-
Σχετικά με τους κώλους:
- Φοκους
- Αστρα
Οι υπόλοιποι 2 δεν μου αρέσουν καθόλου. Ο δε κώλος του μεγκαν μου θυμιζει μια θρησκευτικό στο Γυμνάσιο που όταν τη βλεπαμε φωνάζαμε 'Απεταξάμην'
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ο πισινός του Megane, στην 'κακή' έκδοση, μ'αρέσει!Για τη θέση της εξάτμισης στο Οπελ και τι συνειρμούς φέρνει, τα έχουμε ξαναπεί ε???
Όπως σε όλα τα υπερηχητικά της προκοπής, αυτή είναι η σωστή θέση της εξάτμισης.
Μεγάλη πίκρα τράβηξα με το ST. Για να βρω φωτογραφία του πισινού του από σωστή γωνία πρέπει να έψαξα και 10 σελ. στο google images. Αρνούνται να τον φωτογραφίσουν! -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
To καλό είναι πως πολλά ακριβότερα (φτερούγες excluded) ή 'σπορ' αυτοκίνητα θα βλέπουν (για λίγο) και τα 4 οπίσθιαΠες μου 5 απο αυτα που θα βλεπουν οπισθια και δεν στο λεω καθολου ειρωνικα. Γιατι εγω δεν μπορω να φανταστω κατι
-
Από τα παραπάνω προτιμώ το RX8 . Άντε ελαφρώς μεταχειρισμένο S2000, αφού με πιέζετε.
Πάντως, στο EVO που κυκλοφορεί, συγκρίνουν το Golf με το Focus και στους οδηγικούς τομείς αξιολογούν το Focus ως αισθητά ανώτερο. Δεν το περίμενα. Μπράβο στη Ford. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Από τα παραπάνω προτιμώ το RX8έτοιμος είμαι για το μεγάλο βήμα
από αυτά της ψηφοφορίας..απλά GTi
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Το θέμα είναι ότι το Megane RS στον 1.5 χρόνο περίπου που κυκλοφορεί δεν έχει καταφέρει να γίνει δημοφιλές και αυτό λέει πολλά πράγματα... ! Βέβαια γιά να είμαστε δίκαιοι σε αυτό πιστεύω το αδικεί η τσιμπημένη τιμή του ...
και το φοκους RS ειχε (υποτιθετε) τσιμπημενη τιμη αλλα τρεχανε και δεν προλαβαινανε.....
Eίχε όμως και συλλεκτική αξία, μιάς και ήταν limited edition, και τελικά έγινε έστω και υπό αυτούς τους περιορισμούς δημοφιλές... ! Το θέμα είναι ότι το Megane ΔΕΝ κυκλοφορεί, άρα και ΔΕΝ υπάρχει ενδιαφέρον γι' αυτό από το αγοραστικό κοινό, και εδώ αξίζει κανείς να δώσει ερμηνείες ...
ερμηνεια????? υπαρχει εξηγηση! δε χρειαζεται να ερμηνευσουμε τιποτα...
Σωστά, ο αρνητισμός γιά το Renault είναι μάλλον προφανής ...
-
Megane RS απο μένα, μπορεί να ειναι το πιο ακριβό αλλα ειναι και το πιο αλήτικο χωρίς να κυνηγά πεζοδρόμια (βλ. Όπελ). Εκτός των άλλων το θεωρώ μακράν και το πιο όμορφο.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Megane RS απο μένα, μπορεί να ειναι το πιο ακριβό αλλα ειναι και το πιο αλήτικο χωρίς να κυνηγά πεζοδρόμια (βλ. Όπελ). Εκτός των άλλων το θεωρώ μακράν και το πιο όμορφο.απο τις πιο προκλητικες δηλωσεις της χρονιας?????
ρε την οπελ με τη βολιδα της.....
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
To καλό είναι πως πολλά ακριβότερα (φτερούγες excluded) ή 'σπορ' αυτοκίνητα θα βλέπουν (για λίγο) και τα 4 οπίσθια
Πες μου 5 απο αυτα που θα βλεπουν οπισθια και δεν στο λεω καθολου ειρωνικα. Γιατι εγω δεν μπορω να φανταστω κατι
116/120i, Z4 2.0, 2.2 SLK 1.8, A3 1.6 & 2.0 (για κοίτα που φτάνουν οι τιμές τους)
και μοντέλα κάποιας άλλης μάρκας, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα
-
Σχολιο για το ESP του Golf...
...Aξιζει να σημειωσουμε οτι το πολυ καλο ESP, ακομα και αν απενεργοποιηθει, παραμενει παντοτε διακριτικα παρον, ομως μονο σε εξαιρετικα οριακες καταστασεις.
-
και για μένα το GTI ως πιο ολοκληρωμένο πακέτο
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Σχολιο για το ESP του Golf......Aξιζει να σημειωσουμε οτι το πολυ καλο ESP, ακομα και αν απενεργοποιηθει, παραμενει παντοτε διακριτικα παρον, ομως μονο σε εξαιρετικα οριακες καταστασεις.
Πραγματικα αυτο δεν το ηξερα!?! Ειναι η πρωτη φορα που το ακουω, ενα ενα τα λετε τα 'καλα'...
Παντως ειλικρινα σαν αγοραστης, πολυ δυσκολα θα εδινα 30,000+ για ενα απ'τα 4 αυτοκινητα του συγκριτικου! Υπαρχουν τοσα καλα μεταχειρισμενα αυτοκινητα στην αγορα με 30-35,000ευρω που αυτα τα 4 φανταζουν ανουσια...
ps: ακομα παντως δεν εχω ψηφισει αφου δεν εχω αποφασισει ακομα...αν δεν ειχε το μη απενεργοποιουμενο esp το Megane, θα ηταν πιο ευκολα τα πραγματα...
-
Η επιλογή ενός μεταχειρισμένου καλοστημένου αυτοκινήτου με πανίσχυρο κινητήρα και (ενδεχομένως) 'καλό' σηματάκι δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Όταν αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο, το πρώτο που κοιτάς είναι να μην έχει προβλήματα, να έχει διανύσει σχετικά λίγα χλμ και να μην είναι ταλαιπωρημένο. Όμως στη συγκεκριμένη κατηγορία των δυνατών αυτοκινήτων ξέρεις προκαταβολικά ότι κατά πάσα πιθανότητα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τους ήπιε το αίμα. Γιατί να αγοράσει κάποιος μια GTA, μια Μ3 ή Μ5, μια 911; Για να πηγαίνει στη δουλειά του και στο χωριό του ή για να βγάζει το άχτι του σε στροφιλίκια αγγίζοντας συχνά-πυκνά τον κόφτη; Δεν μιλάμε για απλά δίλιτρα οικογενειακά αμάξια, ούτε για μικρομεσαία πόλης, όπου υπάρχουν καλομεταχειρισμένα αυτοκίνητα. -
Ο χρήστης VW16v έγραψε:
...Aξιζει να σημειωσουμε οτι το πολυ καλο ESP, ακομα και αν απενεργοποιηθει, παραμενει παντοτε διακριτικα παρον, ομως μονο σε εξαιρετικα οριακες καταστασεις.
Πραγματικα αυτο δεν το ηξερα!?! Ειναι η πρωτη φορα που το ακουω, ενα ενα τα λετε τα 'καλα'...
Παντως ειλικρινα σαν αγοραστης, πολυ δυσκολα θα εδινα 30,000+ για ενα απ'τα 4 αυτοκινητα του συγκριτικου! Υπαρχουν τοσα καλα μεταχειρισμενα αυτοκινητα στην αγορα με 30-35,000ευρω που αυτα τα 4 φανταζουν ανουσια...
ps: ακομα παντως δεν εχω ψηφισει αφου δεν εχω αποφασισει ακομα...αν δεν ειχε το μη απενεργοποιουμενο esp το Megane, θα ηταν πιο ευκολα τα πραγματα...
To ESP ειναι τοσο διακριτικο που μαλλον στην 1η του δοκιμη δεν ειχαν καταλαβει καν οτι δεν βγαινει εντελως...
Δεν μπορεις να συγκρινεις καινουργιο αυτοκινητο με μεταχ/σμενο. Με τη δικια σου 'λογικη' κανενας δεν θα επρεπε να αγοραζει καινουργιο. Το αν βρεις εσυ πχ ενα S2000 του 2002 με 35000ε, αλλος μπορει να αντιπροτεινει Μ3 του 1995με 30000ε...
καταλαβαινεις οτι δεν εχει νοημα μια τετοια συγκριση λοιπον.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
To καλό είναι πως πολλά ακριβότερα (φτερούγες excluded) ή 'σπορ' αυτοκίνητα θα βλέπουν (για λίγο) και τα 4 οπίσθια
Πες μου 5 απο αυτα που θα βλεπουν οπισθια και δεν στο λεω καθολου ειρωνικα. Γιατι εγω δεν μπορω να φανταστω κατι
116/120i, Z4 2.0, 2.2 SLK 1.8, A3 1.6 & 2.0 (για κοίτα που φτάνουν οι τιμές τους)
και μοντέλα κάποιας άλλης μάρκας, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα
ποσο μου αρεσε το ποστ σου!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η επιλογή ενός μεταχειρισμένου καλοστημένου αυτοκινήτου με πανίσχυρο κινητήρα και (ενδεχομένως) 'καλό' σηματάκι δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Όταν αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο, το πρώτο που κοιτάς είναι να μην έχει προβλήματα, να έχει διανύσει σχετικά λίγα χλμ και να μην είναι ταλαιπωρημένο. Όμως στη συγκεκριμένη κατηγορία των δυνατών αυτοκινήτων ξέρεις προκαταβολικά ότι κατά πάσα πιθανότητα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τους ήπιε το αίμα. Γιατί να αγοράσει κάποιος μια GTA, μια Μ3 ή Μ5, μια 911; Για να πηγαίνει στη δουλειά του και στο χωριό του ή για να βγάζει το άχτι του σε στροφιλίκια αγγίζοντας συχνά-πυκνά τον κόφτη; Δεν μιλάμε για απλά δίλιτρα οικογενειακά αμάξια, ούτε για μικρομεσαία πόλης, όπου υπάρχουν καλομεταχειρισμένα αυτοκίνητα.Δεν διαφωνω σε τιποτα απ'ολα οσα αναφερεις, ομως ειμαι σιγουρος οτι αν ψαξεις μπορεις να βρεις πολυ αξιολογα μεταχειρισμενα αυτοκινητα! Και ειδικα εαν αναφερουμε και την αγορα της Γερμανιας, τοτε τα πραγματα αλλαζουν πολυ...
Βεβαια, οσα γραφω τα γραφω με βαση τα δικα μου θελω και πρεπει να πω οτι δεν κοιταω ιδιαιτερες παραμετρους οπως design, λειτουργικοτητα, μαρκα, ποιοτητα κατασκευης...διοιτι εαν εβαζα και αυτα στην λιστα με τις απαιτησεις μου θα ειχα παθει καταθλιωη τωρα...
Οποτε το να δωσω 30,000+ για ενα απ'τα 4 αυτοκινητα, που κατα την γνωμη μου εχουν ποιοτητα κατασκευης, δυνατα μοτερ, ειναι καλοι all arounders etc δεν ειναι κατι που ταιριαζει στις απαιτησεις μου αυτη την περιοδο...
Αν ηθελα ενα 4-seater, θα εδινα 25,000 και θα επερνα ενα M3 E36 Evo...δεν νομιζω οτι υστερει σε τιποτα εναντι αυτων των αυτοκινητων ενα καλοσυντηρημενο μεταχειρισμενο...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
To ESP ειναι τοσο διακριτικο που μαλλον στην 1η του δοκιμη δεν ειχαν καταλαβει καν οτι δεν βγαινει εντελως...
Δεν μπορεις να συγκρινεις καινουργιο αυτοκινητο με μεταχ/σμενο. Με τη δικια σου 'λογικη' κανενας δεν θα επρεπε να αγοραζει καινουργιο. Το αν βρεις εσυ πχ ενα S2000 του 2002 με 35000ε, αλλος μπορει να αντιπροτεινει Μ3 του 1995με 30000ε...
καταλαβαινεις οτι δεν εχει νοημα μια τετοια συγκριση λοιπον.
Το θεμα δεν ειναι να αναφερουμε ολα τα αυτοκινητα που μπορουμε να παρουμε μεταχειρισμενα με 30,000+...αλλο το S2000 αλλο το Ε36...υποθετω ομως οτι αυτος που θα κοιταξει ενα απ'τα 4 αυτοκινητα της δοκιμης θα θελει περισσοτερες απο 2 θεσεις, αρκετη δυναμη, καλη οδικη συμπεριφορα, σχετικα καλη ποιοτητα κατασκευης...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Μέχρι να βγεί Focus RS και Leon Cupra...GTI._
Ακριβώς. Να περιμένουμε ακόμα και το καινούριο TypeR, αν και με τέτοια εμφάνιση θα πρέπει να είναι πολύ super για να αλλάξω γνώμη.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Σχολιο για το ESP του Golf......Aξιζει να σημειωσουμε οτι το πολυ καλο ESP, ακομα και αν απενεργοποιηθει, παραμενει παντοτε διακριτικα παρον, ομως μονο σε εξαιρετικα οριακες καταστασεις.
πάλι θα τα ξαναγράφω
ESP OFF 1) μπαίνεις σε στροφή με πολλά, όχι πάρα πολλά όμως ώστε να προκαλέσεις σπινάρισμα, απλώς χρειάζεται λίγο φρένο για να σαι σίγουρος. Δεν συμβαίνει τίποτα, ούτε και μπαίνει μόνο του ΟΝ το ESP, ώστε να χρειάζεται να πατηθεί πάλι το κουμπί
- Μπαίνεις στη στροφή με πάρα πολλά, στριγγλίζουν οι τροχοί (σπινάρισμα, διαφορά ταχύτητας) και για να το σώσεις πατάς φρένο. Από τη στιγμή που το ESP χρησιμοποιεί (και) τους αισθητήρες του ABS, οι τελευταίοι θα διαγνώσουν διαφορά ταχύτητας και θα ΕΠΕΜΒΟΥΝ στους ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ.
Τι τέθηκε σε λειτουργία, το ABS ή το ESP;
Όταν το ESP είναι ΟΝ, επενεργεί και στους ΠΙΣΩ, σταθεροποιώντας την ουρά, αν χρειάζεται φυσικά.
Δοκιμάστε (σε καμία αλάνα) σε αυτοκίνητο ΧΩΡΙΣ ESP, να πατησετε φρένο με τους τροχούς να ολισθαίνουν πάνω σε στροφή
Επίσης... σε γλιστερή επιφάνεια με τους τροχούς να σπινάρουν να πατήσετε ελαφρά με το αριστερό το φρένο
-
Εγω θα επαιρνα ενα leon tfsi με 25 χιλιαρικα.
Για το δρομο ειναι σουπερ.
Και αν κανετε και track day και σας φαινεται μαλακο, + 1500 ευρω για μια ρυθμιζομενη και εισαι κομπλε!
FOCUS ST vs ASTRA OPC vs MEGANE SPORT vs GOLF GTi