-
Tα 450 ευρω του αυτοματου κλιματισμου ειναι δεδομένο οτι τα εχω πληρώσει και οτι το έχω βάλει δηλαδή.
Εμένα μου φάνηκε περίεργο ότι είχε και κουμπί a/c και ροδέλα ρύθμισης θερμοκρασίας.
-
-
Μα και το clima 3 ροδελες εχει.Η μεσαια ειναι για την ενταση του ανεμιστηρα ,το αριστερο για τη θερμοκρασια και το δεξιο για την κατανομη.Φυσικα και θα εχει και κουμπι A/C για να ενεργοποεις απενεργοποιεις το κομπρεσορα.
-
Ευχαριστω! Θα σας γραψω εντυπωσεις μολις το παρω γτ θα κανω ταξιδι! ( μακαρι να μην ειχα και το στρωσιμο.. ! )
-
@ audikon
Μην ανησυχεις. Το τουτου σου εχει clima. Aπλως στο Α1 δεν υπαρχει οθονη που δειχνει τις ενδειξεις θερμοκρασιας. Αν δεν κανω λαθος τα ιδια χειριστηρια εχει και το ΤΤ. -
Ο χρήστης ThanosL έγραψε:
@ audikon
Aπλως στο Α1 δεν υπαρχει οθονη που δειχνει τις ενδειξεις θερμοκρασιας. .Δεν εμφανιζεται στην οθονη του MMI?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
@ audikon
Aπλως στο Α1 δεν υπαρχει οθονη που δειχνει τις ενδειξεις θερμοκρασιας. .Δεν εμφανιζεται στην οθονη του MMI?
Οχι. Η θερμοκρασια φαινεται απο μια φωτεινη κουκιδα πανω στην αριστερη ροδελα απο τις 3 του clima.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
@ audikon
Οχι. Η θερμοκρασια φαινεται απο μια φωτεινη κουκιδα πανω στην αριστερη ροδελα απο τις 3 τουi clima.
-
Ο χρήστης ThanosL έγραψε:
@ audikon
Οχι. Η θερμοκρασια φαινεται απο μια φωτεινη κουκιδα πανω στην αριστερη ροδελα απο τις 3 τουi clima.
Ετσι ειναι και στο iDrive πρωτης γενιας στη BMW.Δεν ειναι και πολυ πρακτικο.Αφου υπαρχει η οθονη θα επρεπε να το δειχνει.
-
Το λογικο θα ηταν να φαινεται στην οθονη του ΜΜΙ (οπως ειναι στο Q5 για παραδειγμα ,που ξερω απο προσωπικη εμπειρια) αλλα ....δεν. Τελος παντων ειναι κατι που το συνηθιζεις τελικα.
-
Καλησπέρα σε όλους! Έκανα σε 3 ημέρες 750 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο . Αυτό που έχω να πω είναι οτι τα κάνει ολα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Τόσο ροπάτο δεν το περίμενα.
Μια παρατήρηση.
Μετά το πρώτο πλύσιμο (με πιεστικό ρυθμισμένο σε χαμηλή πίεση) παρατήρησα οτι τα μαρσπιε κάτω από τις πόρτες είναι σα τραχείες επιφάνειες με μικρές κουκίδες , σα να είναι φουσκωμένο το χρώμα.Στα παλιοτερα αυτοκίνητα τα μαρσπιε τα περναγανε πισσα και μετά χρώμα για να αντέχουν την υγρασία.
Στο α1 γίνεται κάτι παρόμοιο έτσι; Δε πιστέυω να έσκασε το χρώμα
-
Ο χρήστης audikon έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους! Έκανα σε 3 ημέρες 750 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο . Αυτό που έχω να πω είναι οτι τα κάνει ολα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Τόσο ροπάτο δεν το περίμενα.Μια παρατήρηση.
Μετά το πρώτο πλύσιμο (με πιεστικό ρυθμισμένο σε χαμηλή πίεση) παρατήρησα οτι τα μαρσπιε κάτω από τις πόρτες είναι σα τραχείες επιφάνειες με μικρές κουκίδες , σα να είναι φουσκωμένο το χρώμα.Στα παλιοτερα αυτοκίνητα τα μαρσπιε τα περναγανε πισσα και μετά χρώμα για να αντέχουν την υγρασία.
Στο α1 γίνεται κάτι παρόμοιο έτσι; Δε πιστέυω να έσκασε το χρώμα
Καλοτάξιδο! .Ανέβασε και καμιά φωτογραφία αν θες .Όσο για το μαρσπιέ έτσι είναι,δεν έχει πρόβλημα το χρώμα .
-
Audikon καλοταξιδο να ειναι να μας το προσεχεις το μικρο.
Τα μαρσπιε ετσι ειναι μην αγχωνεσαι δεν εγινε τιποτα αντικανονικο. -
@ audikon
Καλοριζικο !! Σβελτα και ασφαλη χιλιομετρα! -
Σας ευχαριστώ πολύ! Κοντεύει να τα 1000άσει
Τα κάνει όλα εύκολα και γρήγορα!
Πώς μπορώ να ανεβάσω βιντεάκι ;
-
Καλησπέρα!
Μετά τα πρώτα 1500 χιλιόμετρα, εκ των οποίων 1000 εκτός Αττικής και 500 εντός, έχω να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις , τις οποίες θα ήθελα και να σχολιάσουμε.
Αρχίζω με τις διαδρομές εκτός. Το αυτοκίνητο έχει πολύ καλό στήσιμο ( το δικό μου φοράει την σπορ ανάρτηση και 17αρες ) και γενικά οι κλίσεις είναι αμελητέες. Υπο πίεση παρουσιάζει υποστροφή σχετικά εύκολα και σε αυτό πιστεύω συμβάλλουν , μπορεί να κάνω και λάθος και θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη , τα όχι και τόσο καλά ελαστικά του από μαμά. Ειδικά στο βρεγμένο δε μου εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη.
Σχετικά με τον κινητήρα τώρα , η ροπή του τα κάνει όλα έυκολα και γρήγορα ειδικά στο φάσμα 60-160 χλμ/ωρα. Ακόμη και σε ανηφορικές διαδρομές διατηρείς εύκολα την ταχύτητα σου και λόγω του χαμηλού του βάρους. Βέβαια όσο αυξάνεται το φορτίο (2ο άτομο , 3ο άτομο κλπ) ειναι εμφανής η διαφορά στη συμπεριφορά και λογικό άλλωστε. (μιλάμε για 1,4 τούρμπο όχι για 2,0 ατμόσφαιρα).
Σε ακόμη υψηλότερες ταχύτητες και μιλάω για 170-200 χλμ/ώρα και συγκεκριμένα στη διαδρομή αθηνών-λαμίας στο ύψος πριν την έξοδο κάστρο , όπου έχει τις ωραίες συνεχόμενες ανηφορικές στροφές , το αυτοκίνητο όχι μόνο κρατάει και πάει τρενο αλλά διατηρεί και 180 χλμ/ώρα. Βέβαια , προφανώς , στα 160 συν , χάνεται η σπιρτάδα αλά μη ξεχνάμε οτι μιλάμε για κινητήρα 1,4 λίτρων.
Συνεχίζω με τις διαδρομές εντός... Θα αρχίσω σχολιάζοντας το κόμπλεξ που υπάρχει γενικά με τα καινούρια αυτοκίνητα και ιδιαίτερα τα γερμανικά. Τι να πω..Ελληνική νοοτροπία.. Ειδικά παρατήρησα οτι οι οδηγοί αλφα ρομεο έχουν ιδιαίτερη αγάπη προς την άουντι..Αυτα για εισαγωγη στους τραγικους δρομους της Αθήνας..
Στο οδηγικό κομμάτι , η ανάρτηση σε συνδυασμό με τις 17αρες και τα ελαστικά χαμηλού προφίλ , κάνουν λίγο δυσάρεστη κάθε συνάντηση με λακούβες .. Επίσης λόγω του οδοστρώματος σε αρκετές με επιταχύνσεις με 1η , 2α το αυτοκίνητο τραβάει είτε δεξια είτε αριστερά λογω επέμβασης των ηλεκτρονικών. (και πάλι θα ρίξω προσωπικά βάρος ευθυνης στα ελαστικά). Το σταρτ στοπ το έχω απενεργοποιημένο γιατί η οδήγηση μου δεν συμβαδίζει με την φιλοσοφία της εξοικονόμησης ειδικά τώρα που είναι καινούριο το αυτοκίνητο , αργότερα θα αλλάξω μυαλά.Η μέση κατανάλωση του για όλα αυτά τα χιλιόμετρα είναι ή 8,3λίτρα/100χλμ ή 7,8λίτρα/100χλμ.. Λέω ή γιατί ο πίνακας οργάνων μου εμφανίζει δύο μέσες και δε ξέρω ποιά είναι τί! (καμία βοήθεια ;)..Τη στιγμιαία συμβουλεύω να μην τη κοιτάτε ποτέ , δεν έχει άλλωστε και στατιστικό νόημα , μόνο ψυχολογικό!
Από θέμα χώρων προσωπικά είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Μιλαμε πάντα για απαιτήσεις άνετου ταξιδιού με 2 άτομα και βαλίτσες ή μετακινήσεις εντός μέχρι 4 άτομα μαξ κατα προτίμηση γυναίκες και πίσω .
Αυτά από μένα και θα έχω και περισσότερα στο εγγύς μέλλον όσο θα μαθαίνω το αυτοκίνητο ακόμη καλύτερα.
Περιμένω τα σχόλιά σας αλλά και τις προσωπικές σας εμπειρίες πάνω σε αυτά που ανέλυσα.
-
Για το θεμα της υποστροφης που αναφερεις εγω θα ελεγα να ελεγξεις πρωτα τις πιεσεις των ελαστικων.Μου φαινεται περιεργο να υποστρεφει τοσο πολυ.Μπαινει το ESP/ASR?
Για τις καταναλωσεις θα δεις οτι οι δυο τιμες ειναι αριθμημενες 1 & 2.Η 1 αναφερεται στη περιοδο που ειναι σε λειτουργεια το αυτοκινητο και μηδενιζει μετα απο δυο ωρες ακινησιας.Η 2 ειναι η ¨γενικη' μεση .Μηδενιζει ειτε μονη ης μετα απο πολλες ωρες ή μπορεις να τη μηδενισεις μονος σου απο το menu.
Εμενα μια χαρα μου φαιρονται οι κατοχοι των Alfa...περισσοτερο κομπλεξικα φερονται οι οδηγοι VW και παλιων audi.. -
Συμφωνω με τον Κωστη σε αυτο που λεει για τους κατοχους.
Για την υποστροφη που αναφερεις φιλε μου μου κανει μεγαλη εντυπωση. Εισαι σιγουρος; Εγω θα ελεγα οτι με το δικο μου τλχ που εχω 15αρες(καθως εχω τον 1.2αρι) ισα ισα που το 'παλευω' και λιγο.
Γνωστος μου εχει Α1 με τις σπορ και πριν δωσω την παραγγελια για το δικο μου το πηρα για μια μεγαλη 'βολτα'. Μου εκανε μεγαλη εντυπωση αυτο ακριβως που λες κι εσυ. Ειναι σκληρες, ισως και περισσοτερο απο οτι επρεπε. Συνηθεια ειναι βεβαια, φανταζομαι δλδ.
Εγω τον Δομοκο στο στρωσιμο που του εκανα τον ανεβηκα υπερανετα και χωρις το παραμικρο ζορι, αρα φανταζομαι πως ειναι το δικο σου καθως 1.4αρι.
Εμενα φοραει continental απο μανα, σιγουρα δεν ειναι τοπ τα συγκεκριμενα για τα δικα μου γουστα αλλα δεν μπορω να πω οτι εινα χαλιας ποιοτητας.
Οσο για το start stop φλε εμενα με εχει βολεψει τρελα και δεν το βγαζω σχεδον ποτε μου.
Οσο για την καταναλωση σου απαντησε ο Κωστης πιο πανω. -
To δικό μου φοράει good year από μάνα..
Εντάξει για την υποστροφή ίσως ήμουν λίιγο υπερβολικός μιας και παρουσιάστηκε στο φανταστικό οδόστρωμα απο βουλιαγμένη προς βάρκιζα
Πάντως πολύ συχνα μέσα στην αθήνα σε επιταχύνσεις 1ης 2ας ανάβει esp και τραβάει το τιμόνι είτε δεξιά είτε αριστερά. ( οι ωραίοι μας δρόμοι βέβαια)
-
Επανέρχομαι μετά από άλλα 300 χιλιόμετρα 'δοκιμών' ακόμη σε διαφορετικά μέρη ( γλυφάδα-σαρωνίδα , διόνυσο , μαραθώνος , αττική οδό ) και έχω να πως αρχικά το θέμα με την υποστροφή ήταν ένας συνδυασμός κακών συνθηκών και ιδιαίτερα του οδοστρώματος σε συγκεκριμένο κομμάτι.
Για τα ελαστικά που φοράει από το εργοστάσιο συνεχίζω να έχω τους ενδοιασμούς μου ( αναφέρομαι στα good year..).
H συνολική μέση διατηρείται στα 8,4 λίτρα / 100 χλμ .
Μετά από κάποια χιλιόμετρα αρκετά γρήγορης οδήγησης καταλήγω σε γνωστά συμπεράσματα για την audi. Το τιμόνι ικανοποιητικό αλλά αρκετά ελαφρύ , τα φρένα απλά καλά όχι κάτι παραπάνω. ( μια παρατήρηση , τα τακάκια κάνουν έναν θόρυβο κατά την πέδηση και ιδιαίτερα κατα τη διαδικασία της ακινητοποίησης , περίμενα να σταματήσει ο θόρυβος μετά από κάποια χιλιόμετρα αλλά συνεχίζει και τώρα που είμαι στα 1700 περίπου).
Η ανάρτηση άριστη !
YΓ. πείτε μου πώς ανεβάζω βίντεο..!
Audi A1