Ο χρήστης manosk έγραψε:
...Δείτε πχ μια λαμπρή εξαίρεση, τους Κρητικούς. Εκτός του ότι χρησιμοποίησαν τα λεφτά της ΕΕ που πήγαν εκεί κάτω κυρίως επί Παπανδρέου, ...
Ότι οργανώθηκαν, οργανώθηκαν. Ότι χρησιμοποίησαν τις επιδοτήσεις, τις χρησιμοποίησαν. Ότι είναι τσαμπουκάδες κι απαιτούν, είναι και μπράβο τους. Αλλά το μυστικό στην Κρήτη είναι ότι δεν τους έγιναν ποτέ έλεγχοι. Κι αυτό γιατί αν γίνονταν θα έπρεπε να επιστρέψουν σχεδόν όλες τις επιδοτήσεις κι αυτό στην Κρήτη θα σήμαινε επανάσταση.
Αυτό που τους χρεώνω είναι η (συνεχιζόμενη και σήμερα) καταστροφή ενός από τα παλαιότερα Ελληνικά προϊόντα, της σταφίδας.
Mπα, δεν είναι ότι δεν δουλεύουμε αρκετά, απλώς αποκτήσαμε κακές συνήθειες από μικροί....
..........
Tο έλεγα εγώ στον φιλαράκο μου που άνοιξε επιχείρηση σε πόλη 3000 κατοίκων και δουλεύει ο ίδιος 18ωρα επειδή δεν βρίσκει κανένα νεαρό άτομο που να μπορεί να ξυπνήσει στις 8 το πρωί, να απαντήσει στο τηλέφωνο σε κατανοητά αγγλικά και να χειριστεί επαρκώς ένα PC.....
Μήπως όμως ο φιλαράκος σου έψαχνε κάποιον νεαρό που θα ξυπνάει στις 8π.μ. και θα φεύγει στις 8 μ.μ.,θα ξέρει αγγλικά (και γαλλικά και γερμανικά μάλλον)για να απαντήσει στο τηλέφωνο,θα ξέρει να χειριστεί ένα PC (μάλλον θα έχει και πιο σύνθετες γνώσεις πληροφορικής) ΑΛΛΑ ο φιλαράκος σου έχει σκοπό να του δίνει 500€ το μήνα ΟΠΟΤΕ φιλοτιμηθεί να του τα δώσει (γιατί οι καιροι είναι δύσκολοι κτλ...) με απλήρωτες υπερωρίες και θα πρέπει να του πει και ένα μεγάλο ευχαριστώ και να μην πώ και τι άλλο να του κάνει;;;;Μήπως λέω....;;;;
Ξυπνάω κάθε μέρα στις 6:00 - 6:20, γιατί κανένας δεν αναλαμβάνει να ανοίξει το πρωί.
Με ένα διάλλειμα 1,5 ώρας το μεσημέρι για συνάντηση με την οικογένεια και φαγητό, κλείνω μεταξύ 20:00 και 22:00, ανάλογα με την εποχή και τη δουλειά, γιατί κανένας δεν δέχεται να έλθει και απόγευμα, ή να έχει ωράριο (πχ) 12:00 - 20:00.
Το μόνιμο προσωπικό μου είναι ανειδίκευτο, 5 Αγγλικά της πλάκας και λίγο πισι, ότι ξέρουν παραπάνω το έμαθαν εδώ. Πληρώνονται από την πρώτη στιγμή με βάση την εγσσε (παίρνουν και επίδομα χρήσης η/υ) και δουλεύουν 5ήμερο 8άωρο. Το καφεδάκι τους, την ησυχία τους, το κολατσιό τους τα έχουν, το γεγονός ότι έχω αναγκαστεί να διώξω 4 άτομα τα τελευταία 16 χρόνια ενώ κανένας δεν έχει φύγει (ακόμα) μόνος του είναι, για μένα, ενδεικτικό.
Υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι είμαι τόσο μαλ@κας που να προτιμώ να πληρώνω 5 υπαλλήλους Χ 17.000 € το χρόνο για να κάνουν την δουλειά που 2 άτομα Χ 23.000 - 25.000 € με αληθινές γνώσεις η/υ, λογιστικής και Αγγλικών θα έκαναν παίζοντας - και θα μάθαινα κι εγώ κάτι παραπάνω; Για να μην υπολογίσουμε και τους 6 - 8 μήνες που τους παίρνει για να πάρουν μπρος. Υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι σήμερα φεύγει ένας υπάλληλος από το γραφείο και τρώει δυο ώρες για να καταθέσει 350 € σε λογαριασμό στην τράπεζα, επειδή δεν μπορεί να μάθει να χρησιμοποιεί το internet banking; Έχει δικαίωμα αυτός ο υπάλληλος να παραπονιέται για την ουρά;
Και από την άλλη, στην Αθήνα όχι μόνο δουλεύουν, όχι μόνο μπορείς να βρεις ανθρώπους εξειδικευμένους, αλλά και υπερ- εξειδικευμένους και με λιγότερες απαιτήσεις απ' ότι θα περίμενε κανείς. Για να δώσω ένα παράδειγμα και να μην παρεξηγηθώ, στο περίπτερο που είχε σε μια έκθεση ένας φίλος με έδρα την Αθήνα, ΟΛΟ το προσωπικό του ήταν εκεί το πσκ, βοηθώντας στην προώθηση των προϊόντων του. Στο δικό μου περίπτερο, σε δυο εκθέσεις, ένας μόνον ήλθε για βοήθεια. Οι άλλοι, βέβαια, το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν θα ήταν να απασχολούν τους ενδιαφερόμενους μέχρι να μπορέσω να τους μιλήσω εγώ, αλλά έστω και για ψυχολογική υποστήριξη, βρε αδελφέ........