-
Διάβασα σε κάποια αγγλικά forum οτι περίμεναν μέχρι και 4-6 μήνες για την παραλαβή του αυτοκινήτου ..(στην αγγλία).
Σκέφτομαι μετά από κάποια χιλιόμετρα και αφού μάθω το αυτοκίνητο και το οδηγήσω στα όρια να του βάλω πρόγραμμα. Από όσο ξέρω ένα της audi βελτιώνει τη ροπή απο 20 σε 26kgm και 153 ίππους (το 122αρι).
Ξέρει κανείς σας πως περνάει αυτά τα 'νούμερα' στο δρόμο και πόσο υψηλότερη κατανάλωση έχει;
Επίσης η έκδοση ambition (αυτή πήρα) έχει cruise control ; Μου ήρθε φλασιά μετά!
-
Δεν υφίσταται πρόγραμμα Audi. Απλά η αντιπροσωπεία που το πήρες συνεργάζεται με κάποια εταιρία και τοποθετεί το πρόγραμμά της. Η διαφορά στην κατανάλωση δεν θα είναι απαγορευτική. Ενδεχομένως σε συγκεκριμένες συνθήκες να αποδειχθεί πιο οικονομικό με το πρόγραμμα.
-
Τέλη σεπτέμβρη θα το έχω στα χέρια μου! (και στα πόδια μου!! )
Λίγο το στρώσιμο με αγχώνει μιας και θα είναι το πρώτο 'δικό μου' αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης audikon έγραψε:
Τέλη σεπτέμβρη θα το έχω στα χέρια μου! (και στα πόδια μου!! )
Λίγο το στρώσιμο με αγχώνει μιας και θα είναι το πρώτο 'δικό μου' αυτοκίνητο.Λογικα θα γραφει για το στρωσιμο μεσα στο manual οποτε μην αγχωνεσε...
-
Πρεπει να προσεξω κατι συγκεκριμενο κατα την παραλαβη; Γιατι φανταζομαι μετα την απομακρυνση απο το κατασταση δεν υπαρχει ευθυνη!
-
Έλεγξε το ολόκληρο, εξωτερικά να είναι Οκ. (μην έχει γρατσουνιές κλπ, σπάνιο αλλά συμβαίνει). Ρίξε και μια ματιά στο σαλόνι...
Δες επίσης τα συνολικά χιλιόμετρα που έχει γράψει, πληροφοριακά πιο πολύ.
Εγώ κοιτάζω και τα εμφανή μέσα στον χώρο του κινητήρα (λάδια, υγρά κλπ), αλλά εγώ είμαι λίγο ψείρας.
Καλορίζικο! -
Πρεπει να προσεξω κατι συγκεκριμενο κατα την παραλαβη; Γιατι φανταζομαι μετα την απομακρυνση απο το κατασταση δεν υπαρχει ευθυνη!Στο Α1 της γυναικας μου υπηχε ενα σημειο στο πισω προφυλακτηρα δεξια χαμηλα οπου το χρωμα ειχε μια θαμπαδα.Δεν το ειδαμε στην παραλαβη αλλα μετα το πρωτο πλυσιμο. Το πηγα στον αντιποσωποκαι μου ειπε οτι δενειχαν καθαριστει καλα τα κερια.Εστειλε το αμαξι στο τμημα φανοποιιας οπου καθαρισανκαι γυαλισαν επιτοπου το σημειο αυτο και ετσι εγινε Ο.Κ.
-
Σε ευχαριστώ @droemmen!
Ο χρήστης ThanosL έγραψε:
Πρεπει να προσεξω κατι συγκεκριμενο κατα την παραλαβη; Γιατι φανταζομαι μετα την απομακρυνση απο το κατασταση δεν υπαρχει ευθυνη!
Στο Α1 της γυναικας μου υπηχε ενα σημειο στο πισω προφυλακτηρα δεξια χαμηλα οπου το χρωμα ειχε μια θαμπαδα.Δεν το ειδαμε στην παραλαβη αλλα μετα το πρωτο πλυσιμο. Το πηγα στον αντιποσωποκαι μου ειπε οτι δενειχαν καθαριστει καλα τα κερια.Εστειλε το αμαξι στο τμημα φανοποιιας οπου καθαρισανκαι γυαλισαν επιτοπου το σημειο αυτο και ετσι εγινε Ο.Κ.
Mάλιστα , κατάλαβα..
Επι τη ευκαιρία να σου κάνω δυο ερωτήσεις μιας και εχεις και εσυ Α1. Από τα πολλά με τα έξτρα , εξοπλισμούς κλπ κατά την παραγγελία ξέχασα να τους ρωτήσω..
1)Το ηχοσύστημα audi concert που το πληρώνεις πακέτο με το τιμόνι με τις λειτουργίες , έχει θύρα usb?
2)Η έκδοση ambition περιλαμβάνει cruise control ή είναι extra ;Τέλος , το start stop system , λειτουργει όπως στις bmw (υπο προυποθλεσεις) ή κάθε φορά που σταματάς (είτε με ταχύτητα μέσα είτε με νεκρό) σβήνει;
Η γυναίκα ευχαριστημένη; Στο δίνει;
-
1.Το ηχοσυστημα εχει εισοδο για καρτα μνημης SD και εισοδο AUX οπου μπορεις να συνδεσεις mp3 ,ipod κλπ.
2.Το cruise control δεν συμπεριλαμβανεται , ειναι extra.
Δε γνωριζω πως λειτουργει το start-stop στις bmw. Στο δικο μας επειδη ειναι s-tronic ,μπαινει μετα απο μερικα δευτερολεπτα που το αμαξι ειναι ακινητοποιημενο με το φρενο πατημενο ,και εφοσον δεν υπαρχουν μεγαλες ενεργειακες απαιτησεις απο καποιοι αλλο συστημα π.χ κλιματισμος. Ειναι πολυ πρακτικο συστημα αν και εγω στην αρχη ημουν αρκετα επιφυλακτικος ειδικα λογω του αυτοματου κιβωτιου. Παντως υπαρχει πανω στο ταμπλω κουμπι που το απενεργοποιει.(δε νομιζω να το κανεις αυτο, απλα θελει λιγο χρονο για να το συνηθισεις)
Η γυναικα μου ειναι ενθουσιασμενη εδω και 1 χρονο γεματο που το κυκλοφορει(οδηγει καμια 10ετια)
Οσο για μενα ,κυκλοφορω μεσα στην πολη κυριως με μοτο,,αλλα αν το χρειαστω ,λογω παιδιων κλπ,δενυπαρχει προβλημα. Το δικο μου τουτου , ενα Q5 ,μενει συνηθως στο γκαραζ και χρησιμοποιειται κυριως σε ταξιδια. -
Σε ευχαριστώ πολύ για τα περί ηχοσυστήματος!
Δηλαδή θύρα για να μπαίνει κατευθείαν 'στικάκι' , σαν του υπολογιστή , δεν έχει , έτσι;
Καλύπτει πιστεύω το θέμα, η θύρα για mp3 , ipod ,iphone.Ευχαριστώ και πάλι.
-
Σε ευχαριστώ πολύ για τα περί ηχοσυστήματος!Δηλαδή θύρα για να μπαίνει κατευθείαν 'στικάκι' , σαν του υπολογιστή , δεν έχει , έτσι;
Καλύπτει πιστεύω το θέμα, η θύρα για mp3 , ipod ,iphone.Ευχαριστώ και πάλι.
Για να μπαινει κατευθειαν στικακι, οχι δεν υπαρχει θυρα.. Νομιζω ομως οτι η υποδοχη για sd μια χαρα θα σε καλυψει...
Τι να πουν κι αλλοι που δεν εχουν τιποτα απο τα 2... -
Διάβασα οτι η audi έχει το σύστημα HHA(hill hold assist) στον βασικο εξοπλισμό του αυτόματου.
Κανονικά στα χειροκίνητα δεν θα έπρεπε; Τί νόημα έχει στο αυτόματο;
-
Φιλε μου το aux θα σε βολεψει μια χαρα, το μονο που θα εχεις να κανεις ειναι να παρεις τα αντιχτοιχα καλωδια.
Η θυρα sd θα σε εξυπηρετησει οπως θες. Απο οτι καταλβα το usb το θελεις για τραγουδια. Εν τελει η θυρα sd ειναι πολυ πιο πρακτικη. Αληθεια.
Το hill hold assist ειναι νομιζω εξτρα. Η αληθεια ειναι οτι ειναι βοηθητικο αλλα μπορεις νομιζω να ζησεις χωρις αυτο.
Το start stop ειναι αμεσοτατο και γρηγορο. Τη στιγμη που θα πατησεις το συμπλεκτη ενεργοποιειται αμεσα η μηχανη. Δεν χανεις δλδ χρονο, καθολου. Παρολα αυτα σου λεει οτι για να λειτουργησει πρεπει να φορας ζωνη, καθως και οποιος αλλος ειναι μεσα στο αυτοκινητο, να εχει η καμπινα μια καλη θερμοκρασια(πχ αμα εχεις air condition clima να εχει πιασει το επιθυμητο οριο). Αυτα. Ειναι παρα πολυ βολικο και εξυπηρετικο.
Οσο για το στρωσιμο μην αγχωνεσαι. Εγω ημουν προσεκτικος στα πρωτα 1000 χλμ που το πηγαινα max μεχρι τις 2.400. Ακομα προσεχω απλως σταδιακα του ανεβαζω λιγο το οριο. Μην αγχωνεσαι θα στα πουν και στην αντιπροσωπεια.
Το cruise control ειναι εξτρα.Γενικα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος με το αυτοκινητο.. Πραγματικα ηταν η καλυτερη επιλογη με βαση αυτα που ηθελα και δεν το μετανιωνω ουτε στιγμη.
-
Nα εισαι καλα !
-
Ξαφνικο προβλημα με την οθονη πολλαπλων λειτουργιων. Συμφωνα με οτι μου ειπε η γυναικα μου που το οδηγει καθημερινα (εγω το κυκλοφορω ...Κυριακες ,εορτες και αργιες) βαζοντας μπροστα τον κινητηρα το ραδιοφωνο ξεκινησε να παιζει κανονικα ,αλλα η οθονη ηταν ..καταblack. Εσβησε τη μηχανη και την ξαναεβαλε μπροστα χωρις αποτελεσμα. Την επομενη μερα ,και μεχρι σημερα ,δεν το εχει ξανακανει. Θα επανελθω με νεωτερα οταν βρω λιγο χρονο να το παω στην Audi.
-
Ξαφνικο προβλημα με την οθονη πολλαπλων λειτουργιων. Συμφωνα με οτι μου ειπε η γυναικα μου που το οδηγει καθημερινα (εγω το κυκλοφορω ...Κυριακες ,εορτες και αργιες) βαζοντας μπροστα τον κινητηρα το ραδιοφωνο ξεκινησε να παιζει κανονικα ,αλλα η οθονη ηταν ..καταblack. Εσβησε τη μηχανη και την ξαναεβαλε μπροστα χωρις αποτελεσμα. Την επομενη μερα ,και μεχρι σημερα ,δεν το εχει ξανακανει. Θα επανελθω με νεωτερα οταν βρω λιγο χρονο να το παω στην Audi.Μηπως ηταν στον ηλιο;
-
Αναφέρεσε στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών (MFD) που βρίσκεται στο κατραν ή στην οθόνη του ραδιοφώνου? Στην οθόνη του ραδιοφώνου είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα σε RCD310 όταν προσπάθησα να μπώ στο κρυφό μενού. Η οθόνη πάγωνε ενώ το ραδιόφωνο λειτουργούσε κανονικά. Το πρόβλημα δεν έφευγε όταν έκλεινες την μηχανή. Έπρεπε να κλειδώσεις το αμάξι (ώστε να διακοπεί η παροχή ρεύματος στο ραδιόφωνο), να περιμένεις ένα 5λεπτο και να ξεκλειδώσεις και μόνο τότε η οθόνη επανερχόταν.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Αναφέρεσε στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών (MFD) που βρίσκεται στο κατραν ή στην οθόνη του ραδιοφώνου? Στην οθόνη του ραδιοφώνου είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα σε RCD310 όταν προσπάθησα να μπώ στο κρυφό μενού. Η οθόνη πάγωνε ενώ το ραδιόφωνο λειτουργούσε κανονικά. Το πρόβλημα δεν έφευγε όταν έκλεινες την μηχανή. Έπρεπε να κλειδώσεις το αμάξι (ώστε να διακοπεί η παροχή ρεύματος στο ραδιόφωνο), να περιμένεις ένα 5λεπτο και να ξεκλειδώσεις και μόνο τότε η οθόνη επανερχόταν.Αναφερομαι στην οθονη multimedia που στο Α1 ειναι ανακλινομενη.
@bill33
Λες να επαθε ηλιαση;; -
Αναφέρεσε στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών (MFD) που βρίσκεται στο κατραν ή στην οθόνη του ραδιοφώνου? Στην οθόνη του ραδιοφώνου είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα σε RCD310 όταν προσπάθησα να μπώ στο κρυφό μενού. Η οθόνη πάγωνε ενώ το ραδιόφωνο λειτουργούσε κανονικά. Το πρόβλημα δεν έφευγε όταν έκλεινες την μηχανή. Έπρεπε να κλειδώσεις το αμάξι (ώστε να διακοπεί η παροχή ρεύματος στο ραδιόφωνο), να περιμένεις ένα 5λεπτο και να ξεκλειδώσεις και μόνο τότε η οθόνη επανερχόταν.
Αναφερομαι στην οθονη multimedia που στο Α1 ειναι ανακλινομενη.
@bill33
Λες να επαθε ηλιαση;;Ειναι πιθανον να το πειραξε ο ηλιος. Το καλυτερο που μπορειτε να κανετε ειναι να κλεινετε την οθονη καθε φορα που βγαινετε απο το αυτοκινητο. Αμα λες κιολας οτι δεν το εχει ξαναπαθει.
Σε ενα ford fiesta που ειχε κι αυτο μια μικρη οθονη, οχι σαν του Α1 ειχε παθει κατι αντιστοιχο απο τον ηλιο. -
Ξαφνικο προβλημα με την οθονη πολλαπλων λειτουργιων. Συμφωνα με οτι μου ειπε η γυναικα μου που το οδηγει καθημερινα (εγω το κυκλοφορω ...Κυριακες ,εορτες και αργιες) βαζοντας μπροστα τον κινητηρα το ραδιοφωνο ξεκινησε να παιζει κανονικα ,αλλα η οθονη ηταν ..καταblack. Εσβησε τη μηχανη και την ξαναεβαλε μπροστα χωρις αποτελεσμα. Την επομενη μερα ,και μεχρι σημερα ,δεν το εχει ξανακανει. Θα επανελθω με νεωτερα οταν βρω λιγο χρονο να το παω στην Audi.το ειχε κανει και το δικο μου 2-3 φορες. απλως σε εμενα οταν εσβηνα την μηχανη μια δυο φορες ξαναγινοταν.μου ειπε η αντιπροσωπεια οτι θα την αλλαζαν. Μακαρι να ηταν αυτο το μονο προβλημα που ειχα με το α1 μου ομως...
Audi A1