-
Θα το δίνω πιο συχνά το δικό μου στην μούτερ... 6,5l/100 έκανε, για εθνική και πόλη σε 1-νεκρά.
-
Να το φορτώσω Κωνσταντίνε στο τραίνο και να στο στείλω να το δώσεις στη μητέρα σου 10-15 μέρες μπας και μου ρίξει τη μέση κατανάλωση;
-
Έτσι και το μάθει δλδ πόσο θα την πάει;
-
Το τριήμερο πήγα στο Πήλιο. Η κατανάλωσή του τουτού μου σε 513,6km (310-320km Αθήνα-Βόλος και τα υπόλοιπα Βόλος-Ζαγορά και βόλτες γύρω χωριά) ήταν 7,34lt/100km (7,6 έδειξε το trip computer). Η οδήγηση ήταν ήρεμη λόγω συνεπιβατών και υπολοίπων οχημάτων της παρέας.
-
Εντός πόλης κατανάλωση (πιο εντός δε γίνεται, περιλαμβάνει μπόλικο μποτιλιάρισμα θανάτου) με 100άρα βενζίνη: με 50 λίτρα έβγαλε 470χιλιόμετρα δηλαδή ~10.6 λίτρα/100χλμ
Είναι η χειρότερη 'επίδοση' κατανάλωσης του αυτοκινήτου μέχρι σήμερα αλλά και οι συνθήκες δυσμενέστερες από ποτέ (ζέστη, κλιματισμός, κίνηση). Περίμενα πάντως να κάψει 10 λίτρα, όχι παραπάνω. Είναι κάπως πολύ. -
Το TSI με τα 140 δεν έχεις?
Μια χαρά ακούγονται τα νούμερα πάντως...10lt/100km με τρελή κίνηση και πολύ ζέστη? -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Εντός πόλης κατανάλωση (πιο εντός δε γίνεται, περιλαμβάνει μπόλικο μποτιλιάρισμα θανάτου) με 100άρα βενζίνη: με 50 λίτρα έβγαλε 470χιλιόμετρα δηλαδή ~10.6 λίτρα/100χλμ
Είναι η χειρότερη 'επίδοση' κατανάλωσης του αυτοκινήτου μέχρι σήμερα αλλά και οι συνθήκες δυσμενέστερες από ποτέ (ζέστη, κλιματισμός, κίνηση). Περίμενα πάντως να κάψει 10 λίτρα, όχι παραπάνω. Είναι κάπως πολύ.Σε μποτιλιάρισμα θανάτου, εγώ την βρίσκω...εξαιρετική κατανάλωση! Κάνε κλικ στην υπογραφή μου και θα καταλάβεις!
Εγώ έχω να επιλέξω είτε διαδρομές πηγμένες μέχρι αηδίας για να πάω στην δουλειά (πχ Ποσειδώνος, Αλιμου, Αμφιθέας...), είτε εναλλακτικές μέσα από στενάκια, ανηφόρες κατηφόρες κλπ... Και τα δύο, στέλνουν την κατανάλωση στο θεό!
Και έχω ένα Υ 1.2 με 86 ίππους και καμια 900αριά κιλά, ενώ εσύ μπροστά στο δικό μου...οδηγείς μαούνα!
-
Ναι το 140 είναι, απλά με έχει συνηθίσει σε καλύτερες καταναλώσεις και κακόμαθα (9-9.3 βαριά) Αλλά όσο καλοκαιριάζει και ζεσταίνει ο αέρας μπορεί να ανεβάσει κι άλλο κατανάλωση
//Κι εγώ μετά από το τελευταίο γέμισμα κινήθηκα μόνο σε οδούς με κίνηση θανατερή, όπως Βουλιαγμένης-Ποσειδώνος Σαββατοκύριακα, Φιλολάου κάθε πρωί που πηγαίνουν όλοι στις δουλειές και γίνεται της πόπης, αρκετές φορές διέσχισα κέντρο κλπ, Γαλάτσι με ανηφοροκατηφόρες κλίσης 30 μοίρες που λέει ο λόγος... χειρότερα δεν γίνεται.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Και έχω ένα Υ 1.2 με 86 ίππους και καμια 900αριά κιλά, ενώ εσύ μπροστά στο δικό μου...οδηγείς μαούνα!Για την ώρα σε κερδίζω με 9.8 λίτρα/100 χλμ σε 1400 κ.ε. με 72 ίππους και ~950 κιλά, όπου να 'ναι όμως θα πέσω κι άλλο. Ήδη με τα τελευταία 6 γεμίσματα σε σύνολο 52 κατάφερα να ρίξω τη συνολική μέση κατανάλωση από τα 10.2 στα 9.8. Α ρε βενζίνη τι μας έκανες...
-
Κι εγώ την έχω ρίξει, πλέον γράφω σταθερά κάτω από 10λίτρα/100, ενώ παλιότερα τα ξεπερνούσα. Βρήκα εναλλακτικές διαδρομές, ηρέμησα λίγο και το πόσο δυνατά πατάω το γκάζι, πάω και με μια ταχύτητα πάνω...
Αλλά πολλές φορές παρασύρομαι και το...κοφτιάζω
(υπόψιν, κόφτης στις...7200 ) -
Αθήνα - Βέροια, μέση ωριαία 100 χλμ ακριβώς, κατανάλωση 7,1 λ. βάσει υπολογιστή ταξιδίου.
-
Golf TSi 140HP 9.5-10lt: 80% πολη 20% ανοικτος δρομος.
Αυτονομια γυρω στα 550km ανα ρεζερβουαρ.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
(υπόψιν, κόφτης στις...7200 )
Για μαμα Y 1.2 16V μιλαμε?
Εντυπωσιακο!!
-
εγω πάντως υπολόγιζα κάτω από 9 και έβγαλε 11 πάλι... Δηλαδή κλέψιμο της αρκούδας,,,,,, Με δωρεάν πλύσιμο... όμως... αρα πάτσισα τη ζημια?
-
Θεσσαλονικη - Πευκοχωρι (μεσω Σιβηρης, αρα ειχαμε και μια ορεινη διαδρομουλα )
και επιστροφη.Το TC του Punto , εδειξε 5,6l/100Km.
Πολυ καλα μπορω να πω...
-
Σήμερα δανείστηκε ο αδερφός μου μια ΒΜW 116 για μια μέρα, να τη δοκιμάσει (περισσότερο από περιέργεια, γιατί σίγουρα στα ίδια χρήματα παίζουν αρκετά μοντέλα που είναι οδηγικά πολύ πιο ενδιαφέροντα από τη μικρή μπέμπα). Αρκετά βαρύ αμάξι (τουλάχιστον για τον 1600άρη με τους 122 ίππους) αλλά στο κατέβασμα από το Διόνυσο (Άγιο Πέτρο) που το μηδενίσαμε ως το Μαρούσι (roundabout Αττικής οδού) στις 1:30 το βράδυ έγραψε μέση κατανάλωση 4.7 lt/100km σύμφωνα το T/C. Στο ανέβασμα, βέβαια, από Μαρούσι ως Ν.Ερυθραία η μέση κατανάλωση έφτασε τα 9.4 lt/100km. Καλό το αυτόματο σβήσιμο του κινητήρα κατά την αναμονή με νεκρά στο φανάρι, αλλά το βάρος είναι βάρος...
-
Μεθαυριο θα κανω ηγουμενιτσα-θεσσαλονικη και θα σας εχω καταναλωση...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Σήμερα δανείστηκε ο αδερφός μου μια ΒΜW 116 για μια μέρα, να τη δοκιμάσει (περισσότερο από περιέργεια, γιατί σίγουρα στα ίδια χρήματα παίζουν αρκετά μοντέλα που είναι οδηγικά πολύ πιο ενδιαφέροντα από τη μικρή μπέμπα). Αρκετά βαρύ αμάξι (τουλάχιστον για τον 1600άρη με τους 122 ίππους) αλλά στο κατέβασμα από το Διόνυσο (Άγιο Πέτρο) που το μηδενίσαμε ως το Μαρούσι (roundabout Αττικής οδού) στις 1:30 το βράδυ έγραψε μέση κατανάλωση 4.7 lt/100km σύμφωνα το T/C. Στο ανέβασμα, βέβαια, από Μαρούσι ως Ν.Ερυθραία η μέση κατανάλωση έφτασε τα 9.4 lt/100km. Καλό το αυτόματο σβήσιμο του κινητήρα κατά την αναμονή με νεκρά στο φανάρι, αλλά το βάρος είναι βάρος...Δηλαδή μέση κατανάλωση 7lt/100km. Νομίζω πως είναι πολύ καλή επίδοση!
Ειδικά αν έχει λίγα χιλιόμετρα ο κινητήρας οπότε πιθανώς να πέσει και στα 6,5lt όταν μαζέψει χιλιόμετρα! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Σήμερα δανείστηκε ο αδερφός μου μια ΒΜW 116 για μια μέρα, να τη δοκιμάσει (περισσότερο από περιέργεια, γιατί σίγουρα στα ίδια χρήματα παίζουν αρκετά μοντέλα που είναι οδηγικά πολύ πιο ενδιαφέροντα από τη μικρή μπέμπα). Αρκετά βαρύ αμάξι (τουλάχιστον για τον 1600άρη με τους 122 ίππους) αλλά στο κατέβασμα από το Διόνυσο (Άγιο Πέτρο) που το μηδενίσαμε ως το Μαρούσι (roundabout Αττικής οδού) στις 1:30 το βράδυ έγραψε μέση κατανάλωση 4.7 lt/100km σύμφωνα το T/C. Στο ανέβασμα, βέβαια, από Μαρούσι ως Ν.Ερυθραία η μέση κατανάλωση έφτασε τα 9.4 lt/100km. Καλό το αυτόματο σβήσιμο του κινητήρα κατά την αναμονή με νεκρά στο φανάρι, αλλά το βάρος είναι βάρος...
Δηλαδή μέση κατανάλωση 7lt/100km. Νομίζω πως είναι πολύ καλή επίδοση!
Ειδικά αν έχει λίγα χιλιόμετρα ο κινητήρας οπότε πιθανώς να πέσει και στα 6,5lt όταν μαζέψει χιλιόμετρα!6.5 λίτρα η 116i γενική μέση κατανάλωση; Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα εκτός αν μένεις σε τελείως επίπεδη περιοχή χωρίς φανάρια,διασταυρώσεις,κίνηση,διαβάσεις πεζών
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δηλαδή μέση κατανάλωση 7lt/100km. Νομίζω πως είναι πολύ καλή επίδοση!
Ειδικά αν έχει λίγα χιλιόμετρα ο κινητήρας οπότε πιθανώς να πέσει και στα 6,5lt όταν μαζέψει χιλιόμετρα!6.5 λίτρα η 116i γενική μέση κατανάλωση; Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα εκτός αν μένεις σε τελείως επίπεδη περιοχή χωρίς φανάρια,διασταυρώσεις,κίνηση,διαβάσεις πεζών
Αν βγάζει μέση κατανάλωση (σε μικτές συνθήκες) κάτω από 9 lt/100km, με τα κιλά που ζυγίζει, μια χαρά θα είναι. Το 6.5 σε ταξίδι, με σταθερά 100 ως 120 το πολύ, δεν είναι πρόβλημα. Τα 4.7 (σε ~20 χλμ κατηφορικής σε γενικές γραμμές διαδρομής) και τα 9.4 (σε ~6 χλμ σχετικά ανηφορικής διαδρομής) τα έγραψε σε ώρα που δεν είχε ούτε κίνηση ούτε ήλιο [το A/C ήταν σβηστό, τα παράθυρα κλειστά] και τα φανάρια ήταν ελάχιστα και με μικρή αναμονή [το αυτόματο σβήσιμο του κινητήρα δε μας γλίτωσε και κάτι αξιόλογο].
Βtw, το συγκεκριμένο αυτ/το είχε περί τα 1500 χλμ στο οδόμετρο.
Έρευνα Κατανάλωσης