-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Γιατί;;;; και οι 2 λεφτάδες είναι!!! Εκτός αν είναι μ@@@ες!!!!
Μαλιστα ...
Ας ελπισουμε οτι δεν ειναι πολλοι οι Ελληνες που εχουν την ιδια γνωμη . -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Και εγώ πιστεύω ότι τα τεκμήρια που θα μπουν θα είναι (όπως είπαν) ορθολογιστικά.Δεν θα πρέπει να κοιτάμε τους παλιούς πίνακες.Δεν μπορεί το Sorento 3.5 των 29.000 ευρώ να έχει τεκμήριο 90.000 ευρώ.
Νομίζω ότι τα νέα τεκμήρια θα αναγκάσουν αυτούς που πραγματικά φοροδιαφεύγουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.Δεν μπορεί κάποιος που έχει Cherokee 3.7 να μην δηλώνει τίποτα.Αν πχ σε ένα τέτοια αυτοκίνητο μπει τεκμήριο 20-25.000 ευρώ δεν νομίζω ότι θα βρεθούν πολλοί που θα αντιδράσουν.Ομοίως ένα Cayenne που ξεκινά σήμερα από 93.000 ευρώ δεν θα έπρεπε να έχει τεκμήριο διαβίωσης 30-40.000 ευρώ ?πες τα Χρυσόστομε...
είσαι ο 2ος ιδιοκτήτης επιχείρησης που ακούω να υπεραμύνεται των ορθολογικών τεκμηρίων.
μαζί σου και εγώ.
-
Δηλαδη ειναι ορθολογικο καποιος επειδη αγορασε ενα Cherokee να πρεπει να δηλωνει 20-2500 εισοδημα ?
Και πανω σε αυτο να προστεθουν και τα υπολοιπα τεκμηρια (σπιτιου ,φροντιστηριου κ.λ.π?)Ακομη και αν αυτος εχει αγορασει το εν λογω αυτοκινητο φθηνοτερα απο την Mercedes C180 BlueEfficiency που κοστιζει τα ιδια λεφτα, αλλα ειναι 1600 κυβικα ???
Συγγνωμην αλλα δεν νομιζω οτι αυτο ειναι ορθολογικο ..
ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ..
Αρκει η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ τηρηση του ποθεν εσχες και η συλληψης των φοροφυγαδων ειναι θεμα ωρων ..
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Και εγώ πιστεύω ότι τα τεκμήρια που θα μπουν θα είναι (όπως είπαν) ορθολογιστικά.Δεν θα πρέπει να κοιτάμε τους παλιούς πίνακες.Δεν μπορεί το Sorento 3.5 των 29.000 ευρώ να έχει τεκμήριο 90.000 ευρώ.
Νομίζω ότι τα νέα τεκμήρια θα αναγκάσουν αυτούς που πραγματικά φοροδιαφεύγουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.Δεν μπορεί κάποιος που έχει Cherokee 3.7 να μην δηλώνει τίποτα.Αν πχ σε ένα τέτοια αυτοκίνητο μπει τεκμήριο 20-25.000 ευρώ δεν νομίζω ότι θα βρεθούν πολλοί που θα αντιδράσουν.Ομοίως ένα Cayenne που ξεκινά σήμερα από 93.000 ευρώ δεν θα έπρεπε να έχει τεκμήριο διαβίωσης 30-40.000 ευρώ ?Η απάντηση είναι απλή και είναι ΟΧΙ...Γιατί ? Γιατί έχω εισόδημα 6.000 ευρώ το χρόνο και μπορώ να αγοράσω και να συντηρώ Cayenne για 5-6 χρόνια χωρίς να ανοίξει ρουθούνι...Το ίδιο σε διάφορες εκδοχές μπορεί να συμβεί με ουκ ολίγα παραδείγματα, μερικά εκ των οποίων ανέφερα σε προηγούμενες σελίδες...Τι θα μου πει λοιπόν ? Ότι έχω εισόδημα 30k ? Λυπάμαι πολύ αλλά έχω πολύ απλά μόνο 6
-
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Νομίζω ότι τα νέα τεκμήρια θα αναγκάσουν αυτούς που πραγματικά φοροδιαφεύγουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.Δεν μπορεί κάποιος που έχει Cherokee 3.7 να μην δηλώνει τίποτα.Αν πχ σε ένα τέτοια αυτοκίνητο μπει τεκμήριο 20-25.000 ευρώ δεν νομίζω ότι θα βρεθούν πολλοί που θα αντιδράσουν.Ομοίως ένα Cayenne που ξεκινά σήμερα από 93.000 ευρώ δεν θα έπρεπε να έχει τεκμήριο διαβίωσης 30-40.000 ευρώ ?πες τα Χρυσόστομε...
είσαι ο 2ος ιδιοκτήτης επιχείρησης που ακούω να υπεραμύνεται των ορθολογικών τεκμηρίων.
μαζί σου και εγώ.
Με άλλα λόγια πιστεύεις ότι όποιος δούλεψε π.χ. 10 χρόνια και αποταμίευσε, ή κληρονόμισε, κλπ, πρέπει για να 'δικαιούται' να έχει την Cayenne του να βγάζει 30-40.000 το χρόνο ακόμα κι αν δεν τα έχει καμία ανάγκη για να ζήσει, με τόσα χρήματα που έχει στην τράπεζα [και για τα οποία έχει φορολογθεί]...
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
http://www.skai.gr/master_story.php?id=93078*'Το οικονομικό επιτελείο δέχεται βροχή εισηγήσεων για να γίνουν πιο αυστηρά τα τεκμήρια διαβίωσης, αλλά και για να προστεθούν νέα.
Πρώτο μέτρο θα είναι η μείωση από 200τ.μ σε 150 ή 120 τ.μ της επιφάνειας της πρώτης κατοικίας, που σήμερα απαλλάσσεται από το τεκμήριο.
Το δεύτερο μέτρο αφορά περίπου 100.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 2.000 κυβικών. Το σχέδιο προβλέπει τεκμήριο για όλα τα αυτοκίνητα με εργοστασιακή αξία άνω των 30.000 ευρώ από 50.000 που είναι σήμερα. '*
Σωστά, ότι αμάξι έχει εργοστασιακή αξία πάνω από 30.000 ευρώ συνεπάγεται εντελώς διαφορετικό κόστος χρήσης & συντήρησης σε σχέση με κάποιο που έχει π.χ. 28.000 ευρώ.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
>>Και εγώ πιστεύω ότι τα τεκμήρια που θα μπουν θα είναι (όπως είπαν) ορθολογιστικά.Δεν θα πρέπει να κοιτάμε τους παλιούς πίνακες.Δεν μπορεί το Sorento 3.5 των 29.000 ευρώ να έχει τεκμήριο 90.000 ευρώ.Νομίζω ότι τα νέα τεκμήρια θα αναγκάσουν αυτούς που πραγματικά φοροδιαφεύγουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.Δεν μπορεί κάποιος που έχει Cherokee 3.7 να μην δηλώνει τίποτα.Αν πχ σε ένα τέτοια αυτοκίνητο μπει τεκμήριο 20-25.000 ευρώ δεν νομίζω ότι θα βρεθούν πολλοί που θα αντιδράσουν.Ομοίως ένα Cayenne που ξεκινά σήμερα από 93.000 ευρώ δεν θα έπρεπε να έχει τεκμήριο διαβίωσης 30-40.000 ευρώ ?
Η απάντηση είναι απλή και είναι ΟΧΙ...Γιατί ? Γιατί έχω εισόδημα 6.000 ευρώ το χρόνο και μπορώ να αγοράσω και να συντηρώ Cayenne για 5-6 χρόνια χωρίς να ανοίξει ρουθούνι...Το ίδιο σε διάφορες εκδοχές μπορεί να συμβεί με ουκ ολίγα παραδείγματα, μερικά εκ των οποίων ανέφερα σε προηγούμενες σελίδες...Τι θα μου πει λοιπόν ? Ότι έχω εισόδημα 30k ? Λυπάμαι πολύ αλλά έχω πολύ απλά μόνο 6
Θα ήθελα να μου δείξεις τον τρόπο να συντηρήσω Cayenne με εισόδημα 6.000 ευρώ.
Παραθέτω τα ετήσια έξοδα ενός Cayenne 3.6 από προσωπική πείρα:
Εχουμε και λέμε βενζίνες για 15.000 χλμ το χρόνο (εγώ κάνω 40.000χλμ ) με τιμή 1,2 και μέση κατανάλωση 15l/100 ....................................2.700 ευρώ
Τέλη κυκλοφορίας ...............................................580
Ασφάλιστρα .....................................................3.100
Μέσος όρος σέρβις κατ έτος .....................................750
Πάρκιγκ (προαιρετικό).........................................3.000
λάστιχα (1 σετ ανά 45.000χλμ) ανά έτος .....................300Περιμένω οδηγίες για την μείωση του κόστους χρήσης
sv2 +1000000000000000000
αυτή είναι η πράξη που κάνω πριν από την αγορά του κάθε αυτοκινήτου μου ... εγώ απλά προσθέτω και 15% το χρόνο την μείωση της αξίας του την οποία την τραβάω και την πάω στον καταθετικό μου λογαριασμό στην υποκατηγορία αυτοκίνητο ώστε όταν αλλάζω αμάξι μετά από 4 - 5 χρόνια να έχω τα λεφτά να πάρω ένα εφάμιλλο καινούργιο
-
@sv2
Θα σου τον υποδείξω τάχιστα καθώς μάλιστα ήθελα να σε ρωτήσω πόσο είναι το ετήσιο κόστος χρήσης μιας Cayenne καθώς το μόνο αμάξι που είχα ποτέ στη ζωή μου να συντηρώ είναι ένα Punto το οποίο ούτε καν ξέρω τι έξοδα έχει...Οπότε σε ευχαριστώ ειλικρινά για τη βοήθειαΠροχθές που λες με πήρε κάποιος τηλέφωνο και μου ζήτησε ένα οικοπεδάκι που έχω κάπου για 150k...Του είπα ότι δεν ενδιαφέρομαι και το άφησα να στέκεται και να ρημάζει εκεί που είναι εδώ και πολλές δεκαετίες (δεν το έχω δει καν στη ζωή μου)...
Αντί λοιπόν να το αφήνω να ρημάζει εκεί θα μπορούσα κάλλιστα με το μαγικό ραβδάκι που ονομάζεται πώληση να το μετατρέψω σε Cayenne, σωστά ? Πόσο είπες ότι κάνει γιατί δεν έχω ιδέα? 93? Ωραία 150-93 = 57...Την πήρα ήδη και την έχω στο γκαράζ μου...Τα 57 τα έβαλα στην τράπεζα και προτίθεμαι να τα αφιερώσω στη συντήρηση της Cayenne αποκλειστικά και κατά τα λοιπά συνεχίσω τη μίζερη ζωή μου...Θα μου φτάσουν 57 για να βγάλω μερικά χρονάκια με την Cayenne? Σύμφωνα με τους υπολογισμούς σου φαίνεται πως ναι...Να σε ενημερώσω ότι γκαράζ έχω...Επίσης μπορεί και να έχω κι άλλα οικοπεδάκια, οπότε που ξέρεις μπορεί και να μου τη βιδώσει και να τολμήσω να πάρω και 2η Cayenne, γιατί όχι άλλωστε ? Ίσως και 3η και 4η...Και τι καταλαβαίνουν που κάθονται εκεί τα οικοπεδάκια? Θα τα μεταμορφώσω σε αυτοκίνητα πολυτελείας ...Έχω κι άλλες θέσεις στο γκαράζ οπότε θα τα βγάλω πέρα...Επίσης επιμένω ότι έχω μόνο 6 (άντε 8 ) k εισόδημα το χρόνο χωρίς να αποκρύπτω ούτε ευρώ...Κι όμως θέλω 2-3 Cayenne και τα φαινόμενα δείχνουν πως μπορώ κιόλας
Θα μου πεις : 'ρε φωτχομπινέ με τα 6-8 χιλαιρικάκια σου αντί να πουλήσεις το οικόπεδο να λιγδώσει λίγο το αντεράκι σου που ψοφοπεινάς μου θέλεις 2 Cayenne ?'
Ε κι όμως αυτό θέλω και νομίζω ότι το καθεστώς που ζούμε δεν έχει επιβάλλει ακόμα υποχρεωτικό 'τρόπο' διαβίωσης ούτε όρια στο που θα ξοδεύω τα λεφτά μουΔεν ήταν δύσκολο ?
-
+οο
Μετά από αυτό όποιος ακόμα δεν κατάλαβε και επιμένει να συνδέει κόστος συντήρησης αυτ/του ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ νομίζω ότι πρέπει να το σκεφτεί να ζητήσει δουλειά στο Υπουργείο Οικονομικών.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Φίλε koutsan όπως τα θέτεις έχεις δίκιο αλλά επειδή **στην πράξη κανείς δεν θα το κάνει **δεν με καλύπτει αυτή η θεωρία.Κανείς σώφρων δεν πουλάει τα οικόπεδα για την συντήρηση.Για την αγορά συμφωνώ.Ετσι καλύπτεις και το πόθεν έσχες.Αλλά επειδή το Cayenne και κάθε Cayenne αγοράζεται και συντηρείται με το περίσευμα από το εισόδημα εξακολουθώ να πιστεύω ότι κάποιο τεκμήριο πρέπει να υφίσταται.Στην πράξη, φίλε sv2, πρέπει ο καθένας να είναι ελεύθερος να το κάνει. Δε συμφωνείς? Προσωπικά αν είχα μερικά οικοπεδάκια να κάθονται χαλαρά θα πούλαγα κάποιο για να πάρω το αμάξι των ονείρων μου, όπως και να λέγεται αυτό, και με τα ρέστα να το συντηρώ χωρίς να ιδρώνει τ' αυτί μου. Τι θα τα κάνω τα οικόπεδα, στον τάφο θα τα πάρω? Δε μπορεί λοιπόν ο νομοθέτης να επιβάλλει ένα φορολογικό καθεστώς που θα αγνοεί αυτόν που κληρονόμησε, ή δούλεψε και τα έβαλε στην άκρη επί Χ χρόνια, και τώρα θέλει να τα κάνει αμάξι, φουσκωτό, ή ό,τι άλλο.
-
Δεν ξέρω αν είμαι σώφρων κατά την άποψή σου αλλά εγώ το Punto μου έτσι το συντηρώ
Τι εννοείς κάποιος δεν πουλάει οικόπεδα για συντήρηση? Τι θα πει αυτό? Απλά ΠΟΥΛΑΕΙ και εισπράττει...Και μετά έχει λεφτά για φάγωμα..Μπουζούκια, ταξίδια, συντήρηση αυτοκινήτου,φαί πουτ@νες ..Δεν καταλαβαίνω τι μου λες γιατί εγώ έτσι ζω πάντως...
Κρίμα πάντως γιατί ξέρω (και λογικά ξέρεις ακόμα περισσότερους εσύ) πολύ κόσμο με οικόπεδα όχι 150 k αλλά πολλών, ΠΑΡΑ πολλών εκτομμυρίων που ζουν ανάμεσά μας σαν να μην τρέχει τίποτα...
Χθες μάλιστα συζήταγα με μία κοπέλα (άνεργη) γύρω στα 40 ότι της ζητάνε ένα οικόπεδο στον Πειραιά 4 μύρια...Δίπλα έχει άλλο 1...Και έχει πολλά ακόμα...Θα της πεις αυτηνής λοιπόν όταν πουλήσει ότι επειδή δεν έχει εισόδημα - δεν έχει εργαστεί ποτέ - δεν μπορεί με τα 4 (ή μάλλον 14) μύρια να συντηρήσει την Cayenne και πρέπει να φορολογηθεί για εισόδημα που δεν έχει Δεν είναι πολύ πειστικό... -
Πάντως, δυστυχώς, είναι αρκετοί Έλληνες που τρώνε από τα έτοιμα και συντηρούνε τον εαυτό τους πουλώντας κομμάτι-κομμάτι την οικογενειακή περιουσία. Ας είναι καλά τα οικοπεδάκια με θέα τη θάλασσα.
Θα έπρεπε να σου δίνει κάποια δυνατότητα ο νόμος να τα δικαιολογήσεις μια τέτοια κατάσταση. Άλλωστε και οι τόκοι και οι πωλήσεις των ακινήτων είναι πράξεις που έχουν φορολογηθεί.Αν δε συμβεί αυτό βέβαια, δε θα είναι και η πρώτη φορά που κάποιος νόμος, υπό συνθήκες έστω, είναι άδικος.
-
Απο αυτο ακριβως φιλε koutsan (τον...κακο σου εαυτο) θελει να σε προστατευσει αυτη η κατα τα αλλα φιλελευθερη κυβερνηση που δεν πιστευει σε αναχρονιστικες λογικες (Ζαχαρεα). Για τη βενζινη κουβεντα. Κοντευει τα 100δολ. το βαρελι και δεν χανει λεπτο στην αντλια. Μηπως τελειως στα μουλωχτα τσεπωνουν αυτοι τα 9 λεπτα το λιτρο που θα επρεπε να ειχε μειωθει;
Οπως παει το πραγμα κοβω να κατεβαζουν την εργ. αξια στα 30Κ και το θεμα να τελειωνει εκει γιατι απ' ο,τι φαινεται (και ευτυχως) και μεγαλες αντιδρασεις υπαρχουν αλλα και θα εχει πολυ μεγαλες συνεπειες να πουληθουν αναγκαστικα τοσα αυτοκινητα (κυριως SUV) επειδη 'σε πιανει το τεκμηριο'.
Τα εκαναν σκατα. Τερμα. Κοροιδευαν τον κοσμο τοσο καιρο πως 'η οικονομια αντεχει'. Εν τω μεταξυ δεν εχει μεινει σχεδον τιποτα αλλο για πουλημα ( μηπως η Ακροπολη;;; ) οποτε αρχιζει το απροκαλυπτο μαδημα... -
@sv2
Καλύπτει πόθεν έσχες για πολλά χρόνια μέσω ανάλωσης κεφαλαίου...
Καλύπτει τεκμήρια διαβίωσης ? Είσαι βέβαιος, γιατί εγώ δεν είμαι καθόλου (χωρίς να πάει στα δικαστήρια φυσικά ) -
Αν θυμάμαι καλά, εισόδημα από κάποια χρονιά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως ανάλωση κεφαλαίου μία μόνο χρονιά. Οπότε ο koutsan δικαιολογεί με την πώληση φέτος την αγορά.
Δικαιολογεί και μέσω της ανάλωσης κεφαλαίου το τεκμήριο διαβίωσης για την επόμενη.
Μετά; Να συνεχίσει να πουλάει οικόπεδα; -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Φίλε koutsan όπως τα θέτεις έχεις δίκιο αλλά επειδή στην πράξη κανείς δεν θα το κάνει δεν με καλύπτει αυτή η θεωρία.Κανείς σώφρων δεν πουλάει τα οικόπεδα για την συντήρηση.Για την αγορά συμφωνώ.Ετσι καλύπτεις και το πόθεν έσχες.Αλλά επειδή το Cayenne και κάθε Cayenne αγοράζεται και συντηρείται με το περίσευμα από το εισόδημα εξακολουθώ να πιστεύω ότι κάποιο τεκμήριο πρέπει να υφίσταται.Νομίζω ότι και στην πράξη πολλοί το έκαναν, το κάνουν και θα το κάνουν.
Στο παράδειγμα του Koutsan το οικοπεδάκι φέρνει 150.000. Σε δεκάδες χιλιάδες έλληνες το οικοπεδάκι/χωραφάκι που αγόρασε ο συγχωρεμένος ο παππούς στο κέντρο, στα προάστια, στο νησί φτάνει και για την αγορά και για τη συντήρηση και για την αντικατάσταση Cayenne δια βίου. Κατά την άποψή μου, είναι όλοι σώφρονες, και εγώ το ίδιο θα έκανα! (Με εξαίρεση την επιλογή μοντέλλου, θα προτιμούσα κάποια 3λιτρη μπερλίνα και ένα γρήγορο μικρομεσαίο για τη σύζυγο.) -
Μπορείς να επικαλείσαι ανάλωση κεφαλαίου όσες φορές θέλεις, αρκεί το άθροισμα να μην ξεπερνάει το ποσό (ούτε καν ένα ποσοστό του, κάποτε ήταν 50%, αλλά τελικά η εφορία δέχεται πως όλο το ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί).
Πχ. ο koutsan πουλάει σήμερα το οικοπεδάκι (όχι 150K αλλά για να το κάνουμε πιο ρεαλιστικό) 500Κ και αγοράζει Cayenne 90K με ετήσιο τεκμήριο 100Κ.
Φέτος γράφει στο κουτάκι 'Ανάλωση κεφαλαίου που είχε φορολογηθεί κτλ.' 90Κ (πόθεν έσχες) + 100Κ (τεκμήριο) = 190Κ
Του χρόνου άλλες 100Κ, του παραχρόνου άλλες 100Κ κτλ. κτλ.Το πρόβλημα είναι πως, ακόμα και με τη σημερινή κατάσταση, πριν από την ανάλωση κεφαλαίου αφαιρούνται τα ποσά των ετήσιων τεκμηρίων (των πρώην καταργημένων), οπότε μπορεί να μην περισσεύει τίποτα τελικά.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μπορείς να επικαλείσαι ανάλωση κεφαλαίου όσες φορές θέλεις, αρκεί το άθροισμα να μην ξεπερνάει το ποσό (ούτε καν ένα ποσοστό του, κάποτε ήταν 50%, αλλά τελικά η εφορία δέχεται πως όλο το ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί).
Πχ. ο koutsan πουλάει σήμερα το οικοπεδάκι (όχι 150K αλλά για να το κάνουμε πιο ρεαλιστικό) 500Κ και αγοράζει Cayenne 90K με ετήσιο τεκμήριο 100Κ.
Φέτος γράφει στο κουτάκι 'Ανάλωση κεφαλαίου που είχε φορολογηθεί κτλ.' 90Κ (πόθεν έσχες) + 100Κ (τεκμήριο) = 190Κ
Του χρόνου άλλες 100Κ, του παραχρόνου άλλες 100Κ κτλ. κτλ.Το πρόβλημα είναι πως, ακόμα και με τη σημερινή κατάσταση, πριν από την ανάλωση κεφαλαίου αφαιρούνται τα ποσά των ετήσιων τεκμηρίων (των πρώην καταργημένων), οπότε μπορεί να μην περισσεύει τίποτα τελικά.
Ενδιαφέρον
Πάντως φυσικά και έτσι είναι εξαιρετικά άδικο το τεκμήριο διαβίωσης της Cayenne να είναι 30,40,50 όταν ο Sv2 μας έδειξε ότι το ετήσιο κόστος χρήσης με 5-6 k καλύπτεται...Ουσιαστικά τα 'οικοπεδάκια' πάνε περίπατο και μένουν μόνο οι οικοπεδάρες (κι εκεί οριακά γιατί παίζει και η φύρα και από την αναγραφόμενη αντικειμενική) -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ενδιαφέρον
Το τελευταίο είναι και ο λόγος για τον οποίο και ξεκίνησε αυτό εδώ το thread. H κουτοπονηριά του νομοθέτη στο μεγαλείο της, κατά την ταπεινή μου άποψη.
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!