-
Με αφορμή ποστ του ΙΚΕ θέτω το εξής ερώτημα:
Brera vs. RX-8
Συγκεκριμένα, η καλή Brera (250 άλογα 3.2 V6 4WD) και το καλό RX-8 (Cosmo, 230 άλογα 1.3 Wankel RWD).
Κόστος:
Brera: 53-55000 euros ανάλογα τον εξοπλισμό για την 3.2
RX-8: περι τα 40.000 ευρώ
Επιδόσεις και λοιπά εχουν αναφερθεί πολλάκις εδω στο φόρουμ.
Τι ψηφίζετε και γιατί;
-
Brera vs. RX-8
Συγκεκριμένα, η καλή Brera (250 άλογα 3.2 V6 4WD) και το καλό RX-8 (Cosmo, 230 άλογα 1.3 Wankel RWD).
Κόστος:
Τι ψηφίζετε και γιατί;
-
Brera vs. RX-8
Κόστος:
Τι ψηφίζετε και γιατί;
-
Το θέμα ανήκει στην ενότητα 'Κατασκευαστές και μοντέλα', και μεταφέρεται εκεί.
[moderator]
-
Μην τα ξαναγράφουμε! Δεν συγρκίνονται. Δεν καταδέχεται η Ιταλίδα καλλονή -ευγενούς καταγωγής με τα... ιταλικά της και το... πιάνο της- να γυρίσει έστω και να κοιτάξει ένα τιποτένιο γιαπωνέζικο coupe, από μία εταιρεία που δεν έχει ιστορία (έχει διπλά ψαλίδια όμως) με ελαφρύ αμάξωμα, απαράδεκτα πλαστικά που το αγοράζουν και πάνε στην πλ. Ελευθερίας.
Είναι και 1.308κ.εκ. και δεν έχει V6.-
Δεν έχεις γούστο, είσαι εμπρηστικός, εμπαθής κι εγκάθετος (άσε που έχει 260 ίππους η Brera)
Υ.Γ: και να μην το ξεχάσω, ο Wankel καίει λάδι
-
ban σε όλους
-
-
Αχ ειδα σημερα την Brera και επαθα πλακα...Και με 1.4 την αγοραζα(που λεει ο λογος)
-
Φιλε silencer51 νομιζω οτι η διαφορα τιμης των μοντελων ειναι πολυ μεγαλη.
Με οικονομικα κριτηρια στη συγκριση θα εστεκε μαλλον η 2.2 Brera παρα η 3.2.Ακομα κι ετσι ομως RX-8 για εμενα μαζι με πολλα λιτρα βενζινης και λαδιου και παντα καθαρα πλαϊνα τζαμια .
Κατα τη γνωμη μου προσεγγιζει σαφως καλυτερα την εννοια του σπορ αυτοκινητου.
Και ειλικρινα λυπαμαι που το λεω αυτο για Alfa -
The show isn't over till the || || || - || || || |_| sings.
Brera για 'μένα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
The show isn't over till the || || || - || || || |_| sings.Brera για 'μένα.
Και για μένα. Κι ας είναι fat lady
Μοναδικό της μειονέκτημα στα μάτια μου, το βάρος της δυστυχώς.Συνιστώ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ καταστρέψετε το τόπικ.
-
Brera φυσικά!
Μην τα μπερδεύουμε.
Ακομα και στα ίσια....η Ιταλίδα είναι άλλο πράμα!
Για μένα....γιατι περί ορέξεως...κολοκυθόπιττα!!! -
Εψαχνα να βρώ εναν λόγο για να αγοράσει κάποιος την Brera αντί για το RX8 και τελικά βρήκα 3, αν και μάλλον πρόκειται για 2:
- Εμφάνιση, αν κάποιος δηλώνει τόσο παράφορα γοητευμένος απο το σχήμα της καλά θα κάνει να την προτιμίσει, σημασία έχει το αυτοκίνητό σου να σου αρέσει ας είναι τα άλλα καλύτερα. Εγω προσωπικά την βρίσκω μέτρια εμφανισιακά, το εμπρός μέρος δεν μου ταιριάζει με το υπόλοιπο, οι αναλογίες ειναι κακές και ο επιτηδευμένος ανθρωπομορφισμός αγριάδας του εμπρός μέρους μου φαίνεται αστείος. Το RX8 υστερεί μόνο σε κάποιες φλύαρες λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να λείπουν αλλα συνολικά το βρίσκω εξαιρετικό.
2)Τετρακίνηση. Εδώ πιστευω είναι το μόνο πλεονέκτημα ουσίας, αν κάποιος θέλει ενα αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιηθεί σε ολισθηρά εδάφη, πχ σε χιόνια και κάνει σκι για παράδειγμα εινια ενας σημαντικός λόγος για να προτιμίσεη την Alfa απο το RX. Aν παρ'όλα αυτά είχα αυτό το κριτήριο μάλλον θα επέλεγα κάτι άλλο απο την Brera.Η τετρακίνηση εδώ βλέπω να είναι πλεονέκτημα μόνο για το συγκεκριμένο φάσμα χρήσης, απο πλευράς handling δεν βλέπω κανένα ατού σε σχέση με το RX8 μιας και αυτό είναι σύνολο πολλών παραγόντων και όχι μονο της ελκτικής πρόσφυσης.
- Κατανάλωση, η Brera έχει μικρότερη κατανάλωση (απο 4Τ, Brera 16l, RX8 Cosmo 20l, Challenge 18l). Αν συνυπολογίσουμε την διαφορά τιμής το πλεονέκτημα αυτό ειναι απλώς αστείο.
Σε όλα τα υπόλοιπα ειτε πρόκειται για οδική συμπεριφορά ή επιδόσεις, είται για engineering είτε για χώρους ή ποιότητα το RX8 είναι απο λίγο εως χαοτικά πολύ μπροστά, ακόμα και αν έκανε 10.000 ευρώ ακριβότερα απο την Brera θα ήταν επιλογή μονόδρομος, τουλάχιστον για όσο καιρό δεν έχει χιόνια στους δρόμους
-
Ωραία! Πάμε πάλι με κάτι διαφορετικό.
Εγώ πάντως λέω ότι κάκώς μπαίνουμε σ' αυτήν τη σύγκριση. Καμία σχέση.
ΥΓ: lkar πρόσεχε. Ήδη το πρώτο σου Post δίνει δικαιώματα. Δε χρειάζεται ειρωνία. ΟΚ?
-
silencer εσυ τι θα παιρνες δεν ειπες....
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
ΥΓ: lkar πρόσεχε. Ήδη το πρώτο σου Post δίνει δικαιώματα. Δε χρειάζεται ειρωνία. ΟΚ?
έναντι ποιου;
Ειδικότερα, στο 4T-Forum δεν επιτρέπεται:
Η παραβίαση των δικαιωμάτων αντιγραφής οποιουδήποτε υλικού φέρει τέτοια δικαιώματα
H αντιγραφή υλικού άλλων ιστοσελίδων ή πηγών πληροφόρησης (περιλαμβανομένων άλλων Διαδικτυακών Forum) χωρίς αναφορά της προέλευσής τους
Η άμεση ή έμμεση (μέσω συνδέσμων σε άλλες ιστοσελίδες) δημοσίευση άσεμνου ή / και ρατσιστικού υλικού και εν γένει η μη τήρηση των νόμων της Ελλάδας
Η προσωπική επίθεση προς άλλα μέλη του Forum (flaming) ή η δημοσίευση μηνυμάτων με σκοπό την πρόκληση οργισμένης αντίδρασης (flame baiting)
Η χρήση απρεπών,** ειρωνικών,** προκλητικών, προσβλητικών, δυσφημιστικών ή υβριστικών εκφράσεων καθ΄ οποιουδήποτε είτε δημόσια στο 4T-Forum είτε με προσωπικό μήνυμα
Η ατεκμηρίωτη ή ανώνυμη καταγγελία κατά τρίτου
Η εμπορική ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκμετάλλευση ή αναδημοσίευση του υλικού του 4T-Forum χωρίς πρότερη άδεια του ιδιοκτήτη του
Η από τεχνικής άποψης άσκοπη επιβάρυνση του συστήματος του 4Τ-Forum, για παράδειγμα με υπερβολικά πολλές ή μεγάλες φωτογραφίες ή με μεγάλο αριθμό αλληλένθετων παραθέσεων ή με άσκοπες παραθέσεις
Η διαφήμιση εταιρειών, εμπορικών προϊόντων / υπηρεσιών κάθε είδους χωρίς την πρότερη σύμφωνη γνώμη του Διαχειριστή του 4T-Forum
Η μαζική αποστολή προσωπικών μηνυμάτων ή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα μέλη του 4T-Forum (spamming)
Η μαζική δημοσίευση ίδιων ή παρεμφερών θεμάτων στην ίδια ή σε πολλές θεματικές ενότητες
Η γενικευμένη χρήση γλώσσας άλλης από τα Ελληνικά ή η χρήση μη Ελληνικής γραμματοσειράς (περιλαμβανομένων των ?greeklish?), εκτός και αν υπάρχουν ανυπέρβλητοι τεχνικοί περιορισμοί ή ο χρήστης είναι αλλοδαπός
Ο σχολιασμός των μικρών αγγελιών παρά μόνο για διευκρινήσεις ή περισσότερες / αναλυτικότερες πληροφορίες -
RX-8 για μένα και δε θα το δικαιολογήσω. Μερικοί ίσως με πουν πανάσχετο κλπ κλπ κλπ, αλλά η Alfa...just doesn't do it for me. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, έχω αρχίσει και αποστρέφομαι τις σύγχρονες Alfa Romeo και ειλικρινά δεν ξέρω για ποιο λόγο...Όμορφες, αλλά δε με πείθουν. Εντελώς υποκειμενικό αυτό που λέω.
Δε θα αγόραζα ποτέ RX-8, αλλά μεταξύ των δύο, προτιμώ τον Ιάπωνα, χαλαρά.
-
ξέχασα να πω τί ψηφίζω
Όσον και αν μου αρέσει η brera, θα προτιμήσω το rx-8.
αλλά πιστεύω ότι όντως δε συγκρίνονται.. ( ο ikar είναι κακός άνθρωπος )
δηλαδή, αν ήθελα να πάρω brera, θα έπαιρνα brera.. ούτε καν θα σκεφτόμουν το mazda..
αν ήθελα να χτυπήσω το ΡοΧι.. ίσως να μου πέρναγε απ'το μυαλό λίγο και η Brera, αν έφταναν τα λεφτά, λόγω εμφάνισης αλλά και πάλι θα έπαιρνα το ΡΧ -
Ο χρήστης opterios έγραψε:
RX-8 για μένα και δε θα το δικαιολογήσω. Μερικοί ίσως με πουν πανάσχετο κλπ κλπ κλπ, αλλά η Alfa...just doesn't do it for me. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, έχω αρχίσει και αποστρέφομαι τις σύγχρονες Alfa Romeo και ειλικρινά δεν ξέρω για ποιο λόγο...Όμορφες, αλλά δε με πείθουν. Εντελώς υποκειμενικό αυτό που λέω.Δε θα αγόραζα ποτέ RX-8, αλλά μεταξύ των δύο, προτιμώ τον Ιάπωνα, χαλαρά.
+1
-
Τη Brera στο πολύ εύκολο!
Μπορεί να είναι βαριά αλλά είναι κυρία κ πανέμορφη!
Κ αυτό δεν είναι υποκειμενικό αφού έχει βραβευτεί γι'αυτό 4 (αν δεν κάνω λάθος φορές!)
Alfa Romeo Brera Vs. Mazda RX-8