-
Kι εγω θελω κατι εργα τεχνης που φτιαχνω με καλαμακια του φραπε να μου αγοραστουν σε τιμη που θα ορισω εγω αλλιως θα περασω στην παρανομια μαζι με ολο μου το σόι
Οι κατασκευαστες δεν θελουν να πεσουν οι τιμες,κατανοητο αλλα οχι ρεαλιστικο,παντως η πτωση των τιμων δεν ειναι πανακεια,δηλαδη εαν αυριο πχ πεσουν οι τιμες στο μισο,εσεις θα τρεχετε να φορτωθειτε με δανεια για σπιτια που δεν χρειαζεστε;Ή μηπως η τραπεζα θα σας δωσει σωνει και καλα δανειο;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Kι εγω θελω κατι εργα τεχνης που φτιαχνω με καλαμακια του φραπε να μου αγοραστουν σε τιμη που θα ορισω εγω αλλιως θα περασω στην παρανομια μαζι με ολο μου το σόιΟι κατασκευαστες δεν θελουν να πεσουν οι τιμες,κατανοητο αλλα οχι ρεαλιστικο,παντως η πτωση των τιμων δεν ειναι πανακεια,δηλαδη εαν αυριο πχ πεσουν οι τιμες στο μισο,εσεις θα τρεχετε να φορτωθειτε με δανεια για σπιτια που δεν χρειαζεστε;Ή μηπως η τραπεζα θα σας δωσει σωνει και καλα δανειο;
'Κάποιοι' μένουν και στο ενοίκιο ή με τους γονείς τους (ή και τα δύο ) και διαθέτουν και την ικανότητα να διαθέσουν μια σοβαρή προκαταβολή για σπίτι αλλά απλά θεωρούν τις τωρινές τιμές πολύ υψηλές.
Αν πέσουν στο μισό οι τιμές, ή έστω 30%, σε συνδυασμό με τα σχετικά χαμηλά επιτόκια που κάνουν πάλι την εμφάνισή τους, ο λόγος δόση δανείου προς ενοίκιο θα αρχίσει να φαίνεται συμφέρον!Γενικά, κακά τα ψέμματα, λίγος αποπληθωρισμός (πτώση τιμών ε?) στην Ελλάδα δε θα κάνει και τόσο κακό.
Θα δώσει αξία και στα ευρώ των χαμηλόμισθων! -
Έλεγαν χθες στις ειδήσεις ότι τελικά οι επιχειρηματίες του τουρισμού αποφάσισαν να ΜΗ μειώσουν τις τιμές τους. Κάποιος από αυτούς δήλωνε ότι δεν θα προσφέρει κάτι η μείωση των τιμών, που θα συνεπάγεται πτώση της παρεχόμενης ποιότητας!
Δεν τους χαλάει όμως που τους παίρνουν μπιρ-παρά τα δωμάτια οι ξένοι οπερέιτορς. Στους ιθαγενείς και τους ξέμπαρκους τουρίστες κάνουν τους μάγκες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έλεγαν χθες στις ειδήσεις ότι τελικά οι επιχειρηματίες του τουρισμού αποφάσισαν να ΜΗ μειώσουν τις τιμές τους. Κάποιος από αυτούς δήλωνε ότι δεν θα προσφέρει κάτι η μείωση των τιμών, που θα συνεπάγεται πτώση της παρεχόμενης ποιότητας!Δεν τους χαλάει όμως που τους παίρνουν μπιρ-παρά τα δωμάτια οι ξένοι οπερέιτορς. Στους ιθαγενείς και τους ξέμπαρκους τουρίστες κάνουν τους μάγκες.
Προφανως μειωνουν τις τιμες στους tour-operators και κρατανε ( ή αυξάνουν) τις τιμες στους Ελληνες.
Οποτε σιγα-σιγα και εμεις να ετοιμαζομαστε για αλλα μερη.. -
Να'ναι καλά οι γονείς που προ 30ετίας αγόρασαν σπίτι στην Χαλκιδική.
Δεν το κουνάω ρούπι. Χαλκιδική 4εβα και τζαμπέ ολέ -
ναι θα με πιασει μελαγχολια που θα προτιμησω να παω εξωτερικο για διακοπες...
-
χθες το χαζοκουτι εδειχνε κατι δρακρυβρεχτα ρεπορταζ απο εκδρομεις που γυρισαν απο τα νησια και εκαναν παραπονα για τις τιμες...
αφου βρε μ@λακες, καθε χρονο σας πιανουν το κ@λο και εσεις ξαναπατε με συνεπεια Γερμανικου σιδηροδρομου, προς τι τα παραπονα?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
χθες το χαζοκουτι εδειχνε κατι δρακρυβρεχτα ρεπορταζ απο εκδρομεις που γυρισαν απο τα νησια και εκαναν παραπονα για τις τιμες...αφου βρε μ@λακες, καθε χρονο σας πιανουν το κ@λο και εσεις ξαναπατε με συνεπεια Γερμανικου σιδηροδρομου, προς τι τα παραπονα?
Εγω νομιζω οτι και τσαμπα να τους τα δινανε,μερικοι παλι θα γκρινιαζανε ετσι απλα για το trend
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι κατασκευαστες δεν θελουν να πεσουν οι τιμες,κατανοητο αλλα οχι ρεαλιστικο,παντως η πτωση των τιμων δεν ειναι πανακεια,δηλαδη εαν αυριο πχ πεσουν οι τιμες στο μισο,εσεις θα τρεχετε να φορτωθειτε με δανεια για σπιτια που δεν χρειαζεστε;Ή μηπως η τραπεζα θα σας δωσει σωνει και καλα δανειο;
το οτι δεν θα πέσουν οι τιμές επειδή κάποιοι κάνουν hedging με τους φόρους μου και πληθωρίζουν οτι έχω βγάλει χωρίς τη σιγουριά (και σε μισθό και σε αυξήσεις) στο δημόσιο ή τις λαμογιές τη φοροδιαφυγή και τους συστημένους διαγωνισμούς των εγχώριων 'μεγάλων επιχειρηματιών' το έχετε καταλάβει?
4% ανάπτυξη και παπάρια μέντολες.
έχουμε φάει το παραμύθι μας πλέον.
πήξαμε στο μάρκετινκ το pοwerpoint engineering το lifestyle τη eurovision και οτι άλλη μαλακία υπάρχει
μέχρι και το 2008 η Miezens έκανε παιχνίδι και εμείς ψάχνουμε τι και πως...
ρε live your myth ρε!!!!!!!!!ΥΓ θα μπει το ρημάδι το εμότικον της μούτζας καμμιά φορά?
-
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
χθες το χαζοκουτι εδειχνε κατι δρακρυβρεχτα ρεπορταζ απο εκδρομεις που γυρισαν απο τα νησια και εκαναν παραπονα για τις τιμες...
αφου βρε μ@λακες, καθε χρονο σας πιανουν το κ@λο και εσεις ξαναπατε με συνεπεια Γερμανικου σιδηροδρομου, προς τι τα παραπονα?
Εγω νομιζω οτι και τσαμπα να τους τα δινανε,μερικοι παλι θα γκρινιαζανε ετσι απλα για το trend
εννοειται οτι ο Ελλην παντα θα γκρινιαζει, αλλα κατα βαθος ειναι απλα μαζοχας (και μ@λακας).
καθολου δε θα με ενοχλησει αν τα μισα καταλυματα μεινουν αδεια το καλοκαιρι (που δε θα μεινουν, αλλα λεμε τωρα...). Ειναι σιγουρο οτι οι σωστοι επαγγελματιες θα εχουν δουλεια. Οι αεριτζηδες που θελουν σε 20 μερες να βγαλουν τα εσοδα μιας σεζον, ας βαλουν λουκετο.
-
Μετά την διάσωση των αντιπροσώπων αυτοκινήτων και των εξίσου συμπαθών (λόγω τιμιότητας αν μη τι άλλο... ) μαντράδων, η καλή κυβέρνηση έρχεται να σώσει και τους εργολάβους, μην τυχόν και γίνει καμιά στραβή και πουληθεί κανά τούβλο φθηνότερα!
Μιλάμε, είναι τόσο μα τόσο τραγικό το πράγμα, που δεν βρίσκω λόγια! Αντί να επιτρέψεις μια διόρθωση και ένα ξεσκαρτάρισμα, πας να το...προλάβεις και λογικά θα δημιουργήσεις πάλι μια πολύ ωραία φούσκα, όπως αυτή προ της εφαρμογής του ΦΠΑ, που γέμισε την Ελλάδα απούλητα διαμερίσματα...
Να έλεγα κιόλας πως ήταν και τίποτις της προκοπής, τα περισσότερα νεόκτιστα, σε μια 5ετία θα δείχνουν ρημάδια, έχω πάθει την πλάκα μου με τις φτήνιες που βλέπω σε νέες οικοδομές και δεν είμαι και ειδικός! Ελπίζω τουλάχιστον να μην έχουν γίνει και φτήνιες στα στατικά, γιατί σε όλα τα υπόλοιπα, είναι απλά απίστευτο!
-
όποιος είδε χτες βράδυ μια εκπομπή-αφιέρωμα στο MEGA για τη χούντα και πως επί εποχής άλλαξαν οι συντελεστές δόμησης στην ελλάδα, δόθηκαν προνομιακές χρηματοδοτήσεις σε εργολάβους-φερέφωνα της χούντας και έγινε η αθήνα το χάος που βλέπουμε σήμερα, θα καταλάβει πόσες ομοιότητες υπάρχουν με το σήμερα και τα μέτρα που σχεδιάζονται για τη στήριξη του κατασκευαστικού κλάδου...
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
όποιος είδε χτες βράδυ μια εκπομπή-αφιέρωμα στο MEGA για τη χούντα και πως επί εποχής άλλαξαν οι συντελεστές δόμησης στην ελλάδα, δόθηκαν προνομιακές χρηματοδοτήσεις σε εργολάβους-φερέφωνα της χούντας και έγινε η αθήνα το χάος που βλέπουμε σήμερα, θα καταλάβει πόσες ομοιότητες υπάρχουν με το σήμερα και τα μέτρα που σχεδιάζονται για τη στήριξη του κατασκευαστικού κλάδου...Δεν υπάρχουν απλώς ομοιότητες, κάποιοι από αυτούς που αναφέρεται η εκπομπή (δεν την είδα)καθιερώθηκαν επί χούντας και ακόμα και σήμερα βρίσκονται στο προσκήνιο... π.χ. ο έχω χτίσει όλο το Μαρούσι
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
όποιος είδε χτες βράδυ μια εκπομπή-αφιέρωμα στο MEGA για τη χούντα και πως επί εποχής άλλαξαν οι συντελεστές δόμησης στην ελλάδα, δόθηκαν προνομιακές χρηματοδοτήσεις σε εργολάβους-φερέφωνα της χούντας και έγινε η αθήνα το χάος που βλέπουμε σήμερα, θα καταλάβει πόσες ομοιότητες υπάρχουν με το σήμερα και τα μέτρα που σχεδιάζονται για τη στήριξη του κατασκευαστικού κλάδου...Δεν έκανε μόνο αυτό χάρισε και τα χρέη στους αγρότες , κονομήσανε οικοπεδούχοι και εργολάβοι και έτσι ο αγέρωχος λαός άφησε την αντίσταση που έκανε και έτρεχε στις συγκεντρώσεις του Παπαδόπουλου , καθ΄ότι πάντα ίδιοι είμαστε μας τα δίνουν τα φράγκα , τους δίνουμε τον ψήφο , όποιος και να είναι αυτός είτε εκλεγμένος , είτε δικτάτορας . Γι΄αυτό δήλωναν μετά όλοι αντιστασικοί , από τις τύψεις .
-
Επειδη διάβασα πιο πάνω για αποδείξεις............
Μην τις αφήνετε!!!!!! Για κάθε απόδειξη από εστιατόρια κλπ ΠΑΙΡΝΕΤΕ επιστροφή 10 -13% της αξίας της στην φορολογική δήλωση.
Μαζέψτε ότι μπορείτε. Τέτοια εποχή κάνετε την πρόσθεση στο σακκουλάκι και το Σεπτεμβρη πάτε ταμείο! -
Μάλλον πάμε για φορολογικό συντελεστή στο 45% και ίσως στο 50% μπας και μαζευτεί τίποτα!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μάλλον πάμε για φορολογικό συντελεστή στο 45% και ίσως στο 50% μπας και μαζευτεί τίποτα!ακριβως.... τιποτα θα μαζεψουν.
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η συνεντευξη του Αλογοσκούφη στη Free Sunday νομίζω πριν λίγο καιρό.
Είπε πως δε συγκρούστηκε με το κατεστημένο στις εφορίες γιατί κάτι τέτοιο θα συνεπάγετο κατάρρευση των δημοσίων εσόδων για 2 χρόνια (λόγω αντιδράσεων και ανυπακοής των λειτουργών στις εφορίες) κάτι το οποίο απλά δεν άντεχε η οικονομία!
Επίσης ανέφερε ότι απέφευγε να εντείνει τους ελέγχους γιατί απλά θα θέριευε ο μηχανισμός της διαφθοράς στις εφορίες (εις βάρος τόσο του κράτους όσο και των ιδιωτών).
Μπορώ να πω ότι αυτή η συνέντευξη ήταν για εμένα μια μικρή αποκάλυψη.Αυτό που σου λέει ειναι οτι παρόλο που ήταν κυβέρνηση... άλλοι κυβερνάνε αυτόν τον τόπο και με άλλες μεθόδους. Είχα παρόμοια προσωπική συζήτηση με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου ανάπτυξης, όπου απλά πράγματα δεν τα έκαναν για να μην πειράξουν κεκτημένα συμφέροντα και καταστάσεις.
Εδω θα πρέπει να προσθέσω πόσο δίκιο έχουν οι Αμερικάνοι, όπου θεωρούν οτι οι πιο κρίσιμες είναι οι πρώτες 100 μέρες μιας κυβέρνησης, που έχει νοπή εντολή και ώρεξη για δουλεια χωρίς ακόμα να είναι μέρος του κατεστημένου.
Αφού τα παληκάρια δεν έκαναν τίποτα τότε με το 45%, μετά έγιναν μέρος του συστήματος και τώρα είναι τελειωμένοι... κρίμα....
Αυτοί τις πρώτες 100 ημέρες είχαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες...
Και αφου κερδισαν για δευτερη φορα μετα αρχισαν να οργανωνουν τις τριτες εκλογες...
Καρεκλα και παλι καρεκλα,δημοσιο for ever,ποσο μαλλον οταν η καρεκλα ειναι απο τις ΠΟΛΥ καλες -
*'...Κατρακυλά η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας,
σύμφωνα με την Έκθεση Ανταγωνιστικότητας 2009-2010 του World Economic ForumΔιαφθορά, έλλειψη καινοτομίας, αναξιοποίητο επιστημονικό δυναμικό υψηλής κατάρτισης, απουσία έρευνας και ανάπτυξης, άνευρη και χωρίς φαντασία επιχειρηματικότητα η οποία συνθλίβεται στους γραφειοκρατικούς κρατικούς μηχανισμούς, υπερ-πληθώρα ρυθμίσεων και φορολογικών διατάξεων που συγκρούονται μεταξύ τους και στην ουσία ακυρώνονται, μακροοικονομική αστάθεια, εγκληματικότητα και κλέψιμο, είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που πνίγουν την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τους αναλυτές του World Economic Forum. Τέσσερις θέσεις έπεσε η Ελλάδα αναφορικά με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του World Economic Forum για την περίοδο 2009 - 2010, στοιχεία του οποίου δημοσιεύει το sepe.gr, η Ελλάδα βρίσκεται στην 71η θέση από την 67η θέση που κατείχε την περίοδο 2008 - 2009 και την 65η που κατείχε την περίοδο 2007 - 2008 στην παγκόσμια λίστα της ανταγωνιστικότητας, η οποία φέτος περιλαμβάνει 133 χώρες.
Το Καζακστάν, η Μποτσουάνα, το Μαυροβούνιο εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με την Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση και τα τεράστια διεθνή οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με τη φετινή έκθεση του World Economic Forum, η ελληνική οικονομία απέχει πολύ από αυτό που ονομάζεται καινοτόμος οικονομία, βασισμένη σε νέες ιδέες και ευέλικτες δομές, που προωθεί την επιχειρηματική πρωτοβουλία με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας και άλλων σύγχρονων οικονομικών μέσων. Ειδικότερα στον τομέα της καινοτομίας η ελληνική οικονομία εμφανίζει τις χειρότερες επιδόσεις, κατέχοντας την 101η θέση στην παγκόσμια λίστα. Από την άλλη πλευρά εμφανίζει υψηλά ποσοστά επιστημόνων, οι οποίοι όμως δεν συμμετέχουν ενεργά στην παραγωγική διαδικασία. Χαμηλές είναι οι επιδόσεις της χώρας μας στην έρευνα και στην ανάπτυξη, ακόμη και ο ιδιωτικός τομέας υστερεί σημαντικά σε αυτό το επίπεδο.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του World Economic Forum, το μέλλον ανήκει στις οικονομίες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την παραγωγικότητά και την ανταγωνιστικότητά τους, προσελκύοντας επενδύσεις με στόχο την καινοτομία. Οι τριγμοί που δέχεται η πραγματική οικονομία διεθνώς θα συνεχιστούν και είναι αρκετές οι χώρες που θα συνεχίσουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης, κυρίως στον τομέα της κατανάλωσης και της απασχόλησης...'
*Πηγή: Σύλογος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος
http://www.sepe.gr/default.aspx?pid=34&la=1&artID=2622
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;