-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
οι άλλοι γιατί τον κάνουν παρέα? τι κοινό έχουν άραγε να συζητήσουν?Την τιμή της μπύρας, τον Θρύλο, τις γκόμενες, την εκκλησία, τον σωστό καπουτσίνο, τα ζώα.....
Εμείς τι διάολο συζητάμε εδώ πέρα; -
ΕΛΕΟΣ!!!
Φτάσαμε δηλαδή στο 'Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;'
Προς αναστολή το «πόθεν έσχες» για Ι.Χ. και αγορά κατοικίας
Με στόχο την αποτροπή μιας γενικευμένης ύφεσης, και για την ενίσχυση της ρευστότητας και την κίνηση της αγοράς, η κυβέρνηση ήδη από το φορολογικό νομοσχέδιο αφήνει «ανοιχτά παράθυρα» σε όσους διαθέτουν εισοδήματα από «μαύρο» χρήμα. Ετσι προς το παρόν καταργείται ουσιαστικά ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» για αγορά Ι.Χ., ενώ παράλληλα μελετάται η αναστολή για 6 - 12 μήνες του «πόθεν έσχες» για την ανέγερση ή αγορά κατοικιών.
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... id=7579110
-
Δέκα...
πολύ μου άρεσε το παράδειγμα του sv2(εκτός απο το Τηνιακό που είναι άθλιο και βρωμομπιχλερί)
και το κομμάτι με το ξύλο
και τον ιδιοκτήτη του Τηνιακού που δεν έχει επιχειρηματικό δάνειο να τον χορεύουν όλοι στο ταψί
και το σημείο που ο ματσό της παρέας κέρδισε έκπτωση γιατί είναι μέρος της παρέαςειδικά μου άρεσε το σημείο που ο επιχειρηματίας βγάζει 200κ >= το άθροισμα όλων των άλλων
τι προσφέρει αλήθεια και έχει τέτοιες απολαβές?
μήπως και αν ο γιατρός (ο δικηγόρος να πάει να γμθ ) έβγαζε περισσότερα αν δεν υπήρχαν 4 άνεργοι στη παρέα πλήρωνε τα ίδια με όσα έδινε με έκπτωση , χωρίς να κάνει έκπτωση ο ταβερνιάρης,
μήπως δεν θα είχε φάει ποτέ ξύλο, ή αν είχε φάει θα ειχε και συμπαραστάτες
μήπως ο ισολογισμός του θα ήταν ίδιος και καλύτερος αν είχε λίγο μικρότερες απολαβές και σαφώς μικρότερη ποσοστιαία συμμετοχή στα έξοδα?οι άλλοι γιατί τον κάνουν παρέα? τι κοινό έχουν άραγε να συζητήσουν?
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθεί μαθηματικό παράδειγμα
Έστω οτι οι 4 άνεργοι της παρέας μας έχουν βρει κανονική δουλειά.
και έστω οτι αμοίβονται με 15κ έκαστος(πολύ λογικό πιστεύω)Τότε, και εφαρμόζοντας απλή αναλογική, που σημαίνει το ποσό που καταβάλει ο καθένας για τη κοινή συνάντηση είναι ανάλογο του ποσοστού του εισοδήματος του σε σχέση με τιο συνολικό της παρέας
π=(εισόδημα/συνολικό εισόδημα)*100, όπου 100 ας θεωρήσουμε το λογαριασμό για λόγους απλότηταςπάμε λοιπόν νέες τιμές
1 Αρτέμιος (πρώην ταμείο ανεργίας 5.000€ ) 15.000 3,57
2 Βασίλειος (πρώην ταμείο ανεργίας 5.000€ ) 15.000 3,57
3 Γεώργιος (πρώην ταμείο ανεργίας 5.000€ ) 15.000 3,57
4 Δημήτριος (πρώην ταμείο ανεργίας 5.000€ ) 15.000 3,57
5 Ευστάθιος 1€ Part time ταμίας 10.000€ 2,38
6 Ζαφείρης 2€ Τεχνικός Η/Υ 15.000€ 3,57
7 Ηρόδοτος 8€ Δημόσιος υπάλληλος 25.000€ 5,95
8 Θεοφάνης 12€ Δικηγόρος 40.000€ 9.52
9 Ιγνάτιος 22€ Γιατρός 70.000€ 16.66
10 Κωνσταντίνος 55€ Επιχειρηματίας 200.000€ 47,62 (θα τρελαθώ πιο φτηνά απο οτι πλήρωνε, πιο φτηνά και απο την έκπτωση!.αν επιδοτήσει μόνο 1! πιο φτωχό τώρα με 1,38 ώστε να μείνει στα ίδια τότε σύνολο 49 πάλι πιο φτηνά)
ΣΥΝΟΛΟ 100€κοίτα να δεις κάτι πράγματα.
ο πλούσιος πληρώνει λιγότερα. ο Τηνιακός δεν δίνει έκπτωση και δεν χρειάζεται δάνειο να στείλει το παιδί του διακοπές.4 άτομα δεν ψωμολυσάνε στο ταμείο ανεργίας. δεν υπολογίσαμε καθόλου αύξηση στο γιατρό που ίσως και να δικαιούται.
χορτάσαμε απο τέτοιους επιχειρηματίες...To post της χρονιας
-
+1
-
Στο 4,8% το 2008
Σα να παραπέσαμε (besa me, besa me mucho... ) έξω τελικά. -
Ξαφνικά οι 10 φίλοι μας απέκτησαν ένα πρόβλημα να λύσουν: τι ποσό θα πλήρωνε τώρα ο καθένας τους εάν συνέχιχαν να πληρώνουν τον λογαριασμό όπως πληρώνουμε τους φόρους μας; Πως θα μοίραζαν την μείωση των 20€ μεταξύ των;
Ο Αρτέμιος (1ος) είπε στους υπόλοιπους ότι λογικό θα ήταν οι τέσσερις πιο φτωχοί να συνεχίσουν να μην πληρώνουν τίποτε, και οι υπόλοιποι έξι να μοιραστούν την έκπτωση ισόποσα μεταξύ των. Δηλαδή ο καθένας από τους έξι να πληρώνει 3,33€ λιγότερα. Εάν γινόταν αυτό, ο Ευστάθιος (5ος), και ο Ζαφείρης (6ος), πίνοντας δωρεάν μπύρες, θα κέρδιζαν και χρήματα καθημερινά! Αυτή η ιδέα απορρίφτηκε πάραυτα από τους υπόλοιπους!Γιατί παρακαλώ αυτή η ιδέα απορρίφτηκε πάραυτα από τους υπολοίπους? Αν η κυβέρνηση αποφάσιζε μείωση φασόν 5% στα τέλη ταξινόμησης (ώστε το Ματίζ να μην πληρώνει καθόλου τέλη, ένα 1400άρι από 12% να πληρώνει 7%, και τα άνω των 2000 κυβικών να πληρώνουν 45% από 50%) θα αντιδρούσε κανένας?
Αν επιπλέον έβαζε και άνω όριο στο απόλυτο ποσό της έκπτωσης (ας πούμε 2000 ευρώ ανά αυτοκίνητο) θα αντιδρούσε κανένας?
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι ώστε αυτό το μέτρο να διαμορφωθεί ώστε να μη χαρίζει δέκα χιλιάρικα στους αγοραστές Πόρσε και 130 μόνο ευρώ στους αγοραστές Ματίζ. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
πολύ ωραία τα περιγράφεις και θα ίσχυαν αν μιλάγαμε μητρική τα σουηδικά...
στην ελλάδα δεν υπάρχει λογικά σκεπτόμενος γιατρός ή επιχειρηματίας που να μη φοροδιαφεύγει δηλώνοντας όχι 70,000 και 200,000 που λες αλλά τα κατώτατα... αν η ελλάδα ήταν όπως την περιγράφεις στο πρώτο μέρος δε θα είχαμε φοροδιαφυγόντα κέρδη... αντίθετα στην ελλάδα αυτοί που βγάζουν πληρώνουν το 1e και διαμαρτύρονται όταν το κράτος θέλει να τους φορολογήσει έστω αυτό το 1e (ενώ βγάζουν 1,000,000e )...
Μην τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι....γνωρίζω πολλούς που όχι μόνο τόσα αλλά πολύ παραπάνω δηλώνουν.
Στην Ιατρική ορολογία το 'πολλές φορές' μεταφράζεται ως σπάνια...
(σχετικό-άσχετο)
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι ώστε αυτό το μέτρο να διαμορφωθεί ώστε να μη χαρίζει δέκα χιλιάρικα στους αγοραστές Πόρσε και 130 μόνο ευρώ στους αγοραστές Ματίζ.
Μα το ενδιαφέρον για το κράτος είναι να δώσει κίνητρο να πουληθεί η Carrera με 50% μειωμένο ΕΤΤ ώστε να αποκομίσει το υπόλοιπο 50% (14.000 ευρώ) καθώς και το ΦΠΑ (10.500 ευρώ).
Και το μέτρο πέτυχε.....δεν έμεινε αυτοκίνητο στο τελωνείο.Το γεγονός και μόνο ότι τα αυτοκίνητα εξαφανίστηκαν σε χρόνο dt δείχνει ότι η προσφρορά ήταν υπερβολική.
Το ίδιο θα πετύχαινε και αν τους μείωνε μόνο 20% ή 25% το τέλος ταξινόμησης ή αν απλά έβαζε ένα χρηματικό όριο στην έπτωση. Ο αριθμός των αυτοκινήτων που θα πωλούνταν θα ήταν παρόμοιος, απλά δε θα 'εξαφανίζονταν' και βέβαια το κράτος θα έβαζε στην τσέπη του αρκετά περισσότερα χρήματα.Εdit: Για να μην αναφέρω το ότι το κράτος θα μπορούσε να έχει το ίδιο αποτέλεσμα απλά και μόνο ανακοινώνοντας ότι μετά από 4 μήνες και λόγω οικονομικής κρίσης το ειδικό τέλος ταξινόμησης στα άνω των 2000 κυβικών θα αυξανόταν από 50% σε 80%.
ΥΓ. χωρίς να είναι ανάγκη και να το πράξει αυτό στο 4μηνο. Μια απλά ανακοίνωση τώρα θα έλυνε το πρόβλημα.
-
Ωραία η ιστορία με τους φίλους. Περίμενα την ανατροπή, κάποια στιγμή να ανακαλύψουν φοροδιαφυγή των μικρών και να βρεθεί τελικά ο άνεργος με πιο πολλά λεφτά από τους πλούσιους....
Δυστυχώς λίγοι από όσους μπορούν να κρύψουν δηλώνουν τα σωστά και αυτό δεν έχει σχέση πόσα βγάζουν. Ξέρω άλλους που τα βγάζουν πέρα οριακά και δεν κλέβουν και μεγαλογιατρούς και επιχειρηματίες που δηλώνουν τα σωστά ποσά και μιλάμε για 6ψήφια και 7ψήφια νούμερα... και ξέρω και μια που αν και 40 χρονών ως ορφανή κόρη παίρνει σύνταξη (που θα την χάσει αν εργαστεί επίσημα) αλλά λειτουργεί πολύ ενεργητικά ως μεσάζων και πουλάει προϊόντα ξένης εταιρείας η οποία της χορηγεί τα ποσοστά της... όλα μαύρα, δεν πληρώνει μία και ζει σαν βασιλιάς! Και δεν είναι μόνο ότι δεν πληρώνει αλλά ότι εκμεταλλεύεται την κατάσταση... πάει μέχρι και μια βδομάδα στην Κω εντελώς δωρεάν με τον κοινωνικό τουρισμό...Οι τιμές που παίρνουν οι ξένοι για να έρθουν στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που μας ζητάνε εμάς... Οπότε για τους Έλληνες είμαστε ακριβοί τουριστικά ενώ για τους ξένους είμαστε πιο λογικοί...
Καθώς αυξάνονται όμως τα καταλύματα πέφτουν οι ίδιοι στην τρύπα που ανοίγουν... τα παίρνεις χοντρά από τον Έλληνα που ξοδεύει αλλά καθώς αυξάνει η προσφορά δωματίων και μειώνεται η οικονομική ευρωστία του Έλληνα ελαττώνεται η πληρότητα... να σε δω τώρα στα δύσκολα ποιον θα εκμεταλλευτείς... ή θα δουλέψεις σωστά ή θα πατώσεις!
Θέλω να πληρώνω όσα κι ο Εγγλέζος για να κάνω τουρισμό στον τόπο μου!! Αλλιώς πάω αλλού φτηνότερα όπου και δεν με κλέβουν και με έχουν στα ώπα ώπα.... δε με κοιτάνε με περιφρονητικό ύφος χιλίων αυτοκρατόρων και δε με ταΐζουν αηδίες... -
βεβαια να πουμε οτι ο Ελλην θελει να παει διακοπες σχεδον αποκλειστικα 1-20 Αυγουστου, πραγμα που απο μονο του ανεβαζει τις τιμες...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
βεβαια να πουμε οτι ο Ελλην θελει να παει διακοπες σχεδον αποκλειστικα 1-20 Αυγουστου, πραγμα που απο μονο του ανεβαζει τις τιμες...Και επισης ο ξενος τρωει μεσα στο ξενοδοχειο,ο Ελληνας εαν δεν οργωσει ολες τις ταβερνες της περιοχης μεχρι να παθει διαρροια δεν αισθανεται καλα
-
Καλησπέρα,
Πάω σήμερα σε πασίγνωστο σουβλατζίδικο της πόλης μου (Σέρρες) για να φάμε με ένα ζευγάρι (φίλους) από άλλη πόλη.....
Ο σερβιτόρος σαν βαρύ πεπόνι παίρνει παραγγελία, έρχονται τα φαγητά και απουσιάζουν τα πιάτα (ας φάνε από την πιατέλα σκέφτεται μάλλον ο τύπος).....
Η αποκορύφωση στο τέλος, έρχεται να τον πληρώσω, βγάζει το μπλοκάκι παραγγελίας και κάνει το λογαριασμό (31 Ευρώ), το αφήνει στο τραπέζι και φεύγει. Ούτε λόγος για απόδειξη, μέσα στην τρελή χαρά εγώ διότι 'φτιάχνομαι' με κάτι τέτοια.....
Τον φωνάζω να πληρώσω και του λέω με απάθεια: 'Ή σε πληρώνω το ποσό που αναγράφεται στο Δελτίο Παραγγελίας που μου άφησες μειωμένο κατά τον προβλεπόμενο φόρο*****, ή φέρνεις και απόδειξη'. Η απάντησή του ήταν 'καλά, θα φέρω'.
Έρχεται μετά από 10' με την απόδειξη και την πετάει στο τραπέζι, αποφεύγοντας να με κοιτάξει κάν! Ενοχλήθηκε ο παπ-άρας μάλλον, εγώ δε για να του δείξω την μεγαλοψυχία μου, του άφησα και πουρμπουάρ όμως!!******
***** = Δεν είμαι υπέρ αυτού, αλλά γιατί να κλέβει κι εμένα και το Κράτος ο φούστης?? Ας μοιραζόμαστε τα κέρδη βρε αδερφέ!
****** = 1 ολόκληρο λεπτό (cent)
ΥΓ: Η στάση μου αυτή μου θυμίζει τη φράση του Σ.Ψάλτη: 'Κούλα, πολύ κ..όπαιδο ο Κυριάκος'!
-
Αυτή η φάση με τον ΦΠΑ με τρελαίνει αφάνταστα.
Δε θες απόδειξη?
-19% και είμαστε όλοι ευχαριστημένοιεεπ, αρκετοί ολλανδοί το κάνουν αυτό, ειδικά σε συνεργεία
Ρε, πες μου ότι κουβαλάς cent για αυτο τον λόγο μαζί σου
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δε θες απόδειξη?
-19% και είμαστε όλοι ευχαριστημένοιΕσείς οι δύο θα είστε ευχαριστημένοι.
Όλοι δεν θα είμαστε -
Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα είσαι υπερ της έμμεσης φορολόγησης
Φόρος στο κεφάλαιο
-
Νομιμότητα λέμε
έμμεση, άμεση, whatever, δεν θα τη γλυτώσεις ρε
-
Το βασικό πρόβλημα είναι η φοροδιαφυγή. Παραθέτω ένα από τα άπειρα παραδείγματα.
Εστιατόριο που λειτουργεί ακόμα εδώ και πάνω από 1,5 χρόνο χωρίς άδεια και δεν δίνει κανενός είδους απόδειξη....
Όταν ζητήσεις λογαριασμό σου φέρνουν το απλό χαρτί. Αν μετά ζητήσεις κανονικό λογαριασμό περνάει πολύ ώρα (μήπως βαρεθείς και φύγεις) μέχρι να έρθει ο αφεντικός καλοντυμένος και ευγενής και περίλυπος και σου πουλάει το παραμύθι ότι πέθανε η γυναίκα/μάνα του που ήταν στο όνομά της και προσπαθεί να το ξαναδουλέψει σωστά ή να ξεχρεώσει μέχρι να το κλείσει και διάφορα τέτοια προς λύπηση και συμπόνοια. Την πρώτη φορά το δέχτηκα, τη δεύτερη όμως αρκετούς μήνες μετά όχι.... Φτάσαμε να μας πει φύγετε χωρίς να πληρώσετε! Τελικά εμείς είπαμε και πληρώσαμε τα μισά... Η αλήθεια είναι όμως ότι από τότε που, αν λέει αλήθεια, πέθανε η μαγείρισσα το φαγητό είναι επιεικώς μετριότατο (πριν ήταν μια χαρά) ενώ οι τιμές αυξήθηκαν.
Σας συνιστώ λοιπόν όλοι να πάτε εκεί, να κάνετε φασαρία όσο πιο δυνατά γίνεται για να ακούσουν κι άλλοι και να πληρώσετε όσο γίνεται λιγότερο. Άμα δεν πληρώνει κανένας μπορεί και να κλείσει από μόνος του γιατί άλλος κανένας από αυτούς που θα έπρεπε δεν φαίνεται να θέλουν να του το κλείσουν!
Ονομάζεται Ταμάμ και είναι στην οδό Βριλησσού που είναι ο δρόμος που σε ανεβάζει από Ευελπίδων προς Αττικό Άλσος και Ψυχικό. Και αν κάποιος δουλεύει σε καμιά ΣΔΟΕ και μπορεί να το κλείσει να έχει την ευχή μου! -
έχει να γίνει ΚΟΛΑΣΗ
λένε θα πάρει ο ΟΕΚ σπίτια απο τα αδιάθετα των κατασκευαστών να τα διαθέσει σε δικαιούχους
αμ και δεν θα διορθωθούν οι τιμές αμ θα πληρώσΩ και για σπίτι που δεν δικαιούμαι ενω εγώ θα ψωνίζω απο τα ακριβα!νομίζω οτι παν να παίξουν στο αδύνατο σημείο του Έλληνα, τα ακίνητα, και πραγματικά θα γίνει χαμός.
προβλέπω να περνάει κόσμος και κοσμάκης στη παρανομία. -
νομίζω οτι παν να παίξουν στο αδύνατο σημείο του Έλληνα, τα ακίνητα, και πραγματικά θα γίνει χαμός.
προβλέπω να περνάει κόσμος και κοσμάκης στη παρανομία.Οι κατασκευαστές χτίζουν πλέον σε ποσοστό κάτω του 10% αυτών που έχτιζαν , οι αεριτζήδες εξαφανίστηκαν από τον χώρο και οι ιδιώτες δεν ξεκινάνε να χτίσουν σπίτια φοβούμενοι γιά τις δουλειές τους . Το αποτέλεσμα είναι ότι 400.000 εργαζόμενοι στην οικοδομή είναι ουσιαστικά άνεργοι . Αν δεν βοηθήσει γενναία το κράτος και δεν σταματήσει από τα ΜΜΕ αυτή η ψύχωση με την επί 4 χρόνια 'αναμενόμενη' πτώση των τιμών των ακινήτων , τότε το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ανθρώπων που στην πλειοψηφία τους είναι μετανάστες , πιθανόν να περάσει στην παρανομία , οπότε αυτά που ζούμε τώρα θα είναι παιδική χαρά μπροστά σε αυτά που θα ζήσουμε .
-
και γω τωρα που ειμαι ανεργος θελω να μου αυξησει το επιδομα ανεργιας στα 2000€/μηνα ή να μου βρει δουλεια το κρατος στο δημοσιο με 2500€, αλλιως θα περασω στη παρανομια...
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;