-
5θέσιο είναι...
Σε μια θέση κάθονται 2 παιδια και μαλώνουν συνεχεια σπαζοντας μου τα νεύρα
Στο γυρισμό απο Αιγιο Αιτωλικό (πολύ κίνηση αυτος ο κ@λ@δρομος Αντίριο Αιτωλικο) με αρκετες προσπεράσεις, μετα πισω Ναύπακτο - Μπράλο - Λάρισα -Θεσσαλονίκη, στον επαρχιακό πήγαινα αρκετά εως πολύ γρήγορα (κοιμόταν τα παιδιά ) και στην ΕΟ στα καλά κομάτια 160-170 είδα την μεγαλύτερη κατανάλωση εως τώρα (59,40 λιτ --> 765 χιλ) δηλαδή κάτι λιγότερο απο 7,8.
Το αυτοκίνητο ήταν φορτωμένο ως επάνω μείον ενα άτομο (2 ενήλικες και 3 παιδιά)
Δεν πιστεύω να μπορώ να κάψω παραπάνω γιατί στις στροφές και στις ανηφόρες το πατούσα αλύπητα, εκτός αυτού λογικά με την πάροδο των χιλιομέτρων ο κινητήρας θα ανοίγει -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
5θέσιο είναι...
Σε μια θέση κάθονται 2 παιδια και μαλώνουν συνεχεια σπαζοντας μου τα νεύρα -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
5θέσιο είναι...
Σε μια θέση κάθονται 2 παιδια και μαλώνουν συνεχεια σπαζοντας μου τα νεύραΕίσαι απόλυτα σωστός, αλλά έπρεπε να παω τη μαμα στην Πάτρα να πάρει το τρένο
Αλλιως τα έχω στριμωγμένα με τρια καρεκλάκια διαφορετικού υψους και τουλάχιστον μαλώνουν δεμένα -
Τελευταία προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης.
Για 837.6 χιλιόμετρα χρειάστηκα 39.51 λίτρα καύσιμο (τιμή 1.139 ευρώ το λίτρο, Shell Μιχαλακοπούλου ήτοι σύνολο 45 ευρώ). Τα 450 χιλιόμετρα κίνηση μέσα στη πόλη με BC καταναλώσεις από 5.1 (τον Αύγουστο 300 χιλιόμετρα) ως 5.3 (το Σεπτέμβριο άλλα 150 χιλιόμετρα).
Σύμφωνα με το BC η κατανάλωση ήταν 4.9 και σύμφωνα με spritmonitor 4.72 λίτρα/100 χιλιόμετρα.
Το βαρέθηκα αυτό το παιγνίδι. Άλλωστε πιο το κέρδος? Την Τετάρτη μου έρχεται η λυπητερή της ασφάλειας (ετήσια με μεικτή) στο ποσό των 980 ευρώ (ήτοι 2.68 ευρώ την ημέρα).
Στο ερώτημα τώρα 'Οι καταναλώσεις κατά ECE είναι δυνατόν να επιτευχθούν??' η απάντηση είναι ότι 'ΝΑΙ στις περισσότερες περιπτώσεις' αλλά πρέπει κάποιος να ξεχάσει τι σημαίνει οδήγηση και να ασχολείται μόνον με απλή μετακίνηση και μόνον έχοντας πάρει τα Lexotanil της ημέρας.
Προσωπικά αν ζω μετά από 5 έτη θα βλεφαριάσω κανένα ξεχειλωμένο turbo με κατανάλωση κατά δήλωση 4 λίτρα και γύρω στα 10 πραγματικά και θα καίω τα λάστιχο.
-
εγω έχω 400 το εξάμηνο μόνο με κλοπή!
-
Εκανα (που να μην έκανα, ανάθεμα ρε Κώστα... ) ένα ταξίδι την Τρίτη στην Φιλιππιάδα, συνοδηγός σε Audi A6 TDI V6 2.5 Avant Quattro. Τεράστια μαούνα, φουλ έξτρα (μέχρι και TV, Navigation, σιντιέρα πίσω, δέρμα παντού κλπ κλπ. Το ταξίδι είχε λίγη Αθήνα, κάμποσο καλό δρόμο (Ελευσίνα-Κόρινθο), κάμποσο μέτριο (Κόρινθος-Πάτρα) και κάμποση εθνική του κώλ υ...(Αντίρριο-Φιλιππιάδα)
Κάναμε 805 χλμ με σβέλτους ρυθμούς (λίγο πάνω από τα όρια δηλαδή...), με μπόλικες προσπεράσεις και έκαψε 8λίτρα/100 χλμ.Εννοείται, προσπερνούσε για πλάκα ό,τι κινούνταν, όχι τόσο χάρη στους 170 ίππους του, όσο στους τόνους ροπής που ήταν διαθέσιμοι μετά τις 2000 στροφές... Ενοχλητικό πάντως πως έχεις 2000+ στροφές μόνον για να κάνεις παιχνίδι, αν και είναι θέμα συνήθειας... Εγώ θα το είχα αγοράσει οπωσδήποτε σε αυτόματο, αλλά ο θείος δεν με άκουσε!
Πολιτισμικό σοκ πάντως, να καίει το τέρας με την μόνιμη τετρακίνηση, όσο καίει το δικό μου το κουβαδάκι σε ίδιες συνθήκες, με παρόμοιο ρυθμό...
-
Θεσσαλονίκη-Τανάγρα με 2 μαντράχαλους και λίγο φορτίο: 9,4 l/100
Συνθήκες: το CC φυτεμένο στο 150, σχετικά ήρεμες επιταχύνσεις, στα κομμάτια με χαμηλό όριο κανόνας του +10. Επίσης, στο ρεζερβουάρ είχε ρίξει ένα Pro-tec.Τανάγρα-Θεσσαλονίκη: 8,9 l/100
Συνθήκες: το CC φυτεμένο στα 150, πάρα πολλές φορές στα 160, 2 τελικιάσματα, αρκετά έντονος ρυθμός. Βενζίνη πλέον σκέτη, ΕΚΟ από τον Σείριο.Καλό ε; Προφανώς ξεμπούκωσε στο μοτέρ, η διαφορά στην επιτάχυνση στην επιστροφή ήταν παραπάνω από αισθητή.
Συμπληρωματικές λεπτομέρειες: τα 150 τα έχω με 4600 rpm... Aν είχα μια 6η...
-
αναρωτιεμαι πραγματικα πως μερικοι βλεπουνε την εξωπραγματικη διαφορα καταναλωσης των 0.7λ ανα 100κμ με διαφορες βενζινες, και λεω αναρωτιεμαι γιατι πολλες φορες κανω την ιδια διαδρομη με την ιδια ταχυτητα με τις ιδιες συνθηκες (ταχυτητα φορτιο-ιδια βενζινη) και σπανια βλεπω την ιδια καταναλωση, αλλες φορες ειανι 9λ αλλες 9.5λ αλλες 8.8λ αλλες 8.2λ αλλες 8,5λ κτλ,
-
Όταν κάνεις 500+500 χιλιόμετρα μονοκοπανιά, είναι όντως μέση η κατανάλωση. Και μέχρι τώρα, στα ταξίδια μου στην ίδια διαδρομή οι διαφορές ήταν απειροελάχιστες. Όσον αφορά την σημερινή περίπτωση, το ενδιαφέρον είναι ότι με πολύ μεγαλύτερο τσίτωμα η κατανάλωση ήταν μικρότερη. Έγινα κατανοητός;
-
Youdie pAtos 1.0, 2 άτομα, Θεσσαλονίκη-Τρίκαλα, AC συνεχώς ανοιχτό. Στρωτή οδήγηση, ταχύτητες 115-125 στον αυτοκινητόδρομο, 80-110 στην 'εθνική': 7,55lt/100Km
Πολλά είναι.
-
Πολλα είναι οντως, αλλα αυτα τα μικρα δεν εχουν καθόλου αεροδυναμική και αν τα βγαλεις στον ανοιχτό δρόμο και πας πανω απο 100 ...Ξοδεύουν
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζα κι εγώ με το Wagon R, σχεδόν το ίδιο καίει στην πόλη και εκτός οταν πας με 120 -
πόλύ σωστό, αφου πάει με 5000 στροφές
Υ.Γ. Ανοίξαν τα σχολεία και έχουν κινηση στο forum από το πρωί!
-
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Πολλα είναι οντως, αλλα αυτα τα μικρα δεν εχουν καθόλου αεροδυναμική και αν τα βγαλεις στον ανοιχτό δρόμο και πας πανω απο 100 ...ΞοδεύουνΠαλιότερα που κατέβηκα Αθήνα με το ίδιο αυτοκίνητο (και αντίστοιχες συνθήκες), στο πήγαινε λόγω βιασύνης ήμασταν στον αυτοκινητόδρομο 'pedal to the metal' (με την αστρονομική ταχύτητα των 140-145 ) και προφανώς τότε έκαψε τα άντερα του. Πάνω από 12,5!
Στην επιστροφή, ο ρυθμός ήταν χαλαρός (~120), είχε απειροελάχιστη κίνηση, είχε βραδιάσει (AC κλειστό) και έκαψε κάτω από 8.
Υπάρχει λόγος τελικά που τα αποκαλούν 'αυτοκίνητα πόλης'
-
Σήμερα γέμισα το ντεπόζιτο μετά από 470km, εκ των οποίων τα 350km στο πήγαινε-έλα Αθήνα-Κρανίδι Αργολίδος και τα άλλα 120km σε Κηφισό-Κηφισίας-Συγγρού. Έβαλα 32,09lt, δλδ 6,83lt/100km . Βέβαια, ο βενζινάς πρέπει να έβαλε κανά lt λιγότερο σε σχέση με την προηγούμενη φορά που το γέμισα (άρα γύρω στα 7,05lt/100km πραγματικά). Το trip computer έδειχνε 7,1lt/100km.
Στα 350km του ταξιδιού το trip computer είχε γράψει 6,7lt/100km . Λογικό, όμως, αφού δεν ξεπέρασα ποτέ τα 120χαώ λόγω (i) ζωντανού κόφτη στη θέση συνοδηγού και (ii) κάποιου προβλήματος με την ευθυγράμμιση όπου μετά τα 120-130χαώ δε μου ενέπνεε και πολύ σιγουριά το τιμόνι. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Λογικό, όμως, αφού δεν ξεπέρασα ποτέ τα 120χαώ λόγω (i) ζωντανού κόφτη στη θέση συνοδηγούΟ Διοικητής σου με τα μακριά μαλλιά έτσι?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Λογικό, όμως, αφού δεν ξεπέρασα ποτέ τα 120χαώ λόγω (i) ζωντανού κόφτη στη θέση συνοδηγού
Ο Διοικητής σου με τα μακριά μαλλιά έτσι?
Όχι 'ο Διοικητής μου', απλά 'Διοικητής'
-
Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, διαβάζω τις περισσότερες καταναλώσεις και απορώ πως το ΤΤ μου καίει το ίδιο ή και λιγότερο από ατμοσφαιρικά 1400άρια και 1600άρια; Και δε μιλάω για μέσα στην πόλη που δεν το κινώ σχεδόν καθόλου, αλλά σε ταξίδια. Δε μπορεί το 1.8T να καίει 7,5lt/100 στο ταξίδι και το ίδιο να καίει το 1.4.
Το smart δε, απλά συναγωνίζεται τα diesel και τα prius-civic hybrid. Σε ταξίδι δεν έχω δει πάνω από 5.5lt/100 (και full φορτωμένο με 2 άτομα + Α/C).
Μυστήρια πράγματα... -
εγώ έτοιμος είμαι να το βάψω μπλε...
-
Γαλαζιο
Έρευνα Κατανάλωσης