-
Ευχαριστω παρα πολυ παιδια, ναστε καλα. Θα τα ζυγισω ξανα ολα, και να αποφασισω.
-
Ο χρήστης Chrisis έγραψε:
Ευχαριστω παρα πολυ παιδια, ναστε καλα. Θα τα ζυγισω ξανα ολα, και να αποφασισω.Σιγα μη δωσεις 5.000 προκαταβολη
-
Για του λόγου το αληθές ιδού ένα βίντεο
του πώς 'προσθέτουν' εργοστασιακά paddles στο VW group.Το θετικό είναι ότι δεν ξηλώνουν ταμπλό.
Αλλάζουν κατευθείαν τιμόνι
και μετά ακολουθεί κωδικοποίηση εγκατάστασης στον κεντρικό εγκέφαλο.Το αρνητικό είναι πως το τιμόνι κοστίζει.
Αλλά για έναν αντιπρόσωπο που θέλει να πουλήσει στοκαρισμένο μοντέλο,
ένα τιμόνι μπορεί να χρεωθεί σε κάποια εγγύηση λέμε τώρα... -
Niko τι εννοεις σιγα μην δωσω 5.000 ?? Στις 19.000 τοσα ζητησε για προκαταβολη για να κρατησει το αυτοκινητο !!
Φιλε inertia, πολυ επιφοβα μου φαινονται αυτα ποσο μαλλον σε καινουριο αυτοκινητο και στους 'ειδικους' εδω στο νησι. Ευχαριστω για τον οδηγο παντως. -
Niko τι εννοεις σιγα μην δωσω 5.000 ?? Στις 19.000 τοσα ζητησε για προκαταβολη για να κρατησει το αυτοκινητο !!
Φιλε inertia, πολυ επιφοβα μου φαινονται αυτα ποσο μαλλον σε καινουριο αυτοκινητο και στους 'ειδικους' εδω στο νησι. Ευχαριστω για τον οδηγο παντως.5000 προκαταβολή ειναι πολυ μεγάλο ποσό. Για αμάξι 26κ που ήρθε κατα παραγγελία , εγώ εδώσα 3000
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Μα το γνωριζω ! Ποσο μαλλον οταν φιλη μου που πηρε με παραγγελια δικη της (οχι προ-παραγγελια της εταιρειας) το renault captur καπου στις 16.000 και πληρωσε προκαταβολη μονο 700ευρω !!!
-
Μου θυμίζει κάποιες παλιές καλές εποχές που κάποια vw στην Αθήνα μου ζήτησε 1 μύριο προκαταβολή, από τα 5,5, για παράδοση σε 8-9 μήνες!
-
Φιλε inertia, πολυ επιφοβα μου φαινονται αυτα ποσο μαλλον σε καινουριο αυτοκινητο και στους 'ειδικους' εδω στο νησι. Ευχαριστω για τον οδηγο παντως.Σου εξηγησαν παραπανω. Εγω εδωσα 2.000 για το tiguan το καλοκαιρι
-
Τοτε τι μπορει να παιζει ??
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Μου θυμίζει κάποιες παλιές καλές εποχές που κάποια vw στην Αθήνα μου ζήτησε 1 μύριο προκαταβολή, από τα 5,5, για παράδοση σε 8-9 μήνες!Άσε να μαντέψω. Golf iv 1.4 τελη δεκαετίας '90 (97-98) με 75 ατίθασα Αλογα κ δώρο ενα πακέτο γρύλλους παραθύρων κ 50 λιτρΑ λαδι.
Ακομα θυμαμαι το γλοιώδες υπεροπτικό ύφος των πωλητών της vw που νόμιζαν οτι πούλαγαν χειροποίητη λαμποργκινι. -
http://www.newsauto.gr/aito-ine-neo-seat-ibiza/
Aυτό είναι το νέο SEAT Ibiza
Oι πρώτες φωτογραφίες του νέου SEAT Ibiza διέρρευσαν στο διαδίκτυο και μας δείχνουν-σε χαμηλή ανάλυση-την έκδοση FR του μικρού ισπανικού μοντέλου.
Σε λίγες ώρες από τώρα, το νέο SEAT Ibiza αποκαλύπτεται σε μια ειδική εκδήλωση στη Βαρκελώνη, με τις πρώτες εικόνες του μοντέλου να διαρρέουν σκαναρισμένες σε χαμηλή ανάλυση. Όπως μπορούμε να δούμε, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες αφορούν την ισχυρή έκδοση FR, η οποία διαθέτει τα απαραίτητα σπόιλερ αλλά και μεγάλες ζάντες αλουμινίου. Από κει και πέρα, η 5 γενιά του Ibiza έχει σχεδίαση που παραπέμπει στο μεγαλύτερο Leon, με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι αρκετά ελκυστικό. Ανάλογες ομοιότητες παρατηρούμε και στο εσωτερικό του μικρού μοντέλου της SEAT, όπου η εικόνα μας παραπέμπει στα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας.
Σε τεχνικό επίπεδο τώρα, το νέο Ibiza βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από την προηγούμενη γενιά. Έτσι περιμένουμε βελτιωμένη οδική συμπεριφορά, αλλά και μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό. Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζουν κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με τον 1.000άρι TSI να βρίσκεται στη βάση της γκάμας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ibiza θα έχει στην γκάμα του και τα νέα μοτέρ του VW Group, με χωρητικότητα 1,5 λίτρων σε βενζίνη και ντίζελ.
-
Από κει και πέρα, η 5 γενιά του Ibiza έχει σχεδίαση που παραπέμπει στο μεγαλύτερο Leon, με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι αρκετά ελκυστικό...
-
Εμφανισιακά μου αρέσει και εμένα αρκετά όπως το είδα στις εικόνες που διέρρευσαν,
οι αναφορές στο Leon είναι θετκές, επιτυχημένες και όχι φλύαρες,και οι εικόνες από το εσωτερικό το ίδιο ελπιδοφόρες
να μην πω ότι κάνουν το αντίστοιχο του Fabia (συγκρίνουμε VAG) να μοιάζει ...ζουμπουρλούδικο.
Το μόνο που δεν συμπάθησα είναι η όχι ψηλή τοποθέτηση του infotainment όπως έχουμε συνηθίσει σε άλλα SEAT.Σε επίπεδα εξοπλισμού και τεχνολογίας επίσης θα έχει αρκετά στοιχεία ενδιαφέροντα,
από την πλατφόρμα (MQB A0) που θα είναι πιο σύγχρονη εκείνης του Fabia
τους κινητήρες 1.5TSI μέχρι τον εξοπλισμό στο infoainment των 8' ή τα συστήματα αντονομίας.Συνολικά πολλά θετικά βήματα εμπρός σε σύγκριση με το τωρινό Ibiza.
Καλύτερο του Fabia σχεδιαστικά και τεχνολογικά.ΥΓ: Χωροταξιακά έχω την αίσθηση ότι κανιβαλίζει το C segment
τόσο στις εξωτερικές διαστάσεις όσο και στο εσωτερικό (λχ πορτ μπαγκάζ). -
Προσωπικά, ποτέ δεν μου άρεσε -για την ακρίβεια με χάλαγε τρομερά- η γραμμή-νεύρο που κατέβαινε προς τα κάτω πηγαίνοντας προς τα πίσω. Ενώ στο Leon η ίδια γραμμή παρέμενε σχεδόν στο ίδιο ύψος από μπροστά μέχρι πίσω. Μόνο και μόνο που διόρθωσαν αυτό, το Ibiza στα μάτια μου έγινε πολύ ομορφότερο
-
Κάπου έπεσε το μάτι μου στα μεγέθη τουχώρου αποσκευών και στις εξωτερικές διαστάσεις.
Όπως και πιο πάνω έγραψα, αν ισχύουν, κανιβαλίζει το C segment στη λογική που κινούνταν με λογής μοντέλα η Skoda. -
Καλησπέρα σε όλους,
Είμαι νέος στο forum και όπως λέει κ το όνομα σκέφτομαι να γίνω κάτοχος ενός μεταχειρισμένου Leon Fr 1.8 Dsg με 30.000χλμ ( έχει αλλάζει φίλτρο αέρα κ μεσαίο κ τελικό καζανάκι) του 2015 το οποίο βρήκα μέσω γνωστού site.
Την παρασκευή έκλεισα να κάνω έναν τεχνικό έλεγχο στην Velmar στην Αργυρούπολη με κόστος 35 ευρώ + ΦΠΑ κ χρόνο που απαιτείται 1.5 ώρες (Λίγο πολλές δν είναι;;).
Ο κάτοχος έβαλε αργότερα τα paddles στο τιμόνι αλλάζοντας το τιμονι που αγόρασε μεσώ internet και στην συνέχεια κάνοντας τον προγραμματισμό στην αντιπροσωπία που αγόρασε το αμάξι η οποία είναι κ η παραπάνω.
Υπάρχει κάποιος έλεγχος που μπορώ να κάνω απο την πλευρά μου για να δω πως όλα βαίνουν καλώς;
Επίσης έχει γίνει αλλαγή στον πίσω προφυλακτήρα με έναν άλλο της seat που δυστυχώς δν θυμάμαι το όνομα. Ρωτώντας άν υπάρχει ακόμη ο παλιός (μαμά) μου είπε πως το έχει δώσει. Φαντάζομαι πως τα παιδιά της velmar μπορούν να δούν έαν έχει κάποιο θέμα βάζοντάς το στις μπάρες για τον έλεγχο η σηκώνοντας την μοκέτα στο πορτ μπαγκαζ θα φανεί αν έχει φάει καμία σφαλιάρα.
Τελευταίο λόγω πετραδάκια στο παρμπρίζ (μπροστά) το άλλαξε μέσω carglass αν και δν είναι σίγουρος αν έχει το χάρτι που την εταιρία που το άλλαξε.
Το θετικό είναι πως είναι ακόμη στην εγγύηση μέχρι το 2019 με δυνατότητα επέκτασης.
Τι λέτε αξίζει η εν λόγο προσπάθεια ή θα πάω για μαλλί με την γνωστή συνέχεια με τα θέματα που προανέφερα;;
Συγνώμη για το εύρος του 1ου post.
Όποιος μπορεί ας μου δώσει τα φώτα του.
-
Τι να κάνεις εσύ για να δεις ότι όλα βαίνουν καλώς, γι'αυτόν ακριβώς το λόγο δεν το πας για έλεγχο στον εξουσιοδοτημένο ? 1,5 ώρα ακούγεται αρκετά ικανοποιητικός χρόνος για να το ελέγξουν καλύτερα από το 'λάδια-νερά-ξύδια'. Το κόστος να πω την αλήθεια είναι αρκετά χαμηλό, αν περιλαμβάνει και τυπικό report είσαι μια χαρά.
Αν το τιμόνι μπήκε από την αντιπροσωπεία και ενεργοποιήθηκε όπως πρέπει, δεν έχεις πρόβλημα, είναι σαν να ήρθε εργοστασιακά έτσι. Ομοίως αν ο προφυλακτήρας είναι 'δικός του' (από το Cupra ίσως ?), τότε επίσης δεν υπάρχει θέμα. Επίσης συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα με εγγύηση όταν αλλάξεις φίλτρο, ακόμα και τελικό. Αλλά σίγουρα θα τσέκαρα ότι ισχύει η εγγύηση μετά την αλλαγή του μεσαίου. Τι έκανε δηλαδή ? άλλαξε και καταλύτη ? τότε 99% δεν ισχύει η εγγύηση.
Αν το αυτοκίνητο είναι σωστό, χωρίς κάτι 'κρυφό', και ο έλεγχος δεν βγάλει κανά καινούριο φασούλι, τότε γιατί να έχεις πρόβλημα ? Εφόσον μάλιστα ισχύει η εγγύηση και μπορείς να την επεκτείνεις κιόλας...
-
Ευχαριστώ Ace για την γρήγορη απάντηση.
Απλά βλέποντας την αγγελία στο γνωστό site που δν αναφέρει τπτ για τα παραπάνω κ τα μαθαίνεις στην 1η συνάντηση σου εμφανίζεται ένας κόμπος στο στομάχι με το τι να περιμένεις μετά.
Όσον αφορά το συγκεκριμένο συνεργείο/ αντιπροσωπία έχεις ακούσει καλά λόγια;
Το θέμα με το παρμπριζ θα έπρεπε να με ανησυχήσει λες;
Ευχαριστώ
-
Το παρμπρίζ γιατί να σε ανησυχήσει, στην Carglass κάνουν καλή δουλειά, συνήθως καλύτερη από ότι οι αντιπροσωπείες, αφού έχουν εξειδικευτεί σε αυτό. Έτσι και αλλιώς αν έχεις θραύση υαλοπινάκων στο ασφαλιστήριό σου, δεν ασχολείσαι καν με εγγύηση και αντιπροσωπεία, εκτός και το παρμπρίζ έχει κολλημένους τίποτα σένσορες βροχής/φωτός.
Η Βελμάρ γενικώς είναι σωστή εταιρεία, αλλά βέβαια πάντα εξαρτάται και για ποια Βελμάρ μιλάμε. Δεν νομίζω όμως ότι θα διακινδυνεύσουν να πουν παπάτζες.
Θα κοίταγα κυρίως γιατί και πως αλλάχτηκε ο προφυλακτήρας (για αισθητικούς/βελτιωτικούς λόγους, ή κάτι άλλο ?) και τι ακριβώς συμβαίνει με τις αλλαγές στην εξάτμιση. Α και να πάρεις γραπτώς τη διαβεβαίωση για την ισχύ της εγγύησης.
-
Εμπιστοσύνη δεν έχεις σε κανένα, ακόμα κι αν λέγονται αντιπροσωπεία.
Η αντιπροσωπεία που πούλησε, συντήρησε και επισκεύασε ένα αυτοκίνητο δεν είναι η πιο ουδέτερη να βεβαιώσει την κατάστασή του.Για τα paddles όπως στα είπαν είναι τα εργοστασιακά,
αρκεί να τοποθετήθηκαν επιμελώςγια το παρμπρίζ όπως καταλαβαίνεις έχεις λόγο να ανησυχείς επειδή στην carglass ίσως έβαλαν ιμιτασιόν κρύσταλλο
και ενδεχομένως η εφαρμογή να μην είναι η εργοστασιακή.Η αλλαγή του προφυλακτήρα είναι ύποπτη. Του ενός μόνο ίσως και περίεργη.
SEAT FORUM