-
Τα opel είναι πιο αξιόπιστα από τα citroen σε γενικές γραμμές.
Αλλά τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα δεν έχουν καιρό που κυκλοφορούν, επομένως δεν μπορείς να γνωρίζεις αν βγάζουν σοβαρές βλάβες μετά τη διετία-τριετία. Η εγγύηση της opel καλύπτει μηχανή, εγκέφαλο, κιβώτιο ταχυτήτων για τριπλάσιο χρόνο, όχι όμως άλλα πράγματα (πχ μηχανισμούς παραθύρων, ηλεκτρικά κλπ). H Citroen δεν καλύπτει τίποτα μετά τη διετία. -
Σκέψου και focus 1600...Με τις προσφορές της ford ειναι πλέον φτηνότερο από τα άλλα 2 και μάλιστα είναι πιο γρήγορο και καλύτερο στο στρίψιμο...Μέχρι τώρα έχω 10500 κμ και δεν έχει κάνει τσακ.....Βέβαια γούστα είναι αυτά απλά στο πρότεινα...
-
Αναμεσα στα δυο C4 δαγκωτο! Ποιο δυνατο, ποιο γρηγορο, καλη οδικη συμπεριφορα και ποιο ευχαριστη αν το πιεζεις, καλυτερα φρενα(εκτος οτι εχει στανταρ μπρος πισω δισκους), καλυτερου χωρους, περισσοτερες θηκες για μικροαντικειμενα και ποιο πλουσιος εξοπλισμος με λιγοτερα χρηματα(να φανταστεις εχει cruize control απο τη βασικη εκδοση...). Με 19 και κατι χιλιαδες παιρνεις την πιο πλουσια 1.6 με xenon, esp κτλ αν και ισως να μη χρειαστει να παρεις τοσο πλουσια... Υπερ του astra:6 χρονια εγγυηση, ισως ποιο αξιοπιστο...
Τωρα αν αρχιζουμε να προτεινουμε κι αλλα δε θα πρωτοτυπισω και θα προτεινω mazda 3 και μετα focus...
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Αναμεσα στα δυο C4 δαγκωτο! Ποιο δυνατο, ποιο γρηγορο, καλη οδικη συμπεριφορα και ποιο ευχαριστη αν το πιεζεις, καλυτερα φρενα(εκτος οτι εχει στανταρ μπρος πισω δισκους), καλυτερου χωρους, περισσοτερες θηκες για μικροαντικειμενα και ποιο πλουσιος εξοπλισμος με λιγοτερα χρηματα(να φανταστεις εχει cruize control απο τη βασικη εκδοση...). Με 19 και κατι χιλιαδες παιρνεις την πιο πλουσια 1.6 με xenon, esp κτλ αν και ισως να μη χρειαστει να παρεις τοσο πλουσια... Υπερ του astra:6 χρονια εγγυηση, ισως ποιο αξιοπιστο...Τωρα αν αρχιζουμε να προτεινουμε κι αλλα δε θα πρωτοτυπισω και θα προτεινω mazda 3 και μετα focus...
5θυρο Astra
1.6 Essentia___105 - / 4 / A/C / - _____16.290,00 -
spyrzaf1 αφου σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η αξιοπιστία (αυτό τουλαχιστον καταλαβαινω απο αυτα που γράφεις) νομιζω οτι μαλλον κοιτας σε λαθος Ηπειρο. Στη θεση σου θα κοιταζα για καποιο Ιαπωνικο μοντελο.
Για παραδειγμα το Mazda 3, το οποιο εκτος απο αξιοπιστο ειναι και αρκετα καλο στο δρομο (πλαισιο και αναρτηση απο Focus γαρ).Απο εκει και περα αν επιμενεις σε αυτα τα 2, θα πηγαινα μαλλον στο C4 με μια επιφυλαξη ως προς την αξιοπιστια του, τα πολλα ηλεκτρονικα και τη μικρη εγγυηση που δινει η Citroen. Επισης ειναι στα ματια μου πιο ομορφο και μαλλον καλυτερο (και πιο ανετο) στο δρομο.Απεφυγε τις 17αρες που και θα κοψουν τις επιδοσεις και θα βλαστημας σε καθε λακουβα.
Απο την αλλη αν θες μεγαλυτερη εγγυηση αναμεσα στα 2 το Astra ειναι μονοδρομος.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αναμεσα στα δυο C4 δαγκωτο! Ποιο δυνατο, ποιο γρηγορο, καλη οδικη συμπεριφορα και ποιο ευχαριστη αν το πιεζεις, καλυτερα φρενα(εκτος οτι εχει στανταρ μπρος πισω δισκους), καλυτερου χωρους, περισσοτερες θηκες για μικροαντικειμενα και ποιο πλουσιος εξοπλισμος με λιγοτερα χρηματα(να φανταστεις εχει cruize control απο τη βασικη εκδοση...). Με 19 και κατι χιλιαδες παιρνεις την πιο πλουσια 1.6 με xenon, esp κτλ αν και ισως να μη χρειαστει να παρεις τοσο πλουσια... Υπερ του astra:6 χρονια εγγυηση, ισως ποιο αξιοπιστο...
Τωρα αν αρχιζουμε να προτεινουμε κι αλλα δε θα πρωτοτυπισω και θα προτεινω mazda 3 και μετα focus...
5θυρο Astra
Θα προτιμούσα το Astra και λογω εμφάνισης (υποκειμενικό), λόγω εγγύησης 5 χρόνια (σύμφωνα με το Automotor and Sport) σε σχέση με το άλλο που έχει την ελάχιστη που απαιτεί ο νόμος δηλαδή 2. Τα σέρβις από όσα ακούω στη citroen είναι τσιμπημένα ίσως τα πιο τσιμπημένα σε σχέση με τις άλλες δύo γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες ενώ του Astra κυμαίνονται στον μέσο όρο της κατηγορίας. Όσο για την αξιοπιστία δεν έχω ακούσει παράπονα. Πληροφoριακά το 2005 στις πωλήσεις το Astra βγήκε 2ο με διαφορά κάτι παρακατω από 200 αυτοκίνητα σε σχέση με το Corolla που ήταν 1ο για το 2005 στην κατηγορία του
-
αμα πατε και ρωτησετε τιμες για το φοκους 1,600 θα σας πεσει το σαγονι ..........
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
5θυρο Astra
Ο χρήστης spyrzaf1 έγραψε:
autokinito thelo oxi gomena den leo to c4 eidika to3thiro skizei alla me endiaferei na min vgazoun diaforapsaxno gia autokinito to opoio na einai amaxi axiopisto na to exo 10 xronia xoris na trexo sta sinergia kathe ligo kai ligaki to astra tis manas mou paei mono gia service kai plironi kai liga den exei allaksei tipota me 100000km oute disko oute alles istories to c4 ti leei se vathos xronou?as apantisei kapios pou to exei kairo
Εφόσον δεν θέλεις γκόμενα (εμφάνιση) και ζητάς αξιοπιστία τότε Corolla.
Eγώ πάντως εδώ και 11 μήνες είμαι ευχαριστημένος από το C μου.
Ούτε μηχανικά ούτε ηλεκτρολογικά προβλήματα παρότι είναι 1η φουρνιά.Ησυχάσατε κινδυνολόγοι;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ησυχάσατε κινδυνολόγοι;
Είναι θέμα... γωνίας.
Όλοι μα ΟΛΟΙ οι κάτοχοι Γαλλικού θα τρέξουν για ψιλολοϊδια που όμως -αν ξέρουν τι αγόρασαν- ούτε και θα τους νοιάξει. Από την άλλη σε έναν πιστό της Τογιότα τα ίδια πράγματα θα μπορούσαν να του σπάσουν τα νεύρα.
Όπως και με τις Αλφα. Ο κλασικός κάτοχος Άλφα, θα σου πει ότι δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα (αλλά αν προχωρήσεις την κουβέντα, θα ανακαλύψεις ότι έχει κολλητό ηλεκτρολόγο που βγαίνει μαζί του τα σαββατοκύριακα για καφέ - κι όταν λέμε βγαίνει εννοούμε στο ηλεκτρολογείο). Πάντως πλάκα-πλάκα, το έχετε προσέξει ότι πράγματι οι περισσότεροι κάτοχοι Άλφα, όλο και κάποιον κολλητό μηχανικό έχουν;;;Βέβαια, το ίδιο θα συμβεί και με Όπελ (όποιος λέει ότι τα Όπελ δεν είναι ζημιάρικα, λέει τεράστιο ψέμα). Εννοώ αντίστοιχες μικροβλακείες με τα γαλλικά.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ησυχάσατε κινδυνολόγοι;
Είναι θέμα... γωνίας.
Όλοι μα ΟΛΟΙ οι κάτοχοι Γαλλικού θα τρέξουν για ψιλολοϊδια που όμως -αν ξέρουν τι αγόρασαν- ούτε και θα τους νοιάξει. Από την άλλη σε έναν πιστό της Τογιότα τα ίδια πράγματα θα μπορούσαν να του σπάσουν τα νεύρα.
Όπως και με τις Αλφα. Ο κλασικός κάτοχος Άλφα, θα σου πει ότι δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα (αλλά αν προχωρήσεις την κουβέντα, θα ανακαλύψεις ότι έχει κολλητό ηλεκτρολόγο που βγαίνει μαζί του τα σαββατοκύριακα για καφέ - κι όταν λέμε βγαίνει εννοούμε στο ηλεκτρολογείο). Πάντως πλάκα-πλάκα, το έχετε προσέξει ότι πράγματι οι περισσότεροι κάτοχοι Άλφα, όλο και κάποιον κολλητό μηχανικό έχουν;;;Βέβαια, το ίδιο θα συμβεί και με Όπελ (όποιος λέει ότι τα Όπελ δεν είναι ζημιάρικα, λέει τεράστιο ψέμα). Εννοώ αντίστοιχες μικροβλακείες με τα γαλλικά.
Απο τα σωστότερα πόστ EVER. Μπράβο!
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Απο τα σωστότερα πόστ EVER. Μπράβο!
Thnx
-
ακουσα κατι για ανακληση του c4 αληθευει και στο σεατ δεν ξερω σε πιο μοντελο στο σιτροεν προβλημα με το cruise control
-
Οχι με το criuze control αλλα με τον περιοριστη ταχυτητας. Οτι δηλαδη αν το πατησεις τερμα δεν ανεβαζει με το περιοριστη ενεργοποιημενο. Δεν εχουν ομως δωθει VINs και ισως να μην ειναι για εμας...
-
Θα ήθελα πάντως να σας υπενθυμίσω πως, πάντα κατά τη γνώμη μου, δε μας λέει κάτι το να υποστηρίζει κάποιος πως το αυτοκίνητο του είναι υπέρ- αξιόοπιστο επειδή... στα 10000 χιλιόμετρα ή πάνω στο χρόνο δεν έβγαλε πρόβλημα. Είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα αυτό, και δεν είναι καθόλου ασφαλές να βγάζει κανείς συμπεράσματα τόσο σύντομα.
Ή, για να το θέσω αλλιώς, μέσα σε 50000 χιλιόμετρα δεν είχε βγάλει κανένα πρόβλημα το coupe μου, ούτε λάμπα που λένε ορισμένοι. Φαντάζεστε να έβγαινα και να μιλούσα για 'ιαπωνική' αξιοπιστία;;;
Ας περιμένουμε να γράψουν καμιά 100000 χιλιόμετρα τα προτεινόμενα, πλην όμως νέα, μοντέλα, και μετά ας προβούμε στη διατύπωση εμπειρικών απολήξεων. Άσε που είναι κάπως δύσκολο να μάθουμε εάν ένα mazda 3 είναι τόσο αξιόπιστο σε σχέση με ένα astra, γιατί το πρώτο το έχει ένας και το δεύτερο το έχουν 10. Άντε να βρεις ικανό δείγμα δυσαρεστημένων κατόχων (αν υπάρχουν) στην πρώτη περίπτωση.
Από κει και πέρα, θεωρώ πως το Astra 1.6 είναι κάπως πιο αργό από ότι θα θεωρούσα αποδεκτό σε αυτά τα κυβικά. Μου αρέσει πολύ το εσωτερικό του, αλλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί εκδόσεις του GTC στα 19000 δεν έχουν trip computer. Τεσπά, για να γίνω και λίγο 'γερμανός', στο GTC φίλου μέσα σε 5000 χιλιόμετρα ήρθαν κάποιοι μικροτριγμοί και θόρυβοι από το τιμόνι. Σίγουρα και το C4 θα αντιμετωπίζει κάποιες αντίστοιχες παιδικές ασθένειες βέβαια.
Τεσπά, και στις δυο περιπτώσεις τα 3θυρα είναι αδιανόητα πιο όμορφα, αλλά και πάλι οι τιμές ίσως θα έπρεπε να είναι χαμηλότερες. Οι ακριβές εκδόσεις νομίζω είναι over-priced.
Οδηγικά ξέρω μόνο το GTC, και μπορώ να πω πως είναι δεν είναι καθόλου κακό, όσα γράφονται για το τιμόνι ίσως είναι υπερβολικά καθώς δεν είναι δα και τόσο τεχνητή η αίσθηση, και η άνεση είναι πολύ καλή. Για να καταλήξω πάντως, λόγω μοτέρ και μόνο, θα έπαιρνα C4. Δε διαφωνώ πως το Astra έχει τα πολύ δυνατά του σημεία, απλά από άποψη επιδόσεων νομίζω πως έπρεπε να εμφανιζόταν λίγο πιο δυνατό.
-
ΝickNT την εμπειρία μου έγραψα.
Τι να κάνω ...να περιμένω άλλα 90.000 χλμ [που μπορεί να μην τα κάνω καν] για να ενημερώσω τον φίλο;
Εν πάσει περιπτώση, όλα είναι σχετικά. -
Φυσικά! Μπορεί να περιμένει να κάνεις 90.000 χιλιόμετρα, μέχρι να πάρει αυτοκίνητο!
[start of παραλήρημα mode]...αλλά γιατί να μη τα φτάσεις; Πάλι αυτοκίνητο θα αλλάξεις; Μήπως έχεις βάλει στο μάτι την 159 του πατέρα σου; Του πατέρα, που σε μεγάλωσε με στερήσεις και τον ιδρώτα του; Τόσο αχάριστο γιο...Κρίμα...
[/end of παραλήρημα mode] -
Φίλε elteo, επ' ουδενί δεν αναφερόμουν σε σένα, ακόμη και αν φάνηκε έτσι. Είχα κάτι διαφορετικό στο μυαλό μου, συγγνώμη αν φάνηκε πως έγραψα με αφορμή τη δημοσίευση σου.
Καλά κάνεις και καταθέτεις την άποψη σου, απλά αυτό που ήθελα να πω είναι πω ουδείς μπορεί να κάνει **συγκρίσεις ** ανάμεσα σε μοντέλα που δεν ξέρουμε ακόμη την πορεία τους στο χρόνο.
Από κει και πέρα, νομίζω πως συμφωνείτε πως έχει μεγαλύτερη σημασία μια 'δοκιμή μακράς διαρκείας' παρά ένα 'τριήμερο τεστ'...
-
Νick dont bother...
funky...[τι nickname και αυτό]...παίζει να την οδηγώ περισσότερο εγώ την 159 αλλά κ πάλι με 12k χλμ ετησίως για να φτάσω τα 100 θέλω ~8+ χρόνια που δεν υπάρχει περίπτωση πέραν της 5ετίας να το κρατήσω το C.
[/απάντησησεπερίεργοσεατάκια]
opel astra 1.6 i c4 1.6