-
Κοίτα πάντως, σε προειδοποιώ: ΔΕΝ αντέχω το κρύο! Αν είναι να πίνουμε παρέα και το χειμώνα, να φροντίσεις να αφήσεις λεφτά στην άκρη για ...πετρέλαιο!
Στα έχει φάει τα λεφτά όλα το Punto...
-
Μην πεφτουμε στην φακα που μας στηνουν..
Ακομα και αν φαινονται αυτα τα τεκμηρια , καλυτερα απο αυτα που περιμεναμε , ειναι Εξ'ισου ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΑΔΙΚΑ και φορομπηχτικα...
Οπως εχω πει πολλες φορες το αυτοκινητο ειναι η κορυφη του παγοβουνο ...κοιταχτε αυτα που κρυβονται απο πισω , καθως και το οτι με την σημερινη αποδοχη αυτων των ποσων ,που δεν ειναι λιγα (ακου 10250 ευρω τεκμηριο χρησης για ενα Ι.Χ 200cc !!!!) κανεις δεν μου εγγυαται οτι αυριο το πρωι τα 10250 δεν θα γινουν 12000 και παει λεγοντας ...Κοιταχτε ομως τα υπολοιπα τεκμηρια που ειναι εξ΄ισου σημαντικα,αν οχι σημαντικοτερα , γιατι οπως προειπα το αυτοκινητο το πουλαμε , το σπιτι ομως ?? το φροντιστηριο των παιδιων ?
http://www.protothema.gr/content.php?id=14808' target='_blank
'Oι φορολογικές αδικίες
ΟΠΩΣ επισημαίνουν πολλοί φοροτεχνικοί, με τη μείωση των ορίων των τεκμηρίων εκατομμύρια φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με επτά φορολογικές αδικίες.ο παρακάτω παράδειγμα είναι ενδεικτικό: έστω ότι μισθωτός με δύο παιδιά και εισόδημα 25.000 ευρώ έχει πρώτη κατοικία 160 τ.μ., αντικειμενικής αξίας 1.600 ευρώ/τ.μ. Το ακίνητο αυτό έχει τεκμήριο 25.088 ευρώ. Είναι κάτοχος ενός φουσκωτού 5 μέτρων με τεκμήριο 10.500 ευρώ. Για τα 25.000 ευρώ εισόδημα (αφαιρούμε 4.000 ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές), μέχρι τώρα πλήρωνε φόρο 2.655 ευρώ. Με τα νέα τεκμήρια όμως το θεωρητικό του εισόδημα θα είναι 35.588, οπότε θα πληρώσει φόρο 6.000 ευρώ. Αυτό που επισημαίνουν πολλοί φοροτεχνικοί είναι ότι το πραγματικό κόστος σκάφους, κατοικίας και εξοχικού διαφέρει σημαντικά από το αντίστοιχο τεκμαρτό εισόδημα που υπολογίζει σήμερα η Εφορία για καθένα από τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία.
Η διαφορά αυτή, εξηγούν οι ίδιοι, θα οδηγήσει σε σημαντική επιβάρυνση εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι, αν και είναι ειλικρινείς αναφορικά με τα εισοδήματά τους απέναντι στην Εφορία, θα αναγκαστούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο για εισοδήματα που δεν αποκτούν, επειδή έχουν απλώς στην κατοχή τους δεύτερο Ι.Χ. ή κύρια κατοικία άνω των 150 τ.μ. ή ένα φουσκωτό των 5 ή 6 μέτρων.
Με βάση τις προτάσεις που έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, εξετάζεται η επαναφορά ή η αυστηροποίηση των εξής τεκμηρίων: σκάφους αναψυχής ανεξαρτήτως μήκους, κύριας κατοικίας άνω των 150 τ.μ. (σήμερα άνω των 200 τ.μ.), εξοχικής κατοικίας άνω των 80 τ.μ.-100 τ.μ. (σήμερα 150 τ.μ.) και πισίνας. Επίσης, τεκμήριο θα αποτελέσουν και οι δαπάνες για δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων (θα συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα για τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές) και οι αμοιβές των οικιακών βοηθών. Πιθανολογείται ακόμη ότι τεκμήριο θα αποτελέσουν και οι αγορές με πιστωτικές κάρτες.'
ΕΛΕΟΣ ..δεν πατασουμε ετσι την φοροδιαφυγη ....ολοι γνωριζουμε πως φοροδιαφευγουν αυτοι που κρυβουν τα τεραστια ποσα ...
Ας ξεκινησει το ελληνικο κρατος να παταξει την διαφθορα σε ΟΛΑ τα υπουργεια και δημοσιες υπηρεσιες (Υπουργοι ,βουλευτες προεδροι ,ΔΟΥ,Πολεοδομια,υπηρεσιες μεταναστων,Αστυνομια,Δημοι) ...
Μετα ας παει στους γιατρους ,μεγαλοδικηγορους ,υδραυλικους,πασης φυσεως μαστορες και τελος ,ας σκεφτει να παρει μετρα για τον υπολοιπο κοσμο .Τελικα με αυτο το νομοσχεδιο μαλλον προτρεπει στην φοροαποφυγη ,παρα το αντιθετο ,γιατι ποιος τρελλος θα ζητησει αποδειξη π.χ απο υδραυλικο οταν αυτη θα λειφθει υπ'οψην ως τεκμηριο !!
Τους μονους που θα πιασει ειναι αυτους που δεν εχουν μετρητα (παλι δηλαδη τους μη εχοντες ) που αναγκαζονται να χρησιμοποιησουν την πιστωτικη καρτα και για αλλες αναγκες ...Εγω συνεχιζω να αντιδρω σε πασης φυσεως τεκμηρια .
Το μονο που αποδεχομαι ειναι το ποθεν εσχες και τους ελεγχους σε περιπτωση που διαγεις 'πολυτελη βιο 'σε σχεση με αυτα που δηλωνεις ...Αλλο ενα παραδειγμα πραγματικο απο φιλο ..
Φιλος μου εχει εισοδημα μηνιαιο απο τραπεζικες επενδυσεις ,περι τα 5.000 ευρώ το μηνα (5500 -10%) .
Εχει σπιτι που του το αφησε ο πατερας του γυρω στα 170τ.μ ,αμαξι Porche Cayenne (μ.τ.χ 60000) ,επισης εισπρατει και ενοικιο απο ενα καταστημα περι τα 1.200 ευρώ το μηνα ..(τα γραφω και μεε επιασε ξανα το υπαρξιακο μου !!)..Ως γνωστον η αποδοση των τοκων φορολογειται αυτοτελες με 10%.
Με λιγα λογια ο ανθρωπος πρεπει να δηλωσει ενα εισοδημα ,νομιμα και χωρις να κρυψει τιποτα , 14400 ευρώ ...Γιατι λοιπον το κρατος θα πρεπει να τον φορολογησει για παραπανω ??? -
αποκρύπτουν οτι ο τύπος πληρώνει ήδη 6000 + φορολογία των 14400
ρε σεις εδώ πληρώνουμε 19% ΦΠΑ στο λογαριασμό του κιν και 2+ΦΠΑ τέλος κινητής
Αλογοσκουφικό πανηγύρι και αυτό -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αποκρύπτουν οτι ο τύπος πληρώνει ήδη 6600 + φορολογία των 14400Ετσι ακριβως ....πληρωνει δηλαδη περι τα 7200 συνολικα το χρονο στο κρατος ...
Γιατι τοτε αυτος ο ανθρωπος θα πρεπει ετησιος να φορολογειται για εισοδημα 50000+ (με τα νεα μετρα) που ΔΕΝ ΕΧΕΙ οπως και αν το δει κανεις ????
Το ιδιο ισχυει και για εμενα που εχω φορολογητεο εισοδημα 22000 ευρώ και αν επερνα ενα cherokee 3.7 στα 28000 γιατι θα πρεπει να φορολογηθω για το ΙΔΙΟ ποσο την στιμγη που ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ !!! ???
Και πανω σε αυτο θα μου πουν οτι πρεπει να πληρωσω και τεκμηριο για εχω σπιτι 129τ.μ +12τ.μ κλειστο παρκινγ +11 τ.μ αποθηκουλα (που να το ηξερε ο πατερας μου οταν μαζευε τα λεφτα να μου αγορασει ενα σπιτι καλυτερο απο αυτο που μεναμε !!!) ..
Ευτυχως δηλαδη που εχω μονο ενα παιδι και το στελνω ΜΟΝΟ φροντιστηριο , γιατι αν ειχα δυο θα επρεπε να ειχα δωσει το ενα γιατι δεν θα εβγαινα οικονομικα .....ΒΡΕ ΔΕ ΠΑ ΝΑ ...ΓΑ(Π)ΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ τους ...
Παλι απο αυτους που στην πραγματικοτητα δεν εχουν πανε να τα παρουν .
Γαμω τις off shore τους μεσα ..
Και αυτο που μου την δινει περισσοτερο ειναι οτι πολλοι βρισκουν τα νεα μετρα ,καλα ...επειδη νομιζουν οτι δεν τους αγγιζουν ...καθηστε να ερθει η ωρα της λυπητερης κ τα λεμε ...
-
Καλά,
αν ήμουν ο Αλογοσκούφης και διάβαζα αυτά που γράφετε σχεδόν 50 σελίδες τώρα, θα γούσταρα πολύ...Να μαλώνετε μεταξύ σας και αυτός να απολαμβάνει... -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ρε σεις εδώ πληρώνουμε 19% ΦΠΑ στο λογαριασμό του κιν και 2+ΦΠΑ τέλος κινητής
Αλογοσκουφικό πανηγύρι και αυτόΕνω οι τραπεζες ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΠΑ για τις χρεωσεις που κανουν για τις διαφορες υπηρεσιες τους ..
π.χ οταν κανουμε καταθεση σε αλλον λογαριασμο,χρεωση περιπου 1,20 ευρώ..Επισης αφου πληρωνουμε τελος Ακινητης Περισουσιας ,γιατι στην ΔΕΗ συνεχιζεται να ερχεται αντιστοιχη χρεωση ???
ΑΛΗΤΕΣ -ΚΛΕΦΤΕΣ ...ΜΑΦΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ..
Και δεν μιλω κομματικα ..
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Καλά,
αν ήμουν ο Αλογοσκούφης και διάβαζα αυτά που γράφετε σχεδόν 50 σελίδες τώρα, θα γούσταρα πολύ...Να μαλώνετε μεταξύ σας και αυτός να απολαμβάνει...Ειπαμε,βρισκουν κ τα κανουν .
-
Άντε να γίνουν εκλογές για να φύγουν οι ανίκανοι μαφιόζοι και να έρθουν οι ικανοί ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ.
Νομίζω ότι οι προσεχείς εκλογές θα είναι οι πιο απολαυστικές που θα έχω δει (μετά από αυτές των αρχών του 90).ΥΓ Μια μικρή απορία (που δεν μου την έλυσε κανείς): λέμε ότι τα Α.Τ. ήταν στο παρελθόν αναποτελεσματικά. Ωραία. Τί σημαίνει 'αναποτελεσματικά'; Τώρα που καταργήθηκαν, γιατί παρατηρούνται τέτοιες τραγικές ανισότητες μεταξύ μισθωτών και Ε.Ε.;
Αν υποθέσουμε ότι τα Α.Τ. δεν έβαζαν χαλινάρι στα αίσχη των φοροφυγάδων, τότε γιατί είναι τώρα η πρώτη φορά που οι Ε.Ε. συμμετέχουν στα φορολογικά έσοδα σε μονοψήφια νούμερα, ενώ οι μισθωτοί πληρώνουν τα περισσότερα;
Ήταν ικανότερη η εφορία και σταδιακά έγινε ανίκανη;
Ήταν ικανότεροι οι προηγούμενοι υπουργοί οικονομικών στο φοροσαφάρι;
Ήταν πιο έντιμοι οι Ε.Ε.και δήλωναν μεγαλύτερο εισόδημα;
Για πείτε, για πείτε... -
Τελικά εδώ ισχύουν τα εξής παράδοξα.
Αντί να φροντίσουν να μάθουν τα λεφτά που εισπράττεις (εισόδημα) προσπαθούν να μάθουν τα λεφτά που ξοδεύεις!
Δηλαδή αν κάποιος κόβει ελάχιστες αποδείξεις και αντί για 100000 ευρώ δηλώνει 20000 και έχει αυτοκίνητο 1400 cc δεν έχει παιδιά κλπ είναι ΟΚ ενώ κάποιου άλλου που τσοντάρει ο πεθερός, γονιός, νονός στα δίδακτρα κλπ πρέπει να του πάρουν τα σώβρακα.
Ή μια Ε200 1800 cc αξίας 50000 ευρώ έχει χαμηλότερο τεκμήριο διαβίωσης από KIA Sportage 2000 cc αξίας 20000 ευρώ.
Μάλλον κάπου έχει χαθεί η μπάλα ενώ το σίγουρο είναι ότι όσοι φοροδιαφεύγουν χοντρα θα συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν χωρίς πρόβλημα.
-
Με τις πιστωτικές κάρτες τί συμβαίνει?
Προσθέτονται στο δηλωθέν εισόδημά σου? Αν έχεις πχ 40.000 εισόδημα και ξοδεύεις στην κάρτα 6.000 το χρόνο, το φορολογητέο πάει στα 46.000? Ή παραμένει στα 40.000?
-
Δεν νομίζω οτι η δικαιότητα του συστήματος είναι από τους στόχους της κυβέρνησης ... οπότε τι ρώτας γιατί ειναι δικαίο ;
Ο Μόνος στόχος είναι να μαζέψει η κυβέρνηση πιο πολλά φράγκα και να τα δώσει στους φίλους της (Βατοπέδι/Siemens/Κατασκευαστικές) με τραγικά υπερτιμολογημένα δήθεν έργα....
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Με τις πιστωτικές κάρτες τί συμβαίνει?Προσθέτονται στο δηλωθέν εισόδημά σου? Αν έχεις πχ 40.000 εισόδημα και ξοδεύεις στην κάρτα 6.000 το χρόνο, το φορολογητέο πάει στα 46.000? Ή παραμένει στα 40.000?
Οκ, λάθος σκέψη... κόλλησε το μυαλό...
Η απάντηση πρέπει να είναι η εξής: αν έχεις αμάξι με τεκμήριο 17.000 και κάρτες 6.000, τότε πας σε τεκμήριο 23.000. Οπότε αν δηλώνεις πχ 40.000 είσαι καλυμμένος.
Σωστά?
-
Ο χρήστης dpets έγραψε:
Απορω γιατι τρελλάθηκαν όλοι με τα τεκμήρια. Απ' οτι φαινεται υπάρχουν πολλοι με τριλιτρα και φορολογητεο ...10Κ.Ασχετα με την σχεση που έχει καποιος με το αυτοκινητο και αν το βλέπει σαν εργαλείο ή μεσο ψυχαγωγίας
(οι περισσότεροι σε αυτό το φορουμ φαντάζομαι ανήκουν στην δευτερη κατηγορία), υπάρχουν καποια αντικειμενικά δεδομένα τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.Συμφωνω, για παράδειγμα, ότι καποιος - χωρις οικ.υποχρεωσεις- που μενει στην πατρική στέγη κλπ ΜΠΟΡΕΙ με 15Κ φορολογητέο να συντηρήσει κάποιο τερας 4 λιτρων. Θα του κοστίσει 4-5-6 χιλιάρικα ,όπως υπολόγισαν πολλοί. Θα τον γονατίσει βεβαια οικονομικά, και ο ανθρωπος θα σκεφτεται να πιει ενα καφέ και να αγοράσει ένα T-shirt, αλλά το δεχομαι, ότι μπορεί. Στο κατω κατω τα ...παθη πληρώνονται και υπάρχουν αλλα ... πολύ πιο δαπανηρά.
Βαλε τωρα τον ίδιο να μενει σε δικό του σπίτι, με οικογενεια, παιδια κλπ. Επειδή πρεπει να μιλάμε τεκμηριωμένα, ξερετε ποιο είναι επισήμως το όριο 'φτωχιας' για τετραμελή οικογένεια στην Ελλάδα; 2.300 το μήνα, καθαρά. Δηλαδη φορολογητέο οικογενειακό περιπου 30Κ, αν υποθεσουμε ότι μοιραζεται σε δυο 15αρια μεταξυ των συζυγων. 30Κ οικογενειακό φορολογητέο δηλαδή.Αυτά τα λέει η στατιστική υπηρεσία,
με υπολογισμούς που περιλαμβάνουν στεγη, διατροφή, ενδυση, υγεία, παιδεία, ψυχαγωγία κ.α. καθως φυσικά ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ.Ποια οικογενεια με αυτά τα εισοδήματα μπορεί να συντηρήσει ενα μεγάλο αυτοκίνητο; Εκτος κι αν προκειται για κάποιον που αφήνει τα παιδια του νηστικά ή το σπίτι παγωμένο το χειμώνα!!! Επειδή όμως οι περισσότεροι δεν είναι μ...ες να κάνουν κατι τέτοιο, απλά όπου δεις μια τετοια περίπτωση να ξέρετε ότι τα πραγματικά εισοδήματα είναι μεγαλύτερα και υπάρχει φοροδιαφυγή. (εννοείται ότι εξαιρουνται οι περιπτώσεις ανάλωσης κεφαλαιου).
Κατά την γνώμη μου λοιπόν, ορθως επανέρχονται τα τεκμήρια, τα ακριβή ποσά βεβαια θελουν συζήτηση αλλά όχι αηδίες του τύπου έχω ένα 2.5λτ και ενα μικρο 1.4 και σπίτι και παιδια και φροντιστηρια και διακοπές και και και... και βγαζω 15-20 χιλιαδες το χρόνο. Δεν γίνεται. Τεκμηριωμένα.
Αν μου πεις πώς μπορεί να είναι δίκαιο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (=δε θα χρεώνεται ΚΑΝΕΝΑΣ ειλικρινής πολίτης με εισοδήματα τα οποία δε βγάζει) ένα σύστημα με 'τεκμήρια διαβίωσης', τα οποία δε βασίζονται στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ προϊόντων όπως το αυτοκίνητο ή το σκάφος αλλά στην ΚΑΤΟΧΗ τους, αν μου εξηγήσεις γιατί ένα Tiguan 1.4 turbo που κάνει 30.000 χλμ το χρόνο είναι λογικό να θεωρηθεί ότι επιβαρύνει πολύ λιγότερο τον κάτοχό του από ένα Audi 4.2 που κάνει 3000 χλμ το χρόνο, αν μου αποδείξεις ότι όλοι αυτοί που έχουν μερικές εκατοντάδες χιλιάρικα στην άκρη ΔΕ μπορούν να έχουν και σπίτι, και παιδιά, και φροντιστήρια, και κάρτες, και διακοπές, κλπ με 15.000 το χρόνο ή και πολύ λιγότερα κι αν μου δώσεις να καταλάβω γιατί ένας μισθωτός που βγάζει 2000 το μήνα, μένει στο πατρικό του κι έχει όνειρο κάποια μέρα να πάρει BMW 135i θα πρέπει να το ξεχάσει, τότε μπορεί και να με πείσεις ότι τα έχεις σκεφτεί αυτά που γράφεις περί ορθής επαναφοράς των τεκμηρίων ως 'ορθού τρόπου φορολόγησης των πολιτών'.
-
Πριν δεν είχαμε τραγικές ανισότητες έτσι δεν είναι, τις είδες για πρώτη φορά μετά το 2003 και την κατάργηση των τεκμηρίων,έτσι ? Πριν όλα πηγαίναν πρίμα
Νομίζω μας είχες πει ότι δεν έχεις στοιχεία σχετικά...Τώρα τα βρήκες ?
1)Δηλ. από το 2003 που καταργήθηκαν τα τεκμήρια παρατηρείς ότι οι μισθωτοί πληρώνουν αυξανόμενα όλο και μεγαλύτερο μερίδiο των φόρων? Έχεις αυτά τα στοιχεία ή το λες με το μάτι?
2)Αν αυτό συμβαίνει μήπως αυτή είναι η διαρκής τάση? Δηλ. μήπως και το 2002 οι μισθωτοί 'πλήρωναν' περισσότερο από το 1997 παρόλο που υπήρχαν τεκμήρια και στις 2 ημερομηνίες?
3)Αν μου τεκμηριώσεις ότι ΜΟΝΟ μετά το 2003 παρατηρούμε μεγαλύτερη φοροδιαφυγή από τους ΕΕ αυτό θες σώνει και καλά να το αποδώσεις στα τεκμήρια ? Άλλοι λόγοι δεν υπάρχουν ? Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει μου φαίνεται κάπως μονοσήμαντη και απλοϊκή η απάντηση. Πάντως μετά το 2003 η σημαντικότερη αλλαγή στην Ελλάδα ήταν η αλλαγή κυβέρνησης μετά από πολλά χρονια και όχι η κατάργηση των τεκμηρίων...Αν με πιέσεις (επειδή σίγουρα δεν ξέρω) να εξηγήσω το γιατί φοροδιαφεύγουν όλο και περισσότερο οι ΕΕ (ΑΝ φυσικά αυτό ισχύει) δεν θα σκεφτόμουνα να το αποδώσω στην κατάργηση των τεκμηρίων αλλά πρώτα θα σκεφτόμουν τα νέα μπλέ φυντάνια που άρχισαν να φυτρώνουν παντού.
4)Ειλικρινά πιστεύεις ότι με τα τεκμήρια το κράτος θα έχει σημαντικά μεγαλύτερα έσοδα? Πιστεύεις ότι θα τσακώσει τους φοροφυγάδες ? Πιστεύεις ότι ο φοροφυγάς θα κάτσει να τα σκάει στον Αλογοσκούφη μέσω τεκμηρίων? Ψείρες θα πιάσει, θα χάσει έσοδα από τέλη ταξινόμησης, σήματα κλπ και θα φάει και μπόλικες χιλιάδες μούντζες...Επίσης θα πεισμώσει εμένα που δε φοροδιαφεύγω μέχρι τώρα και είτε θα ξεκινήσω να το κάνω πλέον είτε όπως είπε ο Χρήστος Δήμου θα αρχίσω να κόβω τιμολόγια και να περνάω στα έξοδα και τα flashάκια της μνήμης που αγοράζω για το PC...Η Στέλλα που μέχρι τώρα πέρναγε ως έξοδο δικηγόρου το μισό κινητό (αδίκως μιας και συντριπτικά το χρησιμοποιεί για δουλειά) τώρα θα το βάζει όλο κλπ κλπ...Αν στρέψεις τους πάντες εναντίον σου μόνο λεφτά δεν θα πάρεις...
Δεν μας έχεις απαντήσει εσύ πως ανέχεσαι το άδικο των τεκμηρίων για να διορθώσεις το 'άδικο' της φοροδιαφυγής ? Δεν πληγώνει την τόσο ευαίσθητη στην αδικία ψυχή σου?
-Μήπως δέχεσαι και το βασανισμό ως ανακριτική μέθοδο προκειμένου να γλυτώσεις την 'αδικία' ενός τρομοκρατικού χτυπήματος που θα κοστίσει χιλιάδες αθώες ζωές? Το ίδιο δεν είναι και ακόμα καλύτερο ? Στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ δεν το πολυκατακρίνουν
-Μήπως δέχεσαι και την καταδίκη μερικών αθώων προκειμένου να σιγουρέψουμε την καταδίκη του ενόχου ? Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν αρχίσουν τα δικαστήρια να μοιράζουν ποινές δεξιά και αριστερά αδιακρίτως, εύκολα και χωρίς να το πολυψειρίζουν θα έχουμε μείωση της παραβατικότητας αλλά θα μας κοστίσει κάποιες χιλιάδες λαναθασμένες καταδίκες. Πως σου φαίνεται, καλό δεν είναι και αυτό ?Εσύ λοιπόν κοιτάς το διπλανό σου που κλέβει και διαμαρτύρεσαι λέγοντας: 'Εγώ δουλέυω σα σκύλος και αυτός κλέβει = άδικο, άρα να τιμωρηθεί'. Βεβαίως αλλά με ποιό τίμημα ? Αν σου έλεγα ότι θα τιμωρηθεί αλλά μαζί του θα καταδικάσουμε και 2-3 άλλους γιατί δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το ποιός είναι ο ένοχος, θα το δεχόσουν? Εγώ ΟΧΙ...Η καταστολή της φοροδιαφυγής δεν έχει όρια? Μη ξεχνάς ότι το Σύνταγμα (ως προς την αναδρομικότητα) μεταχειρίζεται κατά τον ίδο τρόπο την επιβολή φόρου και την επιβολή ποινής...Είναι τυχαίο? Όχι γιατί και τα 2 μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικά δυσβάσταχτο βάρος και να προκαλέσουν υψηλό αίσθημα αδικίας στον πολίτη, αν χρησιμοποιηθούν παράλογα...
Και για αυτό λοιπόν σου λέω ξεκάθαρα ότι αν μου πεις ότι σε συζήτηση με το Θεό (που σίγουρα έχεις ) σε διαβεβαίωσε ότι η μόνη μέθοδος για να πιαστούν οι φορφυγάδες είναι τα τεκμήρια μαζί με τις αδικίες που κουβαλάνε η απάντησή μου είναι ξερή και είναι ΟΧΙ προτιμώ την κατάσταση όπως είναι τώρα και όχι για να πιάσω μερικούς (ή και πολλούς) φοροφυγάδες να αδικήσω άλλους τόσους 'τίμιους'...
Απλά και ξεκάθαρα... -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Οκ, λάθος σκέψη... κόλλησε το μυαλό...Η απάντηση πρέπει να είναι η εξής: αν έχεις αμάξι με τεκμήριο 17.000 και κάρτες 6.000, τότε πας σε τεκμήριο 23.000. Οπότε αν δηλώνεις πχ 40.000 είσαι καλυμμένος.
Σωστά?
Εγώ δε θα έλεγα 'είσαι καλυμμένος', αλλά 'δε θα φορολογηθείς για χρήματα που δεν έβγαλες'.
Πάντως, και μόνο στη σκέψη είναι τραγικό το να έχεις αμάξι που να σε 'χρεώνει' με 17.000 ευρώ το χρόνο τη στιγμή που εσένα σου κοστίζει 2-3 χιλιάρικα το πολύ.
Having said that, αναμένω την απάντηση στα πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα που έθεσε παραπάνω ο koutsan....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Having said that, αναμένω την απάντηση στα πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα που έθεσε παραπάνω ο koutsan....
Απάντηση από ποιον; Από τον manosk; Στο τέλος έτσι όπως το πάμε θα αποχαυνωθούμε τελείως και αν καταφέρουμε να πείσουμε τον manosk για τα αυτονόητα θα βγούμε στους δρόμους να πανηγυρίσουμε σαν να πείσαμε τον Αλογοσκούφη αυτοπροσώπως.
Το σίγουρο είναι ότι ο manosk δεν φταίει για τα νέα μέτρα.
Το σίγουρο είναι ότι δεν ανήκει στο επιτελείο του αλογοσκουφη, ώστε να ασκήσει επιρροή.
Είναι απλά ένας ακόμη νομοταγής μισθωτός με ξεχειλωμένο πρωκτό, ο οποίος μη μπορώντας (όπως όλοι μας) να τα βάλει με αυτούς που του δίνουν σφαλιάρες σε καθημερινή βάση*, εκνευρίζεται και ξεσπάει στο γείτονα που αγόρασε άουδι τουρμπο με 18αρα ζάντα και δηλώνει κουλουρτζής, ο οποίος πουλάει μούρη και το παίζει νταής στο οικοδομικό τετράγωνο.
Είναι σωστό έναν τέτοιο μισθωτό, τον άνθρωπο της διπλανής μας πόρτας να τον στριμώχνουμε;
Εγώ λέω όχι.*για 4-5 οικογενειούλες μιλάμε, όχι παραπάνω
-
Έχουμε φορολογικό σύστημα share-ware όπως απέδειξε ο Βουλγαράκης, έχουμε τον Αλογοσκούφη που αντι να ψάξει να βρει πόσα βγάζουμε προτιμάει να το 'εκτιμήσει', έχουμε και το Μάνο που θέλει καπιταλισμό με κρυφοκομμούνια πολίτες. Ολα μαζεμένα μας πέσανε
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Οκ, λάθος σκέψη... κόλλησε το μυαλό...
Η απάντηση πρέπει να είναι η εξής: αν έχεις αμάξι με τεκμήριο 17.000 και κάρτες 6.000, τότε πας σε τεκμήριο 23.000. Οπότε αν δηλώνεις πχ 40.000 είσαι καλυμμένος.
Σωστά?
Εγώ δε θα έλεγα 'είσαι καλυμμένος', αλλά 'δε θα φορολογηθείς για χρήματα που δεν έβγαλες'.
Πάντως, και μόνο στη σκέψη είναι τραγικό το να έχεις αμάξι που να σε 'χρεώνει' με 17.000 ευρώ το χρόνο τη στιγμή που εσένα σου κοστίζει 2-3 χιλιάρικα το πολύ.
Δεν έθεσα κάποιο προβληματισμό.
Απλά ήθελα να σιγουρευθώ πως θα φορολογηθώ σε μέσες άκρες αν ισχύσει το σύστημα που ακούγεται τώρα. -
-
Ειναι εξαιρετικά περίπλοκο να φορολογηθει η πραγματική χρήση του αυτοκινητου. Αν δηλωναν με ειλικρίνια όλοι τα χιλιομετρα τους, θα μπορουσε να γίνει.Αλλά ... καταλαβαίνεις ότι ειναι απολυτως αδυνατο. Δεν θυμαμαι σε ποια χωρα της βορειας ευρωπης η χρήση εταιρικου αυτοκινήτου, φορολογείται με τα διανυθεντα χιλιομετρα ως μια παραμετρο. Αλλοι τοποι, αλλα ήθη....
-
Συμφωνούμε ότι αν εχεις 100άδες χιλιαδες € στην ακρη μπορεις και με μηδενικό εισόδημα να συντηρήσεις αυτοκινητο και να είσαι ενταξει φορολογικά (αναλωση κεφαλαιου). Το έχουν ήδη αναφέρει πολλοι σε προηγουμενα post.
-
Εγώ εφερα ως παράδειγμα εισόδημα 15Κ/ετησίως ,για αυτόν που μενει στο πατρικό του. Τα 2Κ/μηνιαιως που λές είναι το διπλάσιο εισόδημα(30Κ περίπου). Αυτός μπορεί να συντηρεί ενα ακριβό αυτοκίνητο, με σχετική άνεση. Και με τα 15Κ μπορεί, αρκεί να κανει παραχωρήσεις σε άλλα πραγματα, όπως ανέφερα.
3.Ανεφερα την χαρακτηριστική περίπτωση τετραμελους οικογενειας, με φορολογητέο και μοναδικό εισόδημα γυρω στα 30Κ. Περιπου δυο χαμηλομισθοι δηλαδή (μικτα 1300 χ2 χ 14) .
-
Να ειμαστε ρεαλιστές: Δεν σου περισσευει ουτε ένα ευρώ, στην παραπάνω περίπτωση. Ειπαμε 2.000 το μήνα εισόδημα όλη η οικογενεια με όριο φτωχειας τα 2.300 από την Στατιστική Υπηρεσία. Μαλλον κανενα 1400cc θα έχουν οι ανθρωποι και 10 κάρτες φορτωμένες πανω από τα όρια τους!!!
-
Πιστευω, να δεχεσαι ότι καποια από τα παραπάνω έχουν βαση. Ειπα και πρίν ότι
συμφωνώ με τη θεσπιση τεκμηρίων, να διερευνηθούν όμως όσον αφορα τον υψος τους.
-
-
Αφού είναι εξαιρετικά περίπλοκο να φορολογηθεί η χρήση οφείλεις να το κάνεις λαμβάνοντας υπόψη αυτούς που κινδυνεύουν να αδικηθούν...Πως ? Πόσα θέλει 1 Cayenne το χρόνο για να συντηρηθεί με 12k Km ? 5 χιλιάρικα ? Ωραία, τραβάς και ένα -20% ή -30% σε αυτό για να μην έχεις χοντρές αδικίες και βάζεις τεκμήριο διαβίωσης 4000-3500 ευρώ στην Cayenne...Αυτό δεν είναι που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα? Δεν είναι βεβαίως βεβαίως τα 40k ή τα 30k λογικό τεκμήριο, από που προκύπτουν τα 40k ? Από την εμπειρία και την κοινή λογική θα σου πει ο Μάνος
Ε άμα είναι έτσι να φορολογούμε γενικώς με το μάτι, στο περίπου ρε παιδί μου..Πως τον κόβει δηλ. το καφενείο του χωριού, ε αυτό είναι και το σωστό
Καρδιοχειρουργός ετών 50 : θα καθαρίζει κάνα 300ρι το χρόνο, έτσι δε λέει η κοινή λογική ? Ε σίγουρα
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!