-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Προτείνω, με τη σειρά μου, οι πετρελαιάκηδες να φτιάξουν δικό τους, ξεχωριστό θέμα !! Άκου εκεί 6,67 η μέγιστη κατανάλωσή σου (στην πόλη) !!
Χαχα, εάν ήταν έτσι δεν θα έγραφα εκεί, εδώ έχει την πλάκα του μόνο να λέω τις τιμές που βγάζει το δικό μου
Πέρα από την πλάκα, μήπως φίλε μας μπορείς να μας διαφωτίσεις; Τι το ΤΟΣΟ πολύ διαφορετικό έχουν οι γενικές συνθήκες (από ποιότητα καυσίμων μέχρι τα μποτιλιαρίσματα) στον 'πολιτισμό', που δεν επιτρέπουν στους ιθαγενείς αυτής της μέλλουσας ερημοποιημένης γης, να πετύχουν τις μέσες καταναλώσεις των εκεί οδηγών ;
Χμ, από πού ν'αρχίσω:
α) Δρόμοι και όχι...... 'Δρόμοι'
β) Οδηγική συμπεριφορά και όχι...... 'γιούρια στα καγκούρια'
γ) Έξυπνοι σηματοδότες με φωτοκύτταρα και όχι..... άσκοπα φανάρια
δ) Ευρεία χρήση roundabout και όχι..... σηματοδοτών κάθε 100μ
ε) Καύσιμο 100% και όχι..... Α.Τ.Υ (Αγνώστου Ταυτότητος Υγρό)
στ) Υψηλά πρόστιμα για παραβάσεις και όχι..... 'ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε? Σε 1 ώρα θα την έχω σβήσει την κλήση'
ζ) Παντελής απουσία κουτοπονηριάς με σκοπό το κλέψιμο πελάτη και όχι..... 'μάθανε πως γα...στε πλάκωσαν κι οι γύφτοι'Θα μπορούσα να συνεχίσω κι άλλο μα έχω αρκετή δουλειά τώρα....
ΥΓ: Viva Tr-Ellas!
-
Βολος-θεσσαλονικη
μεση ωραια ταχυτητα 139, καταναλωση 9.2 , 1 ατομο και κλιμα συνεχεια στους 16 βαθμους..
-
Ο χρήστης sofoklis_A3TFSI έγραψε:
Βολος-θεσσαλονικημεση ωραια ταχυτητα 139, καταναλωση 9.2 , 1 ατομο και κλιμα συνεχεια στους 16 βαθμους..
Sorry που ρωτάω αλλά έχεις καταγωγή από Σκανδιναβία και πάνω;
-
οχι του πηρε η γυναίκα του μπουφάν στις προσφορές του καλοκαιριου....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Σήμερα είδα στο BC την παρακάτω μέτρηση, μετά από χρήση νορμάλ (100 - 140χλμ/ω) σε αυτ/δρομο και 30% πόλη......διανυμένα 201,2 Km - υπόλοιπο 1001Κm - Σύνολο:1202Km αυτονομία!!
60άρι ρεζερβουάρ υποθέτω, ε;
Η μέγιστη (εκτιμώμενη από το TC) αυτονομία που έχω δει στο Avensis είναι 777Km, με σβέλτη οδήγηση (άνω των ορίων) αλλά εξαιρετικά στρωτή και γέμισμα του ρεζερβουάρ σχεδόν μέχρι την τάπα...
Είχα ήδη κάνει καμιά 150αριά χλμ εκείνη την ημέρα.
Μπράβο βρε θηρίο!!! Εγώ στο Astra 1.4 της γυναίκας μου μετα βίας βγάζω 650χλμ........
ΥΓ: Καλά, με πόσο πήγαινες? Σίγουρα θα πήγαινες με 70χλμ & 5η
Πήγα δυο φορές Νέα Μάκρη και γύρισα χωρίς κλιματισμό και με ταχύτητες στην ΕΟ και ΑΟ ( με το Cruise Control ) κλειδωμένη στα 90 με 5η. Μέση ταχύτητα είχα 52 χλμ στον επεξεργαστή.
-
Τον Αύγουστο έκανα συνολικά περίπου 4500χλμ. Σε κάθε δρόμο, εθνική ,επαρχιακό παντού , με αποσκευές ή μη και με οποιαδήποτε ταχύτητα. Το εύρος της κατανάλωσης κυμάνθηκε μεταξύ 6,47 και 7,39 !! Μια χαρά!!
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Τον Αύγουστο έκανα συνολικά περίπου 4500χλμ. Σε κάθε δρόμο, εθνική ,επαρχιακό παντού , με αποσκευές ή μη και με οποιαδήποτε ταχύτητα. Το εύρος της κατανάλωσης κυμάνθηκε μεταξύ 6,47 και 7,39 !! Μια χαρά!!Έτσι βγαίνει συνήθως εκτός Αθηνών.
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Τον Αύγουστο έκανα συνολικά περίπου 4500χλμ. Σε κάθε δρόμο, εθνική ,επαρχιακό παντού , με αποσκευές ή μη και με οποιαδήποτε ταχύτητα. Το εύρος της κατανάλωσης κυμάνθηκε μεταξύ 6,47 και 7,39 !! Μια χαρά!!Μόλις κοίταξα τις...σημειώσεις μου (σε SMS!)
Το σωστό είναι 6,47 μέχρι 7,69! -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Τον Αύγουστο έκανα συνολικά περίπου 4500χλμ. Σε κάθε δρόμο, εθνική ,επαρχιακό παντού , με αποσκευές ή μη και με οποιαδήποτε ταχύτητα. Το εύρος της κατανάλωσης κυμάνθηκε μεταξύ 6,47 και 7,39 !! Μια χαρά!!
Έτσι βγαίνει συνήθως εκτός Αθηνών.
Κοίτα για ένα μοτέρ 15 χρονών και με μένα να κατεβαίνω από Βόλο με 160+ νομίζω είναι πολύ καλά.
2μιση χρόνια που χω το Πεζάκι δεν ξεπέρασα ποτέ τα 8 -
Αθήνα-Πάτρα ( με 100 χλμ περίπου κίνηση εντός Αθηνών ) 2 ατομα και πολλές πολλές αποσκευές 6.9l/100. Ταχύτητες εντός ορίων πλην Αττικής Οδού ( 140 ) και σε προσπεράσεις ( οχι πολλές πάντως ).
Ανκόνα- Λίγο έξω από το Μιλάνο με ίδιο βάρος κλπ 6.9l/100 ταχύτητες 120-150 συνήθως κάπου 130-140 σταθερά, σε λίγα σημεία έπεσα στα 100 λόγω κίνησης και για λίγο χρόνο+ 35-40 λεπτά μποτιλιαρισμένος-ακίνητος στην Αutostrada.
ΑC on και στις 2 περιπτώσεις. -
αισθάνθηκες με την Ιταλική βενζίνη καλύτερη κατανάλωση και τράβηγμα?
-
Με 80 ευρώ 100άρας BP κόστους 1.40 το λίτρο δηλαδή 57 λίτρα καυσίμου το αυτοκίνητο έβγαλε 650 χιλιόμετρα σε μικτές συνθήκες Αθήνας αλλά όχι βαριά μποτιλιαρίσματα κλπ.
Άρα 8.76 λίτρα / 100χλμ
Νομίζω πως είναι μια χαρά η κατανάλωση
Είναι το καλύτερο σκορ που έχω πετύχει σε αυτές τις συνθήκες, με άλλες βενζίνες έβγαινα γύρω στα 9.5 λίτρα Η συγκεκριμένη όμως ήταν πανάκριβη οπότε το ίδιο έρχεται το τελικό κόστος -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Με 80 ευρώ 100άρας BP κόστους 1.40 το λίτρο δηλαδή 57 λίτρα καυσίμου το αυτοκίνητο έβγαλε 650 χιλιόμετρα σε μικτές συνθήκες Αθήνας αλλά όχι βαριά μποτιλιαρίσματα κλπ.
Άρα 8.76 λίτρα / 100χλμ
Είναι το καλύτερο σκορ που έχω πετύχει σε αυτές τις συνθήκες, με άλλες βενζίνες έβγαινα γύρω στα 9.5 λίτρα Η συγκεκριμένη όμως ήταν πανάκριβη οπότε το ίδιο έρχεται το τελικό κόστοςΣτα ίδια; Δεν θα το έλεγα...
Εσύ πλήρωσες: 1.4057=79.8€
αν είχες βάλει στο πρατήριο που έβαλα εγώ προχθές: 1.1357=63.84€
Επομένως, πλήρωσες 16€ παραπάνω για την ίδια ποσότητα...
Αρα, αν υποθέσουμε πως πας οικονομικότερα με την 100άρα, για κάθε 100χλμ θα έπρεπε να κερδίζεις τουλάχιστον 2.45€, ήτοι 1,75 λίτρα 100άρας λιγότερη κατανάλωση...
(αν κάνω κάπου λάθος, διορθώστε με... )Απίθανο , αν όχι αδύνατο κάτι τέτοιο...
Έχω ακούσει από κάποιους πως σε ταξίδι μπορεί να κερδίσουν με 100άρα ακόμη και 2 λτ/100 χλμ, και μάλιστα όχι ακριβή ΒΡ, για ΕΤΕΚΑ, ΑEGEAN κλπ.. ΔΕΝ το έχω διαπιστώσει, ο ίδιος... Θεωρώ πάντως πως είναι προς το συμφέρον μας να βάζουμε φτηνή 95άρα: είναι πιο δύσκολο να είναι νοθευμένη, είναι φθηνότερη και ταυτόχρονα ασκούμε πίεση στις εταιρείες εμπορίας, καθώς σ'αυτήν έχουν τα μικρότερα κέρδη...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Άρα 8.76 λίτρα / 100χλμ
Είναι το καλύτερο σκορ που έχω πετύχει σε αυτές τις συνθήκες, με άλλες βενζίνες έβγαινα γύρω στα 9.5 λίτρα Η συγκεκριμένη όμως ήταν πανάκριβη οπότε το ίδιο έρχεται το τελικό κόστοςΣτα ίδια; Δεν θα το έλεγα...
Εσύ πλήρωσες: 1.4057=79.8€
αν είχες βάλει στο πρατήριο που έβαλα εγώ προχθές: 1.1357=63.84€
Επομένως, πλήρωσες 16€ παραπάνω για την ίδια ποσότητα...
Αρα, αν υποθέσουμε πως πας οικονομικότερα με την 100άρα, για κάθε 100χλμ θα έπρεπε να κερδίζεις τουλάχιστον 2.45€, ήτοι 1,75 λίτρα 100άρας λιγότερη κατανάλωση...
(αν κάνω κάπου λάθος, διορθώστε με... )Απίθανο , αν όχι αδύνατο κάτι τέτοιο...
Έχω ακούσει από κάποιους πως σε ταξίδι μπορεί να κερδίσουν με 100άρα ακόμη και 2 λτ/100 χλμ, και μάλιστα όχι ακριβή ΒΡ, για ΕΤΕΚΑ, ΑEGEAN κλπ.. ΔΕΝ το έχω διαπιστώσει, ο ίδιος... Θεωρώ πάντως πως είναι προς το συμφέρον μας να βάζουμε φτηνή 95άρα: είναι πιο δύσκολο να είναι νοθευμένη, είναι φθηνότερη και ταυτόχρονα ασκούμε πίεση στις εταιρείες εμπορίας, καθώς σ'αυτήν έχουν τα μικρότερα κέρδη...
Μεταξύ ακριβής (BP) και πιο φτηνής (Eλίν) 100άρας είναι η διαφορά κατανάλωσης που έχω δει περί το μισό λίτρο. Η διαφορά 95άρας με 100άρα παίζει να είναι γύρω στα 0.7+ λίτρα στο δικό μου αμάξι. Πάντως μιας και αποδίδει αντιληπτά πιο καλά με 100άρα (όχι τπτ ιδιαίτερο όπως έχω ξαναγράψει, απλά καταλαβαίνεις μια διαφορά) νομίζω πως τελικά το πιο συμφέρον για το συγκεκριμένο αμάξι είναι μια νορμάλ τιμής 100άρα.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αισθάνθηκες με την Ιταλική βενζίνη καλύτερη κατανάλωση και τράβηγμα?Δεν κατάλαβα κάτι διαφορετικό. Ακόμα δεν έχω βγάλει κατανάλωση με Ελβετική βενζίνη γιατί δεν έχω γεμίσει ξανά. Πάντως έχω κάνει 330 χλμ με γύρω στα 20λίτρα από τότε που την έβαλα. Πλέον κινούμαι εντός Στρασβούργου. Όταν ξαναγεμίσω θα βάλω την κατανάλωση. Οι 2 καταναλώσεις που έδωσα ήταν με Ελληνική βενζίνη
-
Χωρις να το επιδιωξω, πηγαινοντας απο Αιγιο Πατρα απο την παλια Εθνικη (γεμισα στο Αιγιο και δεν μπορεσα να βρω την 'νεα' ΕΟ, οποτε πηγα απο την παλια), περιπου 43 χιλ, 3 ενηλικες, 3παιδια και λιγα μπαγαζια, Clima on, μεχρι 4η ταχυτητα και μεχρι 90 χιλ/ωρα, μου εδειξε 5,4λιτ/100
καλα ειναι για μονιμα 4κινητο πανω του 1,5 τοννου αυτοκινητο (Outback 2.0 diesel) -
όχι δεν είναι καλά και σταμάτα να μας εκνευρίζεις !!!!
-
Σκέψου ότι αυτουνού το αμάξι βρωμάει πετρέλαιο, βοηθάει να ηρεμήσεις.
-
έξι άτομα που τα έβαλε? είναι επταθέσιο?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
έξι άτομα που τα έβαλε? είναι επταθέσιο?Εχει σχαρες οροφης!
Έρευνα Κατανάλωσης