-
Αυτο που επιρρεαζεται δεν ειναι το ετησιο εισοδημα σου αλλα η αναλωση κεφαλαιου.
Επισης η αναλωση κεφαλιου υπολογιζεται για τα τελευταια 5 χρονια...αρα σωστα καποιος δεν μπορει μεσα σε 5 χρονια να κανει αγορες πολλαπλασιες του εισοδηματος του.
Μην τα θελουμε και ολα δικα μας.....
Με αυτο το μετρο 'τσιμπαει' οσους ξοδευουν παραπανω απο οτι δικαιολογει το ετησιο εισοδημα τους.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αυτο που επιρρεαζεται δεν ειναι το ετησιο εισοδημα σου αλλα η αναλωση κεφαλαιου.Ακριβώς
Επισης η αναλωση κεφαλιου υπολογιζεται για τα τελευταια 5 χρονια...
Δεν ισχύει, πέρισι που έπρεπε να δικαιολογήσω αγορά χρησιμοποίησα εισοδήματα από το 1998 και δώθε (μέχρι το 2003).
αρα σωστα καποιος δεν μπορει μεσα σε 5 χρονια να κανει αγορες πολλαπλασιες του εισοδηματος του.
Ναι αλλά αυτό δεν το 'πιάνουν' σωστά τα ισοπεδωτικά (βάσει κυβισμού) τεκμήρια...
Μην τα θελουμε και ολα δικα μας.....
Προφανώς. Απλά τα τεκμήρια, σε οποιαδήποτε μορφή, είναι άδικα.
-
Μα ρε παιδιά αν ισχύει αυτό τότε ΕΜΜΕΣΑ (οπως πολύ σωστά λέει και ο τίτλος του τοπικ) δεν έχει καταργηθεί το τεκμήριο διαβίωσης!!
Για παράδειγμα έστω ότι κάποιος σήμερα αγοράζει ένα αυτοκίνητο 2000 κυβικών. Το τεκμήριο διαβίωσης που ίσχυε τότε ήταν 20500 (14 φορολογήσιμοι ίπποι).
Αν σε 5 χρόνια θέλει να αγοράσει ένα σπίτι ή ενα νέο αυτοκίνητο θα πρέπει να μπορέσει να δικαιολοήσει το πόθεν έσχες ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ από το εισόδημά του για αυτά τα 5 χρόνια 20500Χ5=102500 ΕΥΡΩ!!
Επομένως αν το καινούριο αυτοκίνητο που θέλει να αγοράσει κοστίζει 30000 ευρώ τότε θα πρέπει να έχει εισόδημα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 132500 ΕΥΡΩ συνολικά για 5 χρόνια
(132500-102500 το τεκμήριο διαβίωσης για 5 χρόνια, και χωρίς να υπολογίζουμε άλλα έξοδα)Έχει καμία λογική αυτό??
(εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι καλά οπότε σας παρακαλώ διαφωτίστε με ) -
NikoS3,nasos,Kacey,nass έχετε απόλυτο δίκιο.
Τα παραπάνω είναι εσωτερική εγκύκλιος των εφοριών και δεν έχουν νομοθετηθεί. Πάνε να το περάσουν στο ντούκου.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι όποιος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την εγκύκλιο αυτή προσφεύγει στα δικαστήρια και κερδίζει.Φαντάζομαι όμως ότι δεν θα το αφήσουν έτσι και θα το νομοθετήσουν.
Θα επαναλάβω ακόμη μία φορά όμως ότι δεν τίθεται θέμα τεκμηρίου διαβίωσης δηλαδή δεν αυξάνεται η φορολόγηση λόγω του αυτοκινήτου,επηρεάζει όμως την δυνατότητα δικαιολόγησης κεφαλαίου σε μελλοντική αγορά.
Τα παραπάνω είναι απολύτως διασταυρωμένα. -
Και όμως: Αν πούμε ότι εγώ πήρα ένα SUV 2.000/2.500/3.000 κυβικά και το κινώ κάθε σαββατοκύριακο γιατί είτε η δουλειά μου είναι κάτω από το σπίτι μου, ή πάω σε αυτή με τα ΜΜΜ, ή έχω ένα παπάκι να κάνω τη δουλειά μου.
Δεν αδικούμαι καθώς δεν μου κοστίζει το SUV μου όσο κοστίζει σε κάποιον που το κινεί καθημερινά;
Δεν είναι δίκαιο.
-
Η ΑΠΑΤΗ της όλης ιστορίας είναι όχι το πόθεν έσχες (ΚΑΛΛΙΣΤΑ υπάρχει!!!), αλλά το άδικο του τεκμηρίου!!!
Τι εννοώ:
Πάμε πάλι στο πολύ καλό παράδειγμα του nasos.Αγοράσαμε το 2800 κυβικών μεταχειρισμένο για 20.000 ευρώ. Πόσα πληρώσαμε;
20.000.
Έξοδα για το αμάξι;
Μπορούν να υπολογιστούν με το μέσο όρο των επιπέδων των ασφαλιστικών για το αμάξι αυτό, επί τα πόσα χρόνια μιλάμε, συν κάποια έξοδα για συντήρηση κλπ, τα οποία επίσης μπορούν να προκύψουν με αντίστοιχο τρόπο.Φτάνουμε στο 2010 να αναλώσουμε το κεφάλαιο.
Τι έχουμε πληρώσει; Όλα τα παραπάνω, συν όποια άλλα έξοδα προκύπτουν από άλλες πηγες (διάφορες του Ι.Χ.)Το άδικο είναι πως ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΕ θα μας χρεώσουν 66.000 ευρώ ετησίως λόγω... τεκμηρίου!!!
Να το πάω παραπέρα;
Η κοπέλα μου θα κάνει μετοικεσία στην Ελλάδα. Μπορεί να φέρει την οικοσκευή της μαζί, αφορολόγητα. Μέσα σε όλα μπορεί να φέρει και ένα αμάξι. Έστω πως φέρνει την Σπορτβάγκον, που είναι 2.400 κυβικά.
ΔΕΝ πλήρωσε τίποτα για να την αποκτήσει, ενώ τα έξοδά της θα είναι συντήρηση, καύσιμο και ασφάλεια.
Δεν θα έχει ΤΙΠΟΤΑ άλλο στο όνομά της, και έστω βρίσκει μια δουλειά, που βγάζει ΝΟΜΙΜΑ **2900 **ευρώ το μήνα, για τα οποία και φορολογείται!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!!!!Δεν είναι ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ σε 10 χρόνια να έχει μαζέψει αρκετά χρήματα;;
Και έστω πως πάει να αγοράσει κάποιο διαμέρισμα.
Επικαλείται ανάλωση κεφαλαίου, αφού πολύ λογικό να της περίσσευαν 1500 ευρώ το μήνα, επί 140 μήνες (με τα δώρα) μιλάμε για 210.000 ευρώ!!! (ή 21.000 ευρώ το χρόνο)ΩΠΑ!!!!!!!!!!!!
Το αμάξι έχει τεκμήριο 41.300 το χρόνο, οπότε 40600 που είναι ο ετήσιος μισθός της, ΜΕΙΟΝ 41300 που είναι το κεφάλαιο, ΜΗΔΕΝ περίσσευμα!!!!!!!
Οπότε ΔΕΝ μπορεί να επικαλεσθεί ανάλωση κεφαλαίου, εξαιτίας ενός αμαξιού 2400 κυβικών, τη στιγμή που έχει μισθό 2900 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δηλαδή ψιλοαδύνατο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ νομιμος να επικαλεσθεί ανάλωση κεφαλαίου!!!
Εκεί μας έφεραν οι νόμοι τους!!!Και για τον kacey που το ανέφερε:
αυτό ΙΣΧΥΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ!!!!
Απλά τότε επειδή θα σε φορολογούσαν ούτως ή άλλως για τα 41300 ευρώ (ακόμα και αν έβγαζες 10.000) εννοείται πως δε θα αγόραζες αμάξι τέτοιου κυβισμού...
Δεν είναι καινούριος ο νόμος λοιπον, αλλά τον κατέστησαν σε ΠΑΓΙΔΑ!!! -
Georgetabs στο παράδειγμα σου ,αν η κοπέλα θελήσει να αγοράσει το διαμέρισμα **με τα λεφτά που νόμιμα έχει στα χέρια της ** αλλά δεν μπορεί να κάνει ανάλωση κεφαλαίου, μπορείς να μου πεις ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ????
Ειλικρινά μου είναι αδιανόητο αυτό το πραγμα !!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
ΩΠΑ!!!!!!!!!!!!
Το αμάξι έχει τεκμήριο 41.300 το χρόνο,αυτο πως προκυπτει?
-
Αθάνατο Ελληνικό κράτος!!! Καλά δεν υπάρχει περίπτωση να στρώσουμε ποτέ και με τίποτα. :angry2:
-
Δικαιο και νόμιμο δεν μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ!!!
Μπορεί να ΞΑΝΑΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ για το εισόδημα για το οποίο ΗΔΗ πλήρωσε νόμιμο φόρο!!!Και όλα αυτά για ένα αμάξι που αγοράστηκε μεταχειρισμένο 3ετίας για 12.000 ευρώ (11.300 + 500 διεκπαιρεωτικά), που κάιει 600 ευρώ καύσιμο κάθε... 10.000 χμ, που στην ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ Ελβετία ασφαλίζεται για 1200 ευρώ ετησίως (μικτή, κλοπή, βανδαλισμός, κλπ κλπ κλπ..) και πληρώνει φόρο (στην Ελβετία) κάπου 320 ευρώ ετησίως (στην Ελλάδα το τεκμήριο θα είναι 486 ευρώ).
ΣΙΓΑ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΜΑΞΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Και εδώ το δικαιολογεί παρέα με ένα Σιβίκ 1400 και ένα σκούτερ με τον ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ και νοίκι!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ΩΠΑ!!!!!!!!!!!!
Αν δεν κανω λάθος από το τεκμήριο διαβίωσης που αντιστοιχεί στους συγκεκριμένους φορολογήσιμους ίππους που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι έχει καταργηθεί αλλά αφαιρείται απο το εισόδημα όταν κάνεις ανάλωση κεφαλαίου.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ΩΠΑ!!!!!!!!!!!!
Το αμάξι έχει 17 φορολογήσιμους ίππους...
http://www.in.gr/auto/autotekm.aspΑν ήταν 20 κυβικά εκατοστά λιγότερο, ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΜΑΞΙ θα είχε ΕΝΑΝ λιγότερο ίππο φορολογικά επίσης ΕΝΑΝ ίππο λιγότερη ισχύ (μιλάμε το αμάξι θα άλλαζε ΕΝΤΕΛΩΣ!!! ) και θα 'χρεωνόταν' 33.600 ευρώ το έτος!!!!!!
Δε λέω, αν μη τι άλλο ΤΙΜΙΟ!!!
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Georgetabs στο παράδειγμα σου ,αν η κοπέλα θελήσει να αγοράσει το διαμέρισμα **με τα λεφτά που νόμιμα έχει στα χέρια της ** αλλά δεν μπορεί να κάνει ανάλωση κεφαλαίου, μπορείς να μου πεις ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ????Ειλικρινά μου είναι αδιανόητο αυτό το πραγμα !!
Εστω ότι το σπίτι κοστίζει 200.000 ευρώ. Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο για να το αγοράσει. Αντί για τα 40.600 όμως που έβγαλε εκείνη τη χρονιά, θα φορολογηθεί για 200.000. Το οποίο σημαίνει:
Φόρος 40.600 = 10.340
Φόρος επιπλέον εώς 200.000 = 60.460 (+)
Προκ/λη 2009 = 5.687 (-)
Προκ/λη 2010 = 38.940 (+)Σύνολο 115.427 φόρος. Αν τα έχει, ας τα πληρώσει. Στην καλύτερη θα πάρει πίσω τα 39.000 της προκαταβολής την επόμενη χρονιά μείον τα 10.340.
ΩΠΑ!!!!!!!!!!!!
17 φορολογήσιμοι ίπποι, σελίδα 55 οδηγιών συμπλήρωσης δήλωσης οικ. έτους 2006. Οπως προέκυπτε πάντα...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Δικαιο και νόμιμο δεν μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ!!!
Μπορεί να ΞΑΝΑΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ για το εισόδημα για το οποίο ΗΔΗ πλήρωσε νόμιμο φόρο!!!Και όλα αυτά για ένα αμάξι που αγοράστηκε μεταχειρισμένο 3ετίας για 12.000 ευρώ (11.300 + 500 διεκπαιρεωτικά), που κάιει 600 ευρώ καύσιμο κάθε... 10.000 χμ, που στην ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ Ελβετία ασφαλίζεται για 1200 ευρώ ετησίως (μικτή, κλοπή, βανδαλισμός, κλπ κλπ κλπ..) και πληρώνει φόρο (στην Ελβετία) κάπου 320 ευρώ ετησίως (στην Ελλάδα το τεκμήριο θα είναι 486 ευρώ).
ΣΙΓΑ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΜΑΞΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Και εδώ το δικαιολογεί παρέα με ένα Σιβίκ 1400 και ένα σκούτερ με τον ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ και νοίκι!!!
τελικά δεν υπάρχει ελπίδα, οτι και να γίνει το κράτος μια ζωή θα μας πίνει το αίμα ακόμα και νόμιμοι να είμαστε!!
Και πάνω που σκεφτόμουν οτι τώρα που καταργήθηκαν τα τεκμήρια διαβίωσης μπορεί κάποιος να πάρει ενα αυτ-το 2000 κυβικών. ΑΜ ΔΕ!!
Αν θελήσει να κάνει μετά ανάλωση κεφαλαίου ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ!!! ΘΑ αφαιρούνται 20500 ευρώ ετησίως από το εισόδημά του!!Μου φαίνεται μια ζωή θα κυκλοφορούμε με αυτοκίνητα που θα έχουν ασθενικούς για το βάρος τους κινητήρες..
Georgetabs το μόνο που εγώ σκέφτομαι οτι μπορεί να κάνει η κοπελια στο παράδειγμά σου είναι να ...παρει δάνειο το οποίο να το πληρώνει με τα λεφτά που νόμιμα έβγαλε ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ ...Δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει κάτι άλλο..
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Georgetabs στο παράδειγμα σου ,αν η κοπέλα θελήσει να αγοράσει το διαμέρισμα **με τα λεφτά που νόμιμα έχει στα χέρια της ** αλλά δεν μπορεί να κάνει ανάλωση κεφαλαίου, μπορείς να μου πεις ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ????
Ειλικρινά μου είναι αδιανόητο αυτό το πραγμα !!
Εστω ότι το σπίτι κοστίζει 200.000 ευρώ. Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο για να το αγοράσει. Αντί για τα 40.600 όμως που έβγαλε εκείνη τη χρονιά, θα φορολογηθεί για 200.000. Το οποίο σημαίνει:
Φόρος 40.600 = 10.340
Φόρος επιπλέον εώς 200.000 = 60.460 (+)
Προκ/λη 2009 = 5.687 (-)
Προκ/λη 2010 = 38.940 (+)Σύνολο 115.427 φόρος. Αν τα έχει, ας τα πληρώσει. Στην καλύτερη θα πάρει πίσω τα 39.000 της προκαταβολής την επόμενη χρονιά μείον τα 10.340.
Νασο αν καταλαβα καλά δηλαδη θα φορολογηθεί ΞΑΝΑ για εισόδημα που έχει βγάλει τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν μπορεί να το αναλώσει λόγω του τεκμηρίου διαβίωσης του αυτοκινήτου, για το οποίο εισόδημα όμως έχει φορολογηθεί νόμιμα και το έχει στα χέρια της??
-
να ρωτήσω κάτι τους ειδικούς γιατί εχω μπερδευτεί τελείως.....
μόλις έκανα φορολογική δήλωση, δηλώνοντας τα αποκτηθέντα στο εξωτερικό και εσωτερικό έσοδά.
αυτά τα έσοδα μόλις που υπερκαλύπτουν την αντικειμενική αξία αγοράς σπιτιού που έγινε στην Ελλάδα.Πότε μπορώ να αγοράσω αμάξι και μέχρι πόσα κυβικά?
Αν πάρω αυτοκίνητο 2 λίτρα ή 2.5 λίτρα ή 2.7 λίτρα και από το επόμενο οικονομικό έτος-που για μένα ξεκινάει Οκτώβριο- το εκτελωνίσω στην Ελλάδα και το πουλήσω κατευθείαν τα έσοδα/έξοδα εννοείται θα τα δηλώσω,αλλά θα φορολογηθώ εγώ για όλη τη χρονιά κατοχής του αυτοκινήτου έστω και αν το είχα για λίγους μήνες? Ο πατέρας μου, μου είπε ότι μία οικογένεια μπορεί να έχει όσα αυτοκίνητα μέχρι 2λίτρα θέλει.
Ισχύει?
Τα φώτα σας παίδες! -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Νασο αν καταλαβα καλά δηλαδη θα φορολογηθεί ΞΑΝΑ για εισόδημα που έχει βγάλει τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν μπορεί να το αναλώσει λόγω του τεκμηρίου διαβίωσης του αυτοκινήτου, για το οποίο εισόδημα όμως έχει φορολογηθεί νόμιμα και το έχει στα χέρια της??Στην πράξη είναι ακριβώς έτσι. Στη θεωρία όμως, δεν σου έχει μείνει φράγκο από το εισόδημα για το οποίο φορολογήθηκες επειδή τα χρησιμοποιήσες για να συντηρήσεις το αυτοκίνητό σου. Αρα λοιπόν σου λέει, 'που βρήκες μεγάλε τα 200.000 ν'αγοράσεις σπίτι αφού δεν είχες τίποτα στην άκρη και έβγαλε μόλις 40.000 φέτος';
Το τεκμήριο το χωρίζεις σε δωδέκατα, αναλόγως πόσους μήνες έχεις το αυτοκίνητο. 16η μέρα και πέρα δεν μετράει ο μήνας.
Ο πατέρας σου καλά στα λέει, με την συμπλήρωση πως μπορείς να έχεις όσα αυτοκίνητα θέλεις μέχρι 2000cc ΟΣΟ και να κάνει το καθένα, καθώς επίσης και όσα αυτοκίνητα θέλεις ανεξαρτήτος κυβικών εκατοστών αρκεί να μην ξεπερνάει η CIF αξία τα 50.000 ευρώ. Δεν θα σε ρωτήσει κανείς που βρήκες λεφτά για να τα κυκλοφορείς και να τα συντηρείς, αλλά θα σου πούνε με το ζόρι πως χρειάστηκες όσο είναι το τεκμήριο κυκλοφορίας για να τα κυκλοφορείς και να τα συντηρείς αν τολμήσεις να τους πεις πως σου περίσσεψαν χρήματα για τα χρόνια που έχεις το αυτοκίνητο. Διάβασε ξανά τα παραπάνω παραδείγματα.
-
Συγνωμη ρε παιδια.... αλλα ποιος σας ειπε οτι στην Ελλαδα μπορεις να αγορασεις αμαξι 2500 και 3000 κυβικα χωρις να σε 'τσακισει' η εφορία.
Μια φοροελεφρυνση καναν μονο μεχρι 2000 κυβικα και τιποτα παραπανω....και βασικα λυσαν το προβλημα μονο σε αυτους που ηταν 20 χρονων και δεν μπορουσαν να δικαιολογησουν αμαξι...... για τους υπολοιπους δεν εγινε και κατι....σε κανεναν δεν υποσχεθηκε αμαξι 3000 cc χωρις να προσκυνησεις toν Αλογοσκουφη
-
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ότι κατά τον προσδιορισμό του κεφαλαίου κάθε έτους και πιο συγκεκριμένα κατά την αφαίρεση των τεκμαρτών δαπανών
Παιδιά, αν θυμάμαι καλά, οι τεκμαρτές δαπάνες αναφέρονται στα έξοδα αγοράς του αυτοκινήτου (άπαξ έξοδο δλδ με την απόδειξη αγοράς). Άλλο τεκμαρτή δαπάνη και άλλο τεκμήριο διαβίωσης!!
Δεν αντιλαμβάνομαι στο κείμενο που παράθεσε ο NikoS3 που ακριβώς αναφέρεται ότι θα χρεώνεσαι ως τεκμαρτή δαπάνη ετησίως το τεκμήριο διαβίωσης που αναλογεί στο αυτοκίνητό σου! -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Νασο αν καταλαβα καλά δηλαδη θα φορολογηθεί ΞΑΝΑ για εισόδημα που έχει βγάλει τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν μπορεί να το αναλώσει λόγω του τεκμηρίου διαβίωσης του αυτοκινήτου, για το οποίο εισόδημα όμως έχει φορολογηθεί νόμιμα και το έχει στα χέρια της??
Στην πράξη είναι ακριβώς έτσι. Στη θεωρία όμως, δεν σου έχει μείνει φράγκο από το εισόδημα για το οποίο φορολογήθηκες επειδή τα χρησιμοποιήσες για να συντηρήσεις το αυτοκίνητό σου. Αρα λοιπόν σου λέει, 'που βρήκες μεγάλε τα 200.000 ν'αγοράσεις σπίτι αφού δεν είχες τίποτα στην άκρη και έβγαλε μόλις 40.000 φέτος';
Το τεκμήριο το χωρίζεις σε δωδέκατα, αναλόγως πόσους μήνες έχεις το αυτοκίνητο. 16η μέρα και πέρα δεν μετράει ο μήνας.
Ο πατέρας σου καλά στα λέει, με την συμπλήρωση πως μπορείς να έχεις όσα αυτοκίνητα θέλεις μέχρι 2000cc ΟΣΟ και να κάνει το καθένα, καθώς επίσης και όσα αυτοκίνητα θέλεις ανεξαρτήτος κυβικών εκατοστών αρκεί να μην ξεπερνάει η CIF αξία τα 50.000 ευρώ. Δεν θα σε ρωτήσει κανείς που βρήκες λεφτά για να τα κυκλοφορείς και να τα συντηρείς, αλλά θα σου πούνε με το ζόρι πως χρειάστηκες όσο είναι το τεκμήριο κυκλοφορίας για να τα κυκλοφορείς και να τα συντηρείς αν τολμήσεις να τους πεις πως σου περίσσεψαν χρήματα για τα χρόνια που έχεις το αυτοκίνητο. Διάβασε ξανά τα παραπάνω παραδείγματα.
αρα αυτό που μου λές με πολυ απλά λόγια έιναι....
για όσα χρόνια εχω ενα τέτοιο αυτοκίνητο,δεν θα μπορώ να κάνω αλλη αγορά ακινήτου,γιατί δεν θα δικαιολογηθεί, με το σκεπτικό ότι χρησιμοποιούσα τα εισοδήματα μου για να καλύψω τις δαπάνες του αυτοκινήτου?
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!