμβάνεται και η απόσβεση της αξίας του αυτοκινήτου ?
έχοντας κάνει ±10.000κλμ, σε 9μήνες και με αρχική τιμή 27.000€
0.09€/klm (μόνο βενζίνη) και 0.20€/klm (μέσο κόστος, χωρίς απόσβεση) και 0,67€/κλμ (μέσο κόστος με απόσβεση)
-
έλα...μην ντρέπεσαι...
γράψε το νουμεράκι σουΕίπα να το κάνω 'μειδοδοτικό διαγωνισμό', για να ακούσω νούμερο.....
να ξανακάνεις το τεστ και προς τις 2 κατευθύνσεις !!!! ανηφόρα κατηφόρα ...
Ps― φαντάζομαι ότι με 17ρια έχεις καλύτερο πάτημα στις παρατεταμένες των 200χαω
-
Στην περιοχή που μένω δεν υπάρχουν ανηφόρες-κατηφόρες, είναι η NRW δίπλα στην Ολλανδία (Κάτω Χώρες) και ούτε βουνά υπάρχουν εδώ γύρω....
Με τα 17άρια έχω βελτιωμένη αίσθηση σταθερότητας σαφώς, αλλά η κατανάλωση έχει αυξηθεί βέβαια λιγάκι....στις στροφές (βασικά μόνο εξόδους Autobahn διότι και στροφές δεν έχει εδώ, παρά μόνο κάτι πολύ-πολύ ελαφρές καμπές και όχι στροφές) έχει καλύτερη πρόσφυση....να είχε και την 'Μ' ανάρτηση...
Νούμερα δεν βλέπω να γράφετε όμως.....
-
Στην περιοχή που μένω δεν υπάρχουν ανηφόρες-κατηφόρες, είναι η NRW δίπλα στην Ολλανδία (Κάτω Χώρες) και ούτε βουνά υπάρχουν εδώ γύρω....Με τα 17άρια έχω βελτιωμένη αίσθηση σταθερότητας σαφώς, αλλά η κατανάλωση έχει αυξηθεί βέβαια λιγάκι....στις στροφές (βασικά μόνο εξόδους Autobahn διότι και στροφές δεν έχει εδώ, παρά μόνο κάτι πολύ-πολύ ελαφρές καμπές και όχι στροφές) έχει καλύτερη πρόσφυση....να είχε και την 'Μ' ανάρτηση...
Νούμερα δεν βλέπω να γράφετε όμως.....
4,95 l/100km
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
....4,95 l/100kmΜήπως υπερβάλλεις λιγάκι Πέτρο???
Μιλάμε για σταθερή ταχύτητα με 200Km/h και χρήση CC......είπαμε πως καίει λίγο αλλά μην το παρακάνουμε....
Έρευνα Κατανάλωσης