-
Ξέρεις πόσες επιχειρήσεις προσφέρουν ΕΡΓΑΣΙΑ και δεν βρίσκουν Ελληνες να πάνε να δουλέψουν;
Πηγαίνουν Πακιστανοί, Αλβανοί εκτός από Ελληνες;
Αλλα βέβαια ξέρω,...προσφέρουν μισθούς πείνας! -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Η αληθεια ειναι καπου στην μεση....Ειναι γεγονος οτι κατα κυριο λογο εχουμε διαρθρωτικη ανεργια..πολλοι ειναι ανεργοι διοτι δεν βρισκουν την δουλεια που θα θελαν να κανουν.
Ειναι και αυτο αποτελεσμα των 100,000 πτυχιουχων που βγαζουμε καθε χρονο... οι οποιοι ειναι απολυτα εξειδικευμενοι και δεν μπορουν να κανουν οποιαδηποτε δουλεια...
Εν μέρει συμφωνώ..
Κάποια στιγμή πρέπει να μπεί και η παράμετρος αξίας του πτυχίου συνολικά. Δηλαδή, ενα ΑΕΙ - ΤΕΙ πλέον όλοι μπορούν να τελειώσουν κουτσά στραβά.. Τι να το κάνεις όμως αν είσαι σαν την κοπέλα που ανέφερα στο παραπάνω παράδειγμα;; Χωρίς την άριστη γνώση τουλάχιστον μια ξένης γλώσσας, χωρίς υπολογιστές και τελικά χωρίς τη διάθεση να γίνεις ανταγωνιστικός ξεκινώντας από τα 23 με τη λογική του κλασικού δημοσίου;;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
.............** Ελπίζω τώρα σε μια κοπελιά γύρω στα 35, **παντρεμένη με δυο παιδιά, από Αυστραλία. Σκέπτεται να επαναπατριστεί. Αν μου κάτσει…
Ρε συ Ηλία ντροπή....... παντρεμενος ανθρωπος με 5 παιδιά. .....
Τσ,Τσ,Τσ....o tempora, o mores!
Γιατί, ρε παιδιά; 6 εμείς (το ζεύγος + 4 μόνον παιδιά) και τρεις αυτοί (η κοπέλα και τα δυό της παιδιά) μια χαρά χωράμε στο 9θέσιο Τρανσπόρτερ. Τι θέλετε, δλδ, να έχω μόνιμα τρεις θέσεις κενές, ή να κάνω σήμερα άλλα τρία δικά μου;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ;;;;;;;;;;;;;Θα μας πειτε σιγα-σιγα οτι για το προβλημα της ανεργιας φταινε οι ανεργοι;;;;;;;;;;
Συνελθετε ρεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Γιατί ρε συ greo; Εσύ τόση ώρα μας λες πως φταίνε οι εργοδότες για το πρόβλημα της ανεργίας
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ;;;;;;;;;;;;;Θα μας πειτε σιγα-σιγα οτι για το προβλημα της ανεργιας φταινε οι ανεργοι;;;;;;;;;;
Να πω εγώ κύριε;;;;
Λοιπόν, υπάρχουν άνεργοι που έχουν προσόντα, αλλά δεν βρίσκουν δουλειά γιατί ο κλάδος τους είναι κορεσμένος. Αυτό οι περισσότεροι της συγκεκριμένης κατηγορίας το γνώριζαν πριν ακολουθήσουν τον τομέα που επέλεξαν, άρα φταίνε οι ίδιοι.
Υπάρχουν άνεργοι που είναι συνειδητοποιημένοι τεμπέληδες (άνδρες) ή τεμπέλες (γυναίκες). Απλώς βαριούνται να πάνε να δουλέψουν και απλώς συμπληρώνουν χρόνο ανεργίας και διάφορα μόρια μπας και μπουν στο δημόσιο. Και αυτοί φταίνε.
Υπάρχουν άνεργοι που δεν είναι άνεργοι, αλλά δουλεύουν με μαύρο εισόδημα και δηλώνουν άνεργοι. Αυτοί είναι ψευδοάνεργοι λόγω εφορίας, άρα κι αυτοί φταίνε.
Οι υπόλοιποι δεν φταίνε.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Για το πρόβλημα της ανεργίας γενικότερα, δε φταίνε....Για την δική τους ανεργία όμως πάρα πολύ συχνά φταίνε.... Αυτό προσπαθούνε 'να σας πούνε'....
Edit: Μόλις είδα ότι αυτό ακριβώς περί των εκθέσεων περιγράφει πιό πάνω ο Tiger, στη δεύτερη πρόταση της δημοσίευσής του, που **δεν **τόνισες.
Ακριβώς Ηλία....Το σημαντικότερο, απέφυγε να το τονίσει ο Greo, γιατι εκεί βρίσκεται το ...'ζουμί'.Καλώς ή κακώς φίλε Greo, ο εργαζόμενος είναι αυτός που πρέπει να δίνει 'καλά δέιγματα γραφής', να προσπαθεί διαρκώς περισσότερο και να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της δουλειάς ΤΟΥ, μιας και προκειται και για τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ δουλειά και οχι μόνο του εργοδότη του....Ο υπάλληλος είναι αυτός που πρέπει πρώτος να συνειδητοποιήσει αυτη τη πραγματικότητα και απο κει και περα το 'αφεντικό', είναι αυτό που πρέπει να έχει ανοιχτά τα μάτια του, ( πρωτίστως για το καλό το δικό του και της επιχείρησής του ) και να ανταμέιψει περισσότερο ενα τέτοιο στέλεχος, που ας μη το ξεχνούμε, αποτελεί πια 'κεφάλαιο'.
.
Απο την αλλη πολυ σπουδαιο ρολο παιζει και ο τροπος ζωης του εκαστοτε εργοδοτη: Αν ο υπαλληλος παιρνει 700 στο χερι max και ο αφεντικος ζει σαν πασας και κλαιγεται ταυτοχρονα (οπως ειναι ο κανονας στη χωρα αν ζουμε στην ιδια) τοτε γιατι να ανοιξει το μαγαζι; γιατι να το κλεισει; γιατι να πονεσει τη δουλεια; γιατι να συμπαθησει τον εργοδοτη; Δε λεω οτι κανει καλα ή αυτη η σταση τον οφελει μακροπροθεσμα, ** αλλα ετσι ειναι το λογικο! ** Ποιος θελει να σκιζεται για να αγορασει Μπεμπα ενας ανεπροκοπος 18 χρονος γιος;
Οσο γι' αυτό, δεν πρόκειται ν' αλλάξει ΠΟΤΕ φίλε μου και το ξέρεις....Και 2000 να παίρνει ο υπάλληλος, ΠΑΝΤΑ θα ζηλεύει και θα φθονεί το 'αφεντικό'.Για τον απλούστατο λόγο,οτι πάντα θα παίρνει λιγότερα απο το αφεντικό, γιατι ο ιδιος τελικά και με τα 2 χιλιάρικα πάλι 'σκίζεται για να αγοράσει μπέμπα ο ανεπρόκοπος 18χρονος γιος' και 'μερτσέντε ο κοιλαράς πορνόγερος πατέρας του' πρόσθετω εγω, και ακομη ακόμη διοτι πάντα στην τελική εκείνος θα είναι ο υπάλληλος και ο ....αλλος το αφεντικό.
Αρα λοιπόν, ο παραπάνω συλλογισμός σου δεν είναι καθόλου λογικός οπως ισχυρίζεσαι.... -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
.................
Οσο γι' αυτό, δεν πρόκειται ν' αλλάξει ΠΟΤΕ φίλε μου και το ξέρεις....Και 2000 να παίρνει ο υπάλληλος, ΠΑΝΤΑ θα ζηλεύει και θα φθονεί το 'αφεντικό'.Για τον απλούστατο λόγο,οτι πάντα θα παίρνει λιγότερα απο το αφεντικό, γιατι ο ιδιος τελικά και με τα 2 χιλιάρικα πάλι 'σκίζεται για να αγοράσει μπέμπα ο ανεπρόκοπος 18χρονος γιος' και 'μερτσέντε ο κοιλαράς πορνόγερος πατέρας του' πρόσθετω εγω, και ακομη ακόμη διοτι πάντα στην τελική εκείνος θα είναι ο υπάλληλος και ο ....αλλος το αφεντικό.
Αρα λοιπόν, ο παραπάνω συλλογισμός σου δεν είναι καθόλου λογικός οπως ισχυρίζεσαι....χμμ, οχι παντα εγω ξερω πολλους, που παιρνουν 2-3-4,000 που δεν ζηλευουν/φθονουν τα αφεντικα τους, τα οποια, δεν ειναι απαραιτητα πορνογεροι κοιλαραδες, που βγαζουνε λεφτα.
Γιατι δεν μπορει να καταλαβει ο κοσμος τα ορια του? και εμενα μου αρεσε
αυτο
οταν το ειδα στη μαρινα αλλα δεν καταραστηκα αυτον που το εχει, να το εχει να το χαιρεται, (πηρα βεβαια στο Μονακο τηλεφωνο να δω ποσο εχει αλλα δεν μου ειπανε). -
Ο χρήστης greo έγραψε:
. Αν ο υπαλληλος δει οτι οτι και να κανει παλι στην τραπεζα θα στηνεται, παλι τηλεφωνα θα σηκωνει και παλι τη νομιμη αυξηση θα παρει, γιατι να τρεχει σε εκθεσεις κλπ;
Ειδικα αν δουλευει σε μια επιχειρηση που βλεπει οτι αν κανει τα προβλεπομενα δεν κινδυνευει η θεση του οσο η επιχειρηση συνεχιζει.Απο την αλλη πολυ σπουδαιο ρολο παιζει και ο τροπος ζωης του εκαστοτε εργοδοτη: Αν ο υπαλληλος παιρνει 700 στο χερι max και ο αφεντικος ζει σαν πασας και κλαιγεται ταυτοχρονα (οπως ειναι ο κανονας στη χωρα αν ζουμε στην ιδια) τοτε γιατι να ανοιξει το μαγαζι; γιατι να το κλεισει; γιατι να πονεσει τη δουλεια; γιατι να συμπαθησει τον εργοδοτη; Δε λεω οτι κανει καλα ή αυτη η σταση τον οφελει μακροπροθεσμα, αλλα ετσι ειναι το λογικο! Ποιος θελει να σκιζεται για να αγορασει Μπεμπα ενας ανεπροκοπος 18 χρονος γιος;
Δεν ξερω ποιες ειναι οι επιχειρησεις οπου το αφεντικο ζει σαν πασας.Ισως να ειναι η Deutsche Bank και η Coca-Cola.Για τις υπολοιπες αμφιβαλλω.
Ξερω ομως με βεβαιοτητα οτι ο υπαλληλος που στο ενα χερι εχει το ρολόι και στο αλλο την λιστα με τις αργίες του μήνα, δεν θα γίνει ποτε αφεντικό.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
.......
Δεν ξερω ποιες ειναι οι επιχειρησεις οπου το αφεντικο ζει σαν πασας.Ισως να ειναι η Deutsche Bank και η Coca-Cola.Για τις υπολοιπες αμφιβαλλω.
.....Μην αμφιβαλλεις, υπαρχουν και αφεντικα (καλα η κακα) που βγαζουν αρκετα λεφτα.
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
GAVRIIL, παιδεία στην Ελλάδα σημαίνει η γενικώτερη μόρφωση, κουλτούρα, τρόπος σκέψης, καλλιέργεια. Δεν είναι μόνο η εκπαίδευση! Αυτά εννοώ όταν μιλάω για ΠΑΙΔΕΙΑ .ΠΑΙΔΕΙΑ is not Education (if you know what i mean!)
Εαν το εννοεις απο πλευρας τροπου σκεψης για τον κοσμο και τα χρηματοοικονομικα και επιχειρηματικα αυτου, τοτε συμφωνω, ομως αυτο δεν μαθενετε στα σχολεια. Αυτο μαθενετε με το να ζεις μεσα σε μια κοινωνια με την καταλληλη κουλτουρα.
-
gavriil1, σταματα επιτελους να πατας το κουμπι που λέγεται quote.
Πανω απο χιλιες φορες την ημερα απο ενα μονο χρηστη, crashαρει ο server. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
. Αν ο υπαλληλος δει οτι οτι και να κανει παλι στην τραπεζα θα στηνεται, παλι τηλεφωνα θα σηκωνει και παλι τη νομιμη αυξηση θα παρει, γιατι να τρεχει σε εκθεσεις κλπ;
Ειδικα αν δουλευει σε μια επιχειρηση που βλεπει οτι αν κανει τα προβλεπομενα δεν κινδυνευει η θεση του οσο η επιχειρηση συνεχιζει.Απο την αλλη πολυ σπουδαιο ρολο παιζει και ο τροπος ζωης του εκαστοτε εργοδοτη: Αν ο υπαλληλος παιρνει 700 στο χερι max και ο αφεντικος ζει σαν πασας και κλαιγεται ταυτοχρονα (οπως ειναι ο κανονας στη χωρα αν ζουμε στην ιδια) τοτε γιατι να ανοιξει το μαγαζι; γιατι να το κλεισει; γιατι να πονεσει τη δουλεια; γιατι να συμπαθησει τον εργοδοτη; Δε λεω οτι κανει καλα ή αυτη η σταση τον οφελει μακροπροθεσμα, αλλα ετσι ειναι το λογικο! Ποιος θελει να σκιζεται για να αγορασει Μπεμπα ενας ανεπροκοπος 18 χρονος γιος;
Ξερω ομως με βεβαιοτητα οτι ο υπαλληλος που στο ενα χερι εχει το ρολόι και στο αλλο την λιστα με τις αργίες του μήνα, δεν θα γίνει ποτε αφεντικό.
funiest quote ever Tiger εγραψες.
οταν λεμε πασας δεν εινα απαραιτητο το χαρεμι
εγω ξερω ενα σωρο ανθρωπους που δε ζηλευουν το αφεντικο τους
gavrill σταματα τα πολλαπλα ποστ στο ζηταμε ολοι -
Ο χρήστης vrax έγραψε:
χμμ, οχι παντα εγω ξερω πολλους, που παιρνουν 2-3-4,000 που δεν ζηλευουν/φθονουν τα αφεντικα τους, τα οποια, δεν ειναι απαραιτητα πορνογεροι κοιλαραδες, που βγαζουνε λεφτα.Το 'κοιλαράδες πορνόγεροι' είναι 'τρόπος του λέγειν' κατ' αντιπαραβολή με το 'ανεπρόκοπος 18χρονος γιος' του Greo....Καλό ομως είναι τα ευκόλως εννούμενα να παραλείπονται, ετσι δεν είναι???
Εκτός αυτού τα 3 και 4 χιλιάρικα το μήνα που λες είναι απο μόνα τους 'αξιοζήλευτα', οπότε περαιτέρω ζήλεια αγγίζει και ξεπερνά τα όρια της απληστίας, κατα τα δικά μου κριτήρια τουλαχιστο...Εγω δεν αναφερόμουν σε άπληστους ανθρώπους....Γιατι δεν μπορει να καταλαβει ο κοσμος τα ορια του?
Εδω τώρα πια, εξηγείς γιατι ισχύει αυτό που περιγράφω...
εγω ξερω ενα σωρο ανθρωπους που δε ζηλευουν το αφεντικο τους
Καλά, δε πάει πουθενά ετσι η συζήτηση....Και γω ξέρω πολλά που το ζηλεύουν και αλλα τόσα που το ζηλεύουν και δεν το ομολογούν (ούτε καν στον εαυτό τους καποιες φορές, απλά το προδίδει η συμπεριφορά τους....)
Γενικότερα πάντως ,στο συγκεκριμένο θέμα, συμφωνω με τις απόψεις του illilia.....
Εγώ παιδιά ένα πράγμα γνωρίζω σίγουρα: πως οι καφετέριες τα πρωϊνά και τα μπαράκια/κλαπμπάκια τα βράδια είναι πήχτρα από άνεργους νέους που... 'δεν βρίσκουν δουλειά'
Aφου εδω στη Λάρισα, τους δείκτες ανεργίας τους μετράνε στα συγκεκριμμένα μέρη,
για να δείξουν πόσο ψηλά είναι τα ποσοστά της.....
Μην έρθετε, θα σας πάρει το παράπονο...... -
Μιλαμε ολοι επι τοσες σελιδες λες και το μοναδικο προβλημα της Ελληνικης οικονομιας ειναι οι εργασιακες σχεσεις.
Το δαιδαλωδες και ασταθες φορολογικο συστημα, η πολυνομια, και οι πελατειακες σχεσεις της εκαστοτε εκτελεστικης εξουσιας με συγκεκριμενες ομαδες πολιτων (π.χ.μικρομεσαιους του δημοσιου και ιδιωτικου τομεα, επιχειρηματιες φιλικα προσκειμενους κλπ κλπ), καθως και το ληστρικο τραπεζικο συστημα ειναι τα κυριωτερα προβληματα.Ας λυσουμε αυτα και μετα βλεπουμε αν φταιει το εργασιακο.....
Οσο για τα πολλαπλα ποστ απο το συγκεκριμενο χρηστη απλα μην ασχολειστε.Ειναι φανερο οτι θελει να κανει ακομα ενα θεμα σαν τα μουτρα του....
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
.......
.....Μην αμφιβαλλεις, υπαρχουν και αφεντικα (καλα η κακα) που βγαζουν αρκετα λεφτα.
Τα περισσότερα αφεντικά δεν βγάζουν ΤΑ λεφτά. Το κακό με τα περισσότερα αφεντικά είναι οτι απλά βάζουν την επιχείρηση να τους αγοράζει τα οικόπεδα, να τους φτιάχνει σπίτια, να τους αγοράζει αυτοκίνητα κλπ κλπ.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Η Ιαπωνια μεχρι πολυ προσφατα ειχε φαινομενα αποπληθωρισμου λογω της ανεργιας,η ανεργια αποτελει μια μονιμη βομβα για τις ΗΠΑ που την παλευουν με κατι επιδοματα της κακιας ωρας,και μονο στην Αγγλία φαίνεται να υπαρχει μια καλή ισορροπία (ή απλα εγω δεν γνωρίζω την πραγματικη εικόνα).
Επισης δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ολα αυτα τα κρατη εξαγουν κιόλας με οτι θετικο αυτο σημαινει για την καταπολεμηση της ανεργίας,εμεις ακομα και αν υιοθετησουμε νεες τεχνολογιες,ειναι πολυ χλωμο να φτασουμε συντομα στο σενάριο να εξάγουμε δικες μας.
Χρειαζεται οραμα και σχεδιο,κατι που κανενας πολιτικος δεν θα δεχθει να εφαρμοσει αφου ειδικα στην Ελλαδα η πολιτικη εχει γινει υποθεση 15 λεπτων στην TV,μολις φυγει η καμερα-το χαος.
Τα επιδόματα ανεργείας μπορεί να είναι σκατά αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ποσο καιρό μένεις άνεργος, στις ΗΠΑ θα μπορέσεις να βρείς δουλειά πολυ πιο εύκολα απ' οτι στην Γαλλία για παράδειγμα.
Σκατα ειναι?
Για καθε πολιτεια τα νουμερα ειναι διαφορετικα, ομως για την δικη μου πολιτεια:
http://www.ides.state.il.us/pdf/benefits/wba.pdf
Με αλλα λογια, εαν απολυθω σημερα (and I know I qualify for the highest amount paid) θα παρω:
$350 την εβδομαδα
Εαν εχω και συζηγο που δεν δουλευει, τοτε θα παρω $416 και εαν εχω παιδι, τοτε το συνολο ειναι $474 την εβδομαδα. Τους φορους για το παραπανω θα τους πληρωσω αφου βρω δουλεια. Το παραπανω ισχυει απο 6 εως 12 μηνες ανεργιας αναλογα την περιπτωση.
Για παραπανω κρισημες ερωτησεις:
http://www.ides.state.il.us/individual/faq2.asp
Στην Ελλαδα απο οτι καταλαβαινω εισαι τυχερος εαν μπορεις να βγαζεις το παραπανω ως μισθο που λεει ο λογος
Τόσο πολύ;;!! Καμία σχέση με αυτά που νόμιζα!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ;;;;;;;;;;;;;
Θα μας πειτε σιγα-σιγα οτι για το προβλημα της ανεργιας φταινε οι ανεργοι;;;;;;;;;;
Για το πρόβλημα της ανεργίας γενικότερα, δε φταίνε....Για την δική τους ανεργία όμως πάρα πολύ συχνά φταίνε.... Αυτό προσπαθούνε 'να σας πούνε'....
Edit: Μόλις είδα ότι αυτό ακριβώς περί των εκθέσεων περιγράφει πιό πάνω ο Tiger, στη δεύτερη πρόταση της δημοσίευσής του, που **δεν **τόνισες.
Ακριβώς Ηλία....Το σημαντικότερο, απέφυγε να το τονίσει ο Greo, γιατι εκεί βρίσκεται το ...'ζουμί'.Καλώς ή κακώς φίλε Greo, **ο εργαζόμενος είναι αυτός που πρέπει να δίνει 'καλά δέιγματα γραφής', να προσπαθεί διαρκώς περισσότερο και να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της δουλειάς ΤΟΥ, μιας και προκειται και για τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ δουλειά και οχι μόνο του εργοδότη του....Ο υπάλληλος είναι αυτός που πρέπει πρώτος να συνειδητοποιήσει αυτη τη πραγματικότητα και απο κει και περα το 'αφεντικό', είναι αυτό που πρέπει να έχει ανοιχτά τα μάτια του, ( πρωτίστως για το καλό το δικό του και της επιχείρησής του ) και να ανταμέιψει περισσότερο ενα τέτοιο στέλεχος, που ας μη το ξεχνούμε, αποτελεί πια 'κεφάλαιο'. **
.
Απο την αλλη πολυ σπουδαιο ρολο παιζει και ο τροπος ζωης του εκαστοτε εργοδοτη: Αν ο υπαλληλος παιρνει 700 στο χερι max και ο αφεντικος ζει σαν πασας και κλαιγεται ταυτοχρονα (οπως ειναι ο κανονας στη χωρα αν ζουμε στην ιδια) τοτε γιατι να ανοιξει το μαγαζι; γιατι να το κλεισει; γιατι να πονεσει τη δουλεια; γιατι να συμπαθησει τον εργοδοτη; Δε λεω οτι κανει καλα ή αυτη η σταση τον οφελει μακροπροθεσμα, ** αλλα ετσι ειναι το λογικο! ** Ποιος θελει να σκιζεται για να αγορασει Μπεμπα ενας ανεπροκοπος 18 χρονος γιος;
Αρα λοιπόν, ο παραπάνω συλλογισμός σου δεν είναι καθόλου λογικός οπως ισχυρίζεσαι....Τερα βεβαια πως ειναι δυνατον να σκεφτει καποιος ετσι οταν καθε φορα που ερχομαι Ελλαδα σε οσους μιλαω ονειρευονται το δημοσιο υπαληλικι η πως να μπουν εποχιακοι και μετα να κανουν απεργια να κλεισουν την Σταδιου για να μονιμοποιηθουν.
Δεν γινεται ετσι η δουλεια ρε παιδια. Πως θα παει μπροστα η Ελλαδα με τετοιο τροπο σκεψης.
Νικος
-
Με βάση τις πενιχρές μου γνώσεις περί τα οικονομικά θα έλεγα ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι πολυσύνθετο, και σίγουρα δεν εστιάζεται μόνο στη νοοτροπία εργοδοτών-εργαζομένων.
Οι εξαγωγές μας είναι μειωμένες, το ισοζύγιο εμπορικών πληρωμών αρνητικό, αδυνατούμε να αξιοποιήσουμε ακόμα και κεφάλαια δυνητικά προσοδοφόρα, όπως ο τουρισμός, αδιαφορούμε για τον πολιτισμό μας[με την λαμπρή εξαίρεση της γιουροβίζιον]. Η κρατική αδιαφορία για τον πολιτισμό είναι κάτι που διαιωνίζεται. Και είναι να απορεί κανείς, με την αδιαφορία απέναντι στον πολιτισμικό μας πλούτο, που σκονίζεται στις αποθήκες των εφορειών και των μουσείων, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες ερευνητές παραμένουν άνεργοι, περιμένοντας 1 φορά στα 10 χρόνια να προκηρυχτούν εξετάστεις, ώστε να δοκιμάσουν την τύχη τους.
Μέχρι τότε εννοείται ότι έχουν δαπανήσει χρόνια σπουδών, μεταπτυχιακών και δ.δ., και φυσικά λεφτά για όλα αυτά, που δεν έχουν σχεδόν κανένα αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας.
Πολύ θλιβερό...Κατά τα άλλα βασικό πρόβλημα αποτελεί και η μειωμένη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. Κονδύλια εκατομμυριών ευρώ έχουν πάει στράφι.
Αυτό όμως που με προβληματίζει πρωτίστως είναι η πέραν πάσης λογικής ανοχή του κράτους έναντι κάθε είδους λαμόγιου, που παρανομεί ασύστολα και χωρίς καμία αιδώ, προσβάλλοντας την κοινή λογική.
Άνθρωποι, που θα έπρεπε να εξασκούνται στην ξυλογλυπτική μέσα στη γλυκιά ατμόσφαιρα του κελιού, κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι, συνεχίζοντας να αισχροκερδούν και να παρανομούν χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ η ελαστικότητα του δικαστικού συστήματος[το οποίο δυστυχώς αποδεικνύεται συχνά ανίσχυρο απέναντι στον δέλεαρ της δωροδοκίας], επιδεινώνει τα πράγματα.Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται μία ηγεσία, που θα προχωρήσει σε τομές, θέτοντας βασικότατες προτεραιότητες όπως:
-Εξορθολογισμός εκπαιδευτικού συστήματος με τον ανάλογο επαγγελματικό προσανατολισμό [το εκπ. σύστημα σήμερα είναι απλώς άθλιο]
-Δημιουργία ανταγωνιστικού εξαγώγιμου προιόντος
-Αξιοποίηση του τεράστιου πολιτισμικού πλούτου, κονδύλια για την έρευνα
-Ισχυρό και αδέκαστο δικαστικό σύστημα
-Απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίωνΑπλώς μερικές σκέψεις, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις.
-
Είναι σαφές ότι μια εμπνευσμένη ηγεσία θα έβαζε πολλά πράγματα στη θέση της σε οποιαδήποτε χώρα, αλλά θα έπρεπε να είχε
- Σοβαρή δημόσια διοίκηση, με υπαλλήλους - στελέχη ικανά να υποστηρίξουν τις αλλαγές.
- Πολίτες ικανούς να κατανοήσουν τα προβλήματά τους και να απαιτούν και οι ίδιοι αλλαγές ουσίας και όχι προσωπικό βόλεμα.
- Ψηφοφόρους. Πόσοι Έλληνες σήμερα θα ψήφιζαν σοβαρούς ανθρώπους και πρόγραμμα;
Οι Έλληνες δούλευαν και πήγαιναν μπροστά όσο υπήρχαν ΔΑΣΚΑΛΟΙ. Όταν μπήκαν οι βάσεις για την καταστροφή του εκπαιδευτικού συστήματος, στηρίχτηκε πάνω τους και η καταστροφή της αυτόνομης ανάπτυξης της Ελλάδας. Προσωπικά, πιστεύω ότι ήταν προσχεδιασμένο. Αλλά εγώ έζησα μια εποχή που δεν μπορούσες να βρεις χονδρό Έλληνα...
Για γκαρσόνια πάμε. Τα έχουμε ξαναπεί. Ως άξεστοι Γραικοί, πλέον. Έλληνες θα βρίσκονται μόνον σε μικρές ομάδες και κυρίως εκτός Ελλάδος.Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Γενικότερα πάντως ,στο συγκεκριμένο θέμα, .....(για την υπογράμμιση.)
-
Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως για τις προοπτικές!
Ναι, η Ελλάδα εχει στρεβλή ανάπτυξη.
Ναι, η παραοικονομία είναι πάνω από 60%.
Ναι, το εκπαιδευτικό σύστημα πάσχει, όπως και το δικαστικό.
Ναι, τα ΜΜΕ είναι επιεικώς απαράδεκτα.Αλλά...
Γύρω μου, στον προσωπικό μου κύκλο έχω ανθρώπους σκεπτόμενους, με αποψη. Με λίγους περηφανεύομαι ότι έγινα φίλος!
Στο περιβάλλον μου είναι άνθρωποι που εργάζονται,δεν δουλεύουν.
Γνώρισα εδω ανθρώπους από τις 4 μεριές του ορίζοντα που προσπαθούν να αναλύσουν τον ευατό τους. Μπορεί να διαφωνώ με τις απόψεις μερικών από αυτούς αλλά παραδέχομαι ότι ξέρουν να τις στηρίζουν.Αντίστοιχα και εκείνοι φαντάζομαι ότι έχουν ενα αντίστοιχο κύκλο.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι η εικόνα που μας έχει δημιουργηθεί οφείλεται στο ότι ζούμε σε μια εποχή που τα πράγματα αλλάζουν.
Και όντας μέσα στην αλλαγή δεν μπορούμε να δούμε την συνολική εικόνα.Σε 30 χρόνια θα μας μελετάνε και μάλλον θα έχουν άλλα να πουν. Καλά ελπίζω!
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;