-
georgemv
εάν το googl-άρεις....βγάζει αυτό!
-
Κι αν βάλεις Δημήτρης Σαμπαζιώτης (=Dimsabas), θα σου βγάλει ένα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
-
Αυτό δεν είναι VTi και δεν είναι το EG που έχει ο maranx αλλά το EK. Βέβαια και εγώ θυμάμαι πως το EG έβγαινε ως το 1995
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Κι αν βάλεις Δημήτρης Σαμπαζιώτης (=Dimsabas), θα σου βγάλει ένα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.Κανα ρουσφετακι παιζει;
-
Τελικά για ποιο μιλάμε;
Για το πολύ χαμηλό ή για την επόμενη γενιά που ήταν πιο τροφαντή;
Επίσης μιλάμε για 3θυρο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κι αν βάλεις Δημήτρης Σαμπαζιώτης (=Dimsabas), θα σου βγάλει ένα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Κανα ρουσφετακι παιζει;
Στείλε μου pm .
-
Αυτό που postαρε ο Παύλος είναι (το hatchback όμως που έχει άλλο προφυλακτήρα).
Παντού θα το βρείτε ότι έβγαινε μέχρι το 1995. Όμως εδώ πωλούνταν μέχρι το '96 αφού είχαν μείνει κάποια κομμάτια. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι σε μη δημοφιλή χρώματα και έχουν κάποια έξτρα όπως AC και προβολάκια (προσφορά από την αντιπροσωπία)
-
Ο χρήστης maranx έγραψε:
Αυτό που postαρε ο Παύλος είναι (το hatchback όμως που έχει άλλο προφυλακτήρα).Παντού θα το βρείτε ότι έβγαινε μέχρι το 1995. Όμως εδώ πωλούνταν μέχρι το '96 αφού είχαν μείνει κάποια κομμάτια. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι σε μη δημοφιλή χρώματα και έχουν κάποια έξτρα όπως AC και προβολάκια (προσφορά από την αντιπροσωπία)
Δηλαδή είναι το πρώτο κλασσικό μοντέλο 92-95, έτσι;
Μήπως κάποιος γνώστης μπορεί να κάνει post τις γενιές των VTI (κινητήρες, τιμές που πιάνουν περίπου τώρα, κτλ) και τα συν/μείον κάθε γενιάς; Έτσι, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι! -
Ωραία...και εγώ για αυτό μιλούσα!
-
Ο χρήστης georgemv έγραψε:
Δηλαδή είναι το πρώτο κλασσικό μοντέλο 92-95, έτσι;
Μήπως κάποιος γνώστης μπορεί να κάνει post τις γενιές των VTI (κινητήρες, τιμές που πιάνουν περίπου τώρα, κτλ) και τα συν/μείον κάθε γενιάς; Έτσι, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!Λοιπόν, θα αναφέρω μόνο ό,τι ερχόταν στην Ελλάδα, γιατί αν μπούνε στο παιχνίδι και οι υπόλοιπες παραλλαγές κινητήρων θα χαθεί η μπάλα.
Το πρώτο Civic με αυτόν τον κινητήρα ήταν το 1,6i-VT '90-'92. Είναι αυτό που είχε ίδιο εμπρός μέρος με το CRX. Φορούσε τον B16A1 και απέδιδε 150ps/7600rpm -14,8kg.m/7100rpm. Εϊναι η 4η γενιά του Civic ως μοντέλου και ο κωδικός του είναι ΕΕ ή EF για τους Ιάπωνες (αν θυμάμαι καλά). Τυπικά ποτέ δεν ονομάστηκε VTi, αλλά ουσιαστικά είναι το πρώτο. Τα τελευταία πουλήθηκαν αρχές του ’92. Το αμάξωμα είχε διαφοροποιήσεις από το απλό στις βάσεις κινητήρα για να δεχτεί τον b16. Είχε γυάλινη ηλιοροφή, μπροστινά καθίσματα από το CRX και έλειπε το φούσκωμα στο καπώ που είχαν οι εκδόσεις με τον 125άρη κινητήρα. Τα φρένα είναι δίσκοι εμπρός πίσω, το τιμόνι δεν είναι υδραυλικό, οι μαμά τροχοί είναι 14άρες και το ονομαστικό βάρος του είναι 1038kg. Όλα αυτά το κάνουν να έχει τρομερές επιδόσεις στις ευθείες, ενώ και το πλαίσιο είναι αρκετά καλό. Κακώς δέχεται επικρίσεις για την ακαμψία του. Το πήρε η μπάλα μαζί με το CRX, το οποίο είναι το ίδιο πλαίσιο αλλά ουσιαστικά με κομμένη την οροφή (και που είχε όντως κακή ακαμψία). Έχει το πιο παιχνιδιάρικο στήσιμο εργοστασιακά από τα 3. Πωλούνται γύρω στα
-
Ευχαριστώ πολύ, ήσουν πολύ κατατοπιστικός!!!
Η φωτογραφία είναι όλα τα λεφτά. Παλιά είχαμε την αρχαιολογία τέρμα δεξιά, το γκρί, μοντέλο '81
Εξαιρετικά σπιρτόζικο ήταν απ' ότι θυμάμαι... -
Ο χρήστης maranx έγραψε:
Το ’92 ξεκίνησε να πωλείται το EG VTi (EG6 o κωδικός του hatchback). O κινητήρας είναι ο Β16Α2 που πλέον παράγει 160ps/7600rpm-15,3kg.m/7000rpm. Πουλήθηκε μέχρι το 1996 όπως είχα γράψει σε άλλο post. Πλέον έχει ABS (χωρίς σημαντικές αλλαγές κατά τα άλλα στα φρένα), ηλεκτρική μεταλλική ηλιοροφή (τα 3d), υδραυλικό τιμόνι και 15άρες ζάντες, ενώ το AC και ο αερόσακος οδηγού είναι στα extra.
Το δικο μας VTi (sedan),ειχε ηλιοροφη.(και AC extra).
Το κρατησαμε 92-98,απολυτα ευχαριστημενοι και το αλλαξαμε(για να παρουμε με αεροσακους) παλι με sedan VTi 1998!! ,το οποιο οπως προειπα δωθηκε το 2003.συνολο 11 χρονια με VTi και κανενα απολυτως προβλημα.Βενζινη,λαδια-φιλτρα και αυτο ηταν ολο. -
-
Όταν τα διάβασα, θυμήθηκα το θέμα αυτό. Ταιριάζουν ακριβώς στον τίτλο του.
https://docs.google.com/file/d/0B4BNmUG ... sp=sharing
https://docs.google.com/file/d/0B4BNmUG ... sp=sharing
-
Μια και ξεθάφτηκε το θέμα, να πω και εγώ τα δικά μου. Δεν είχα vtec ή vti, ήμουν όμως κάτοχος του 125ριού των αρχών του '90 και είχα εμπειρία και από κάποια vti διαφορων γενιών. Το συμπέρασμα που έβγαλα ήταν οτι για να τα κάνεις πραγματικά όπλα, όπως διάφορα αντίστοιχα gti της εποχής έπρεπε να τα σκάσεις και μάλιστα χοντρά. Με κάποιες συγκεκριμένες αλλαγές μεταμορφωνόντουσαν, όπως πχ εκείνο που είχα βολτάρει που φορούσε μπλοκέ από integra, αλλά από την άλλη υπήρχαν εξίσου δυνατές και πιο ροπάτες κατασκευές (μιλάω κυρίως για δίλιτρα), που δεν είχαν ανάγκη το μπλοκέ, άρα σαν βάση μάλλον ήταν καλύτερα ή πιο καλά στημένα αν θέλετε. Πιστευω οτι στην υπόθεση στήσιμο οι ιάπωνες ή έγραψαν στ' @@ τους τον υπόλοιπο κόσμο και έστησαν το αμάξι σύμφωνα με τους δικούς τους αψεγάδιαστους δρόμους ή απλά χάθηκαν στη μετάφραση, καθώς η αρχιτεκτονική της ανάρτησης ήταν πολλά υποσχόμενη. Και όντως σε καλή άσφαλτο δεν ήταν τόοοσο τραγικά τα πράγματα, αλλά εδώ που τα λέμε σε καλή άσφαλτο όλα στρίβουν.
Κατά τα άλλα είχαν όλα φοβερή θέση οδήγησης, άψογο κιβώτιο και μπόλικη πλάκα σαν αίσθηση. Και αν έβαζες και κανα μανιτάρι HKS στην εισαγωγή ανέσταιναν κόσμο και topics. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μια και ξεθάφτηκε το θέμα, να πω και εγώ τα δικά μου. Δεν είχα vtec ή vti, ήμουν όμως κάτοχος του 125ριού των αρχών του '90 και είχα εμπειρία και από κάποια vti διαφορων γενιών. Το συμπέρασμα που έβγαλα ήταν οτι για να τα κάνεις πραγματικά όπλα, όπως διάφορα αντίστοιχα gti της εποχής έπρεπε να τα σκάσεις και μάλιστα χοντρά. Με κάποιες συγκεκριμένες αλλαγές μεταμορφωνόντουσαν, όπως πχ εκείνο που είχα βολτάρει που φορούσε μπλοκέ από integra, αλλά από την άλλη υπήρχαν εξίσου δυνατές και πιο ροπάτες κατασκευές (μιλάω κυρίως για δίλιτρα), που δεν είχαν ανάγκη το μπλοκέ, άρα σαν βάση μάλλον ήταν καλύτερα ή πιο καλά στημένα αν θέλετε. Πιστευω οτι στην υπόθεση στήσιμο οι ιάπωνες ή έγραψαν στ' @@ τους τον υπόλοιπο κόσμο και έστησαν το αμάξι σύμφωνα με τους δικούς τους αψεγάδιαστους δρόμους ή απλά χάθηκαν στη μετάφραση, καθώς η αρχιτεκτονική της ανάρτησης ήταν πολλά υποσχόμενη. Και όντως σε καλή άσφαλτο δεν ήταν τόοοσο τραγικά τα πράγματα, αλλά εδώ που τα λέμε σε καλή άσφαλτο όλα στρίβουν.
Κατά τα άλλα είχαν όλα φοβερή θέση οδήγησης, άψογο κιβώτιο και μπόλικη πλάκα σαν αίσθηση. Και αν έβαζες και κανα μανιτάρι HKS στην εισαγωγή ανέσταιναν κόσμο και topics.+1
Honda Civic VTi. Υποτιμημένο?