-
Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, περισσότερο γενικά μιλάω... όπως είπες και εσύ τα πράγματα είναι ούτως ή άλλως αρκετά αμυντικά μιλώντας καθαρά για τα μοτέρ... απλώς εγώ αναφέρθηκα στο σύνολο (κινητήρας, πλαίσιο, στήσιμο, μετάδοση) οπου επίσης θεωρώ 'αμυντικό' το τελικό αποτέλεσμα... μιας και πολλές φορές (οκ, όχι πάντα) το σύνολο είναι overqualified σε σχέση με την προσφερόμενη ιπποδύναμη...
ΥΓ: Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο θέμα όμως να συνεχίσουμε εκεί, γιατί είμαστε λίγο οφ-τοπικ...
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
ποιος ελέγχει το 'σωστό' ??
Κατά έναν άτυπο νόμο, το σωστό πρόγραμμα είναι αυτό που δίνει τα πιο λίγα άλογα
μπούσο!?
μπορεί να μην γράφω τόσο πια αλλά διαβάζω...
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, περισσότερο γενικά μιλάω... όπως είπες και εσύ τα πράγματα είναι ούτως ή άλλως αρκετά αμυντικά μιλώντας καθαρά για τα μοτέρ... απλώς εγώ αναφέρθηκα στο σύνολο (κινητήρας, πλαίσιο, στήσιμο, μετάδοση) οπου επίσης θεωρώ 'αμυντικό' το τελικό αποτέλεσμα... μιας και πολλές φορές (οκ, όχι πάντα) το σύνολο είναι overqualified σε σχέση με την προσφερόμενη ιπποδύναμη...ΥΓ: Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο θέμα όμως να συνεχίσουμε εκεί, γιατί είμαστε λίγο οφ-τοπικ...
για να το φέρω on topic το μκρό Α1 που οδήγησα δεν με έκανε να αισθανθώ ότι ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο πόλεως χρειάζεται και περισσότερη δύναμη ή/και ροπή... μια χαρά ήταν. Δεν ξέρω αν μπορώ να πω με σιγουριά ότι το σύνολο ήταν overqualified όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις ή, απλά σωστό, ισορροπημένο κλπ... με την συγκεκριμένη απόδοση... τώρα όλοι μας γνωρίζουμε πολλούς λόγους που θέλουμε 'κι άλλο'...
....μπορώ λοιπόν να το πειράξω το Α1 και να το κάνω αυτό το γραφικά ονομαζόμενο 'πρωτο στάδιο', το οποίο συνήθως αποτελλέι για πολλούς κατασκευαστές το ανώτατο όριο δοκιμών στην εξέλιξη και χρησιμοποιείται για να 'δοκιμάσει' την μακροβιότητα του μηχανικού συνόλου του εκάστοτε μοντέλου, και τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα τα 'τινάξει' με το πρώτο χιλιόμετρο αλλά so what? απλά για να λέω ότι έχω περισσότερα άλογα στους φίλους να ζηλεύουν? γιατι δεν πήρα εξ αρχής το επόμενο μοντέλο? είμαι πάντα τόσο 'οδηγός' που χρειάζομαι αυτα τα παραπάνω άλογα στην καθημερινότητα μου? είμαι τόσο ανικανοποίητος με το 'στοκ' πρόγραμμα? είμαι απλά περίεργος? θέλω να εξανλήσω αυτό το 'overqualified' που λές? είμαι απλά γκαζοκοντράκιας και τα χρειάζομαι σε κάθε φανάρι? ποιός από αυτούς τους δικούς μας, καθαρά υποκειμενικούς και άκρως προσωπικούς λόγους πρέπει να ακούσει η βιομηχανία και δεν το έχει κάνει? τόσοι κάνουν αναβαθμίσεις και προσφέρουν δήθεν εγγυήσεις για κάτι που δεν έφτιαξαν εξ ολοκλήρου οι ίδιοι, που δεν έχουν τα κατάλληλα μέσα και εργαλεία για να γνωρίζουν το αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα, με εξαίρεση ελάχιστες εταιρίες? όλες οι άλλες, πιστέυω, απλά κάνουν την πλάκα τους, και βγάζουν μπόλικο χρήμα, ικανοποιώντας τα παραπάνω δικά μας στοιχεία επιθυμίας...
δεν διαφωνώ.... απλά σκέφτομαι δυνατά και λέω...
ευχαριστώ και συγγνώμη για την ύστερη παρέμβαση στην συζήτησή σας.
λέω μερικά... για να μην επεκταθώ σε άλλες ανασφάλειες που διακατέχουν πολλούς από εμάς... και θίξω πάλι οικογένειες και μου φωνάζετε...
-
Ξεκίνησα για την αντιπροσωπεία της BMW για να δω το ΜΙΝΙ και της Audi για να δω το Α1. Στο μυαλό μου είχα και τα golf-polo αλλά μόνο αν δεν μου άρεσε κάποιο από τα πρώτα δύο.
Τελικά επισκεύθηκα πρώτα την Audi που φιλοξενούσε 3 εκδόσεις στην έκθεση. Την sport ειδική έκδοση 1 που την απέκλεισα γιατί είναι καθαρά αγορίστικη και καγκουρίστικη και κατέληξα να βλέπω τα υπόλοιπα. Το 1400 με αυτόματο κιβώτιο με την πληρωμή να γίνεται με μετρητά έπεσε κάτω 6.000 + του ότι υπήρχαν δώρα (βλέπε σύστημα παρκαρίσματος κλπ). Μέσα έξω το βρήκα κουκλίστικο, μου άρεσε που είναι βαρύ και κάπως τσαμπουκαλεμένο στη μάσκα του. Γενικά μου άφησε σούπερ εντυπώσεις και από άποψη κατανάλωσης κλπ.
Στη συνέχεια πήγα στη ΜΙΝΙ όπου με γείωσαν από την αρχή. Μόνο 1600 κυβικά ο κινητήρας με την αρχική έκδοση να είναι γυμνή.Αποθηκευτικός χώρος πίσω ανύπαρκτος, θέσεις πίσω επιβατών ανύπαρκτες και πλαστικά made in china. Ξενέρωσα απίστευτα με την αρχική τιμή στα 24.000 και να είναι έτσι; Μεταχειρισμένο με 12-13 χιλιάρικα οκ θα το έπαιρνα.
Η πωλήτρια είδε ότι ξενέρωσα και με οδήγησε στην BMW σειρά 1 όπου έβγαινε στα 24 χιλιάρικα με 1600 κινητήρα και extra που δεν θυμάμαι γιατί είχα κολλήσει στο Α1.Η αλήθεια είναι πως το έκλεισα το αμάξι αν και ψάχνω να βρω τις πωλήσεις του και δεν τα καταφέρνω Στην αρχή φοβήθηκα μήπως είναι λόγω προβλημάτων που πιθανώς παρουσίασε και ότι σχηματίστηκε κακή φήμη γύρω του ΑΛΛΑ αν κρίνω και από τη συζήτηση εδώ μάλλον απλά φταίει η τιμή του.
-
Ο χρήστης salonikia έγραψε:
Ξεκίνησα για την αντιπροσωπεία της BMW για να δω το ΜΙΝΙ και της Audi για να δω το Α1. Στο μυαλό μου είχα και τα golf-polo αλλά μόνο αν δεν μου άρεσε κάποιο από τα πρώτα δύο.Τελικά επισκεύθηκα πρώτα την Audi που φιλοξενούσε 3 εκδόσεις στην έκθεση. Την sport ειδική έκδοση 1 που την απέκλεισα γιατί είναι καθαρά αγορίστικη και καγκουρίστικη και κατέληξα να βλέπω τα υπόλοιπα. Το 1400 με αυτόματο κιβώτιο με την πληρωμή να γίνεται με μετρητά έπεσε κάτω 6.000 + του ότι υπήρχαν δώρα (βλέπε σύστημα παρκαρίσματος κλπ). Μέσα έξω το βρήκα κουκλίστικο, μου άρεσε που είναι βαρύ και κάπως τσαμπουκαλεμένο στη μάσκα του. Γενικά μου άφησε σούπερ εντυπώσεις και από άποψη κατανάλωσης κλπ.
Στη συνέχεια πήγα στη ΜΙΝΙ όπου με γείωσαν από την αρχή. Μόνο 1600 κυβικά ο κινητήρας με την αρχική έκδοση να είναι γυμνή.Αποθηκευτικός χώρος πίσω ανύπαρκτος, θέσεις πίσω επιβατών ανύπαρκτες και πλαστικά made in china. Ξενέρωσα απίστευτα με την αρχική τιμή στα 24.000 και να είναι έτσι; Μεταχειρισμένο με 12-13 χιλιάρικα οκ θα το έπαιρνα.
Η πωλήτρια είδε ότι ξενέρωσα και με οδήγησε στην BMW σειρά 1 όπου έβγαινε στα 24 χιλιάρικα με 1600 κινητήρα και extra που δεν θυμάμαι γιατί είχα κολλήσει στο Α1.Η αλήθεια είναι πως το έκλεισα το αμάξι αν και ψάχνω να βρω τις πωλήσεις του και δεν τα καταφέρνω Στην αρχή φοβήθηκα μήπως είναι λόγω προβλημάτων που πιθανώς παρουσίασε και ότι σχηματίστηκε κακή φήμη γύρω του ΑΛΛΑ αν κρίνω και από τη συζήτηση εδώ μάλλον απλά φταίει η τιμή του.
Σοβαρά με πληρωμή με μετρητά σου έκοψε 6κ? Τρελή έκπτωση.Πόσο σου βγαίνει τελικά?
-
Άμα πήγες έτσι λίγα σου κοψε...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Άμα πήγες έτσι λίγα σου κοψε...+1
-
Όχι ρε παιδιά στον αδερφό μου δεν κόψαν τίποτα και περιμένουμε και τέσσερις μήνες και το χειρότερο είναι ότι το έχει μετανοιώσει .
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Όχι ρε παιδιά στον αδερφό μου δεν κόψαν τίποτα και περιμένουμε και τέσσερις μήνες και το χειρότερο είναι ότι το έχει μετανοιώσει .γιατι το μετανοιωσε?
-
Όχι ρε παιδιά στον αδερφό μου δεν κόψαν τίποτα και περιμένουμε και τέσσερις μήνες και το χειρότερο είναι ότι το έχει μετανοιώσει .Προλαβαίνει να το ακυρώσει. Στη χειρότερη θα χάση την προκαταβολή. Έχω ακυρώσει αυτοκίνητο κατά την παραλαβή...
-
Εμενα που μ'αρεσει πρεπει να το κοιταξω? Ειδικα με τα led!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όχι ρε παιδιά στον αδερφό μου δεν κόψαν τίποτα και περιμένουμε και τέσσερις μήνες και το χειρότερο είναι ότι το έχει μετανοιώσει .
Προλαβαίνει να το ακυρώσει. Στη χειρότερη θα χάση την προκαταβολή. Έχω ακυρώσει αυτοκίνητο κατά την παραλαβή...
Το σκέφτεται σοβαρά >>Όχι ρε παιδιά στον αδερφό μου δεν κόψαν τίποτα και περιμένουμε και τέσσερις μήνες και το χειρότερο είναι ότι το έχει μετανοιώσει .
γιατι το μετανοιωσε?
ακριβό αυτοκίνητο χωρίς ιδιαίτερη δύναμη και συμπεριφορά , μάλλον ενθουσιασμός ήταν που πέρασε .
-
Μπορεις να μας θυμισεις ποια εκδοση και με ποιο κινητηρα παρηγγειλε?
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Μπορεις να μας θυμισεις ποια εκδοση και με ποιο κινητηρα παρηγγειλε?1,4 ambition με αρκετά έξτρα .
-
Στη θεση του δε θα μετανοιωνα καθολου... Εχω οδηγησει το Α1 1,4 DSG ambition και ευχαριστως θα το επαιρνα...
Εχουν γραφτει πολλες σελιδες για αυτο το αυτοκινητο, αλλα ηρθε η ωρα να αναφερω μια αλλη εμπειρια..
Προπαραμονη πρωτοχρονιας ο κολλητος μου στο Καρπεisland γυρνουσε με την παρεα του με ενα Α1 απο ενα μαγαζι... Στο δρομο καποιος με ενα αγροτικο σφαζει stop και τους χτυπαει. Συμφωνα με τα λεγομενα του φιλου μου το αυτοκινητο αναποδογυρισε.. Ωστοσο μου ειπε οτι ανοιξαν αμεσως ολοι αεροσακοι και οταν βγηκε δεν ειχε παθει κατι...
Μακαρι να μην μου ξαναπει τετοια εμπειρια... -
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Στη θεση του δε θα μετανοιωνα καθολου... Εχω οδηγησει το Α1 1,4 DSG ambition και ευχαριστως θα το επαιρνα...Εχουν γραφτει πολλες σελιδες για αυτο το αυτοκινητο, αλλα ηρθε η ωρα να αναφερω μια αλλη εμπειρια..
Προπαραμονη πρωτοχρονιας ο κολλητος μου στο Καρπεisland γυρνουσε με την παρεα του με ενα Α1 απο ενα μαγαζι... Στο δρομο καποιος με ενα αγροτικο σφαζει stop και τους χτυπαει. Συμφωνα με τα λεγομενα του φιλου μου το αυτοκινητο αναποδογυρισε.. Ωστοσο μου ειπε οτι ανοιξαν αμεσως ολοι αεροσακοι και οταν βγηκε δεν ειχε παθει κατι...
Μακαρι να μην μου ξαναπει τετοια εμπειρια...Υπάρχει Α1 στο καρπενήσι και τράκαρε κιόλας
-
Ηταν απο τα πρωτα που ειχαν ερθει, τα ετοιμοπαραδοτα (ειχε πινακιδα ΙΟΤ απ'οτι μου ειπε)...
-
ακριβό αυτοκίνητο χωρίς ιδιαίτερη δύναμη και συμπεριφορά , μάλλον ενθουσιασμός ήταν που πέρασε .
και εγω το σκεφτηκα καποια στιγμη αλλα το 27 ηταν πολλα τελικα.και το πιο πιθανο ειναι να μην ξαναπαρω καινουργιο αυτοκινητο γιατι η χασουρα ειναι μεγαλη οταν αλλαζεις αυτοκινητο καθε 3-4 χρονια.
-
Λοιπόν η έκπτωση αρχικά ήταν 2-3 χιλιάρικα χοντρικά με δώρο σύστημα παρκαρίσματος (μόνο για το πίσω μέρος) και αφορούσε τα 2 εκθεσιακά α1 1200 και 1400 κυβικά, το πρώτο attraction και το 2ο ambition. Εμείς ζητήσαμε 1400 ambition αυτόματο και είπε ότι μέσα στον Απρίλη θα είχε τελειώσει η δουλειά (να έρθει από Αθήνα,άδεια,πινακίδες,ασφάλεια κλπ).
Η τιμή του ήταν αν θυμάμαι καλά 24.850 και αφού έγινε συζήτηση για τον τρόπο πληρωμής, εκτός από την αρχική έκπτωση που ήταν 2.500, έπεσε και άλλο με αποτέλεσμα μετά από παζάρια κλπ να καταλήξουμε στα 19και κάτι. Ο μέσος όρος έκπτωσης πάντως είναι εκεί στα 2-3000 ευρώ + δώρα για να σου δώσουν κίνητρο να πεις το ναι.
-
Lingerie football rules καταρχήν.
Aπό κει και πέρα, η τιμή που αναφέρεις είναι για εκθεσιακό μόνο; Αν ήταν κανονικό επί παραγγελία πόσο θα ήταν;
Audi A1