-
Δεν ξέρω αν τελικά καταλήξει εκεί, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός του.
Ψιλο μαρξιστικής έμπνευσης, προσπαθεί να υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ πραγματικής αξίας προϊόντος και τιμής, μειώνοντας και τους μεσάζοντες.
Γυρίζουμε δλδ πίσω στην ανταλλαγή προϊόντων τροποντινά.Καταρχήν για μένα θετικό, μακάρι να περπατήσει
Ενδιαφέρομαι να ακούσω τις αποψεις σας επ αυτού, μήπως και το βλέπω πολύ ιδανικά
-
Αυτό είναι ρεαλιστικό μόνο εφόσον εφαρμοστεί σε κλειστές οικονομίες, πχ σε κάποιο χωριό μεταξύ των κατοίκων. Σε ανοικτές αγορές μεγαλουπόλεων δεν βλέπω πως μπορεί να λειτουργήσει επί μακρόν.
-
Το επι μακρόν είναι το θέμα όντως. Η μέχρι τώρα εμπειρία απ το εξωτερικό όπως λέγεται είναι θετική, αλλά ουτε κι εκεί έχει εφαρμοστεί για πολύ
-
εχουμε link απο το πως εχει παει στο εξωτερικο?
-
Εμένα μου φαίνεται ότι κάποιοι θα μαζέψουν τα ευρώ και στο τέλος θα μας μείνουν οι 'οβολοί' στο χέρι...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Εμένα μου φαίνεται ότι κάποιοι θα μαζέψουν τα ευρώ και στο τέλος θα μας μείνουν οι 'οβολοί' στο χέρι..._
γιατι τωρα αυτο δεν εχει γινει?
-
Συμφωνώ φίλε kubiak. Γι αυτό είπα ότι θυμίζει πυραμίδα.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Εμένα μου φαίνεται ότι κάποιοι θα μαζέψουν τα ευρώ και στο τέλος θα μας μείνουν οι 'οβολοί' στο χέρι...γιατι τωρα αυτο δεν εχει γινει?
Τώρα δεν έχουμε τίποτα στο χέρι...
Τουλάχιστον με τους οβολούς θα έχουμε κάτι να παίζουμε (Super Ατού, μουτζούρη κλπ)...EDIT: Και να πω την αλήθεια μου ακούγεται κάπως σαν Multi Level Marketing (στυλ Amway κλπ)
[βλέπε: 4tforum.gr > Πυραμίδες (όχι της Αιγύπτου, ούτε του Λιακό)]..._
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εμένα μου φαίνεται ότι κάποιοι θα μαζέψουν τα ευρώ και στο τέλος θα μας μείνουν οι 'οβολοί' στο χέρι...
_
γιατι τωρα αυτο δεν εχει γινει?
Σαν μια μικρο-απατη ακουγετε. Εχω ζησει σε 2 απο τις χωρες που αναφεροντε για πανω απο 10 χρονια και ποτε δεν εχω ακουσει για κατι τετοιο. Βασικα δεν θα επιτρεπονταν!
-
Θυμίζει την απάτη που είχε γίνει το 2003 με κάτι προπληρωμένες κάρτες με τις οποίες μπορούσες να μείνεις δωρεάν σε διάφορα ξενοδοχεία.
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?newid=12534&subcategory_id=11
-
-
-
Οριστε η γνωμη του S&P(Standard & Poor) για τα πανευρωπαικα ομολογα.
-
Νίκο, αυτές τις 'εκθέσεις' τις θεωρώ απλώς μέρος ενός παιχνιδιού.
Παπαριές έλεγαν και παπαριές λένε. Συνήθως αναμασάνε τα προφανή.
Όπως έχουν επισημανει οι της ΕΕ, καμία χώρα της ΕΕ δεν είναι αδύναμος κρίκος. Απλώς τα hedge funds, και τα υπόλοιπα παιδάκια που παίζουν με νουμεράκια στους υπολογιστές τους, επιλέγουν την Ελλάδα για να πιέσουν το ευρώ. -
Ελλάδα όπως λέμε Αργεντινή…
18 Φεβρουαρίου 2009, 14:04του Δημήτρη Παφίλα
Θα χορέψουμε αργεντίνικο βαλς προς την χρεοκοπία; Πιθανότητα 4,5% δίνει σε χρεοκοπία της Ελλάδας η Ολλανδική Τράπεζα ING Βank, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Blοomberg. Όπως αναφέρεται σχετικά, το spread των 270 μονάδων για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα υποδηλώνει ότι υπάρχει πιθανότητα 4,5% να χρεοκοπήσει η Ελλάδα τους δώδεκα επόμενους μήνες.Ουσιαστικά, οι ξένοι φοβούνται ότι η διαφορά των ελληνικών 10ετών ομολόγων από τα αντίστοιχα γερμανικά ενδέχεται να διπλασιαστεί στις 600 μονάδες, εκτοξεύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο το επιτόκιο δανεισμού της χώρας.
Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι αγγλικών εταιρειών στο Bloomberg κάτι ανάλογο είχε συμβεί πριν την χρεοκοπία της Αργεντινής, όταν το επιτόκιο δανεισμού έφθασε στο 15% αναγκάζοντας την χώρα να προσέλθει ενώπιον του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου.
Οι ίδιοι εκπρόσωποι ανέφεραν ότι οι πλουσιότερες οικονομίες της Ευρώπης ( Γερμανία, Γαλλία – ακόμη και η παραπαίουσα Αγγλία ) θα κληθούν να βοηθήσουν οικονομίες όπως της Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας.
Μάλιστα, ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Eddington Capital Management, Alex Allen, εκτιμά ότι η αγορά «έχει υποτιμήσει σημαντικά τους κινδύνους» και αναμένει διπλασιασμό των spreads για Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία στους επόμενους 12 μήνες.
-
@@@@ριές με το συμπάθειο και @@@@κίες.
όλοι αυτοί οι οίκοι εν χορώ δήλωναν ότι το 2009 το πετρέλαιο θα χτυπούσε τα 200 δολλάρια το βαρέλι.
Αν το spread φτάσει στις 600 μονάδες βάσης τι θα εμπόδιζε την Ελληνική Κυβέρνηση να έβγαζε ένα κρατικό ομόλογο στην Ελλάδα με επιτόκιο 4.75% ή 5.00% καθαρό χωρίς όριο στο ποσό για 5 ή 10 έτη.
Ιστορίες για άγριες αρκούδες που παίζουν κάποια παιδάκια με σκοπό να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.
-
Πάντως τις τελευταίες εβδομάδες δείχνουν να ηρεμούν τα πράγματα. Τα χρήματα του ΤΕΜΠΜΕ δίνονται, τα επιτόκια πέφτουν, ...
Για να δούμε... -
O άρτος απασχολεί την κυβέρνηση
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Εχουν και ωραία φωτό απ το φούρνο
-
ενταξει, αφου το ανελαβε το θεμα η επιτροπη ανταγωνισμου, ελπιζω οτι σε 10 χρονια θα βγαλουν ισως καποιο πορισμα...
-
Όλα αυτά είναι λαικισμός απο την κυβέρνηση και τίποτα παραπάνω. Μόνο και μόνο για να βγαίνουν στα παράθυρα και να λένε οτι μάχονται την ακρίβεια και άλλες τέτοιες παπαριές. Η αγορά είναι ελεύθερη και ουσιαστικά δέν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;