-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Θεσσαλονίκη-Αθήνα: 10.6 λ/100
Αθήνα-Θεσσαλονίκη: 7,5 λ/100Aχέμ κάποιος βιαζότανε...
νομιζω οτι ειναι εμφανες...πως οι αναγκες του ανθρωπου επηρεαζουν ορισμενα πραγματα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Θεσσαλονίκη-Αθήνα: 10.6 λ/100
Αθήνα-Θεσσαλονίκη: 7,5 λ/100Aχέμ κάποιος βιαζότανε...
Είχα τα τσουρέκια που λέει ο Πέτρος.
Εγκάθετε Άδη, θα μαρτυρήσεις.
-
Τα ... 'τσουρέκια' μήπως περιμένανε στην Αθήνα;;;
-
Kαλά, δεν έχει κατηφόρα προς την Αθήνα?
Με πόσα πήγαινες ρε πεινασμένε για να γράψει 10ρια -
Δε γνωρίζω κατά πόσο σας ενδιαφέρει αλλά θα καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου γύρω από την κατανάλωση...
Το προηγούμενο αυτοκίνητο ήταν POLO 1000 cc και παρότι βαρύ για τα 50 του άλογα, σε μεικτές συνθήκες και το πόδι στο πάτωμα (το γκάζι λειτουργούσε σαν διακόπτης ON/OFF μια και οι ενδιάμεσες θέσεις δε μετέβαλλαν ουσιαστικά την κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου!) δεν ξεπερνούσε με τίποτα τα 8 lt/100km. Σε φυσιολογικούς ρυθμούς έπεφτε στα 6lt χαλαρά.
Το StreetKA πριν ανοίξει δεν έπεφτε με καμία παναγία κάτω από 10lt με μία μέση κατανάλωση 12,5 lt/100km!!!
Τώρα 5 χρόνια μετά άνοιξε το υπερσύγχρονο μοτέρ και πέσαμε αισίως στα 9.5lt μέση κατανάλωση η οποία πολύ χαλαρά φτάνει τα 15lt στον αυτοκινητόδρομο με 150-160 km/h. OK o κινητήρας είναι αρχαίος, το βάρος αναλογικά μεγάλο, η αεροδυναμική (ποια?) μπάζει και το σασμάν αν και υπέροχο είναι και θεόκοντο!!! (όρος της καγκουρίας!)
-
11.9 l/100km αποκλειστικη χρηση πολης εκτος πρωτομαγιας οπου με αρκετη κινηση κατεβηκαμε Σαρωνιδα, και Κυριακη Παρνηθα. Μεση ταχυτητα στον υπολογιστη 39km/h, δυανυθεντα 344km, υπολειπομενα 170km (μεχρι να πιασω φαληρο βεβαια ελεγε 150--ειναι λιγο πλασματικο) (Volvo T5 AWD)
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Σε περίοδο στρωσίματος Πάτρα-Κατερίνη-Πάτρα συνολικά 700km μέση κατανάλωση υπολογιστή στα 6.8-6.9 lt/100km..
σημείωση χρήση αποκλειστικά 6ης στον αυτοκινητόδρομο και ταχύτητες εκεί γύρω στα 120 (2500rpm)... και μερικές φορές ανέβασμα μέχρι 160-170 (3500rpm).. αλλά και πέρασμα από τον Παρνασσό δύο φορές που όσο να'ναι ανεβάζει την κατανάλωση.. πόσο αισιόδοξο να είναι το trip computer?Το περισσότερο που έχω πετύχει σε διαφορά είναι +1,2 λίτρα. Ο ίδιος υπολογιστής μπορεί να δείξει και -1 λίτρο όμως, ανάλογα με την οδήγηση.
Τα βουνά πολλές φορές ρίχνουν την κατανάλωση αν κάποιος προσπαθήσει να οδηγήσει οικονομικά.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τα βουνά πολλές φορές ρίχνουν την κατανάλωση αν κάποιος προσπαθήσει να οδηγήσει οικονομικά.Επειδή πηγαίνεις ΣΙΓΑ.
-
Στην ανάβαση, ναι. Στο κάτω-κάτω δεν έχω και άλογα.
Στην κατάβαση όμως, προσπαθώ να μην καίω τακάκια και συμπλέκτες. Και ας μου σηκώνεται η τρίχα και φτάνω στην θάλασσα ιδρωμένος και κατακίτρινος από το φόβο.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Στην ανάβαση, ναι. Στο κάτω-κάτω δεν έχω και άλογα.Στην κατάβαση όμως, προσπαθώ να μην καίω τακάκια και συμπλέκτες. Και ας μου σηκώνεται η τρίχα και φτάνω στην θάλασσα ιδρωμένος και κατακίτρινος από το φόβο.
Έχεις κονέ για λάστιχα, αμορτισέρ, ελατήρια και είσαι large με αυτά;
-
Ford Fiesta Sport.
--Κατερίνη-Αθήνα καθώς το έστρωνα (όχι παραπάνω απο 3500-4000), 5.8l/100km.
--Σήμερα Πειραιά σε heavy traffic,τσίμπησε πολύ καθώς βιαζόμουν(τρόπος του λέγειν), 12l/100km.Το αμάξι έχει μόλις 850km.
-
**Golf V TSI 122
**
Διαδρομη: Ανω Τουμπα - Praktiker (απο περιφεριακο) - Κατερίνη (ξανα απο περιφεριακο)
Ταχυτητα: Σαλιγκαριου μεχρι να βγω στον περιφεριακο, μετα με τη ροη δηλαδη 90-120, στην Εγνατια οδο 130, στην ΕΟ 125. Σε εγνατια και ΕΟ ημουν με cruise control.
**Το κλιμα ηταν ανοιχτο σε ολη τη διαδρομη. ** Στο ρελαντι το κλιμα καιει μισο λιτρο επιπλεον.
Καταναλωση: 6,1λτ/100χλμ
Αποσταση: 105χλμ
Μεση ταχυτητα: 92χλμ/ωρα
Χρονος : 1ωρα και 9 λεπταΤο προηγουμενο ρεκορ μου ηταν 6,5λιτρα με μεγαλυτερες ταχυτητες αλλα χωρις κλιμα viewtopic.php?f=15&t=4910&p=1362621#p1362621 .
Στις πολυ καλες καταναλωσεις βοηθησε η φοβερη εκο 95plus, πρωτη φορα εβαλα και ειδα μεγαλη διαφορα σε σχεση με τις υπολοιπες απλες τοσο σε καταναλωση οσο και σε στροφαρισμα.
-
Καλησπέρα,
Νέο φουλάρισμα σήμερα, νέες μετρήσεις, τα ίδια μέτρια αποτελέσματα ξανά:
715 Κm
43 L (Diesel)
6,01 L/100Κm
ΜΩΤ: 56,7 Κm/h
Tύπος οδήγησης: Σπόρ (60% πόλη - 20% αυτ/δρομο - 20% επαρχιακός)
Σύστημα Start-Stop OFFΠιστεύω πως εάν μειώσω την κίνηση στην πόλη (κάτω του 50% των συνολικών χιλιομέτρων) και σταματήσω να το πλακώνω στην Autobahn, η κατανάλωση θα πέσει στα 5,6-5,8......
ΥΓ: My other name is Scroutz!
-
Θα έχεις όλο τον καιρό για οικονομική οδήγηση στην Ελλάδα, τώρα μόνο σκισίματα στις αουτομπαν
-
πάτα και του κουμπάκι on-off !!!!
μην απογοητευτείς αν ανέβει λίγο η κατανάλωση, λόγω νέων ζαντών ....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
πάτα και του κουμπάκι on-off !!!!μην απογοητευτείς αν ανέβει λίγο η κατανάλωση, λόγω νέων ζαντών ....
Λες να πάει 6,3 λ/100ΚΜ ??? Φτού γαμώτο, δεν το σκέφτηκα αυτό.....
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Στην ανάβαση, ναι. Στο κάτω-κάτω δεν έχω και άλογα.
Στην κατάβαση όμως, προσπαθώ να μην καίω τακάκια και συμπλέκτες. Και ας μου σηκώνεται η τρίχα και φτάνω στην θάλασσα ιδρωμένος και κατακίτρινος από το φόβο.
Έχεις κονέ για λάστιχα, αμορτισέρ, ελατήρια και είσαι large με αυτά;
Νισσάν Σάνι του 86. Λάστιχα, αμορτισέρ και ελατήρια δεν χρειάζονται.
-
να ρωτησω κατι τεχνικο που εχει καποια σχεση με το θεμα.
τα αυτοκινητα με start & stop σβηνουν τον κινητηρα στα φαναρια.
αυτο δεν παιζει να δημιουργησει προβλημα αν ο κινητηρας εχει ζεσταθει πολυ και σβησει χωρις να κρυωσει?τα τουρμπο πώς αντιδρουν ?
με λιγα λογια ολοι εμεις που κρυωνουμε τα αυτοκινητα μας ειμαστε μ@@@κες?
-
δε νομίζω να έχει μπει ακόμα start&stop σε turbo βενζίνης..
άσχετο αν θες να κάνεις φανάρι με 320i μπορείς να τη μαρσάρεις ή ξεκινάς σβηστός?
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
δε νομίζω να έχει μπει ακόμα start&stop σε turbo βενζίνης..άσχετο αν θες να κάνεις φανάρι με 320i μπορείς να τη μαρσάρεις ή ξεκινάς σβηστός?
μπηκε στο νεο Α5 καμπριο και η audi μαλιστα ισχυριζεται οτι ειναι και το καλυτερο...
θα ακολουθησει και σε αλλα μοντελα..
ή μηπως οχι ?
Έρευνα Κατανάλωσης