-
απ' οτι φαινεται ο νεος υπουργος βαζει στο συρταρι τα τεκμηρια (ζητω ο Εφραιμ!!!!)
-
Ο χρήστης Geokat έγραψε:
απ' οτι φαινεται ο νεος υπουργος βαζει στο συρταρι τα τεκμηρια (ζητω ο Εφραιμ!!!!)Εχει κανεις καμια εγκυρη πληροφορια απο μεσα αν θα εφαρμοστουνε σε κανενα χρονο για παραδειγμα τα τεκμηρια?
Ειμαι στη φαση να παρω αμαξακι μεταχειρισμενο στο ονομα μου αλλα δεν εχω εισοδημα και τρεμω στην ιδεα οτι θα καλεστω να πληρωσω κερατιατικα.
Αληθεια το αφορολογητο των 10000 το κατηργησαν ή οχι?
-
Ο χρήστης liago86 έγραψε:
Ειμαι στη φαση να παρω αμαξακι μεταχειρισμενο στο ονομα μου αλλα δεν εχω εισοδημα και τρεμω στην ιδεα οτι θα καλεστω να πληρωσω κερατιατικα.
Αληθεια το αφορολογητο των 10000 το κατηργησαν ή οχι?
Αν το αμάξι είναι λιγότερο από 2000lt, ούτως ή άλλως δεν θα έχεις τεκμήριο συντήρησης.
ΑΝ θα υπάρξουν τεκμήρια συντήρησης θα είναι για αμάξια πάνω από 2.000 κυβικά.Κρίνοντας από τον χαρακτηρισμό 'αμαξάκι', μιλάς μάλλον για αμάξι μικρότερου κυβισμού οπότε και να εφαρμοστούν τα τεκμήρια (συντήρησης), εσένα δε σε πιάνουν ούτως ή άλλως.
Για να μην συγχέουμε κάποια πράγματα: Το τεκμήριο αγοράς όμως δεν καταργήθηκε και θα χρειαστεί στην φορολογική δήλωση του 2009 κάπως να δικαιολογήσεις πώς βρήκες το ποσό που έδωσες για να αγοράσειςτο αμάξι σου.Τώρα αν μιλάμε για πολύ-πολύ μικρό ποσό, μπορεί να εκπίπτει και από το τεκμήριο αγοράς.
Το αφορολόγητο των 10.000€ καταργήθηκε για τους ελεύθερους επαγγελματίες.Για τους μισθωτούς, ισχύει ακόμα από όσο ξέρω. -
δεν υπαρχει σταθερη σε αυτη τη χωρα οτι ισχυει σημερα μπορει να αλλαξει αυριο. Παντως αν το αυτοκινητο που θα παρεις ειναι κατω απο 2000 κυβικα μαλλον δεν θα εχεις θεμα.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 618148.htm -
αν κάποιος αγοράσει αυτοκίνητο κάτω από 2000cc, υπάρχει τεκμήριο αγοράς ?
-
Υπάρχει για οτιδήποτε κοστίζει από 1000 ευρώ και πάνω πιστεύω (ακόμα και PC πχ). Κάνω λάθος
-
Νομιζω πως το 'ποθεν εσχες' αρχιζει απο αγορες 5000Ε και πανω...
-
Η ερωτηση μου αναφεροταν κυριως στα τεκμηρια διαβιωσης που ηθελαν να εφαρμοσουν το Σεπτεμβριο.
Ο νομος δεν εχει αποσυρθει απλα δεν τεθηκε καθολου για ψηφοφορια, αλλα παραμενει ανα πασα στιγμη εκει για να τον επαναφερουν.
Και εγω πιστευω οτι αν γινει κατι θα επηρεασει τα πολλα κυβικα και με μεγαλη εργοστασιακη αξια, τωρα για το αμαξακι που θελω 1.400 κυβικων και 7.000 Ευρω αξια, αν μας φορολογησουν και για τη χρηση αυτου τοτε τι να πω, ας μας παρουν και τα σωβρακα!
-
στις /12/2008, αγόρασα αυτοκίνητο 1.800cc, αξίας 27.000€ μετρητής. Το αυτοκίνητο είναι 100% στο όνομα μου.
στις /03/2008, παντρεύτηκα, άρα για τα εισοδήματα του 2008, θα κάνουμε κοινή δήλωση με την γυναίκα μου.
Ερώτηση .... Χρειάζεται, φαντάζομαι να αποδείξω το που βρήκα τα λ7 των 27.000€. Εαν τα δικά μου εισοδήματα για το 2008 δεν καλύπτουν το ποσό, μπορούν να προσμετρήσουν αυτά της γυναίκας μου ?
Εαν δεν γίνεται, μέχρι πόσα προγενέστερα έτη μπορώ να επικαλεστώ, για την κάλυψη του ποσού ?
thanks.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
στις /12/2008, αγόρασα αυτοκίνητο 1.800cc, αξίας 27.000€ μετρητής. Το αυτοκίνητο είναι 100% στο όνομα μου.στις /03/2008, παντρεύτηκα, άρα για τα εισοδήματα του 2008, θα κάνουμε κοινή δήλωση με την γυναίκα μου.
Ερώτηση .... Χρειάζεται, φαντάζομαι να αποδείξω το που βρήκα τα λ7 των 27.000€. Εαν τα δικά μου εισοδήματα για το 2008 δεν καλύπτουν το ποσό, μπορούν να προσμετρήσουν αυτά της γυναίκας μου ?
Εαν δεν γίνεται, μέχρι πόσα προγενέστερα έτη μπορώ να επικαλεστώ, για την κάλυψη του ποσού ?
thanks.
Ναι, προσμετρούνται και της γυναίκας.
Αν θες να καλύψεις από δηλώσεις προηγούμενων ετών, μπορείς να πας πίσω απεριόριστα, αρκεί να είναι συνεχόμενα τα έτη από τα οποία θα επικαλεστείς ανάλωση κεφαλαίου.
-
σε ευχαριστώ για την απάντηση ! .....
-
λίγα και δίκαια !!!!! όπως είπε και ο υπουργός .........
-
Δεν νομίζω να ισχύσουν κάτι τέτοια. Είναι τουλάχιστον γελοία και τα χρηματικά ποσά και ο διαχωρισμός των κυβικών.
-
Για να το γράφει ο κομιστής του dvd του Ζαχόπουλου στην κυβέρνηση aka Θέμος κάτι θα ξέρει.
-
Ο χρήστης apatsi02 έγραψε:
Αγόρασα πρόσφατα από τον ΟΔΔΥ μια E28 535ι προς 735€ [....]Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο ''Πρώτο Θέμα'' τα νέα τεκμήρια έχουν ως εξής:
Από 1929 κυβικά και άνω τεκμήριο 20.500 ευρώ
Από 2072 κυβικά..........................26.500
Από 2215....................................33.600
Από 2358....................................41.300
Από 2501....................................49.500
Από 2643....................................57.800
Από 2786....................................66.600εσύ φίλε μου τον ήπιες! 535i σημαίνει ότι έχεις 66.600 ευρά «για αυτούς».
-
θέλοντας να παραμείνω αισιόδοξος ίσως αυτά είναι τα ποσά πάνω στα οποία θα εφαρμόζεται συντελεστής παλαιότητας προκειμένου να βγουν τα τελικά τεκμήρια.
αν πάλι όχι ετοιμαστείτε να σας σταματάνε στο δρόμο και να σας χαρίζουν outlander των 41300 και λοιπά 'ακριβά'. -
έχουν να πέσουν μυνήσεις ..... γιατί τελικά αυτοί ειναι οι μεγαλύτεροι καραγκιώδης που πέρασαν από αυτόν τον τόπο.
Ας πάρουμε το παράδειγμα του φίλου. Παραπάνω φορολόγηση με βάση τεκμηρίου σημαίνει οτι το κράτος δεν πιστευει οτι του λές την αληθεια, σε λέει εμμέσως απατεωνα και σου λέει ας τα βρούμε με 'τεκμήριο', δηλαδή να σε φορολογήσει βάσει κάποιου πιθανολογούμενου εισοδήματος.
τώρα έρχεται ο φίλος που πήρε παλιό όχημα με 3.5l μηχανή το όποιο το ίδιο το κράτος του το πούλησε για 750 ευρώ π,χ. και του λέει οτι για να έχει τέτοιο όχημα.... μάλλον έχει εισόδημα 66.000.... και κάτι κρύβει...
το παραπάνω δείχνει το απόλυτο του παραλογισμού αυτού του κράτους , που σου πουλάει κάτι για 700 ευρώ και μετά σε βγάζει ψευτη και σου λέει οτι σου κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ και οτι φοροδιαφευγεις,.
τελικά όσο πρόβλημα ειναι η φοροδιαφυγή σε αυτή την χώρα, άλλο τόσο ειναι και η προσθετη φορολόγηση πάνω σε ιδεατά εισοδήματα
-
Κοιτάξτε δεν μας φορολογούν απλά ενισχύουν την Εθνική οικονομία και οι έχοντες πρέπει να πληρώσουν το σύνδρομο της κούρσας με τα πολλά κυβικά που κουβαλάνε οι κυβερνώντες...Άλλωστε αμα έχουν όλοι GS450 πώς θα ξεχωρίζουν αυτοί από την πλέμπα?
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
το παραπάνω δείχνει το απόλυτο του παραλογισμού αυτού του κράτους , που σου πουλάει κάτι για 700 ευρώ και μετά σε βγάζει ψευτη και σου λέει οτι σου κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ και οτι φοροδιαφευγεις,.
Το παραπάνω που γράφεις είναι το πόθεν έσχες και δεν έχει σχέση με το τεκμήριο.
ps. Μηνύσεις για τι;
-
Απορώ ρε γμτ πως δεν έχει βρεθεί ένας.... ΕΝΑΣ να τους πεί ότι η φορολόγησηθα πρέπει να γίνεται με βάση την αξία του αυτοκινήτου και την παλαιοτητά του!!!
Δεν γίνεται να παίρνει κάποιος 1.400 με 30κ και να πληρώνει όσο κάνουν τα 1.400 με 10κ!
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!